![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| Grace |
15-08-2006, 01:09 PM
|
![]() Pestisor ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 119 Inscris: 19-05-2006 Membrul Nr.: 2 Sex: Feminin |
Moastele sunt ramasite trupesti ale unor oameni declarati de biserica sfinti. Aceste moaste care sunt pastrate in diferite biserici si in special in manastiri, sunt declarate ca facatoare de minuni, dar de ce?
Mai de mult am fost in dubiu cu privinre la aceste aspecte intalnite in special la ortodocsi De dimineata am vazut la stiri ca azi, de Sf. Maria, se aduc niste moaste intr-o biserica de nu-stiu-unde si deja erau credinciosi veniti de o seara inainte si formasera cozi interminabile. Imi aduc aminte de alte asemena stiri, care mentionau si faptul ca respectivul eveniment s-a lasat cu calcari in picioare, paruieli si scandal. -------------------- Success keeps You Glowing, But Only God keeps You Going! |
| alandana |
15-08-2006, 01:44 PM
|
![]() Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 826 Inscris: 31-07-2006 Membrul Nr.: 69 Dispozitie: Destul de multumita Sex: Feminin |
Pentru ca apropierea de sfinti , chiar si de moastele lor, cinstirea sfintilor si a moastelor lor face bine sufletului si trupului. Pe de alta parte daca e sa ne gandim la spusele lui Iisus - atunci cand femeia bolnava i-a atins hainele Iisus i-a spus ca s-a vindecat pentru ca a crezut - iar eu inteleg ca nu pentru ca l-a atins hainele.
Una peste alta oamenii se roaga la sfinti si spera ca apropierea de moastele lor sa la fie de folos. Cred ca e mai usor sa crezi ca o icoana sfintita te poate vindeca, ca atingerea cu o bucatica de vata frecata de moastele unui sfant te poate vindeca, ca neaparat daca esti credincios si te rogi te vei vindeca sau izbavi de necazuri. Eu cred ca nu e chiar asa si ca toate necazurile si bolile sunt incercari prin care trecem. In final e important sa reusesti sa accepti ce ti se intampla ( sa accepti voia Domnului) si sa ramai cu credinta in Viata de Apoi si cu gandul la Judecata de Apoi - unde nu vrei sa fii judecat pentru prea multe greseli. Nu cred in ideea de recompensa pentru rugaciuni. Daca ar fi asa simplu - toata lumea ar merge la biserica si s-ar ruga si n-ar mai exista necazuri. Dar mai ales oamenii disperati spera in minuni - si cum in general vietile sfintilor sunt legate de minuni de aici si inghesuiala la scoaterea moastelor sfintilor. -------------------- 41 ani, 1.63, 50-52 kg variaza de la o zi la alta dar in aceste limite.
|
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| Grace |
17-08-2006, 02:16 PM
|
![]() Pestisor ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 119 Inscris: 19-05-2006 Membrul Nr.: 2 Sex: Feminin |
Uite ce ne invata Biblia despre ramasitele trupesti ale unor oameni, indiferent de statutul lor:
a. Ramasitele pamantesti trebuie puse acolo unde le este locul (adica in pamant): 20. Toate merg la un loc; toate au fost facute din tarana, si toate se intorc in tarana.(Eclesiastul, 3:20) b. Cei ce se atingeau de cadavre erau socotiti necurati: 11. Cine se va atinge de vreun mort, de vreun trup omenesc mort, sa fie necurat timp de sapte zile. 12. Sa se curete cu apa aceasta a treia zi si a saptea zi, si va fi curat; dar, daca nu se curata a treia zi si a saptea zi, nu va fi curat. 13. Cine se va atinge de un mort, de trupul unui om mort, si nu se va curati, pângareste cortul Domnului; acela sa fie nimicit din Israel. Fiindca nu s-a stropit peste el apa de curatire, este necurat, si necuratia lui este înca peste el. (Numeri 19:11-13) -------------------- Success keeps You Glowing, But Only God keeps You Going! |
| Grace |
17-08-2006, 03:21 PM
|
Referitor la a doua intrebare a mea, as vrea doar sa amintesc de David:
15. Si Natan a plecat acasa. Domnul a lovit copilul pe care-l nascuse lui David nevasta lui Uirie, si a fost greu bolnav. 16. David s-a rugat lui Dumnezeu pentru copil, si a postit; si cand a venit acasa, toata noaptea a stat culcat pe pamant. 17. Batranii casei au staruit de el sa se scoale de la pamant; dar n-a voit, si n-a mancat nimic cu ei. 18. A saptea zi, copilul a murit. Slujitorii lui David s-au temut sa-i dea de veste ca a murit copilul. Caci ziceau: "Cand copilul traia inca, i-am vorbit, si nu ne-a ascultat: cum sa indraznim sa-i spunem: "A murit copilul?" Are sa se intristeze si mai mult." Ce face David cand afla de moartea copilului? 19. David a bagat de seama ca slujitorii lui vorbeau in soapta intre ei, si a inteles ca murise copilul. El a zis slujitorilor sai: "A murit copilul?" Si ei au raspuns: "A murit." 20. Atunci David s-a sculat de la pamant. S-a spalat, s-a uns, si si-a schimbat hainele; apoi s-a dus in casa Domnului, si s-a inchinat. Intorcandu-se acasa, a cerut sa i se dea sa manance, si a mancat. 21. Slujitorii lui i-au zis: "Ce inseamna ceea ce faci? Cand traia copilul, posteai si plangeai; si acum, cand a murit copilul, te scoli si mananci!" 22. El a raspuns: "Cand traia copilul, posteam si plangeam, caci ziceam: "Cine stie daca nu Se va indura Domnul de mine si daca nu va trai copilul?" 23. Acum, cand a murit, pentru ce sa mai postesc? Pot sa-l intorc in viata? Eu ma voi duce la el, dar el nu se va intoarce la mine." -------------------- Success keeps You Glowing, But Only God keeps You Going! |
| energie07 |
25-10-2006, 04:59 PM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 17 Inscris: 5-10-2006 Din: Baia Mare Membrul Nr.: 140 Sex: Masculin |
Bun subiect, reusite citate din Bibilie. Ar trebui ca si cei care conduc bisericile sa le citeasca. Oricum orice text poate fi interpretat in diferite moduri. Se pare ca ramasitele trupesti ale "sfintilor" se conserva miraculos si e si acesta unul din motivele canonizarii (parca acesta e termenul prin care se naste un nou sfant).
Pot sa adaug aici si icoanele, crucile si alte obiecte sarutate cu foc si carora li se adreseaza rugaciuni? Parca una dintre cele 10 porunci spune ceva de genul "nu-ti face chip cioplit...". Evident din nou depinde de modul in care interpretezi textul. Noi muritorii il interpretam prost, cei din fruntea Bisericii corect. Traditiile si multitudinea de obiceiuri aparute pe parcursul "vietii" unei religii ii dau un alt sens. Am si o intrebare mai rautacioasa. Mai exista loc in calendar pentru Sfinti sau deja s-au impartit toate zilele anului? Bun subiect, reusite citate din Bibilie. Ar trebui ca si cei care conduc bisericile sa le citeasca. Oricum orice text poate fi interpretat in diferite moduri. Se pare ca ramasitele trupesti ale "sfintilor" se conserva miraculos si e si acesta unul din motivele canonizarii (parca acesta e termenul prin care se naste un nou sfant). Pot sa adaug aici si icoanele, crucile si alte obiecte sarutate cu foc si carora li se adreseaza rugaciuni? Parca una dintre cele 10 porunci spune ceva de genul "nu-ti face chip cioplit...". Evident din nou depinde de modul in care interpretezi textul. Noi muritorii il interpretam prost, cei din fruntea Bisericii corect. Traditiile si multitudinea de obiceiuri aparute pe parcursul "vietii" unei religii ii dau un alt sens. Am si o intrebare mai rautacioasa. Mai exista loc in calendar pentru Sfinti sau deja s-au impartit toate zilele anului? -------------------- Devii si tinzi sa devii ceea ce pretinzi ca esti fara a fi.
|
| amalia0701 |
23-11-2007, 06:01 PM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.871 Inscris: 31-05-2006 Membrul Nr.: 13 Sex: Feminin |
-------------------- Obezitatea ucide si io nu fac nimic sa TRAIESC!
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wgUQhx3/] ![]() |
| fredi |
04-02-2008, 12:36 PM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 13 Inscris: 14-01-2008 Membrul Nr.: 614 |
Ceea ce nu stiu multi oameni este ca inchinarea la sfinti nu este altceva decat o continuare a vechilor obiceiuri de inchinare pagana. Sunt situatii in care numele unor zei pagani au fost preluate de biserica crestina cu unele mici modificari, ca de exemplu:
- Zeita Brighit ( fiica zeului soare si reprezentata cu un prunc in brate ) a devenit sfanta Brighita. - Zeita Victoria ( din zona Alpilor de Sud ) a devenit, dupa increstinare, sfanta Victoria. - Zeul Dionysos ( al grecilor ) devine sfantul Dionisius. - Zeita Artemis ( a grecilor ) devine sfanta Artemodos etc. Babilonul de alta data avea in jur de 5000 de zei, care erau, in majoritatea lor, eroi umani zeificati. Babilonul modern are si el colectia proprie de sfinti ( oameni care dupa moarte au fost canonizati si ridicati la rangul de sfinti ai bisericii, carora trebuie sa li se aduca inchinare. Exista o multime de “sfinti” protectori ai meseriilor, ca de exemplu:sfanta Barbara-marinari; sfantul Marcu- notari; sfantul Luca- medici; sfantul Matei- bancheri;sfantul Iacov- muncitori; sfantul Grigore-muzicieni; sfantul Toma- arhitecti; sfanta Elisabeta- brutari. In biserica exista o clasificare a “sfintilor” si in functie de categoriile sociale pe care se presupune ca le ocrotesc: sfantul Anton-ocotitorul femeilor sterpe; sfantul Nicolae- ocrotitorul bautorilor de bere; sfantul Francisc- ocrotitorul emigrantilor; sfantul Laurentiu- ocrotitorul saracilor; sfanta Clara- ocrotitoarea televiziunii, etc. Exista, de asemenea, o clasificare a “sfintilor” dupa bolile pe care se presupune ca le vindeca: sfantul Rafael pentru orbire, sfantul Iacov pentru artrita, sfantul Andrei pentru guta, sfantul Liberius pentru litiaza biliara, sfanta Agata pentru boli de san, etc. |
| fredi |
05-02-2008, 12:04 AM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 13 Inscris: 14-01-2008 Membrul Nr.: 614 |
Cultul moastelor are la baza spiritul de sacrificiu de care s-au invrednicit unii crestini, prin suferintele indurate in cadrul persecutiilor anticrestine. Acesta a facut ca sa se ajunga la convingerea ca martirii, prin vrednicia lor, in ceruri, pot avea un cuvant de spus in sprijinul unor pamanteni. Perioada marilor prigoniri stopate prin edictul imparatului Constantin cel Mare, a fost perioada care a dat un inestimabil numar de martiri. Crestinii adunau trupurile lor sau ce mai ramanea din ele si le ingropau cu cinste ( Polycarp - "Martirul" XVIII). Apoi s-a introdus savarsirea unor acte de cult la mormintele lor, la ziua martiriului lor, numind-o "ziua lor de nastere" (Dies natalis). Unii sustineau cinstirea lor, iar altii o considerau ca o intoarcere la cultul pagan al mortilor. Dar Domnul Iisus zice in Matei 11:28: "Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă" si Ioan 14:6 Isus i-a zis: "Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine". Asa ca orice mijlocitoare sau mijlocitor ce se interpune intre credincios si Dumnezeu in afara de Fiul este de prisos.
George Cosbuc in cartea: "Clementele literaturii poporale" spune: " Numai pastile cu sarbatorile atarnand de paste sunt stabilite de Biserica Crestina, fara a avea inraurire pagana in stabilirea lor. In rest, toate sarbatorile inchinate sfintilor sunt stabilite de crestini prin inlocuirea unor zeitati pagane" Interesante sunt si zilele de sarbatoare ale paganilor care coincid cu zilele sfintilor de azi cum ar fi: - zeii omoratori de balauri, ai frigului, ai iernii au fost inlocuiti cu sf. Gheorghe ( 23 Aprilie); - fondatorii Romei, Romulus si Remus, au fost inlocuiti prin sf. apostol Petru si Pavel ( 29 Iunie ); - Donar, zeul tunetelor a fost inlocuit cu proorocul Ilie (20 Iulie ): - Diana (Artemis) sau adormirea fecioarei dacice au fost inlocuite prin adormirea fecioarei Maria (15 August); - zeii recoltelor au fost inlocuiti cu sf. Dumitru ( 26 Oct.); - trecerea la sezonul de iarna a fost marcata prin Sf. Ap Andrei care inseamna cap de iarna sau inceput de iarna ( 30 Noiembrie); Am spus ca a fost inlocuit zeul cu un sfant, dar au ramas si obiceiurile pagane: - capra, ursul, sau mastile, sau vrajile ce se fac in noaptea Sf. Andrei de catre fete pentru a-si afla ursitul, etc. Sfintii apostoli nu au incurajat venerarea unor oamnei si au refuzat inchinarea lor. Cand era sa intre Petru, Corneliu care-i iesise inainte s-a inchinat. Dar Petru l-a ridicat si i-a zis: scoala-te ! Si eu sunt om... (Fapte 10: 25-26). Acelasi lucru il fac si Barnaba si Pavel cand la Listra preotul lui Jupiter a adus tauri si cununi pentru a le aduce jertfa. De aceea apostolii sunt nevoiti sa-si rupa hainele si sa declare:" De ce faceti lucrul acesta? Si noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi" (Fapte 14:14-15). Apocalipsa 22:8 Eu, Ioan, am auzit și am văzut lucrurile acestea. Și după ce le-am auzit și le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui. Apocalipsa 22:9 Dar el mi-a zis: "Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu." |
| Ilie&Ioan |
13-04-2008, 05:02 PM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 46 Inscris: 31-03-2008 Membrul Nr.: 838 Sex: Masculin |
Energie, ai dreptate.
|
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 7-09-2008 - 08:15 PM |