left Schimba imaginea

Implica-te in discutie!Subiectul zilei: [1 DECEMBRIE] Cine se cantareste cu mine?
logo_right

Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )

246 Pagini V « < 29 30 31 32 33 > »   
Closed TopicStart new topic
left > Neuronii WW part 2, De la "Jurnal de bord" seperator Optiuni V right
himere2005
mesaj 29-08-2006, 07:01 AM
Mesaj #451

Lama

Grup: Membri
Raspunsuri: 5.888
Inscris: 1-08-2006
Membrul Nr.: 82
Dispozitie: incendiara
Sex: Feminin

azi cica nu se maninca nimic rosu...adica ce?

--------------------
Imagine
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Deea
mesaj 29-08-2006, 07:26 AM
Mesaj #452

Iepuras

Raspunsuri: 1.687
Membrul Nr.: 79

CITAT(ina_ceva @ 28-08-2006, 09:35 PM) *

Cum adica ca pe pizza, deea? O invarte intr-o mana prin casa w00t.gif ?

lol.gif , tare draguta ai fost; adica acum nu-i mai e frica sa o schimbe, sa o ia in brate etc.

Andreea superba nepotica!
Ella bine ai venit!
Ramona insanatosire grabnica
Gigelul, am vazut ca nu te-au acceptat la firma respectiva, o sa-ti gasesti altceva, sa nu te descurajezi
Pisik sa ne pui poza cu masinuta, ce masina e? daca ai mai spus sorry dar am uitat

Acest mesaj a fost editat de Deea: 29-08-2006, 07:27 AM

--------------------
Imagine
+Quote Post
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com

himere2005
mesaj 29-08-2006, 07:35 AM
Mesaj #453

Lama

buna-dimineata!
deea, am auzit ca te apuci de numarat )).gif

nusa, sa ai spor la treaba sapt. asta.
alice, cu ce culoare varuiti?

--------------------
Imagine
+Quote Post
ALICE
mesaj 29-08-2006, 07:40 AM
Mesaj #454

Koala

Raspunsuri: 2.414
Inscris: 2-08-2006
Membrul Nr.: 93
Dispozitie: Muuult mai bine

In hol abia i-am convins sa facem portocaliu,si in sufragerie galben lamai.
+Quote Post
Pisik
mesaj 29-08-2006, 07:46 AM
Mesaj #455

Taz

Raspunsuri: 3.513
Inscris: 31-07-2006
Membrul Nr.: 74
Dispozitie: incerc sa ma simt bine cu mine

Neatza!
Deea, masinuta este o Toyota Corolla diesel, rosie. Azi sunt cu ea cheer.gif imi e asa de teama sa merg cu ea, parca ma vad intrand in garduri blink.gif
Sunt f suparata: cantarul iar arata 66,9, de unde ieri arata 66,5 si ziceam si eu ca se urneste; cred ca la mine chiar nu mai functioneaza sorry.gif si nu ma mai incape nici o haina doh.gif
Astazi incerc sa recuperez pctele de ieri, papand de maxim 13-14 pcte.
Pupici si o zi frumoasa

--------------------
Imagine
+Quote Post
himere2005
mesaj 29-08-2006, 07:54 AM
Mesaj #456

Lama

honey, poza cu ultimul ursulet

--------------------
Imagine
+Quote Post
nusarich
mesaj 29-08-2006, 08:01 AM
Mesaj #457

Iepuras

Raspunsuri: 1.979
Membrul Nr.: 80

neata neuroni! sa aveti o zi superba!

cine zicea ca azi nu se mananca nimic rosu? de ce?

--------------------
+Quote Post
honey79
mesaj 29-08-2006, 08:06 AM
Mesaj #458

Marmota

Raspunsuri: 1.095
Din: SUA
Membrul Nr.: 84

Neata!

Ohhh...Himere... lasa-ma sa imi beau cafeaua intai.... sa ma trezesc de-a binelea.blum.gif

Nici eu nu stiu care-i treaba cu..... mancatul rosu. Cine stie????Stiu ca e Sarbatoare...dar... de ce sa nu papi rosu??

Acest mesaj a fost editat de honey79: 29-08-2006, 08:07 AM

--------------------
+Quote Post
dannette
mesaj 29-08-2006, 08:13 AM
Mesaj #459

Soparla

Raspunsuri: 241
Inscris: 4-08-2006
Membrul Nr.: 103

Buna dimineatza!
La bunicii mei la tara se spune ca azi nu se mananca nimic ce are forma sferica: varza, rosii etc.
+Quote Post
Pisik
mesaj 29-08-2006, 08:14 AM
Mesaj #460

Taz

CITAT(dannette @ 29-08-2006, 09:13 AM) *

Buna dimineatza!
La bunicii mei la tara se spune ca azi nu se mananca nimic ce are forma sferica: varza, rosii etc.

De ce?

--------------------
Imagine
+Quote Post
Tulip
mesaj 29-08-2006, 08:15 AM
Mesaj #461

Taz

Raspunsuri: 3.449
Membrul Nr.: 72

Neata!Oare va fi timp ok azi,sau vine iarasi ploaia?Ma pregatesc sa ies cu Timea,vreau sa-i cumpar niste papuci de casa,ca tot timpul e desculta,uraste sasetele si oricum aluneca in ele )).gif )).gif
Ella,bine ai revenit...poze multe cu babuini! )).gif
CITAT(himere2005 @ 28-08-2006, 09:20 PM) *

sa ne povestesti cum te-ai distrat tulip, ca nici tu nu prea ai parte de iesiri pupic.gif

Aseara a fost ok,ne-am intalnit vreo 6 fete,foste colege de clasa(i-8), una a sosit din america,n-am vazut-o de 7 ani....Aproape 1 era cand am ajuns acasa,a fost ok yahoo.gif

--------------------
Imagine
+Quote Post
Pisik
mesaj 29-08-2006, 08:16 AM
Mesaj #462

Taz

Poze de la nunta nasilor; noi am furat miresa si iubi a adus-o in brate; eu am prins buchetul (a fost un complot, am fost impinsa in fata) si iubi jarteaua (mai mult i-a dat-o mirele)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ioasi_ro/album?.dir=/48a3re2

--------------------
Imagine
+Quote Post
Ella79
mesaj 29-08-2006, 08:17 AM
Mesaj #463

Taz

Raspunsuri: 3.035
Membrul Nr.: 73

Neata si de la mine!
M-am cantarit aseara si.... dezastrul e chiar mai mare decat mi-am imaginat.... bang.gif bang.gif bang.gif Aseara aveam 64,5 si azi dimineata 65,6. Nasol rau, ce sa zic! e adevarat ca in Turcia am fost constipata non stop, pt ca aia pun menta, masline si branza cam in toata mancarea. O sa astept pana sambata sa ma cantaresc atunci si dupa aia.... ma apuc de numarat de luni. Ma apuca o depresie.... de mama mama. sad.gif sad.gif

--------------------
Imagine

start 25.09.2008
+Quote Post
dannette
mesaj 29-08-2006, 08:20 AM
Mesaj #464

Soparla

Raspunsuri: 241
Inscris: 4-08-2006
Membrul Nr.: 103

CITAT(Pisik @ 29-08-2006, 10:14 AM) *

CITAT(dannette @ 29-08-2006, 09:13 AM) *

Buna dimineatza!

De ce?

Nu stiu exact...probabil se asociaza cu forma capului lui Ioan Botezatorul... rolleyes.gif
+Quote Post
honey79
mesaj 29-08-2006, 08:27 AM
Mesaj #465

Marmota

Raspunsuri: 1.095
Din: SUA
Membrul Nr.: 84

Am gasit!!!! Foarte interesant, dealtfel.

Ce se spune in popor despre aceasta zi:
• Sf. Ioan de Toamna (Sf. Ioan cap taiat) aduce cu sine o seama de interdictii asupra taiatului fructelor si legumelor ce au forma rotunda, sau alimentelor ce amintesc de sangele varsat.
• Crucea mica este rea de friguri, caci atunci de regula incep frigurile a prinde pe oameni
• ?Sf. Ion taie capul pe curechi?; ?Irod i-a taiat capul pe curechi?. De aceea se posteste, nu se mananca poama rosie si curechi ros, nici fiertura. Unii mananca numai struguri sau ajuneaza. Nu se mananca din blid sau tipsie. Oamenii impart mere, pere, castraveti.
• In aceasta zi nu se taie nimic cu cutitul, ci totul se rupe cu mana; nu se mananca varza, caci Sfantului Ioan de sapte ori i-au taiat capul pe varza si iar a inviat. Nu e bines a se manance fructe rotunde, care seamana cu un cap (mere, pere, nuci, capatani de usturoi) sau cu o cruce (nuci, pepene), nu se bea vin rosu, nu se mananca fructe sau legume rosii.
• Sf. Ioan era un tanar sarac, cuminte si foarte frumos, si tocmai pentru aceasta frumusete o femeie bogata isi puse ochii pe dansul. Intr-o zi se intalneste si-i spune chiar ca peste noapte il va astepta la dansa acasa. Sa vina dar, ca va fi bine de el, sa vina, ca, de nu va veni, vai si amar va fi de capul lui. Sf. Ioan care stia din ce pricina il paste acest greu pacat, se intrista adanc si se ruga lui Dumnezeu sa-i ia ceea ce-i casuneaza atata scarba ? frumusetea cea ademenitoare - si sa-l faca urat. In acest chip socotea el ca femeia aceea isi va intoarce fata si gandurile cele rele de la dansul. Dumnezeu se milostivi de fecior si-l invata, se zice, ca sa scoata cutitul si sa-si taie capul. Sf. Ioan facu intocmai in aceasta zi de toamna si in locul capului sau se pomeni cu un cap de oaie. Astfel a plecat spre casa femeii care il chemase. Cand aceasta l-a vazut, s-a cutremurat de spaima si cu ocari l-a dat afara. In acest chip Sf. Ioan a fost scutit de pacat. Frumosul lui cap a fost aflat tocmai mai tarziu, la 25 mai, cand biserica porunceste si poporul serbeaza chiar Aflarea capului Sfantului Ioan Botezatorul.
• Inceperea postului negru, numit si sec, de la cruce pana la cruce (Inaltarea Crucii, 14 septembrie). O datina dintre cele mai latite si uzitate la poporul roman este tinerea postului negru, si asta in rastimpul de la Taierea capului Sfantului Ioan, 29 august, pana la Inaltarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Prin acest post postitorii isi mantuiesc sufletul de cele mai grele pacate facute in viata, precum: furturi cu ucideri, cauza ramanerii familiei fara capatai si aprinderi.De mai multe si mai adese ori insa se posteste de parinti, pentru vorbele urate si grele vorbite in ceasuri necurate,in manie si furie contra copiilor. Acest post se tine cu mancarea in fiecare zi a unei pogaci (turte) de grau sau turte de malai, coapta in spuza (pe carbuni), pe care singur pacatosul sau cel ce posteste trebuie sa o faca si sa o coaca si iarasi numai el sa o atinga. Nu e apoi permis sa o taie, ci totdeauna, mancand, sa o franga, pastrandu-se restul ramas de la mancare jos, pe pamant, sub icoana sfanta si, daca se poate, sa fie icoana Preacuratei. La pacate mai usoare se pot manca si poame. Asemenea este oprita dormirea pe asternut ridicat (in pat), ci pe pamant si, de se poate, fara asternut, numai la capatai o perina umpluta cu paie de grau si neacoperit cu nimic. La sfarsitul postului, mergand la biserica, duce pomana menita celui care posteste: colac, struguri, untdelemn, o chita de flori in al carei mijloc este o lumanare de ceara curata si facuta de femeie iertata ori de fata fecioara.
• Postul se tine pentru boli, mai ales pentru friguri
• Sa nu se taie pepeni verzi, ca e rau de friguri
• In ziua in care cade crucea mica nu este bun de semanat nici o bucata

calendarul popular

30.8 Sf. Alexandru
31.8 Braul Maicii
1.9 Cuv Simeon
2.9 Sf. Mc. Mamant
3.9 Sf. Mc. Antim
4.9 Sf. Mc. Vavila
5.9 Sf. Zaharia
6.9 Sf. Mc. Eudoxie

Sarbatorile primaverii!

♥ Dragobetele
rapus de
♥ Sf. Valentin?

• Ziua Martisorului
• Traditii de martisor
• Despre martisoare
• Zilele babelor
• Sfintii mucenici

Mestesuguri

• Olaritul
• Incondeierea oualor
• Prelucrarea fierului
• Icoane pe sticla

--------------------
+Quote Post

246 Pagini V « < 29 30 31 32 33 > » 
Closed Topic
1 Membri citesc acest subiect (1 Vizitatori si 0 Anonimi)
0 membri:

- Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii Acum este: 2-12-2008 - 03:50 AM