![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| Nessie |
27-11-2007, 04:35 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.376 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
nu stiu cum te descurci cu engleza, dar poate te ajuta siteul www.calorie-count.com ca eu acolo socotesc tot.
Iti faci cont si apoi mergi la Account>Food Log si introduci ce ai mancat. Ii dai denumirea in engleza. De exemplu ai mancat branza, bagi "chees" si ai 100 de rezultate pentru asta. De obicei alimentele crude le gasesti in prima jumatate a listei, restul fiind pentru diferite marci ale produsului. Cand ai gasit ce produs doreai > Add item to food log. Asa faci cu fiecare in parte, iar la sfarsit ai un buton "Analysis" unde iti calculeaza tot ce vrei: caloriile, grasimile, carbii, proteinele, alcool, fibre, vitamine... -------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? |
| Eu. |
27-11-2007, 05:07 PM
|
![]() Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 994 Inscris: 17-08-2006 Membrul Nr.: 117 Dispozitie: Motivated Sex: Feminin |
Nessie, multumesc
cu engleza ma descurc, problema e ca nu prea ma pricep la capitolul mancare, dar voi face eu cumva. si ce fac cand am, de exemplu, un mix de legume care cantarit are 250g? de unde stiu eu cate g cantarea fiecare leguma in parte din punga aceea congelata? -------------------- ![]() Septembrie 2005: 72kg Mai 2007 : 59.5kg 30Iulie - Metabol - 63.1kg Astăzi este o zi în care să ne bucurăm de viață. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| Nessie |
27-11-2007, 05:13 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.376 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
Nessie, multumesc cu engleza ma descurc, problema e ca nu prea ma pricep la capitolul mancare, dar voi face eu cumva. si ce fac cand am, de exemplu, un mix de legume care cantarit are 250g? de unde stiu eu cate g cantarea fiecare leguma in parte din punga aceea congelata? Cand ai mancare cu info nutritionale pe pachet, le treci pe alea. Daca esti in meniul Food Log, in partea dreapta ai asa: If you know the calorie content for a particular food, add it here using a small form. Si pui direct. Daca ai facut de exemplu o mancarica de cartofi, pui aproximativ cantitcatile folosite din ingrediente: cartofi, ceapa, ardei, ulei etc. E putin mai greu la inceput, dar te inveti repede. tot ca la ww, e mai greu pana te inveti sa numeri, apoi vine de la sine. -------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? |
| ganesha |
27-11-2007, 05:39 PM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.086 Inscris: 13-02-2007 Membrul Nr.: 235 Dispozitie: looking hot and feeling cool :)) Sex: Feminin |
Nessie, multumesc cu engleza ma descurc, problema e ca nu prea ma pricep la capitolul mancare, dar voi face eu cumva. si ce fac cand am, de exemplu, un mix de legume care cantarit are 250g? de unde stiu eu cate g cantarea fiecare leguma in parte din punga aceea congelata? Mix-urile de legume congelate le gasesti sub denuminrea de "(frozen) stir fry (vegetables/veggies)", ca de exemplu aici. -------------------- |
| Eu. |
27-11-2007, 05:44 PM
|
![]() Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 994 Inscris: 17-08-2006 Membrul Nr.: 117 Dispozitie: Motivated Sex: Feminin |
Nessie, mi-a dat asta pentru ce am mancat astazi
Nutrition Report Fat - 24.2% (26 grams) Protein - 12.4% (30 grams) Carbohydrates - 31.0% (76 grams) Alcohol - 0.0% Other - 32.5% Daily Sodium Intake - 1,108 mg Daily Cholesterol Intake - 425 mg Daily Fiber Intake - 7 grams Date 2007-11-27 Calories 978 Grams 1,373 Fat 26 Carbs 76 Protein 30 Grade A- Mix-urile de legume congelate le gasesti sub denuminrea de "(frozen) stir fry (vegetables/veggies)", ca de exemplu aici. indiferent de continutul lor? -------------------- ![]() Septembrie 2005: 72kg Mai 2007 : 59.5kg 30Iulie - Metabol - 63.1kg Astăzi este o zi în care să ne bucurăm de viață. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. |
| ganesha |
27-11-2007, 05:46 PM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.086 Inscris: 13-02-2007 Membrul Nr.: 235 Dispozitie: looking hot and feeling cool :)) Sex: Feminin |
N-am vazut niciodata fasole in pungile de stir fry. Doar pastai. Pe aici cel putin pungile sint cam la fel, adica legume fiind, daca e vreo diferenta e oricum foarte foarte mica si neesentiala.
* Ma mir ca ti-a dat nota A- (asta se refera la.. calificative, ca la scoala Acest mesaj a fost editat de ganesha: 27-11-2007, 05:49 PM -------------------- |
| Nessie |
27-11-2007, 05:51 PM
|
[color=#660000]Nessie, mi-a dat asta pentru ce am mancat astazi Nutrition Report Fat - 24.2% (26 grams) Protein - 12.4% (30 grams) Carbohydrates - 31.0% (76 grams) Alcohol - 0.0% Other - 32.5% Daily Sodium Intake - 1,108 mg Daily Cholesterol Intake - 425 mg Daily Fiber Intake - 7 grams "Other" ala mi-a mancat sufletul! Eu de exemplu incerc sa tin carbii pe la 30-40%, grasimile pe la 40% si restul proteine. Ganesha am vazut ca are carbii pe la 50+%. Eu am observat ca daca scad din carbi, slabesc mai usor, atata tot, nu ca ar fi o regula. Urmareste la tine si vezi! -------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? |
| Eu. |
27-11-2007, 05:52 PM
|
N-am vazut niciodata fasole in pungile de stir fry. Doar pastai. Pe aici cel putin pungile sint cam la fel, adica legume fiind, daca e vreo diferenta e oricum foarte foarte mica si neesentiala. * Ma mir ca ti-a dat nota A- (asta se refera la.. calificative, ca la scoala pai de la ce oare atatea mg de colesterol? de la oua? ganesha, daca nu cer prea mult, te rog da-mi si mie ceva materiale despre ce cum si cat ar trebui sa mananc pentru a avea nota A -------------------- ![]() Septembrie 2005: 72kg Mai 2007 : 59.5kg 30Iulie - Metabol - 63.1kg Astăzi este o zi în care să ne bucurăm de viață. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. |
| Nessie |
27-11-2007, 05:54 PM
|
Eu nu am probleme cu colesterolul, asa ca nu l-am urmarit.
ganesha, daca nu cer prea mult, te rog da-mi si mie ceva materiale despre ce cum si cat ar trebui sa mananc pentru a avea nota A Nu stiu care a fost meniul, ca nu l-ai pus, dar daca te intereseaza notele -------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? |
| Eu. |
27-11-2007, 05:55 PM
|
Eu nu am probleme cu colesterolul, asa ca nu l-am urmarit. si eu stau bine cu colesterolul, dar as vrea sa stau si pe viitor. si cu fibrele -------------------- ![]() Septembrie 2005: 72kg Mai 2007 : 59.5kg 30Iulie - Metabol - 63.1kg Astăzi este o zi în care să ne bucurăm de viață. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. |
| ganesha |
27-11-2007, 06:01 PM
|
Eu de exemplu incerc sa tin carbii pe la 30-40%, grasimile pe la 40% si restul proteine. Ganesha am vazut ca are carbii pe la 50+%. Eu am observat ca daca scad din carbi, slabesc mai usor, atata tot, nu ca ar fi o regula. Urmareste la tine si vezi! Eu ii am asa pentru ca... asa maninc eu normal si de buna voie, de am chef de slabit schimb tactica la capitolul sport... la nutritie mi-e prea frica Nici eu n-am probleme cu colesterolul, dar nici nu vreau sa am vreodata (am sa mai traiesc pe putin 30-40 de ani... tot in corpul asta, tot cu arterele astea) - paza buna trece primejdia rea (colesterolul odata depus NU se mai duce de acolo cu nimic...) Eu., am sa ma uit dupa materiale... nu am o sursa... unica, eu ce stiu, aplic, etc e rezultatul a o gramada de resurse adunate (de la manualele de la fac. pina la... marele internet). Dar cind dau peste ceva anume, am sa arunc si la tine info-ul, promit. In general, chestiile de baza: Grasimi: intre 20-35% (niciodata sub 20 ca e periculos) Carb: 40-65% (cu cit sint mai multi, cu atit slabesti mai greu, ideea e sa fie complecsi si nu simpli; daca sint prea putini, nu exista nici un pericol... imediat) Proteine: 10-35% Grasimi saturate: sub 9% Sodium: sub 2400 mg Colesterol: sub 300 mg Fibre: CEL PUTIN 20-25g (mersul "afara" nu e motivul principal pentru care trebuiesc consumate) Acest mesaj a fost editat de ganesha: 27-11-2007, 06:02 PM -------------------- |
| Ramo |
27-11-2007, 06:06 PM
|
![]() Jaguar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 6.046 Inscris: 8-06-2006 Din: un oras mic si plictisitor...... Membrul Nr.: 20 Sex: Feminin |
Nu ai pt ce EU, si altadata, daca crezi ca e mai usor decat pe site-ul dat de Nessie.
O sa intru si eu pe site-ul ala, sunt curioasa la lactate.....sper ca nu sunt puse cam la gramada, pt ca branzeturile au valori f diferite. -------------------- |
| Eu. |
27-11-2007, 06:10 PM
|
ganesha, mii de multumiri!! am sa-mi printez pe o hartiuta info de la tine si le voi lipi de frigider si de birou la serviciu
ramona, o a doua parere in materie de calorii nu strica niciodata desi e cam greu in romania ca multe lucruri gustoase nu au info nutritionale trecute pe ambalaje, am sa incerc sa cumpar doar chestii care le au trecute -------------------- ![]() Septembrie 2005: 72kg Mai 2007 : 59.5kg 30Iulie - Metabol - 63.1kg Astăzi este o zi în care să ne bucurăm de viață. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. |
| ganesha |
27-11-2007, 06:14 PM
|
ganesha, mii de multumiri!! am sa-mi printez pe o hartiuta info de la tine si le voi lipi de frigider si de birou la serviciu ramona, o a doua parere in materie de calorii nu strica niciodata desi e cam greu in romania ca multe lucruri gustoase nu au info nutritionale trecute pe ambalaje, am sa incerc sa cumpar doar chestii care le au trecute Sau poti incerca sa maninci cit mai... fundamental si curat, adica alimente prelucrate de tine direct din starea lor.. nativa (mincaruri de legume,salate,fructe, etc), si aici nu-ti trebuie valori de pe ambalaj, pentru ca marul e mar iar morcovu' e morcov peste tot. Eu aici daaaaa, am valorile trecute peste tot, numa' pe pasta de dinti nu le am Acest mesaj a fost editat de ganesha: 27-11-2007, 06:14 PM -------------------- |
| Eu. |
27-11-2007, 08:16 PM
|
Sau poti incerca sa maninci cit mai... fundamental si curat, adica alimente prelucrate de tine direct din starea lor.. nativa (mincaruri de legume,salate,fructe, etc), si aici nu-ti trebuie valori de pe ambalaj, pentru ca marul e mar iar morcovu' e morcov peste tot. Eu aici daaaaa, am valorile trecute peste tot, numa' pe pasta de dinti nu le am am sa incerc pe cat posibil sa fac asta, chit ca e greu-greu cu gatitul multumesc mult de tot pentru sprijin si imi cer scuze anticipat pentru cat te voi bate la cap cu intrebari -------------------- ![]() Septembrie 2005: 72kg Mai 2007 : 59.5kg 30Iulie - Metabol - 63.1kg Astăzi este o zi în care să ne bucurăm de viață. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 5-12-2008 - 09:28 AM |