left Schimba imaginea

Implica-te in discutie!Subiectul zilei: [1 DECEMBRIE] Cine se cantareste cu mine?
logo_right

Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )

Reply to this topicStart new topic
left > Insuficienta parcarilor seperator Optiuni V right
George
mesaj 27-08-2008, 10:06 AM
Mesaj #1

Pestisor
**

Grup: Membri
Raspunsuri: 100
Inscris: 25-08-2008
Membrul Nr.: 1.348
Sex: Masculin

De multe ori ne lovim de aceasta problema majora a societatii noastre. In conditiile in care numarul masinilor devine tot mai mare cu fiecare zi ce trece iar autoritatile par sa nu tina pasul. De multe ori ne-am confruntat si cu o consecinta a acestei probleme aceea ca unii soferi parcheaza pe locurile rezervate ale altora de si nu li se cuvin findca detinatorii acelor locuri de parcare platesc o anumita taxa la primarie. Eu cred ca aceasta situatie de a parca pe locurile altora nu e neaparat din nesimtireaunor soferi ci pur si simplu din cauza lipsei locurior de parcare.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
alex25
mesaj 27-08-2008, 10:39 AM
Mesaj #2

Nevastuica

Raspunsuri: 864
Inscris: 28-05-2006
Membrul Nr.: 12

Problema parcarilor se adanceste in mai toate orasele Romaniei pe masura ce economia se intareste iar romanii isi permit sa isi cumpere masini. Orasele romanesti nu sunt construite de curand, ci sunt structurate in perioada comunista cand cine-si permitea sa aibe masina era bogat. Acum tindem spre situatia americanilor, unde fiecare familie are cel putin o masina, dar nu avem structura pentru a suporta o astfel de societate; si asta pentru ca noi avem o tara de blocuri, iar ei au o tara de case (curte, garaj...). A gasi o solutie pentru parcari mi se pare una din cele mai grele probleme de rezolvat pentru un primar.

O solutie destul de eficienta ar fi, zic eu, parcarile suspendate. Probabil ca o parcare suspendata pe 5-7 etaje ar putea "rezolva" parcarea pentru 2 000 de locuri de parcare si ar ocupa acelasi spatiu cat ocupa acum o parcare simpla, de un etaj. Cu o taxa de 1 milion/luna pentru o masina ar veni cam 2 miliarde/luna incasari. Intr-un an incasari de 24 miliarde pentru o cladire. In euro ar veni cam 7 milioane euro/an. Cat poate costa constructia? Hai sa spunem 5 milioane euro. Deja din primul an constructorul ar merge pe profit.

O alta solutie ar fi "solutia grecilor" smile.gif. Grecii s-au confruntat cu problema masinilor si au incercat diverse abordari. Dupa cateva incercari au impus circulatia masinilor pe sistemul par/impar (masinile cu numar par circula in anumite zile, masinile cu numar impar in rest). Numai ca grecii si-au cumparat cate doua masini. Una cu numar par, una cu numar impar. smile.gif Asa ca au trebuit sa abandoneze proiectul. Ultima incercare a fost sa reduca foarte mult taxele si accizele la vehiculele pe doua roti: scutere, motociclete. Asa ca grecii au inceput sa-si cumpere motociclete. Si asta a rezolvat problema. Acum in Grecia se circula foarte mult pe doua roti.

Inca o solutie: car sharing. Sau solutia americana. Au facut posibil si au incurajat/promovat conceptul de "car sharing" - mai multi oameni merg la serviciu cu o singura masina. Oricum le trebuie doar la dus si la intors; de ce sa mearga fiecare cu cate o masina cand o folosesc doar 30 de minute? Nu mai bine economisesc si niste benzina, mai socializeaza un pic si ajung si mai repede la serviciu (mai putin masini = fluidizare trafic, mai multe parcari in mijlocul orasului)?

--------------------
Pierdut semnatura. O declar NULA.
+Quote Post
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com

Nessie
mesaj 27-08-2008, 11:41 AM
Mesaj #3

Lama

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 5.327
Inscris: 25-05-2006
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 9
Dispozitie: under construction
Sex: Feminin

Pe langa solutiile mentionate de Alex, ar mai fi una: scoaterea masinilor "parcate" permanent pe un loc si nefunctionabile. Am vreo 4 zone in oras unde merg foarte des si ma gandesc ca in fiecare dintre ele sunt cel putin 2 rable nemiscate de ani de zile. Peste tot pe unde mergi in oras vezi rable parcate pe locuri platite la ADP. De ca sa platesti un loc de parcare pentru un fier vechi?

Eu as fi mai mult decat fericita sa platesc din buzunarul meu ridicarea unei masini vechi, sa o duc la fier vechi, banii sa ii revina proprietarului, iar mie sa-mi revina locul de parcare. Din pacate, proprietarii sunt de obicei oameni batrani pe care nu-i intereseaza decat ca masina e mostenire de la tata si nu vor sa se desparta de ea.

--------------------
User is online!Profile CardPM
+Quote Post
alex25
mesaj 27-08-2008, 11:49 AM
Mesaj #4

Nevastuica

Raspunsuri: 864
Inscris: 28-05-2006
Membrul Nr.: 12

Apropos de asta, ati vazut site-ul rabla.info? Ideea e simpla: cand vezi cate o rabla lasata in paragina pe strada ii faci poza si o pui rabla.info; poate intr-un final se vor sesiza si primariile si le vor ridica, daca nu se rusineaza proprietarii cand isi gasesc "bestiile" pe internet.

http://www.rabla.info

--------------------
Pierdut semnatura. O declar NULA.
+Quote Post

Reply to this topic
1 Membri citesc acest subiect (1 Vizitatori si 0 Anonimi)
0 membri:

- Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii Acum este: 20-11-2008 - 01:24 AM