![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| 2peu |
21-06-2006, 10:06 AM
|
![]() Furnica ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 58 Inscris: 15-06-2006 Membrul Nr.: 32 Sex: Feminin |
Am o nelemurire si poate ma ajuta cineva.
In ce conditii te poate da afara un angajator? Se mai desface cartea de munca? |
| Nessie |
21-06-2006, 10:14 AM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.058 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
Uite ce am gasit in Legea nr. 53/2003 Codul muncii:
CITAT SECTIUNEA a 3-a Concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului Art. 61. Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii: a. in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara; b. in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 60 de zile, in conditiile Codului de procedura penala; c. in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat; d. in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat. -------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? Din 08.10.2008 viata fara abateri |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| 2peu |
21-06-2006, 11:40 AM
|
![]() Furnica ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 58 Inscris: 15-06-2006 Membrul Nr.: 32 Sex: Feminin |
Multumesc Nessie, dar ce inseamna "in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat"? Mi se pare ca poate fi interpreta oricum asta si pana la urma tot la mana lor esti.
|
| avocatul |
30-06-2006, 04:30 PM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 10 Inscris: 29-06-2006 Membrul Nr.: 55 Sex: Feminin |
Multumesc Nessie, dar ce inseamna "in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat"? Mi se pare ca poate fi interpreta oricum asta si pana la urma tot la mana lor esti. "in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat" - Este valabil numai pentru periada de proba. Daca perioada de proba a trecut numai poti fi concediat pentru acest motiv. Acest lucru a intrat in vigoare incepand cu anul 2005. |
| 2peu |
30-06-2006, 04:36 PM
|
daaaa??
Mi-au dat un motiv de toata jena: dupa 1 an de munca mi-au zis ca trebuie sa "incetam colaborarea" pentru ca nu ma adaptez! Multumesc mult pentru raspuns, avocatule! (chiar esti avocat de meserie? |
| avocatul |
30-06-2006, 04:48 PM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 10 Inscris: 29-06-2006 Membrul Nr.: 55 Sex: Feminin |
hm...
Oricum toata treaba este sa nu te convinga sa iti dai demisia!!!!! |
| 2peu |
30-06-2006, 05:00 PM
|
Concediu medical pot sa fac rost pe 1 saptamana (legal), iar apoi intentionez sa ma duc la serviciu in continuare. Nu exista condica, dar sigur am martori colegii.
Sefii tipa si ma ameninta ca nu o sa ma mai angajeze nimeni nicodata, ca ma tarasc prin tribunale. Poti sa-mi mai spui te rog ce actiuni pot lua ei impotriva mea? Adica la ce sa ma astept? Te rog mult! |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 11-10-2008 - 11:46 AM |