left Schimba imaginea

Implica-te in discutie!Subiectul zilei: Intalnire Bucuresti, 12 iulie
logo_right

Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )

Reply to this topicStart new topic
left > Fragezirea carnii de vita seperator Optiuni V right
Brunette
mesaj 21-08-2006, 04:00 PM
Mesaj #1

Pestisor
**

Grup: Membri
Raspunsuri: 133
Inscris: 31-05-2006
Membrul Nr.: 14
Sex: Feminin

Imi place mult carnea de vita si e mult mai sanatoasa decat cea de porc, dar are un dezavantaj: se gateste foarte greu si daca nu ai grija si nu o prepari cum trebuie, ajungi sa mananci "o talpa de pantof". wacko.gif Eu folosesc pentru fragezirea ei marinata.

O marinata buna trebuie sa contina un ingredient acid cum e otetul, vinul sau zeama de lamaie, ulei si condimente (nu uitati de sare). Este foarte bun si sucul de ananas pentru ca are cea mai puternica enzima naturala care descompune proteinele. Trebuie folosit numai sucul de ananas proaspat, pentru ca prinincalzire se distruce enzima respectiva.

De ce anume mai trebuie sa tinem cont:

- Cantitate: carnea trebuie sa fie acoperita in totalitate de lichid;
- Timp: daca feliile de carne sunt deja subtiate si batute cu ciocanul de carne sunt suficiente 2 ore sau chiar mai putin'
- Refrigerarea: intotdeauna puneti carnea la marinat in frigider;
- Recipientul potrivit: pentru ca in marinata se afla un ingredient acid, evitati vasele de metal; eu folosesc o punga de plastic pe care o inchid bine la gura;
- Refolosirea: nu refolositi marinata pentru ca isi pierde din proprietati.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
violett
mesaj 28-09-2006, 07:56 AM
Mesaj #2

Amiba

Raspunsuri: 24
Inscris: 3-08-2006
Membrul Nr.: 99
Dispozitie: OK

Am marinat carne de vita cu apa minerala, o lingurita de bicarbonat si condimente. A iesit f.f. frageda. Va pup.

--------------------
IPB Image
+Quote Post
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com

Nessie
mesaj 28-09-2006, 09:28 AM
Mesaj #3

Hiena

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 4.575
Inscris: 25-05-2006
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 9
Dispozitie: under construction

Violett, poate ne dai mai multe detalii! grin.gif Cat ai tinut-o la marinat, cum ai gatit-o, cu ce ai servit-o etc. floare.gif

--------------------
+Quote Post
violett
mesaj 28-09-2006, 12:19 PM
Mesaj #4

Amiba

Sincer, eu mananc numai carne de pui. Foarte rar ceva porc si vita. Am gatit-o pentru "seful casei" care este un carnivor. Am tinut carnea la frigider de seara pana am ajuns eu acasa de la serviciu, a doua zi la 17,00. Se poate tine si mai putin. Din incercari/greseli se invata. Un prieten mi-a spus ca se poate taia carnita feliute, se bate usor si se pune cate un firicel de ulei pe fiecare feliuta. Se da la rece cca 2-3 ore si se fragezeste orice opinca... Nu am incercat. Va pup si pofta buna daca aveti... eu nu am pentru ca am avut un fibrobar pe care scria ca expira in ianuarie 2007. Avea un gust de 2004 nu 2007, l/am aruncat si nu mai am pofta de nimic. Va pup...

--------------------
IPB Image
+Quote Post
Nessie
mesaj 12-02-2008, 02:44 PM
Mesaj #5

Hiena

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 4.575
Inscris: 25-05-2006
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 9
Dispozitie: under construction

Carne de vita la cuptor

1.In primul rand conteaza marimea bucatii. Eu de obicei iau o bucata de 1 kg, dar sa fie intreaga, nefeliata si de obicei e patratoasa/dreptunghiulara.

2. Pun o bucatica de unt intr-o tigaie de teflon si la foc mediu pun bucata de carne intreaga in tigaie. O las maxim cate 1 min pe fiecare parte, doar cat sa se inchida porii.

3. Intr-un vav de sticla pun carnea si untul din tigaie si adaug mirodenii + cativa catei de usturoi daca va place.

4. Cum sunt pe high fat acum, eu mai pun o bucatica de unt pe carne, iar cand se topeste, se scurge pe langa ea si o imbraca frumos. E mai gustos, dar e mai gras.

5. Pun un pahar de apa in vas sau cat e necesar sa acopere carnea pana la jumatate.

6. Acopar vasul si il bag in cuptorul rece.

7. Dau drumul acum la cuptor si fixez flacara cat mai mic posibil. Eu am 3 trepte la cuptor, dar cea mai mica este prea puternica pentru vita, asa ca fixez flacara intre 0-1. Vita se face tare datorita unor substante care se elibereaza la foc iute si cu cat e mai mic focul, cu ata e mai frageda carnea. wink1.gif

8. Dupa o ora ma duc la ea sa o intreb de sanatate si de obicei opresc focul ca e gata. Daca e bucata mai mare, mai lasati-o inca 10-15 min.

Sa aveti pofta! biggrin.gif

--------------------
+Quote Post
axe10
mesaj 13-02-2008, 09:11 AM
Mesaj #6

Taz

Raspunsuri: 3.764
Inscris: 7-12-2006
Din: Bucharest
Membrul Nr.: 190
Dispozitie: acra

Eu am invatat o chestie...cu cat carnea e mai roz(sa nu fie ""lucrata")...este mai buna...dar nu gasesc intotdeauna o bucata asa...prefer oricum puiul.

--------------------
Imagine
+Quote Post
violett
mesaj 13-02-2008, 11:45 AM
Mesaj #7

Amiba

Buna ziua dragii mei....
Nu s-a mai scris de mult, pana ieri....
Am gasit pe un forum o metoda de a face vita la gratar, combinata cu introducerea la cuptor, care a dat rezultate.
Se taie carnea groasa, ca la restaurant.. 2-2,5 cm.... se pune pe gratar teflon 1-2 minute pe ambele parti apoi se introduce la cuptor in jur de 8 minute la foc mediu spre mare.... a iesit buna, buna... dar, conteaza si carnea, totusi, nu credeti? Daca inainte de a o pune pe teflon o mai lasi si cateva ore la macerat in frigider, unsa cu un pic de ulei, ai rezultate si mai bune.
Mai scrieti, va rog, din experientele voastre.

--------------------
IPB Image
+Quote Post

Reply to this topic
1 Membri citesc acest subiect (1 Vizitatori si 0 Anonimi)
0 membri:

- Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii Acum este: 19-07-2008 - 05:34 AM