left Schimba imaginea

Implica-te in discutie!Subiectul zilei: [1 DECEMBRIE] Cine se cantareste cu mine?
logo_right

Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )

7 Pagini V « < 4 5 6 7 >  
Reply to this topicStart new topic
left > Ce gatesc azi pentru familie seperator Optiuni V right
axe10
mesaj 29-10-2007, 03:49 PM
Mesaj #76

Taz

Grup: Membri
Raspunsuri: 3.764
Inscris: 7-12-2006
Din: Bucharest
Membrul Nr.: 190
Dispozitie: acra
Sex: Feminin

CITAT(ganesha @ 28-10-2007, 11:48 PM) *

Eu am mai folosit rosie si la ciorbe...

Hai sa zic o descoperire, asa, ca de la mama gospodina la mama gospodina lol.gif Am pus odata lintea in supa si am uitat ochiul dat la mare, lintea s-a desfacut, si supa a capatat asa, o consistenta mai legata. Si asa de mult ne-a placut, ca de-acum am inceput s-o fac controlat. )).gif Pun nitel mai putina apa ca de obicei - nu cu mult mai putina. Iar din momentul in care pun lintea,o las sa fiarba vreo 5 minute mocnit asa, ca sa se patrunda, apoi pentru inca vreo 10 dau focul la mare, sa fiarba totul cu bulbuci. Sting focul, pun verdeata si o las sa se aseze asa, pret de un sfert de ora. Si iese tare faina, supa de aia de vreme ploioasa, sau de seara de noiembrie... de aia de te unge la suflet... intelegi ideea )).gif

Immmmmmmmmmm....fac si eu maine....cu siguranta!!

CITAT(buretel @ 29-10-2007, 11:05 AM) *

ieri am gatit din nou cheer.gif jumi-juma, eu antreul si el felul principal blum.gif
bruschetta:
Imagine
penne cu ciuperci shitaki si ceapa verde:
Imagine

axe pupic.gif consortul nu are ochii oblici (inca )).gif ) e neaos si (inca) normal )).gif
cat despre linte, mie imi place f mult. am folosit mai des lintea rosie, asa cum spune si Ganesha e mai gustoasa si mai usor de preparat (fierbe mai repede). oricum, orice linte cumperi (maro, verde, rosie etc), sa iei din aceea split, adica sa aiba bobul spart in doua (este cea care se prepara cel mai usor).
noua ne plac f mult lintea si nautul, au zis si fetele mai jos, ies niste mancaruri delicioase. si pun din belsug verdeata (frunze si tulpini de telina, patrunjel).

anghinare eu am luat la conserva, caci asa indica mancarea respectiva. ar trebui sa o gasesti prin Carrefour (inimi de anghinare wink1.gif )

Am vazut la conserva anghinare, le stiu, alea frantzuzesti....

Multumesc buretel..

--------------------
Imagine
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
buretel
mesaj 29-10-2007, 04:08 PM
Mesaj #77

Koala

Raspunsuri: 2.693
Inscris: 2-08-2006
Membrul Nr.: 97
Dispozitie: cu gura pana la urechi :))

CITAT(axe10 @ 29-10-2007, 04:49 PM) *
Immmmmmmmmmm....fac si eu maine....cu siguranta!!

abia astept blum.gif sa pui verdeturi wink1.gif

CITAT(axe10 @ 29-10-2007, 04:49 PM) *
Am vazut la conserva anghinare, le stiu, alea frantzuzesti....

Multumesc buretel..

hug.gif

--------------------
Imagine

It hurts in my fourteen! (ma doare-n paispe!)
+Quote Post
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com

axe10
mesaj 01-11-2007, 05:10 PM
Mesaj #78

Taz

Eu azi am fost harnicutza:ciorbita de loboda:
Imagine
budinca cu branza dulce si couscous:
Imagine

si nu in ultimul rand vrabioara de vita cu sos de bere care se serveste cu cartofi natur...
in etape cat de cat...
Intai se da carnea taiata(500g) felii groase prin faina si se prajeste 5 min pe fiecare parte in ulei
Imagine

se pun in alta tigaie un morcov, 3 cepe potrivite si 3 catei usturoi, taiate marunt cu putin ulei la calit. Dupa 1-3 min se pune o lingura de pasta tomate, se mai lasa 1 minut si se adauga supa de vita (eu am pus apa+vegeta)
Imagine

Se fierbe vreo 30 minute. Apoi se ia de pe foc, ar trebui dat sosul prin sita...eu l-am bagat la blender pt usurinta si se toarna peste carne. Se fierb impreuna vreo 40 min...mai adaugati supa si aveti grija sa nu se prinda...
Imagine

Dupa aceea se pun 300ml bere blonda si o mana de patrunjel si se fierbe la foc mic pana scade.
Iata produsul finit in farfuria sotului. Nu am mai adaugat patrunjel la servire ca "nu simte nevoia"....
Imagine

--------------------
Imagine
+Quote Post
dany
mesaj 01-11-2007, 10:13 PM
Mesaj #79

Yeti

Raspunsuri: 10.120
Inscris: 1-08-2006
Membrul Nr.: 87

mooooaaamaaaaaa, ce de-a bunataturi pe aici !!!!!

Lavi , daca nu imi spui cum ai facut budinca aia te scalpez si nu-ti mai trebuie o noua culoare la par tease.gif

--------------------
E bine ca pot spune : nu sunt singur-n ploaie si vant . Am cei mai buni prieteni de pe pamant !
Pot sa pierd in viata tot , nu imi pasa , ma ridic la loc ! Si poti sa-mi iei ce vrei ... cand am langa mine toti prietenii mei !!
- Voltaj -

Exista persoane care ne vorbesc si pe care nici macar nu le ascultam , persoane care ne ranesc si nici macar nu lasa cicatrice , DAR exista persoane care , pur si simplu , apar in viata noastra si ne marcheaza pentru totdeauna !! ( Cecilia Meireles )

Imagine

Astept primul Advent ! Imagine
+Quote Post
buretel
mesaj 01-11-2007, 11:11 PM
Mesaj #80

Koala

Raspunsuri: 2.693
Inscris: 2-08-2006
Membrul Nr.: 97
Dispozitie: cu gura pana la urechi :))

w00t.gif w00t.gif drool.gif
Axe, arata f bine ce ai gatit! N-am mai mancat ciorba de loboda de ani de zile sad.gif
Aaa, si de vita mi-e pofta, si de cartofi. Cred ca mi-e foame )).gif )).gif

--------------------
Imagine

It hurts in my fourteen! (ma doare-n paispe!)
+Quote Post
dany
mesaj 01-11-2007, 11:19 PM
Mesaj #81

Yeti

Raspunsuri: 10.120
Membrul Nr.: 87

Eu n-am mancat ciorba de loboda niciodata ..........

--------------------
E bine ca pot spune : nu sunt singur-n ploaie si vant . Am cei mai buni prieteni de pe pamant !
Pot sa pierd in viata tot , nu imi pasa , ma ridic la loc ! Si poti sa-mi iei ce vrei ... cand am langa mine toti prietenii mei !!
- Voltaj -

Exista persoane care ne vorbesc si pe care nici macar nu le ascultam , persoane care ne ranesc si nici macar nu lasa cicatrice , DAR exista persoane care , pur si simplu , apar in viata noastra si ne marcheaza pentru totdeauna !! ( Cecilia Meireles )

Imagine

Astept primul Advent ! Imagine
+Quote Post
ganesha
mesaj 02-11-2007, 03:34 AM
Mesaj #82

Taz

Raspunsuri: 3.005
Inscris: 13-02-2007
Membrul Nr.: 235
Dispozitie: looking hot and feeling cool :))

Budinca de cuscus ma intriga si pe mine, abia astept sa aflu cum o faci. Noi mincam cuscus destul de des (prea des fata de cit ar trebui biggrin.gif )dar budinca n-am facut niciodata. de obicei il prepar gen salata sau mincare rece: cu ulei de masline, putina zeama de lamiie, verdeata, si.... imaginatia n-are limite (masline, ceapa verde, ardei, avocado, rosii tocate, ciupercute crude, etcetcetc, toate deodata sau... cum le am si eu prin casa)

--------------------
Inaltime: 1,74

Overall:

Imagine

Actual:Imagine

What you think is who you become. Be beautiful. Be kind. Be radiant. Be love!

Personal Trainer in training. Proud member of Canadian Association of Fitness Professionals
User is online!Profile CardPM
+Quote Post
axe10
mesaj 02-11-2007, 06:56 PM
Mesaj #83

Taz

CITAT(danyhoney @ 01-11-2007, 10:13 PM) *

mooooaaamaaaaaa, ce de-a bunataturi pe aici !!!!!

Lavi , daca nu imi spui cum ai facut budinca aia te scalpez si nu-ti mai trebuie o noua culoare la par tease.gif

Hoooooo, nu dati navala ca e super simplu!
Pt ca aveam paste dar prea mari, de lene m-am gandit ca ar merge si couscous. Am fiert o cantitate ochiometrica in mai multa apa pana s-a umflat. Intr-un castron am batut 3 oua, am pus br. de veci si 3 linguri de zahar (asta il pun la gustat...).Am adaugat couscous fiert si scurs bine, am amestecat, am pun in "jena" si la cuptor pana s-a inchegat si rumenit pe deasupra. A, am uitat, am pus si 2 pliculete zahar vanilinat.
Gata. Eu toate budincile de paste, dovlecei...ce fac eu le fac din ochi asa ca nu intrebati de cantitati. Ideea e ca pastele sau legumele sa fie in cantitate cam egala cu amestecul de ou, branza...Nici nu stiu daca e corect spus budinca...poate fi si soufle, dar pt mine e prea pretentios.
Si inca ceva....nu e ww....eu fac pt familie nu pt mine...daca faceti punctajul va smulgeti parul din cap....

CITAT(danyhoney @ 01-11-2007, 11:19 PM) *

Eu n-am mancat ciorba de loboda niciodata ..........

Dar tu unde ai trait fata, nu in Romania?...
Sau la Brasov nu era in piata?...
E super ieftina, eu am punctat 2p pe portie din cauza de 4 linguritze ulei la oala si am pus (ca sa nu am pierderi) in loc de ou batut (sau se sparg chiar deasupra oalei si ies ca ouale romanesti[alea de se fac in apa fiarta]) vreo 70g couscous deja fiert.
Sau se poate pune orez.
Si se poate manca si rece...asta vara...chiar m-am mirat ca am mai gasit la vremea asta.

CITAT(ganesha @ 02-11-2007, 03:34 AM) *

Budinca de cuscus ma intriga si pe mine, abia astept sa aflu cum o faci. Noi mincam cuscus destul de des (prea des fata de cit ar trebui biggrin.gif )dar budinca n-am facut niciodata. de obicei il prepar gen salata sau mincare rece: cu ulei de masline, putina zeama de lamiie, verdeata, si.... imaginatia n-are limite (masline, ceapa verde, ardei, avocado, rosii tocate, ciupercute crude, etcetcetc, toate deodata sau... cum le am si eu prin casa)

Cam asa scrie si pe cutia mea...dar nu am incercat decat odata sa fac...nici nu mai stiu ce reteta..o sa o gasesc si v-o spun. Vrei sa-ti spun ca nici nu stiam ce e couscous-ul?..stiam ca-l folosesc arabii, indienii...dar habar nu aveam ce e efectiv.
Noroc cu supermarketul...

--------------------
Imagine
+Quote Post
ganesha
mesaj 03-11-2007, 02:35 PM
Mesaj #84

Taz

Aha, pricipisi. Eu cum am in cap numa' bucatarie orientala, ma gindeam ca era vreo reteta specifica. doh.gif

Apropo, ieri cind am fost la biblioteca am luat si o carte cu retete din Orientul Apropiat si cel Mijlociu. Abia astept sa fac din ele (si eventual sa si scriu, daca e cineva interesat). Sint citeva cu linte si couscous... super! (ca tot era vorba de ele). Si o gramada cu vinete (nebunia mea). SI dulciuri din alea de-ale lor. Si mai bine tac lol.gif

--------------------

Overall:

Imagine

Personal Trainer in training. Proud member of Canadian Association of Fitness Professionals
+Quote Post
axe10
mesaj 03-11-2007, 03:50 PM
Mesaj #85

Taz

CITAT(ganesha @ 03-11-2007, 02:35 PM) *

Aha, pricipisi. Eu cum am in cap numa' bucatarie orientala, ma gindeam ca era vreo reteta specifica. doh.gif

Apropo, ieri cind am fost la biblioteca am luat si o carte cu retete din Orientul Apropiat si cel Mijlociu. Abia astept sa fac din ele (si eventual sa si scriu, daca e cineva interesat). Sint citeva cu linte si couscous... super! (ca tot era vorba de ele). Si o gramada cu vinete (nebunia mea). SI dulciuri din alea de-ale lor. Si mai bine tac lol.gif

Vinete...da...astept si eu idei!!

--------------------
Imagine
+Quote Post
May
mesaj 03-11-2007, 10:53 PM
Mesaj #86

Jaguar

Raspunsuri: 6.699
Din: Madrid
Membrul Nr.: 83
Dispozitie: just fine :)

Azi am avut, pentru micul dejun, Gaigana ca-n Banat sau ``oua cu de toate`` laugh.gif

Imagine

--------------------
Imagine

Imagine

ImagineImagineImagineImagine

ImagineImagineImagine
+Quote Post
Sexymom
mesaj 03-11-2007, 11:41 PM
Mesaj #87

Lama

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 5.279
Inscris: 3-08-2006
Membrul Nr.: 101
Dispozitie: ca de obicei, vesela si fericita..

Fetelor ce inseamna cuscus?nu am mancat si nu am facut niciodata.

--------------------
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wbvhOx0/]
Imagine

IMC .22,15 Imagine
+Quote Post
ganesha
mesaj 03-11-2007, 11:54 PM
Mesaj #88

Taz

CITAT(Sexymom @ 03-11-2007, 11:41 PM) *

Fetelor ce inseamna cuscus?nu am mancat si nu am facut niciodata.

Arata cam asa

Imagine

Detalii gasesti aici. E tare bun. Din pacate, cam sarac dpdv nutritiv...

Il gasesti la raioanele cu specific oriental, in general, sau citeoata la raioanele cu fasole/mazare/linte.

Acest mesaj a fost editat de ganesha: 03-11-2007, 11:54 PM

--------------------

Overall:

Imagine

+Quote Post
May
mesaj 04-11-2007, 01:33 AM
Mesaj #89

Jaguar

Raspunsuri: 6.699
Din: Madrid
Membrul Nr.: 83
Dispozitie: just fine :)

Il gasesti oriunde Doina, cauta-l pe la paste. L-am vazut si in Ahora Mas, Dia si Lidl... cred ca o sa iau si eu sa il incerc blum.gif

--------------------
Imagine

Imagine

ImagineImagineImagineImagine

ImagineImagineImagine
+Quote Post
viky
mesaj 11-11-2007, 06:52 PM
Mesaj #90

Furnica
*

Raspunsuri: 53
Inscris: 7-11-2007
Membrul Nr.: 492

ciorba aia de loboda mi-a facut asa o pofta....
o mai fi loboda pe piata?
+Quote Post

7 Pagini V « < 4 5 6 7 >
Reply to this topic
1 Membri citesc acest subiect (1 Vizitatori si 0 Anonimi)
0 membri:

- Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii Acum este: 22-11-2008 - 05:40 AM