left Schimba imaginea

Implica-te in discutie!Subiectul zilei: Insuficienta parcarilor
logo_right

Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )

Reply to this topicStart new topic
left > Prepararea borsului in casa seperator Optiuni V right
Nessie
mesaj 23-11-2006, 03:11 PM
Mesaj #1

Hiena

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 4.908
Inscris: 25-05-2006
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 9
Dispozitie: under construction
Sex: Feminin

In ultima perioada am inceput sa fac ciorbele cu bors (dupa ghiontul dat de iubi grin.gif ), dar mi se pare un cosmar sa cumpar borsul! doh.gif Pe langa faptul ca mi se pare aiurea sa dai bani pe "apa"din ciorba (ca idee, nu ca ar fi mare avere), mai trebuie sa o si cari din magazin (ca de la piata nu stiu de unde sa cumpar).

M-am gandit ca as putea incerca sa il prepar eu, acasa si as avea nevoie de reteta. Eu am gasit asta, dar nu stiu daca sunt mai multe metode unsure.gif :

Ingrediente:
Tarate de grau, malai, huste (maia).

Instructiuni:
1 ) Intr-un borcan de 3 - 10 l, in functie de cantitatea pe care dorim s-o preparam, punem tarate de grau aproximativ un sfert din capacitatea borcanului si o mana de malai, pe care le umezim cu putina apa rece si amestecam.
2 ) Turnam in vas apa clocotita pana se umple vasul trei sferturi si amestecam cu un facalet sau o lingura de lemn.
3 ) Dupa ce s-a racit putin (atit cat sa putem tine degetul in lichid), adaugam huste (care sunt tarate fermentate luate de la borsul facut anterior) socotind 50g la litru de apa. Amestecam bine si acoperim vasul cu un servet curat.
4 ) Lasam sa stea vasul intr-un loc calduros. Dupa 24 ore borsul este gata.

Daca avem, putem pune in borcan si cateva frunze de visin.
Borsul care ne ramane, il putem trage in sticle si tine in frigider mai multe zile.

Daca nu avem huste:

Procedam ca mai sus, cu deosebirea ca in loc de huste, punem o lingura de drojdie de bere uscata.

sau

Dupa o alta reteta, facem un amestec de consistenta smantanii din 250 g malai si apa fiarta. Dupa ce se raceste putin, adaugam 2 linguri de faina si amestecam. Lasam sa se dospeasca intr-un loc calduros cel putin 12 ore.

--------------------
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
crissy
mesaj 24-11-2006, 12:49 PM
Mesaj #2

Marmota

Grup: Membri
Raspunsuri: 1.346
Inscris: 10-10-2006
Membrul Nr.: 142
Sex: Feminin

)).gif M-ai lovit exact unde ma doare pe mine. Saptamana viitoare vine mama de la Barlad si imi aduce huste si imi face si prima tura de bors. O sa scriu si eu reteta ei.
Edit: mama parca nu pune faina de porumb...

Acest mesaj a fost editat de crissy: 24-11-2006, 12:50 PM

--------------------
Pe cai ca se filmeaza!!
Imagine
Start WW: 07.01.2008. Target: 6 kg pana la inceputul lui mai!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com

Reply to this topic
1 Membri citesc acest subiect (1 Vizitatori si 0 Anonimi)
0 membri:

- Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii Acum este: 7-09-2008 - 07:27 PM