![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| alex25 |
05-10-2006, 07:07 PM
|
|
Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 850 Inscris: 28-05-2006 Membrul Nr.: 12 Sex: Masculin |
Mari Romani - A ajuns deja o emisiune super cunoscuta. In seara asta, la 20:15, avem "confruntarea" RICHARD WURMBRAND - MIHAI EMINESCU. Ma simt oarecum in impas. De ce? Pentru ca eu il apreciez foarte mult pe R. Wurmbrand, il consider ca fiind unul din eroii nostri nationali spirituali. L-am cunoscut odata, nu personal, dar l-am vazut la o conferinta, cu cativa ani inainte sa moara. Omul a fost exceptional. Ii apreciez pe el si pe toti cei ce s-au impotrivit regimului comunist si au facut totul ca adevarul, libertatea sa ramana la loc de cinste. Il consider mai important decat Eminescu. Nu zic ca Eminescu nu ar fi o personalitate importanta. Dar el are doar o importanta culturala, pe cand Wurmbrand e mult mai mult de atat.
Care e impasul? In seara asta R.W. va fi "aparat" de un istoric, Stejarel Olaru, nu-l cunosc, n-am auzit de el. Cine-l va apara pe Eminescu? Insusi Andrei Gheorghe, vedeta romaneasca pe care o apreciez cel mai mult. Imi place Andrei Gheorghe, e un tip genial si cred ca o sa ma doara sa ma uit la emisiunea din seara asta, sa-l vad atacandu-l pe Wurmbrand. As fi vrut sa nu fie el aparatorul lui Eminescu... si as fi vrut sa-l prezinte altcineva pe Wurmbrand, sunt sigur ca tipul asta, Stejarel Olaru, va fi "daramat din picioare" de Gheorghe. -------------------- Pierdut semnatura. O declar NULA.
|
| Nessie |
05-10-2006, 07:32 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.033 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
Puteti vota pe site-ul Mari Romani.
-------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| alex25 |
05-10-2006, 09:47 PM
|
|
Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 850 Inscris: 28-05-2006 Membrul Nr.: 12 Sex: Masculin |
Impresionant. Mi-a placut emisiunea. Iar Stejarel Olaru a fost destul de ok. Nu mi-au placut in schimb blonda si nici comentatorul de sport. Nu stiu cum ii cheama, dar nici nu ma intereseaza: au fost sub orice critica. Tot cu Wurmbrand am votat.
-------------------- Pierdut semnatura. O declar NULA.
|
| energie07 |
06-10-2006, 08:13 AM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 17 Inscris: 5-10-2006 Din: Baia Mare Membrul Nr.: 140 Sex: Masculin |
Partea pozitiva din incercarea de a-l descoperi pe cel mai mare e ca ne-am ales cu 10 documentare cred eu foarte reusite. Sper sa mai fie difuzate. Personal am fost impresionat de documentarul despre Cuza.
-------------------- Devii si tinzi sa devii ceea ce pretinzi ca esti fara a fi.
|
| Nessie |
06-10-2006, 09:34 AM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.033 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
Si eu am fost impresionata de documentare! Aseara in timp ce il urmaream pe cel despre Eminescu ma gandeam ca poate l-as fi invatat altfel in liceu daca il cunosteam si pe Eminescu gazetarul si omul politic cum a fost prezentat.
-------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? |
| sebitrand |
06-10-2006, 09:43 AM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 2 Inscris: 2-09-2006 Membrul Nr.: 126 Sex: Masculin |
In opinia mea, este foarte posibil ca voturile pe care le-au dat cei care au incercat sa il sustina pe Wurmbrandt ... nu vor schimba ceea ce secole de-a randul nu au putut schimba in mentalitatea romanilor: aprecierea pentru cei care au avut intr-adevar un impact major in vietile lor. Oare cine a schimbat cel mai mult vietile si destinele romanilor? Un instabil emotional ca Eminescu, fara de care, intr-adevar viata culturala a romanilor ar avea mult de suferit, intrucat romanul este una cu natura? sau un necunoscut (pentru unii) ca Richard Wurmbrandt care, acolo, in umbra, fara sa caute sa iasa in evidenta... a ajutat vietile a mii de oameni sa se schimbe, nu prin actiuni intentionate, ci prin simplul fapt ca si-a trait viata... nu pentru a omagia frumusetea, geniul, nu pentru ca s-ar fi considerat genial, neinteles, nemuritor si rece, insensibil la simtamintele celorlalti... ci... pentru ca a trait in lumina, si sub privirea si acceptul lui Dumnezeu...
Well, votul meu, al prietenilor mei din tara si din strainatate, s-au indreptat categoric spre naturaletea unui om simplu, necomplicat, si totusi, cu impact mai practic si mai de apreciat in vietile romanilor decat Eminescu. Sincer sa fiu, de fiecare data cand intalnesc un mare om... nu ma pot abtine sa nu categorisesc intreaga sa viata... de aceea nu am un mare respect pentru oameni ca Eminescu (a se studia ultima parte a vietii sale), Nikita Stanescu (a se studia intreaga viata inecata in <oups> I rest my case. God Bless mates. |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 7-10-2008 - 12:58 AM |