![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| crissy |
03-02-2007, 10:24 PM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.238 Inscris: 10-10-2006 Membrul Nr.: 142 Sex: Feminin |
Saratele - de la 7 luni
Ingrediente
Mod de preparare: Se freaca spuma untul cu sare. Se adauga apa, uleiul, cascavalul ras, faina si se potriveste de sare. Daca si cascavalul este sarat se va pune sare mai putina, sau chiar deloc. Se amesteca bine toate si se pune aluatul la rece pentru cel putin jumatate de ora. Aluatul trebuie sa iasa moale, dar sa nu se lipeasca de degete. Daca se lipeste, se mai adauga faina. Se intinde o foaie subtire. Se unge cu galbenus si se presara susan. Se taie sub forma dorita si se coc 15-20 min la 180 grade. Observatii: 1. Eu nu le-am lasat in cuptor chiar atat de mult. La ultima tura am pus tava cat de sus am putut. Le-am verificat si dupa 10 minute erau gata. 2. Prima data am facut doar cu jumatate din cantitatile de ingrediente. Data viitoare o sa fac portia intreaga ca au iesit foarte bune. Rezultatul. Saratica a trecut proba de foc -------------------- Pe cai ca se filmeaza!!
![]() Start WW: 07.01.2008. Target: 6 kg pana la inceputul lui mai! |
| crissy |
03-02-2007, 11:13 PM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.238 Inscris: 10-10-2006 Membrul Nr.: 142 Sex: Feminin |
Bors de perisoare - de la 7 luni
Igrediente:
Mod de preparare Se pun legumele la fiert in apa suficienta si putin ulei. Cand apa fierbe, se pot face perisoarele: se amesteca carnea tocata cu orezul, galbenusurile, putin marar tocat, cimbru, sare si gris ca sa se lege. Se formeaza perisoare mici (cu mainile umede) si apoi se adauga in oala, la foc mic. Cand sunt aproape fierte se adauga 1 - 2 linguri de suc de rosii si 1 – 2 – 3 linguri de bors de putina (depinde cat e de acru). Se pot adauga si paste fara ou, fierte separat sau in supa. Daca pastele se fierb in supa, atunci se va pune la fiert doar un cartof. Se potriveste de sare si se pune cimbru si patrunjel verde tocat. Pentru copiii de peste un an: - la perisoare se poate adauga si albusul; - se pot pune paste cu ou, tip alfabet. -------------------- Pe cai ca se filmeaza!!
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| Andreea-Rodica |
04-02-2007, 11:09 AM
|
![]() Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.664 Inscris: 7-07-2006 Membrul Nr.: 59 Sex: Feminin |
Dovlecelul il tai in doua sau in trei si-l scobesc. Nu am inteles ce ai vrut sa zici cu taiatul felii. Ce mai umpli daca tai felii? In fine, ne descurcam noi. Mai ales ca acum nu mai fac dovlecei umpluti ca nu-i plac lu' tovarasu' si nici eu nu ma omor (cam dulci).
-------------------- |
| crissy |
04-02-2007, 03:35 PM
|
Dovlecelul il tai in doua sau in trei si-l scobesc. Nu am inteles ce ai vrut sa zici cu taiatul felii. Ce mai umpli daca tai felii? In fine, ne descurcam noi. Mai ales ca acum nu mai fac dovlecei umpluti ca nu-i plac lu' tovarasu' si nici eu nu ma omor (cam dulci). Ma gandeam la felii mai groase (asa cum ai zis si tu, taiat in 3-4). Dar la inceput imi imaginam ca te chinui sa scobesti dovlecelul fara sa-l tai -------------------- Pe cai ca se filmeaza!!
| crissy |
04-02-2007, 04:09 PM
|
Omleta pe aburi - dupa 1 an
Ingrediente:
Mod de preparare: Se pune o cratita cu apa la fiert si o tigaie din teflon deasupra, pe post de "capac". Se bate oul intreg cu putina sare. Se adauga laptele / smantana, apoi faina in ploaie ca sa nu se formeze cocoloase. Cand fierbe apa in cratita se pune o lingurita de unt in tigaie si se lasa sa se topeasca. Dupa ce se topeste, se adauga peste unt amestecul de mai sus si se lasa sa se inchege bine, 5 - 10 minute. Se intoarce ompleta, iar cand este gata se rastoarna in farfurie, se rade cascaval deasupra si se orneaza. Azi i-am facut si eu pentru prima data. Ma asteptam la un mare refuz din partea ei ca, deh, e mare mofturoasa la mancare. Dar spre mirarea noastra a mancat tot din farfurie. Chiar cu pofta. Bine, i-am facut omleta din cel mai mic ou pe care l-am gasit in frigider. -------------------- Pe cai ca se filmeaza!!
| crissy |
05-02-2007, 07:04 PM
|
Peste cu legume la cuptor - dupa 7 luni
Ingrediente:
Mod de preparare: Intr-un vas nu prea inalt se face un pat din jumatate din cantitatea de ceapa si morcov. Pe acest pat se aseaza pestele presarat cu sare si cu cimbru. In scobitura se pune usturoi si ardei gras. Peste peste se pune felia de lamaie, usturoi, ardei gras si restul de ceapa si morcov. Se pune suc de rosii si apa cat sa acopere pestele, se face un capac din folie de aluminiu (ca sa nu se evapore apa prea repede), se acopera cu capacul vasului si se da la cuptor pentru o ora si jumatate. Rezultatul. -------------------- Pe cai ca se filmeaza!!
| lliliana |
11-02-2007, 07:49 AM
|
|
Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.989 Inscris: 28-08-2006 Din: <--- Vest Membrul Nr.: 121 Dispozitie: Ce anotimp e? Sunt confuza! Sex: Feminin |
Crissy....show woman...
-------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| crissy |
11-02-2007, 08:28 PM
|
Crissy....show woman... Va astept si pe voi cu retete... Ca eu am impresia ca as vorbi singura -------------------- Pe cai ca se filmeaza!!
| mofturici2005 |
12-03-2007, 11:05 PM
|
![]() Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 26 Inscris: 7-03-2007 Membrul Nr.: 249 Sex: Feminin |
[b]pentru cei care au bebelini mai mici,a mea are 6 luni si o saptamana si nu le place piureul de legume sau cartofi eu am gasit remediul:
mancarica de cartofi -cartofi se taie cubulete -morcovii,telina si radacina de patrunjel se dau pe razatoarea mica -o ceapa mica se taie mititel -eu pun putina sare fara sodiu -2-3 lingurite de ulei -se pune apa cat sa le cuprinda pe toate -se fierbe pana scade si sunt toate fierte bine -bb meu papa cu placere in amestec cu galbenu,carnita, o sa incercam si ficatel pofta buna! |
| Sexymom |
13-03-2007, 10:00 AM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 4.071 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 101 Dispozitie: ca de obicei, vesela si fericita.. Sex: Feminin |
Ficatei de pui cu pasta de rosii
Dar de ficatei de pui nu spune nimeni nimic? copii mici au nevoie de fier. Fetele mele mancau cu placere ficatei de pui , tinuti in prealabil in lapte sa li se duca amareala, dupa care ii caleam in putin ulei cu pasta de tomate sau rosii date pe razatoare, cu un pic de morcov ras.Adaugam apa si lasam la foc mic sa scada.Cu un praf de sare .Fara ceapa sau ardei ca sunt grele de digerat. Pireu de mere cu cartofi Pare ciudat dar aici asa li se da copiilpor masa de la ora 14.Se fierbe un cartof , se coc 2 mere la cuptor. Merele se curata de coaja, se adauga unt peste ele si cartoful. Se paseaza impreuna , se adauga un pic de lapte si cateva picaturi de lamaie. -------------------- [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wQdTcM5/]
![]() |
| himere2005 |
13-03-2007, 05:54 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 5.820 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 82 Dispozitie: incendiara Sex: Feminin |
sexy, cat ii lasi in lapte ca bia nu pune gura pe ei
-------------------- ![]() |
| Sexymom |
13-03-2007, 07:41 PM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 4.071 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 101 Dispozitie: ca de obicei, vesela si fericita.. Sex: Feminin |
Himere, trebuie sa o faci sa manance organe , ele au cele mai multe proprietati.
Ficateii ii tin in lapte cam 2,3 ore, de multe ori si mai mult, ii pun intr-o caserola cu lapte si o inchid ermetic, si o pun in frigider. Daca nu ii plac cu suc de rosii pregateste-i cu pireu de cartofi si branza topita, cumva trebuie sa ii manance, sau cu crema de dovlecei. -------------------- [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wQdTcM5/]
![]() |
| mofturici2005 |
17-03-2007, 05:50 PM
|
![]() Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 26 Inscris: 7-03-2007 Membrul Nr.: 249 Sex: Feminin |
mai vreau retete de papici pentru bb de vvreo 6 luni si ceva ca nu mai stiu, am intrat in pana de idei....as vrea sa-i mai schimb sa afle si alte gusturi
|
| crissy |
27-03-2007, 04:17 PM
|
mai vreau retete de papici pentru bb de vvreo 6 luni si ceva ca nu mai stiu, am intrat in pana de idei....as vrea sa-i mai schimb sa afle si alte gusturi Din pacate, la un bebe de 6 luni nu ii poti da foarte multe. Piureuri de fructe cu branza calcica (mar cu biscuite sau cereale fara lapte, banana, mar copt, gutuie coapta, pere... exclus fructele alergogene gen capsuni, kiwi, fructe de padure), piureuri de legume cu piept de pui si cam atat. Poti sa-i faci pilaf cu piept de pui, supa/bors de perisoare din piept de pui la care sa adaugi doar galbenusul, legume cu piept de pui la cuptor, sufleuri de conopida / dovlecel / cartofi dar fara albus. De la 7-8 luni ii poti baga carne de vita, peste. -------------------- Pe cai ca se filmeaza!!
| mofturici2005 |
14-04-2007, 10:49 AM
|
crissy gata ai renuntat? mai vreau retete si eventual dk te rog sa-mi zici cum se fac sufleurile....de legume...pupici si multumiri
eu i-am facut azi de ex. budinca de branza de vaci: am facut branza dintr-un l de lapte apoi am amestecat cu doua galbenusuri,putin zahar,un pic de gris,si un pic de esenta vanilie sau zahar vanilat si un pic de unt(branza tb sa fie un pic mai moale)si am pus intr-un vas mic tapetat cu unt si faina la cuptor cca o ora...a iesit o minunatie....yam yam |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Dieta daneza Calorii | Acum este: 17-05-2008 - 11:45 PM |