left Schimba imaginea

Implica-te in discutie!Subiectul zilei: Ce este in mintea unui barbat?
logo_right

Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )

2 Pagini V < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
left > Aspartam, Indulcitori artificiali seperator Optiuni V right
himere2005
mesaj 11-01-2007, 12:26 PM
Mesaj #16

Lama

Grup: Membri
Raspunsuri: 5.888
Inscris: 1-08-2006
Membrul Nr.: 82
Dispozitie: incendiara
Sex: Feminin

multumim mult julyana pupic.gif te documentezi pe cinste....ce bine ca ai pus si denumirea E-ului intre paranteze sa ma uit si eu printre ambalajele cu bomboane fara zahar pe care le consum ca sucuri nu servesc

Acest mesaj a fost editat de himere2005: 11-01-2007, 12:27 PM

--------------------
Imagine
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alex25
mesaj 11-01-2007, 05:31 PM
Mesaj #17

Nevastuica

Raspunsuri: 866
Inscris: 28-05-2006
Membrul Nr.: 12
Sex: Masculin

Ce spune Coca-Cola Romania despre aspartam:

CITAT

Ce este aspartamul?

Aspartamul este un indulcitor care contine putine calorii, compus in principal din doi aminoacizi - acidul aspartic si fenilalanina. Acesti aminoacizi sunt doi dintre componentii principali ai proteinelor si sunt gasiti in stare naturala in aproape toate proteinele din alimente, inclusive carne, cereale si produsele lactate. Aspartamul este de 180-200 de ori mai dulce decat zaharul.

In Romania, aspartamul este folosit ca indulcitor pentru produsul Coca-Cola Light.

Aspartamul este sensibil la caldura, deci noi sfatuim ca bauturile racoritoare care contin aspartam sa fie depozitate in locuri racoroase pentru a-si pastra calitatea.

sursa: Coca-Cola Romania

--------------------
Pierdut semnatura. O declar NULA.
+Quote Post
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com

diana123
mesaj 29-08-2008, 10:31 PM
Mesaj #18

Amiba

Raspunsuri: 2
Inscris: 29-08-2008
Membrul Nr.: 1.376

Tabletele efervescente de la Ozone cu calciu sau magneziu contin aspartam? Pe cutii nu este mentionata lista ingredientelor insa scrie ca nu contin zahar. Ar fi normal sa existe macar un avertisment in cazul in care contin aspartam (pentru suferinzii de fenilcetonurie), daca nu lista completa a ingredientelor.
+Quote Post
Nessie
mesaj 30-08-2008, 12:16 PM
Mesaj #19

Lama

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 5.370
Inscris: 25-05-2006
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 9
Dispozitie: under construction

Diana, bine ai venit! flowers1.gif Vad ca e primul tau mesaj pe forum! smile.gif

Nu e obligatoriu ca un produs sa contina aspartam daca nu are zahar si totusi are gust dulce. Se pot folosi de exeplu poliolii, care sunt si in gumele fara zahar. Sunt la fel de nesanatosi, dar asta e alta problema. rolleyes.gif

--------------------
User is online!Profile CardPM
+Quote Post
diana123
mesaj 30-08-2008, 02:54 PM
Mesaj #20

Amiba

Raspunsuri: 2
Membrul Nr.: 1.376

Ma ingrijoreaza mai mult efectul pe care il poate avea acidul aspartic asupra neuronilor, care in concentratii mari, asa cum stim cu totii, actioneaza ca o excitotoxina, ducand printre altele la diminuarea memoriei. Sunt voci care spun ca omul nu ar fi atat de vulnebalil la neurotoxicitatea acidului aspartic observata in unele experimente cu animale sau ca aspartamul consumat in cantitati obisnuite nu ridica nivelul acidului aspartic in sange la valori periculoase. Intr-adevar, e posibil ca firma Ozone sa foloseasca alt indulcitor decat aspartamul, dar ma intreb cum ne putem da seama daca suplimentele lor contin sau nu aspartam, atat timp cat lista ingredientelor lipseste cu desavarsire de pe cutii. Daca are cineva o informatie poate ne-o impartaseste si noua. rolleyes.gif

Acest mesaj a fost editat de diana123: 30-08-2008, 02:56 PM
+Quote Post
dark_lady
mesaj 05-09-2008, 11:21 AM
Mesaj #21

Veverita

Raspunsuri: 534
Din: Iasi
Membrul Nr.: 1.373
Dispozitie: Full of hope :)

am citit...m-am speriat...am mai citit o data...si ma intreb daca in goana dupa scaderea in greutate nu ne chinuim organismul mai mult decat poate el duce. Eu nu beau sucuri light, de fapt, nu prea beau sucuri...apa e sfanta si nici nu ingrasa...mai putine calorii de consumat. insa, din pacate, beau cafea si ceai si pun indulcitori artificiali in ele....cred ca o sa folosesc zahar, poate miere...ce altceva as putea folosi? are cineva vreo idee?

--------------------
“Obesity is a condition which proves that the Lord does not help those who help themselves and help themselves and help themselves.”

Imagine

[url=http://www.TickerFactory.com/exercise/w6mYxAW/]
Imagine
[/url]

http://forum.oneden.com/Din-nou-despre-calorii-t2103.html
+Quote Post
Nessie
mesaj 05-09-2008, 11:32 AM
Mesaj #22

Lama

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 5.370
Inscris: 25-05-2006
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 9
Dispozitie: under construction

Eu m-am invata sa beau cafeau daor cu lapte. Nu suportam gustul amar la inceput si puneam in cana 1/2 cafea si restul lapte gras. Treptata am scazut cantitatea de lapte si acum o beau doar cu 20 ml. E doar o problema de obisnuinta. wink1.gif

Am renuntat si le sucuri de intre timp, fie ele light sau normale. biggrin.gif

--------------------
User is online!Profile CardPM
+Quote Post

2 Pagini V < 1 2
Reply to this topic
1 Membri citesc acest subiect (1 Vizitatori si 0 Anonimi)
0 membri:

- Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii Acum este: 2-12-2008 - 11:47 PM