![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| himere2005 |
29-08-2006, 07:01 AM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 5.888 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 82 Dispozitie: incendiara Sex: Feminin |
azi cica nu se maninca nimic rosu...adica ce?
-------------------- ![]() |
| Deea |
29-08-2006, 07:26 AM
|
![]() Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.687 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 79 Sex: Feminin |
Cum adica ca pe pizza, deea? O invarte intr-o mana prin casa Andreea superba nepotica! Ella bine ai venit! Ramona insanatosire grabnica Gigelul, am vazut ca nu te-au acceptat la firma respectiva, o sa-ti gasesti altceva, sa nu te descurajezi Pisik sa ne pui poza cu masinuta, ce masina e? daca ai mai spus sorry dar am uitat Acest mesaj a fost editat de Deea: 29-08-2006, 07:27 AM -------------------- ![]() |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| himere2005 |
29-08-2006, 07:35 AM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 5.888 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 82 Dispozitie: incendiara Sex: Feminin |
buna-dimineata!
deea, am auzit ca te apuci de numarat nusa, sa ai spor la treaba sapt. asta. alice, cu ce culoare varuiti? -------------------- ![]() |
| ALICE |
29-08-2006, 07:40 AM
|
![]() Koala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 2.414 Inscris: 2-08-2006 Membrul Nr.: 93 Dispozitie: Muuult mai bine Sex: Feminin |
In hol abia i-am convins sa facem portocaliu,si in sufragerie galben lamai.
|
| Pisik |
29-08-2006, 07:46 AM
|
|
Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.513 Inscris: 31-07-2006 Membrul Nr.: 74 Dispozitie: incerc sa ma simt bine cu mine Sex: Feminin |
Neatza!
Deea, masinuta este o Toyota Corolla diesel, rosie. Azi sunt cu ea Sunt f suparata: cantarul iar arata 66,9, de unde ieri arata 66,5 si ziceam si eu ca se urneste; cred ca la mine chiar nu mai functioneaza Astazi incerc sa recuperez pctele de ieri, papand de maxim 13-14 pcte. Pupici si o zi frumoasa -------------------- |
| himere2005 |
29-08-2006, 07:54 AM
|
honey, poza cu ultimul ursulet
-------------------- ![]() |
| nusarich |
29-08-2006, 08:01 AM
|
|
Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.979 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 80 Sex: Feminin |
neata neuroni! sa aveti o zi superba!
cine zicea ca azi nu se mananca nimic rosu? de ce? -------------------- |
| honey79 |
29-08-2006, 08:06 AM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.095 Inscris: 1-08-2006 Din: SUA Membrul Nr.: 84 Sex: Feminin |
Neata!
Ohhh...Himere... lasa-ma sa imi beau cafeaua intai.... sa ma trezesc de-a binelea. Nici eu nu stiu care-i treaba cu..... mancatul rosu. Cine stie????Stiu ca e Sarbatoare...dar... de ce sa nu papi rosu?? Acest mesaj a fost editat de honey79: 29-08-2006, 08:07 AM -------------------- POZE ANDREW - http://community.webshots.com/user/wojval
FILMULETE ANDREW - http://s45.photobucket.com/albums/f61/honey79/?sc=5 |
| dannette |
29-08-2006, 08:13 AM
|
![]() Soparla ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 241 Inscris: 4-08-2006 Membrul Nr.: 103 Sex: Feminin |
Buna dimineatza!
La bunicii mei la tara se spune ca azi nu se mananca nimic ce are forma sferica: varza, rosii etc. |
| Pisik |
29-08-2006, 08:14 AM
|
|
Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.513 Inscris: 31-07-2006 Membrul Nr.: 74 Dispozitie: incerc sa ma simt bine cu mine Sex: Feminin |
Buna dimineatza! La bunicii mei la tara se spune ca azi nu se mananca nimic ce are forma sferica: varza, rosii etc. De ce? -------------------- |
| Tulip |
29-08-2006, 08:15 AM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.449 Inscris: 31-07-2006 Membrul Nr.: 72 Sex: Feminin |
Neata!Oare va fi timp ok azi,sau vine iarasi ploaia?Ma pregatesc sa ies cu Timea,vreau sa-i cumpar niste papuci de casa,ca tot timpul e desculta,uraste sasetele si oricum aluneca in ele
Ella,bine ai revenit...poze multe cu babuini! sa ne povestesti cum te-ai distrat tulip, ca nici tu nu prea ai parte de iesiri Aseara a fost ok,ne-am intalnit vreo 6 fete,foste colege de clasa(i-8), una a sosit din america,n-am vazut-o de 7 ani....Aproape 1 era cand am ajuns acasa,a fost ok -------------------- |
| Pisik |
29-08-2006, 08:16 AM
|
|
Poze de la nunta nasilor; noi am furat miresa si iubi a adus-o in brate; eu am prins buchetul (a fost un complot, am fost impinsa in fata) si iubi jarteaua (mai mult i-a dat-o mirele)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ioasi_ro/album?.dir=/48a3re2 -------------------- |
| Ella79 |
29-08-2006, 08:17 AM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.035 Inscris: 31-07-2006 Membrul Nr.: 73 Sex: Feminin |
Neata si de la mine!
M-am cantarit aseara si.... dezastrul e chiar mai mare decat mi-am imaginat.... -------------------- |
| dannette |
29-08-2006, 08:20 AM
|
![]() Soparla ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 241 Inscris: 4-08-2006 Membrul Nr.: 103 Sex: Feminin |
|
| honey79 |
29-08-2006, 08:27 AM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.095 Inscris: 1-08-2006 Din: SUA Membrul Nr.: 84 Sex: Feminin |
Am gasit!!!! Foarte interesant, dealtfel.
Ce se spune in popor despre aceasta zi: • Sf. Ioan de Toamna (Sf. Ioan cap taiat) aduce cu sine o seama de interdictii asupra taiatului fructelor si legumelor ce au forma rotunda, sau alimentelor ce amintesc de sangele varsat. • Crucea mica este rea de friguri, caci atunci de regula incep frigurile a prinde pe oameni • ?Sf. Ion taie capul pe curechi?; ?Irod i-a taiat capul pe curechi?. De aceea se posteste, nu se mananca poama rosie si curechi ros, nici fiertura. Unii mananca numai struguri sau ajuneaza. Nu se mananca din blid sau tipsie. Oamenii impart mere, pere, castraveti. • In aceasta zi nu se taie nimic cu cutitul, ci totul se rupe cu mana; nu se mananca varza, caci Sfantului Ioan de sapte ori i-au taiat capul pe varza si iar a inviat. Nu e bines a se manance fructe rotunde, care seamana cu un cap (mere, pere, nuci, capatani de usturoi) sau cu o cruce (nuci, pepene), nu se bea vin rosu, nu se mananca fructe sau legume rosii. • Sf. Ioan era un tanar sarac, cuminte si foarte frumos, si tocmai pentru aceasta frumusete o femeie bogata isi puse ochii pe dansul. Intr-o zi se intalneste si-i spune chiar ca peste noapte il va astepta la dansa acasa. Sa vina dar, ca va fi bine de el, sa vina, ca, de nu va veni, vai si amar va fi de capul lui. Sf. Ioan care stia din ce pricina il paste acest greu pacat, se intrista adanc si se ruga lui Dumnezeu sa-i ia ceea ce-i casuneaza atata scarba ? frumusetea cea ademenitoare - si sa-l faca urat. In acest chip socotea el ca femeia aceea isi va intoarce fata si gandurile cele rele de la dansul. Dumnezeu se milostivi de fecior si-l invata, se zice, ca sa scoata cutitul si sa-si taie capul. Sf. Ioan facu intocmai in aceasta zi de toamna si in locul capului sau se pomeni cu un cap de oaie. Astfel a plecat spre casa femeii care il chemase. Cand aceasta l-a vazut, s-a cutremurat de spaima si cu ocari l-a dat afara. In acest chip Sf. Ioan a fost scutit de pacat. Frumosul lui cap a fost aflat tocmai mai tarziu, la 25 mai, cand biserica porunceste si poporul serbeaza chiar Aflarea capului Sfantului Ioan Botezatorul. • Inceperea postului negru, numit si sec, de la cruce pana la cruce (Inaltarea Crucii, 14 septembrie). O datina dintre cele mai latite si uzitate la poporul roman este tinerea postului negru, si asta in rastimpul de la Taierea capului Sfantului Ioan, 29 august, pana la Inaltarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Prin acest post postitorii isi mantuiesc sufletul de cele mai grele pacate facute in viata, precum: furturi cu ucideri, cauza ramanerii familiei fara capatai si aprinderi.De mai multe si mai adese ori insa se posteste de parinti, pentru vorbele urate si grele vorbite in ceasuri necurate,in manie si furie contra copiilor. Acest post se tine cu mancarea in fiecare zi a unei pogaci (turte) de grau sau turte de malai, coapta in spuza (pe carbuni), pe care singur pacatosul sau cel ce posteste trebuie sa o faca si sa o coaca si iarasi numai el sa o atinga. Nu e apoi permis sa o taie, ci totdeauna, mancand, sa o franga, pastrandu-se restul ramas de la mancare jos, pe pamant, sub icoana sfanta si, daca se poate, sa fie icoana Preacuratei. La pacate mai usoare se pot manca si poame. Asemenea este oprita dormirea pe asternut ridicat (in pat), ci pe pamant si, de se poate, fara asternut, numai la capatai o perina umpluta cu paie de grau si neacoperit cu nimic. La sfarsitul postului, mergand la biserica, duce pomana menita celui care posteste: colac, struguri, untdelemn, o chita de flori in al carei mijloc este o lumanare de ceara curata si facuta de femeie iertata ori de fata fecioara. • Postul se tine pentru boli, mai ales pentru friguri • Sa nu se taie pepeni verzi, ca e rau de friguri • In ziua in care cade crucea mica nu este bun de semanat nici o bucata calendarul popular 30.8 Sf. Alexandru 31.8 Braul Maicii 1.9 Cuv Simeon 2.9 Sf. Mc. Mamant 3.9 Sf. Mc. Antim 4.9 Sf. Mc. Vavila 5.9 Sf. Zaharia 6.9 Sf. Mc. Eudoxie Sarbatorile primaverii! ♥ Dragobetele rapus de ♥ Sf. Valentin? • Ziua Martisorului • Traditii de martisor • Despre martisoare • Zilele babelor • Sfintii mucenici Mestesuguri • Olaritul • Incondeierea oualor • Prelucrarea fierului • Icoane pe sticla -------------------- POZE ANDREW - http://community.webshots.com/user/wojval
FILMULETE ANDREW - http://s45.photobucket.com/albums/f61/honey79/?sc=5 |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 2-12-2008 - 03:50 AM |