left Schimba imaginea

Implica-te in discutie!Subiectul zilei: Insuficienta parcarilor
logo_right

Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )

Reply to this topicStart new topic
left > Anorexia seperator Optiuni V right
Nessie
mesaj 22-06-2006, 02:11 PM
Mesaj #1

Hiena

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 4.919
Inscris: 25-05-2006
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 9
Dispozitie: under construction
Sex: Feminin

Anorexia nu afecteaza doar femeile asa cum cred majoritatea oamenilor; si barbatii pot suferi de aceasta boala. Indiferent de sex, tinerii si copiii sunt cei mai afectati (cel putin 1%).

Anorexia se manifesta prin refuzul persoanei de a manca normal cu scopul de a slabi, cei afectati sunt obsedati de mancare, de numarul meselor pe zi, de numaratul caloriilot etc, au o imagine distorsionata a propriului corp, se vad mereu grasi, indiferent de cat slabesc sau de cate kilograme au.

Simptomele anorexiei sunt usor de depistat:
- persoana se izoleaza de restul lumii, interactioneaza cat mai putin cu familia si cu prietenii;
- pierde in greutate foarte mult, intr-un timp foarte scurt;
- anorexicii nu au un program stabilit pentru mese si consuma mai putin decat ar avea nevoie corpul lor;
- exagereaza cu exercitiile fizice pentru a arde caloriile consumate;
- folosesc de multe ori pastile pentru slabit sau pentru diminuarea apetitului;
- ii mint pe cei din jur si uneori chiar pe ei insisi ca nu le este foame;
- sunt mereu nemultumiti de felul in care arata, indiferent de cate kilograme au;
- sunt mereu agitati, nervoasi, imprevizibili, cu memoria si concentratia scazuta;
- de multe ori viseaza in timpul noptii ca mananca sau ca sunt grasi;
- fetele si femeile au tulburari menstruale;
- alt semn al anorexiei este caderea parului, deshidratarea, exfolierea pielii, dureri de stomac, migrene si chiar lesinuri.

Este important sa fim atenti sa nu cadem prada acestei boli psihice si sa ii urmarim atent pe cei dragi daca avem banuieli ca ei ar suferi de anorexie. In cazul in care incurajarile si suportul nostru nu dau rezultate trebuie contactat medicul cat mai repede pentru ca aceasta boala poate produce afectarea permanenta a unor organe (creer, stomac, ficat etc) si chiar moartea.

--------------------
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Nessie
mesaj 23-06-2006, 11:19 AM
Mesaj #2

Hiena

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 4.919
Inscris: 25-05-2006
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 9
Dispozitie: under construction

Stiam ca e o boala psihica, dar nu credeam ca cei ce o au se mandresc cu ea! bad.gif Sunt dezgustata si socata!
Am descoperit un site in care o tipa (bolnava evident) se plange ca are 45 de kg si vrea sa ajunga la 39 skull.gif Vrea sa isi faca prietene cu aceeasi "pasiune" pentru diete. Ce diete? Moarte lenta!!! Mi-e rau! sorry.gif Si culmea e o romanca de 14 ani stabilita in State!

--------------------
User is online!Profile CardPM
+Quote Post
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com

alex25
mesaj 23-06-2006, 02:13 PM
Mesaj #3

Nevastuica

Grup: Membri
Raspunsuri: 842
Inscris: 28-05-2006
Membrul Nr.: 12
Sex: Masculin

Am citit si eu acum. Wow! E un fel de cult, web ring-uri, saluturi specifice (gen "stay strong"), se incurajeaza una pe alta sa nu manance, cum sa-si pacaleasca prietenii si parintii ca au mancat... inteleg ca fetele vor sa slabeasca, dar... wow. Ce o fi in mintile lor???

Just for the record ... eu nu pot sa simt nici un fel de atractie fizica pentru cineva care are sub 50kg, indiferent de inaltime.

--------------------
Pierdut semnatura. O declar NULA.
User is offlineProfile CardPM
+Quote Post
julyalina
mesaj 17-11-2006, 08:31 AM
Mesaj #4

Taz

Raspunsuri: 3.224
Inscris: 3-08-2006
Membrul Nr.: 100
Dispozitie: cam adormita

Brazilian model dies of anorexia

An 21-year-old Brazilian model died of anorexia one day before she was scheduled to fly to Paris for a photo shoot, local media reported Wednesday.
Ana Carolina Reston was 1.74 meters (5.6 feet) tall and weighed 40 kilos (88 pounds) when she died on Tuesday.
Reston, who worked for Brazil's l'Equipe modeling agency, was hospitalised three weeks ago due to a kidney malfunction.
"She had no resistance and the medication had no effect because of her extreme weakness," her aunt Mirthes Reston told journalists.
A model since the age of 13, Reston had worked in Japan, Mexico, China and Turkey.
Her death came after organizers of a major Madrid fashion show barred excessively skinny models from their catwalks in September, citing legislation aimed at fighting anorexia, a sometimes fatal disease in which people starve themselves to be thin.

Sursa
+Quote Post
alex25
mesaj 06-01-2007, 05:51 PM
Mesaj #5

Nevastuica

Raspunsuri: 842
Inscris: 28-05-2006
Membrul Nr.: 12
Sex: Masculin

Siturile care promoveaza anorexia si bulimia ca optiune de stil de viata si nu ca boala ucid oameni, a declarat azi un responsabil al unei organizatii caritabile britanice, citat de editia online a CNN.

Siturile pro-anorexie si pro-bulimie se prezinta ca retele de suport si neaga ca ar incuraja oamenii sa ramina slabi, dar, in acelasi timp, le ofera sfaturi cum sa devina din ce in ce mai slabi alaturi de fotografii superbe cu celebritati si modele slabe.

Pericolul este ca adesea tinerii cu probleme de alimentatie nu inteleg ce li se intimpla, a declarat seful Asociatiei Tulburarilor Nutritionale. Dar cel mai mare pericol este ca cei care administreaza aceste situri nu stiu care sunt teribilele complicatii medicale care aparla cei care rezista unor astfel de cure: pierderea fertilitatii sau osteoporoza.

Unul din cinci oameni care nu apeleaza la tratament corespunzator mor prematur, deci aceste situri practic omoara oameni, a mai declarat seful asociatiei.

Exista chat-uri care incurajeaza schimbul de sfaturi pentru slabit cum ar fi medicamentele care provoaca vomitatia si ce situri vind asemenea produse.

Problema tulburarilor de alimentatie a revenit in prim plan la sfirsitul anului trecut cind doua modele au murit din cauza anorexiei in Brazilia si Uruguay.

Industria modei este cea mai blamata pentru incurajarea anorexiei si bulimiei printre tinere folosind modele extrem de slabe. In septembrie la Madrid s-a interzis ca modelele sub o anumita greutate sa apara in prezentarile de la Saptamina Modei.

Sursa: Cotidianul

--------------------
Pierdut semnatura. O declar NULA.
+Quote Post

Reply to this topic
1 Membri citesc acest subiect (1 Vizitatori si 0 Anonimi)
0 membri:

- Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii Acum este: 8-09-2008 - 05:54 PM