![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| emu |
16-11-2006, 03:20 AM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.004 Inscris: 2-08-2006 Membrul Nr.: 89 Dispozitie: hindsight 20/20 Sex: Feminin |
Napi cu miere si piper
Timp preparare <30' Ies 4 portii Ingrediente: 1 lingura unt nesarat 2 linguri miere 450 gr napi, curatati si taiati cubulete 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat sare patrunjel proaspat tocat Mod preparare: Se topeste untul si se amesteca cu mierea, intr-o oala de marime medie la foc mic-mediu. Se adauga napii si piperul. Se lasa pe foc, acoperit, timp de 12 minute, pana se inmoaie. Se adauga sare dupa gust si se presara patrunjelul. ---------------------------------------------------------- Piure de napi cu usturoi Timp preparare: 30-60 minute Portii: 6 Ingrediente: 1 kg napi, curatati si taiati bucatele 8 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri 2 linguri unt 2 linguri hrean 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper 1/8 lingurita nucsoara macinata 3 linguri arpagic proaspat tocat Mod preparare: Se pun napii si usturoiul intr-o oala cu capac ermetic. Se adauga apa cat sa umple jumatate, se acopera si se pune oala pe foc mediu-mare. Cand da in clocot se da focul la mic si se lasa sa fiarba asa pt 15 minute. Se scurg napii si usturoiul foarte bine si se piseaza ca pt piure. Se adauga untul, hreanul, sarea, piperul si nucsoara si se amesteca bine. Inainte de servire se adauga arpagicul. -------------------------------------------------------------------------------- Piure de napi timp preparare: <30' portii: 4 Ingrediente: 3 napi, curatati si taiati cubulete apa fierbinte 3 linguri unt 2 lingurite zahar sau dupa gust 1 praf de marar uscat Mod preparare: Se fierb napii in apa pana se inmoaie, Se scurg, se adauga untul si zaharul si se face piureul Per serving (pe portie): 109 Calories; 9g Fat (69.2% calories from fat); 1g Protein; 8g Carbohydrate; 2g Dietary Fiber; 23mg Cholesterol; 149mg Sodium. Exchanges: 1 Vegetable; 1 1/2 Fat; 0 Other Carbohydrates. -------------------- |
| emu |
17-11-2006, 04:57 AM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.004 Inscris: 2-08-2006 Membrul Nr.: 89 Dispozitie: hindsight 20/20 Sex: Feminin |
Mi-am adus aminte ca spunea cineva pe forum ca nu stie sa faca cartofii dulci, si daca tot am facut azi, am zis sa postez si aici. Daca ma uit bine acum pe ea, seamana cu cea postata de danyhoney, numai ca-i cu cartofi dulci si alte ingrediente, principiul e acelasi:
Cartofi dulci la cuptor Timp preparare: <30' Portii: 4 Ingrediente: 2 cartofi dulci, de marime medie, taiati in bucati maricele (wedges) 1/8 lingurita scortisoara 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita chimen 1/8 lingurita piper 1/4 lingurita praf usturoi ulei spray (ca e mai usor de manevrat, dar puteti folosi si ulei normal) Mod preparare: Se preincalzeste cuptorul la 450 F (~230 Celsius). Se combina toate ingredientele, in afara de ulei, intr-o punga de plastic ziplock, se inchise si se agita foarte bine, incat cartofii sa fie acoperiti de condimente. Se aseaza bucatile de cartofi dulci in tava - aveti grija sa nu se suprapuna si se pulverizeaza ulei pe deasupra. Se coc la 450F (~230C) pentru 20' sau pana constatati ca sunt facuti; se intorc o singura data (eu i-am intors dupa 10'). Nota: eu am pus condimentele dupa ochi, n-am masurat cu lingurita Poza pt orientare: -- ai mei au avut mai multe condimente, nu ca cei din poza Pofta buna! -------------------- |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| Sexymom |
17-11-2006, 01:45 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.284 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 101 Dispozitie: ca de obicei, vesela si fericita.. Sex: Feminin |
Pup fetele.
Am vazut aseara la spanioli o salata bestiala pe care mi-am facut-o eu astazi. O sa vi se para cam ciudat ce are in ea dar e foarte, foarte gustoasa. SALATA DE PASTE CU SFECLA SI CASTRAVETE MURAT -100 g paste fainoase spiralate (cat mai groase) -200 g sfecla fiarta in prealabil -2 castraveti murati -o ceapa mica -2 catei de usturoi -ulei de masline, otet de mere si sare. Se fierb pastele 8 minute in apa cu sare, se scurg si se dau prin apa rece sa nu se lipeasca intre ele. Se pun intr-un vas adanc, peste ele se adauga sfecla aiata in cuburi micute, castraveti murati, ceapa taiata julien si usturoiul pisat. Se pune sare, otet si ulei dupa gust. -------------------- [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wbvhOx0/]
![]() IMC .22,15 |
| dany |
19-11-2006, 10:36 PM
|
![]() Yeti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 10.262 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 87 Sex: Feminin |
Auflauf cu cartofi si ciuperci
Portionen | 2 POINTS Portion | 4 Ingrediente: - 300 g ciuperci - 4 cartofi - 1 lc supa instant - 3 ls brinza topita cu putine grasimi - 4 ls cascaval cu putine grasimi - 1 priza sare - 1 piper - 1 ceapa Mod preparare: Cartofii se fierb in coaja. Ciupercutele spalate se taie in sferturi,ceapa se taie marunt. O tigaie se unge f. usor cu ulei de masline sau vegetal se prajeste ceapa,se adaoga ciupercutelesi se prajesc impreuna amestecind in continuu pina devin putin maronii. Supa instant se dizolva in putina apa fierbinte care se pune pe foc si in care se adaoga brinza topita,se amesteca pina se dizolva.Eventual se poate pune sare piper sau alte mirodenii sau condimente dupa gist. Cartofii fierti se scurg,se curata de coaja,se taie rondele si se aseaza impreuna ci amestecul de cuperci/ceapa intr-o forma de auflauf. Peste se toarna amestecul de supa/brinza topita si se presara cu cascavalul ras. Totul se da la cuptor pt.20-30 min la o temp. de 180°C MELCI CU MERE-----nu stiu daca e deja postata reteta... POINTS 2 PORTI 12 Ingrediente: - 240 g faina - 1/2 pac. drojdie uscata sau 15g proaspata - 4 ls zahar - 1 lc zahar vaniliat - 1 priza sare - 50 g margarina vegetala - 1 ou - 65 ml lapte degresat - 4 mere mijlocii - 1 1/2 lc scortisoara - 1 lamiie-coaja - 1 ls suc lamiie - 10 ml suc de mere Mod preparare. Merele se curata se taie marunt si se amesteca cu 2 ls zahar,scortisoara,sucul de lamie,coaja rasa de lamie si sucul de mere,dupa care se pun la fiert ca. 4 min. se amesteca bine si se lasa la racit. Pt. aluat se amesteca laptele cu drojdia,zaharul,se toarna peste faina si se adaoga restul ingredientelor ramase. Totul se framinta bine si se lasa a dospeasca ca. 30 min. Aluatul se intinde sub forma de dreptunghi,se intinde umplutura de mere peste,se ruleaza si se taie rola in 12 buc. acestea se aseaza pe tava de copt captusita cu hirte de copt si se mai lasa la dospit ca.20 min. Melcisorii se ing cu putin lapte degresat si se dau la cot ca.20 min. la 180°C. Acest mesaj a fost editat de danyhoney: 19-11-2006, 10:35 PM -------------------- E bine ca pot spune : nu sunt singur-n ploaie si vant . Am cei mai buni prieteni de pe pamant !
Pot sa pierd in viata tot , nu imi pasa , ma ridic la loc ! Si poti sa-mi iei ce vrei ... cand am langa mine toti prietenii mei !! - Voltaj - Exista persoane care ne vorbesc si pe care nici macar nu le ascultam , persoane care ne ranesc si nici macar nu lasa cicatrice , DAR exista persoane care , pur si simplu , apar in viata noastra si ne marcheaza pentru totdeauna !! ( Cecilia Meireles ) ![]() |
| emu |
20-11-2006, 05:30 AM
|
bune retete dany; ce inseamna lc si ls, ca nu-mi dau seama?!
-------------------- |
| michelle |
20-11-2006, 10:12 AM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 4.209 Inscris: 10-06-2006 Din: Iasi Membrul Nr.: 26 Dispozitie: Ole! Sex: Feminin |
PLACINTA DE DOVLEAC
Ingrediente: 1 ceasca dovleac aburit 1 ceasc zahar ¾ lingurita sare 1 lingurita scortisoara 1 lingurita nucsoara pisata 3 oua 1 ceasca lapte foietaj Mod de preparare: Se amesteca dovleacul cu zaharul, sarea, scortisoara si nucsoara. Se bat ouale si se adauga laptele; se amesteca totul cu dovleacul. Se unge tava, se pun foi de placinta (cam 2-3) peste care se adauga amestecul. Se coace in cuptorul incins la 232 grade C timp de 10' dupa care se reduce temperatura la 170 grade C si se coace timp de 40' pana cand cutitul introdus in centrul placintei iese afara curat. -------------------- ![]() Inaltime: 157 cm |
| dany |
20-11-2006, 08:31 PM
|
![]() Yeti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 10.262 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 87 Sex: Feminin |
bune retete dany; ce inseamna lc si ls, ca nu-mi dau seama?! Emi.....din pacate am copiat reteta din alta parte si nici macar nu am observat acele ls si lc....Va trebui sa ma documentez ce inseamna....Imi pare rau ca nu stiu -------------------- E bine ca pot spune : nu sunt singur-n ploaie si vant . Am cei mai buni prieteni de pe pamant !
Pot sa pierd in viata tot , nu imi pasa , ma ridic la loc ! Si poti sa-mi iei ce vrei ... cand am langa mine toti prietenii mei !! - Voltaj - Exista persoane care ne vorbesc si pe care nici macar nu le ascultam , persoane care ne ranesc si nici macar nu lasa cicatrice , DAR exista persoane care , pur si simplu , apar in viata noastra si ne marcheaza pentru totdeauna !! ( Cecilia Meireles ) ![]() |
| michelle |
21-11-2006, 09:55 AM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 4.209 Inscris: 10-06-2006 Din: Iasi Membrul Nr.: 26 Dispozitie: Ole! Sex: Feminin |
Banuiesc ca inseamna:
lc = lingura mica (lingurita) ls = lingura mare (lingura supa) -------------------- ![]() Inaltime: 157 cm |
| dany |
21-11-2006, 11:42 AM
|
Am intrebat-o pe soacra-mea si ...asa a zis si ea ca MIha .
-------------------- E bine ca pot spune : nu sunt singur-n ploaie si vant . Am cei mai buni prieteni de pe pamant !
| Nessie |
27-11-2006, 02:44 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.373 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
rulou Laguna, bucatarie italiana
Ingrediente: 200 g muschi de vita, 50 g costita, 50 g ciuperci, 10 g origan, 10 g rozmarin, 250 ml vin rosu, 10 g sare, 2 feliute sotilet emental (branza sau cascaval), 50 g sunca, ulei. Preparare: Se bate ca pentru snitel muschiul de vita, se presara ciupercile deasupra, costita, sunca taiata felii, feliile de sotile emental, mirodeniile. Se ruleaza muschiul cu umplutura, se prajeste in ulei, apoi se fierbe in vin. Se serveste fierbinte. -------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? |
| emu |
11-01-2007, 06:47 AM
|
Mazare cu ciuperci si iaurt
Durata: 15 min Ingrediente: 1/2 kg. mazare congelata, o cutie ciuperci, o ceapa, ulei, iaurt, marar Mod de preparare: Se taie ceapa ca pentru salata si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga mazarea. Se continua calirea, amestecind din cind in cind cu lingura de lemn. Apoi se adauga ciupercile si mararul. Se mai lasa putin pe foc. Mod de servire: Se serveste cu iaurt Pofta buna! Nota: eu am folosit mazare din conserva si am adaugat o ceasca apa, am mai aduagat cateva mirodenii si a iesit buna -------------------- |
| michelle |
12-01-2007, 11:34 AM
|
Mancare chinezeasca
Ingrediente: 3 morcovi, o jumatate de varza(varza mica), 3 catei usturoi, un piept de pui, sos soia, bulion, o jumatate cana apa, 1 ardei iute, sare, piper. Ies cam 4 portii normale. Pieptul de pui se taie fasii mici, iar morcovii si varza betigase subtiri. Intr-o oala cat mai larga se pun 5 linguri ulei masline si cateii de usturoi dati prin presa. Invartiti de trei ori si aruncati carnea fasii. Amestecati continuu pana carnea e facuta. Cam 4 minute. Dati focul la mic, adaugati legumele si amestecati bine, apoi dati focul iar la mare si amestecati continuu si repede timp de 8 minute. Legumele scad si se inmoaie putin. Adaugati acum 4 linguri sos soia si 3 linguri bulion amestecat in jumatate cana cu apa. Amestecati continuu timp de 6 minute la foc mediu. Adaugati ardeiul iute taiat rondele si mai lasati pe foc 1 minut. Adaugati sare si piper dupa gust. Se serveste cu orez fiert. -------------------- ![]() Inaltime: 157 cm |
| himere2005 |
12-01-2007, 04:10 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 5.892 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 82 Dispozitie: incendiara Sex: Feminin |
prajitura cu mere de post
1 mar si jumatate ras-0p zahar 3 linguri -3p (s-ar putea sa iasa si cu mai putin zahar sau fara) 3 linguri faina-1.5p scortisoara-0p praf de copt se amesteca toate astea si se dau la copt cam 1h in cuptorul preincalzit la foc potrivit inspre mic. eu am uns tava cu putina margarina si am pus o foaie de copt peste sa nu se prinda dar n-am mai punctat margarina ca are 20%grasime si nu cred sa intre prin foaie cuiburi de mamaliga la cuptor - branza burduf sau sarata -o lingura 1.5p - smantana - 1 lingura 0.5p - ou 2p - mamaliga 2p -------------------total 6p/3= 2p/cuib se face mamaliga si se imparte in 3 parti, sub forma de cuib. in cuib bagam un pic de smantanica, un pic de branzica, apoi turnam oul batut peste, ca un capacel. POFTA BUNA! -------------------- ![]() |
| Lacry |
12-01-2007, 05:05 PM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.387 Inscris: 9-08-2006 Membrul Nr.: 106 Dispozitie: trista Sex: Feminin |
Auflauf cu cartofi si ciuperci Portionen | 2 POINTS Portion | 4 Ingrediente: - 300 g ciuperci - 4 cartofi - 1 lc supa instant - 3 ls brinza topita cu putine grasimi - 4 ls cascaval cu putine grasimi - 1 priza sare - 1 piper - 1 ceapa Mod preparare: Cartofii se fierb in coaja. Ciupercutele spalate se taie in sferturi,ceapa se taie marunt. O tigaie se unge f. usor cu ulei de masline sau vegetal se prajeste ceapa,se adaoga ciupercutelesi se prajesc impreuna amestecind in continuu pina devin putin maronii. Supa instant se dizolva in putina apa fierbinte care se pune pe foc si in care se adaoga brinza topita,se amesteca pina se dizolva.Eventual se poate pune sare piper sau alte mirodenii sau condimente dupa gist. Cartofii fierti se scurg,se curata de coaja,se taie rondele si se aseaza impreuna ci amestecul de cuperci/ceapa intr-o forma de auflauf. Peste se toarna amestecul de supa/brinza topita si se presara cu cascavalul ras. Totul se da la cuptor pt.20-30 min la o temp. de 180°C Asta-i interesanta, o fac si eu intr-o seara... -------------------- |
| himere2005 |
12-01-2007, 05:35 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 5.892 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 82 Dispozitie: incendiara Sex: Feminin |
SA NE SPUI la cate puncte iese totul si per portie
-------------------- ![]() |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 4-12-2008 - 09:28 AM |