![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| aki |
12-08-2008, 12:28 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 5.288 Inscris: 13-07-2006 Membrul Nr.: 62 Dispozitie: Ca totdeauna... Sex: Feminin |
Buna ziua.Multa lume ma cunoaste si imi stie problema.
Majoritatea fetelor stiu ca ne iubim foarte mult dar avem un dusman care ne strica dragostea,si anume-GELOZIA.Nu vreau sa ne despartim si am hotarit sa mergem la un psiholog.Azi avem programare la cabinet. Am gasit pe anunturi unul.Nu stiu cit e de bun... Este cineva din voi la cine a mers vizita la psiholog? Va rog sa ma sustineti,ca nu mai pot suporta certurile si lacrimile nevinovate -------------------- |
| Panda |
12-08-2008, 12:49 PM
|
![]() Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.735 Inscris: 29-06-2008 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 1.128 Dispozitie: lenesa; am nevoie de motivatii noi Sex: Feminin |
ma bucur ca mergeti....
mi se pare un pas inainte ca "el" a fost deacord sa mergeti sa-si trateze problema; e un prim pas foarte important, e ca si cum recunoste ca are o problema si mergand isi exprima dorinta de a fii ajutat. eu nu am mers niciodata la un psiholog... cred ca va fii bine... si va va ajuta sa comunicati mai bine, sa va cunoasteti mai bine... si sa depasiti odata pentru totdeauna problema asta. sunt alaturi de voi si va incurajez sa luptati pentru relatia voastra... cred ca e greu... dar tot ce se obtine usor nu are valoare... asa am observat eu in viata astept cu nerabdare sa vedem cum o sa fie. nu stiu mai mult ce sa zic... doar ca-ti doresc numai bine... sau mai bine zis va doresc numai bine.. -------------------- |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| aki |
12-08-2008, 01:07 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 5.288 Inscris: 13-07-2006 Membrul Nr.: 62 Dispozitie: Ca totdeauna... Sex: Feminin |
Sper sa fie cu succes.Niciodata nu m-am gindit ca asa de scump poate sa coste o consultatie.Si inca sa nu stii ca va avea vre-un oarecare efect si ca trebuie minim 5 sedinte.Dar asta e...Trebuie sa speram...
Aici sunt descrise primele zile de gelozie.Aveam doua luni de cind eram impreuna http://forum.oneden.com/Gelozia-bat-o-vina-t223.html Acest mesaj a fost editat de aki: 12-08-2008, 12:59 PM -------------------- |
| Panda |
12-08-2008, 03:51 PM
|
![]() Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.735 Inscris: 29-06-2008 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 1.128 Dispozitie: lenesa; am nevoie de motivatii noi Sex: Feminin |
Sper sa fie cu succes.Niciodata nu m-am gindit ca asa de scump poate sa coste o consultatie.Si inca sa nu stii ca va avea vre-un oarecare efect si ca trebuie minim 5 sedinte.Dar asta e...Trebuie sa speram... Aici sunt descrise primele zile de gelozie.Aveam doua luni de cind eram impreuna http://forum.oneden.com/Gelozia-bat-o-vina-t223.html am citit... vad ca problema e veche... nu prea sunt in masura sa dau sfaturi. dar va tin pumnii... daca luptati amandoi poate se rezolva... dar s-ar putea ca lupta sa fie pentru toata viata... si trebuie sa stiti amandoi ce vreti, ca sa te poti angaja la o asa lupta. dar ... hei... viata e o lupta ....intr-un fel sau altul. -------------------- |
| aki |
13-08-2008, 07:32 AM
|
Deci am fost eri la psiholog.Ne-a ascultata problema (ceia ce a facut o ora si jumate,doar ne-a ascultat) si apoi ne-a recomandat un psihiatru.Problema as putea spune ca e grava.E ceva in interiorul lui,ce trebuie tratat cu multe-multe sedinte la un psihiatru,cam vre-o doi ani cu cite 2 sedinte pe saptamina.Asta o sa ne coste sume enorme de bani.Cel mai rau ca vrea sa convenim ca eu tot timpul asta sa stau acasa cu el,adica sa ma concediez
I s-a diagnosticat sindromul Othelo. Aceasta tulburare duce mult dincolo de limitele acceptabilului logica de actiune a geloziei normale. Este o forma de patologie psihica bine delimitata, care afecteaza mai mult barbatii decat femeile . Paranoia conjugala apare, de regula, la persoane care, inainte de a dezvolta orice semn de intransigenta in cuplu, detin o imagine speciala despre lume. Se poate afirma ca aceste persoane sunt foarte sensibile la posibila amenintare sau exploatare de catre ceilalti. Susceptibilitatea fata de straini este exprimata printr-o frica nelamurita ca, intr-un fel sau altul, ceilalti i-ar putea vatama sau insela. In psihiatrie, se vorbeste despre asa-numite note paranoide de personalitate (fara ca termenul de paranoid sa insemne neaparat o forma severa de patologie psihica, ci descrie, mai degraba, o trasatura susceptibila de personalitate). La aceste persoane se poate dezvolta, uneori brusc, alteori insidios, convingerea ca partenerul sau partenera ii insala. Urmeaza apoi un intreg cortegiu de verificari, suferinte, urmariri, care pot sa culmineze cu izolarea completa a partenerei de posibilii ei pretendenti, sau, in cazuri mai grave, de violenta si chiar crima. Cu cat convingerea gelosului este mai puternica ca partenera il insala si cu cat dovezile care sustin aceasta credinta sunt mai precare, cu atat este mai mare probabilitatea de a vorbi de o tulburare de tip paranoia. Eu trebuie sa mai merg la o sedinta la psiholog de una singura.Oare de ce? -------------------- |
| alex25 |
13-08-2008, 10:32 AM
|
|
Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 867 Inscris: 28-05-2006 Membrul Nr.: 12 Sex: Masculin |
Wow. Interesant. De citit si ce spune Wikipedia despre Othello Syndrome. Nu stiam ca are un nume. Dar mi se pare incredibil cat de anevoioasa e tratarea, daca e asa cum a spus psihologul. Sper sa gasiti o solutie mai usoara.
-------------------- Pierdut semnatura. O declar NULA.
|
| aki |
13-08-2008, 10:46 AM
|
Am vorbit acum la telefon cu sefa catedrei de psihologie si mi-a spus ca nu crede ca e cazul de mersc la un psihiatru.Zice ca-i trebuie o terapie psihologica,o psiho-analiza.Si nu cu o durata asa de lunga.Dar vedem cum facem
-------------------- |
| Panda |
13-08-2008, 12:47 PM
|
hmmm..
mister ce a zis de diagnostic? e cam dur de aflat ca ai asa ceva.... -------------------- |
| aki |
13-08-2008, 01:04 PM
|
hmmm.. mister ce a zis de diagnostic? e cam dur de aflat ca ai asa ceva.... Intuia el ca are ceva,ca e medic si el -------------------- |
| Susannah |
15-08-2008, 08:21 PM
|
|
Furnica ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 70 Inscris: 8-01-2007 Membrul Nr.: 208 Sex: Feminin |
Imi permit si eu sa imi spun parerea: eu l-as parasi. E pacat sa e bolnav, dar problemele psihice si gelozia patologica nu se pot vindeca in totalitate. Decat o viata de chin si cearta, mai bine cateva luni de suferinta dupa despartire. Tu ai si o eftita....vrei sa creasca intr-o casa unde mama si sotul ei se cearta zilnic?
Nu e numai viata ta in joc, ci si a fetitei. Nu e gluma. Plus ca din astfel de gelozii s-au produs mari nenorociri...ai mare grija de tine. Numai bine si tarie de caracter iti doresc. E o situatie foarte grea...si eu cred ca , chiar daca te vei imbraca mai putin provocator, el tot va gasi motive...nu depinde de el, e o boala... Acest mesaj a fost editat de Susannah: 15-08-2008, 08:22 PM |
| carmena72 |
16-08-2008, 03:06 PM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 38 Inscris: 2-08-2008 Membrul Nr.: 1.267 Sex: Feminin |
Buna, Aki!
A fost vreodata violent cu tine din cauza geloziei? Din ce am auzit e periculoasa si obositoare rau gelozia! Te pup si ai grija de tine! -------------------- ![]() |
| aki |
18-08-2008, 07:18 AM
|
Buna, Aki! A fost vreodata violent cu tine din cauza geloziei? Din ce am auzit e periculoasa si obositoare rau gelozia! Te pup si ai grija de tine! Nu,nu a fot violent cu mine.Nu m-a lovit niciodata.Si nu cred ca va fi in stare -------------------- |
| aki |
21-08-2008, 07:23 AM
|
Azi se implineste o saptamina de cind nu am mai avut probleme cu gelozia.Sergiu e linistit si nu ma suna.Nici nu-mi vine a crede cita liniste si intelegere e in casa.Sa dea Dumnezeu sa-l tina
Acest mesaj a fost editat de aki: 21-08-2008, 07:24 AM -------------------- |
| Ramy |
21-08-2008, 11:44 AM
|
![]() Pestisor ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 157 Inscris: 2-08-2006 Membrul Nr.: 91 |
Azi se implineste o saptamina de cind nu am mai avut probleme cu gelozia.Sergiu e linistit si nu ma suna.Nici nu-mi vine a crede cita liniste si intelegere e in casa.Sa dea Dumnezeu sa-l tina Buna aki! Iaca ma bag si eu ca musca...in vorba Tu crezi ca se poate vindeca singur, doar dupa o sedinta in care a realizat ca are o problema ??? Mi-e sa nu se controleze doar mai bine si la un momet dat sa rabufneasca. Doamne ajuta sa va fie bine in cuplu !! Multa putere !! -------------------- Sufletul sa-ti fie ca gandul,gandul ca vorba si vorba ca fapta !
|
| aki |
21-08-2008, 01:20 PM
|
Azi se implineste o saptamina de cind nu am mai avut probleme cu gelozia.Sergiu e linistit si nu ma suna.Nici nu-mi vine a crede cita liniste si intelegere e in casa.Sa dea Dumnezeu sa-l tina Buna aki! Iaca ma bag si eu ca musca...in vorba Tu crezi ca se poate vindeca singur, doar dupa o sedinta in care a realizat ca are o problema ??? Mi-e sa nu se controleze doar mai bine si la un momet dat sa rabufneasca. Doamne ajuta sa va fie bine in cuplu !! Multa putere !! Noi stim ca nu e deajuns o sedinta,dar el lupta cu sine.Vad ca se staruie enorm sa se debaraseze de gelozie. -------------------- |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 4-12-2008 - 08:07 AM |