left Schimba imaginea

Implica-te in discutie!Subiectul zilei: Intalnire Bucuresti, 12 iulie
logo_right

Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )

Reply to this topicStart new topic
left > Importanta botezului pentru un crestin seperator Optiuni V right
Grace
mesaj 14-08-2006, 04:30 PM
Mesaj #1

Pestisor
**

Grup: Membri
Raspunsuri: 119
Inscris: 19-05-2006
Membrul Nr.: 2
Sex: Feminin

Conform Bibliei, botezul crestin este o modalitate de marturisire publica a ceea ce s-a intamplat deja in interiorul inimii si vietii unui credincios. Credinciosul se identifica prin botez cu moartea, ingroparea si invierea lui Iisus Hristos. Biblia arata ca “Nu stiti ca toti cati am fost botezati in Iisus Hristos, am fost botezati in moartea Lui? Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentru ca, dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua.” (Romani 6:3-4).
In botezul crestin, scufundarea in apa semnifica ingroparea cu Hristos, iar iesirea din apa semnifica invierea impreuna cu Hristos.

Exista doua cerinte pe care o persoana trebuie sa le indeplineasca pentru a fi botezata:
1) persoana care urmeaza sa se boteze trebuie sa creada in Iisus Hristos ca Mantuitor personal;
2) acea persoana trebuie sa inteleaga ce semnificatie are botezul.
Daca o persoana Il cunoaste pe Domnul Iisus ca Mantuitor, intelege ca botezul crestin este o manifestare publica a supunerii fata de El a credintei personale in Hristos si doreste sa primeasca botezul – atunci nu exista nici un motiv care sa il opreasca pe acel credincios sa fie botezat.

--------------------
ImagineSuccess keeps You Glowing, But Only God keeps You Going!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alandana
mesaj 14-08-2006, 05:14 PM
Mesaj #2

Nevastuica

Raspunsuri: 826
Inscris: 31-07-2006
Membrul Nr.: 69
Dispozitie: Destul de multumita

Grace - eu nu stiu despre ce religie vorbesti tu acolo. La crestinii ortodoxi copiii se boteaza la 40 de zile de la nastere - cand nu inteleg decat ca atunci cand le e foame trebuie sa manance. Nasii preiau rolul asta si sunt datori pe parcursul vietii sa-l crestineze pe micut. Ceea ce mai rar se intampla. Ori parintii se ocupa de educatia lui ori daca nu el singur cand ajunge la anumita varsta.

--------------------
41 ani, 1.63, 50-52 kg variaza de la o zi la alta dar in aceste limite.
+Quote Post
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com

Grace
mesaj 14-08-2006, 05:21 PM
Mesaj #3

Pestisor
**

Raspunsuri: 119
Inscris: 19-05-2006
Membrul Nr.: 2

Alandana, ai dreptate! La ortodocsi botezul are loc fara marturisirea celui botezat. Am scris si despre acest lucru la Botezul la ortodocsi. Aici m-am referit la botezul protestantilor. M-am gandit ca se subintelege pentru ca am scris in subforumul "Protestanti". Greseala mea ca nu am precizat! Multumesc ca m-ai atentionat. smile.gif

--------------------
ImagineSuccess keeps You Glowing, But Only God keeps You Going!
+Quote Post
alandana
mesaj 14-08-2006, 07:36 PM
Mesaj #4

Nevastuica

Raspunsuri: 826
Inscris: 31-07-2006
Membrul Nr.: 69
Dispozitie: Destul de multumita

Scuze, abia acum am vazut.

--------------------
41 ani, 1.63, 50-52 kg variaza de la o zi la alta dar in aceste limite.
+Quote Post
son of the Lord
mesaj 18-03-2007, 06:51 PM
Mesaj #5

Amiba

Raspunsuri: 2
Inscris: 18-03-2007
Membrul Nr.: 256
Sex: Masculin

CITAT(Grace @ 14-08-2006, 07:21 PM) *

Alandana, ai dreptate! La ortodocsi botezul are loc fara marturisirea celui botezat. Am scris si despre acest lucru la Botezul la ortodocsi. Aici m-am referit la botezul protestantilor. M-am gandit ca se subintelege pentru ca am scris in subforumul "Protestanti". Greseala mea ca nu am precizat! Multumesc ca m-ai atentionat. smile.gif

ISUS a venit la IOAN ca sa fie botezat, ca un semn al supunerii lui catre Dumnezeu, ISUS i-a spus lui Ioan botezatorul lasa-ma caci asa trebuie sa implinesc sa ma supun voii Tatalui ceresc, botezul se face la o virsta matura eu am primit botezul crestin la 39 de ani, si eu am insistat ca sa fiu botezat pentru ca am fost nascut din nou DIN apa si din Duh de Duhul Sfint care este Dumnezeu, si s-a intimplat ca s-a si implinit in viata mea ceea ce scrie in ISAIA cap 57 versetul 10 la 13, DOMNUL a facut acest lucru, eu am pierdut slujba cind m-am pocait am fost dat afara din serviciu am 2 copii iar azi am serviciu prin mila lui Dumnezeu. La botez depui o marturie frumoasa in fata martorilor vazuti si nevazuti si faci un legamint ca il vei urma pe Dumnezeu toata viata indiferent de ce ti se intimpla,
cu mult drag son of the Lord crestin baptist nascut din nou, pace si FITI binecuvintati toti si acest site. pe curind +40721491498
+Quote Post
ramona
mesaj 11-07-2007, 04:29 PM
Mesaj #6

Amiba

Raspunsuri: 6
Inscris: 20-03-2007
Membrul Nr.: 257

Este foarte adevarat ce spui,dar nu suficient.Nu trebuie doar sa cunosca Adevarul o persoana care cere botezul,ci trebuie si sa implineasca.Si nu doar o parte din Scripturi ci Ea in intregime!

DUmnezeu sa ne ajute sa facem VOIA LUI in toate!!!!!!!!!!!!!
+Quote Post

Reply to this topic
1 Membri citesc acest subiect (1 Vizitatori si 0 Anonimi)
0 membri:

- Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii Acum este: 6-07-2008 - 01:45 AM