![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| Maybeline |
10-02-2007, 10:50 PM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 4.250 Inscris: 1-08-2006 Din: Madrid Membrul Nr.: 83 Dispozitie: just fine :) Sex: Feminin |
Sunt f intrigata de aceste 2 moduri in care este scris numele Fiului Lui Dumnezeu. La scoala am invatat ca se scrie Iisus si ca Isus ar insemna magar ( nu stiu in ce limba ). Care este forma corecta?
-------------------- ![]() Nothing tastes as good as thin feels! A minute of chocolate on the lips, a lifetime of pudgy on the hips! |
| alex25 |
11-02-2007, 12:32 AM
|
![]() Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 799 Inscris: 28-05-2006 Membrul Nr.: 12 Sex: Masculin |
Stii, chiar as vrea sa-l cunosc fata in fata pe "translatorul" acela intelectual care a "clocit" ideea ca Isus inseamna magar. Da, sunt o gramada de oameni care isi inchipuie ca Isus in ebraica ar insemna magar. Cuvantul cheie aici este "isi inchipuie". Pentru ca sunt sigur ca nici unul dintre acestia nu cunoaste limba ebraica. Cele patru cuvinte sinonime pentru magar in ebraica sunt "chamor", "ayir", "athown" si "arowd".
-------------------- Pierdut semnatura. O declar NULA.
|
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| alex25 |
11-02-2007, 01:10 AM
|
![]() Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 799 Inscris: 28-05-2006 Membrul Nr.: 12 Sex: Masculin |
Nu sunt sigur de explicatia urmatoare, dar am sa incerc sa o formulez totusi:
Isus cu un singur i provine din scrierea in limba latina. Scrierea cu doi de i corespunde scrierii din limba greaca si cred ca a aparut dupa influentele rusesti - multe cuvinte au suferit mutatii de "i" in acea perioada. Dupa revolutie academicienii au hotarat reorientarea limbii romane catre latina, actiune contestata, insa, de preotii ortodocsi (de ce? nu stiu - din obisnuinta sau poate pentru ca biserica ortodoxa a avut intotdeauna orientare slavona - greaca). Prin urmare... eu consider ca ambele forme sunt corecte, depinde cui te adresezi In limba Latina: Ihs Isus In limba Greaca: Ιησουζ Iisus -------------------- Pierdut semnatura. O declar NULA.
|
| Maybeline |
11-02-2007, 02:02 AM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 4.250 Inscris: 1-08-2006 Din: Madrid Membrul Nr.: 83 Dispozitie: just fine :) Sex: Feminin |
Multumesc frumos pt raspunsul tau, alex
-------------------- ![]() Nothing tastes as good as thin feels! A minute of chocolate on the lips, a lifetime of pudgy on the hips! |
| julyalina |
13-02-2007, 11:19 AM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.180 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 100 Dispozitie: cam adormita Sex: Feminin |
nu cred ca conteaza (
-------------------- "Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă!" Fridtjof Nansen
"When you are content to be simply yourself and don't compare or compete, everybody will respect you." Lao-Tzu "Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare." 24.04.2007 - 60kg 01.11.2007 - 58 kg - 59 kg - ma invart prin zona asta |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Dieta daneza Calorii | Acum este: 18-05-2008 - 05:05 AM |