![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| Nana |
30-03-2007, 12:36 PM
|
![]() Pestisor ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 162 Inscris: 8-08-2006 Membrul Nr.: 105 Sex: Feminin |
OREZ CU LEGUME
Durata 1 h 100g aproximativ 1,7P INGREDIENTE 1 cana orez (cu bob lung) ~~ 230 grame nefiert - 11.5P 2 morcovi de marime medie 1 ceapa mare 2 ardei ~~ mari 1 cutie de ciuperci ~~ 170 grame 3 si 1/2 cani apa (de preferat supa de pui) - eu am facut-o din cub Knor si am punctat cu 5 P/ 1 litru condimente (eu am folosit doar foaie de dafin) sare piper 3 linguri de ulei - 6P MOD DE PREPARARE Se caleste ceapa in ulei, se adauga orezul spalat si se lasa la calit pana cand capata transparenta. Se adauga morcovii, ardeii si ciupercile taiate cubulete si se inabusa. Se adauga apa (supa de pui), se condimenteaza si se lasa la fiert pana cand orezul s-a umflat. OBS: am mai punctat 1P pentru legume si a rezultat 23.5P/1370 g cantitate. Concluzia: la 100g avem 1,7 puncte. -------------------- DATA START WW Sambata 10.03.2007
![]() varsta 36 ani, inaltime 157 cm, greutate initiala 83 kg |
| Nessie |
30-03-2007, 01:08 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.102 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
Sa vezi ce minunatie iese! Sa vezi cum o sa se manance! A iesit super bun! Am mancat aseara cand l-am facut si ma gandeam ca parca e prea iute Astept sa-mi spui rezultatul. Oricum le-a placut colegilor si s-a mancat tot! -------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? Din 08.10.2008 viata fara abateri |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| Nana |
30-03-2007, 01:20 PM
|
![]() Pestisor ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 162 Inscris: 8-08-2006 Membrul Nr.: 105 Sex: Feminin |
A iesit super bun! Am mancat aseara cand l-am facut si ma gandeam ca parca e prea iute Oricum le-a placut colegilor si s-a mancat tot! Mult ma bucur ca ti-a placut si ca s-a mancat tot. Se numeste ca nu te-ai facut de rusine. -------------------- DATA START WW Sambata 10.03.2007
| Tulip |
30-03-2007, 07:35 PM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.412 Inscris: 31-07-2006 Membrul Nr.: 72 Sex: Feminin |
Sa vezi ce minunatie iese! Sa vezi cum o sa se manance! A iesit super bun! Am mancat aseara cand l-am facut si ma gandeam ca parca e prea iute Astept sa-mi spui rezultatul. Oricum le-a placut colegilor si s-a mancat tot! pacat ca n-ai tras o poza....eram curioasa cum arata -------------------- |
| emu |
10-04-2007, 03:17 AM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.004 Inscris: 2-08-2006 Membrul Nr.: 89 Dispozitie: hindsight 20/20 Sex: Feminin |
Salata de spanac
bucatele de bacon (se prajesc 200 grame de bacon si se faramiteaza) - sau se cumpara deja pregatit asa 240 ml ulei 120ml otet balsamic 2 lingurite sare 120 gr zahar (indulcitor) 80 gr ketchup in jur de 500 gr spanac proaspat 200 gr castane de apa, taiate bucatele (water chestnuts) 200 gr muguri de fasole mung 1 ceapa, taiata felii 3 sau 4 oua ferte, taiate bucatele 1. Dressing-ul pt salata se face amestecand uleiul, otetul, zaharul (sau indulcitorul), sarea si ketchup-ul. 2. salata: se spala si se scurge spanacul, se rupe bucatele si se pune intr-un castron destul de mare sa se poata amesteca toate la sfarsit. Se adauga ceapa, castanele, mugurii, ouale si bucatele de bacon. Inainte de a servi se adauga dressing-ul (atat cat considerati necesar) si se amesteca. Nota: iese bun si fara bacon. Meat Loaf Portii: 6-8 1 kg carne de vita tocata - de preferinta cat mai slaba (se pot face combinatii si cu pui, curcan) 225 gr carne de porc tocata 400 gr rosii tocate 1 ou batut 240 gr granule de soia sau pesmet sau gris 120 gr ceapa tocata 1 lingurita sare 2 catei de usturoi tocati marunt sau 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita praf de mustar 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita salvie uscata 1/2 lingurita piper 1 lingura sos Worchestershire 60 ml apa sau lapte Se incalzeste cuptorul la 350F (aprox 180 celsius) Se amesteca toate ingredientele. Se pun intr-o forma de chec/cozonac. Se pot folosi si mai multe forme mai mici, dupa preferinta ![]() Se lasa la cuptor la 350F(180C) pentru o ora - o ora si jumatate. Verificati carnea dupa o ora si daca la mijloc are 155F ( 68.5C) e timpul sa adaugati sosul. ![]() Se mai lasa 10-15 minute. Preparare sos: 60 ml ketchup se amesteca cu 1 lingurita praf de mustar, un praf de nucsoara si indulcitor dupa gust (1 lingura in general) Pofta buna! Nota: pt varianta mai dietetica se inlocuieste carnea de porc cu alta carne slaba -------------------- |
| _noni_ |
18-04-2007, 10:48 PM
|
![]() Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 929 Inscris: 2-09-2006 Membrul Nr.: 125 Dispozitie: de zana;) Sex: Feminin |
PUI CU CARTOFI, LEGUME SI MUJDEI
ce ai nevoie: # carne de pui, - eu am folosit 4 pulpe, partea superioara, dezosate, dar se poate face si din piept sau pur si simlpu dintr-un pui intreg, dezosat, taiat in bucati cam cat palma. # 4 cartofi cam cat pumnul # 3 rosii potrivite # 1 sau 2 ardei # o ceapa # sare, piper, cimbru, patrunjel, usturoi si ce condimente mai ai prin casa si-ti plac, dupa gust # jumatate de pahar de vin, 2 linguri de ulei, sau cat ai chef sa pui cam cu o ora inainte sa incepi prepararea trebuie sa pui carnea la macerat, astfel: o speli frumos, o scurgi, o pui intr-un vas de plastic, o dai cu sare, piper si condimente, spargi cativa catei de usturoi si ii presari deasupra, pui patrunjelul si apoi stropesti totul cu vin. pui capacul la vas si o dai la frigider. apoi speli cartofi si ii pui sa fiarba un pic. cand se racesc ii cureti, ii tai putin mai mari ca pe cei pentru prajit ,sau rondele si ii asezi in tava, pe care ai uns-o in prealabil cu un pic de ulei. peste cartofii pui ceapa taiata rondele, ardeiul - fasii, rosiile curatate si taiate bucatele (ar fi bine sa le oparesti inainte ca sa se curete usor), si presari sare, piper, cimbru si ce-ti mai place, dupa gust. scoti puiul, il scurgi bine, il ungi cu un pic de ulei si-l asezi si pe el deaupra. gata, acum e gata pentru pus la cuptor si ar trebui sa arate cam asa: ![]() cam dupa 15 minute, verifici sa vezi daca si-au lasat zeama legumele si daca da incepi sa pui zeama cu o lingura peste bucatile de carne. daca nu-si lasa zeama, desi la mine si-au lasat o tona, poti sa mai pui tu o ligura de apa in tava. chestia cu stropitul puiului se mai repeta cam de 2 ori pe fiecare parte, deci nu uita sa-l intorci cand ti se pare ca s-a rumenit cum trebuie pe-o parte. cam in 45-50 de minute, cu cuptorul la 180 de grade ar trebui sa fie gata! atunci cand il scoti ar trebui sa arate cam asa: ![]() cat lasi minunea sa se raceasca un pic, prepari un mujdei delicios, care ii da tot fasonul: 3,4 catei de usturoi, pisati, o lingura de smantana, o lingurita de maioneza si 1/2 lingurita de otet, un praf de sare, patrunjel si cimbru, le amesteci pe toate intr-o cana. servesti pe farfurie minunea si mujdeiul, cam asa: ![]() pofta buna! Acest mesaj a fost editat de _noni_: 18-04-2007, 11:05 PM -------------------- |
| _noni_ |
19-04-2007, 08:06 AM
|
![]() Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 929 Inscris: 2-09-2006 Membrul Nr.: 125 Dispozitie: de zana;) Sex: Feminin |
in cazul in care nu se vad pozele la reteta de mai sus, puteti sa le vedeti aici.
-------------------- |
| _noni_ |
19-04-2007, 03:28 PM
|
-------------------- |
| himere2005 |
04-05-2007, 05:12 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 5.845 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 82 Dispozitie: incendiara Sex: Feminin |
reteta am facut-o si eu acum cateva zile noni
pui la cuptor piept de pui-200g-4p 1 lingura smantana diet-0.5p 1 lingurita si jumatate de ulei-1.5p un pic de cascaval ras-1p apa ---- 7p. ies cam 2 portii. deci 3.5p de portie se aseaza in tava tapetata cu ulei (eu am asezat in tava de chec ca alta n-am alta reteta salata de mazare cu maioneza mazare fiarta -eu am pus de 4p piept pui fiert-200g-4p maioneza-2 lingurite pline-1p castraveciori murati-1p ciupercute 0p ---- total 10p. ies cam 2 portii zdravene sau 4 de bun simt -------------------- ![]() |
| Nana |
08-05-2007, 01:18 PM
|
PENTRU CELE CARE DORESC SA MANANCE O CIORBITA SANATOASA SI RACOROASA, PENTRU ZILELE DE VARA, DAR CARE NU AU TIMP.... DELICIOASA SI DIETETICA GASPACHO IN MAI MULTE VARIANTE:
Gaspacho espresso Ingrediente 5 rosii mari si coapte, 1 castravete, 1 ardei verde, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 200 gr. miez de paine uscata (pesmet intreg), 2 linguri de untdelemn fin, 2 linguri de otet de vin, sare, piper. Mod de preparare inmuiati feliile de pesmet (fara coaja) in apa si lasati-le sa se umfle cata vreme va ocupati de legume. Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul felii, eliminand semintele. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte. Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti-i si lui semintele. Puneti toate legumele (cu exceptia unei rosii si a unui sfert din castravete) impreuna cu painea stoarsa, uleiul si otetul, in vasul unui mixer. Puneti aparatul in functiune pana obtineti un preparat omogen. Gustati de sare si de piper, si puneti vasul la rece doua ore. Taiati rosia si castravetele pastrate in feliute subtiri. Serviti supa rece, presarata cu rosii si castraveti. Cand serviti la masa, puteti pune in supa cateva cubulete de paine prajita in unt si ierburi aromate dupa gust: busuioc, tarhon etc. Gaspacho d’Estramadura Pentru 10 persoane: 3 castraveti mari, 1 kg de rosii, 200 g ardei gras rosu si verde, 3-4 catei de usturoi, 100 g miez de paine alba, un litru apa de la gheata, 2-3 dl vin rosu sec, 2 dl ulei de masline, sare, piper, boia. Mod de preparare: 1) Se oparesc rosiile timp de 30 secunde, se despieliteaza si se taie in bucati mari; 2) Se curata si se taie legumele in bucati; 3) Se pun toate ingredientele (in afara de ulei) in mixer si se face un piure; 4) Se adauga uleiul de masline si se bate pentru a obtine o masa onctuoasa; 5) Se pune la frigider pentru doua ore; 6) Se mai bate putin inainte de a fi servit; 7) Se serveste cu crutoane prajite in ulei de masline si frecate cu usturoi, alaturi de un vin de Carinena, rosu, sec, bineinteles. SUPA GASPACHO Ingrediente: dovlecei 0.350kg, rosii 0.300kg, castraveti 0.125kg, ceapa 0.125kg, usturoi 0.010kg, ardei grasi verzi 0.050kg, ardei grasi rosii 0.050kg, ardei grasi galbeni 0.050kg, ulei de masline 0.100l, lamaie 0.050kg, supa rece de legume 0.650kg, paine alba (3 felii) 0.100kg, piper alb 0.002kg, boia dulce 0.003kg, sare 0.020kg. Mod de preparare: Dovleceii, rosiile, castravetii, ceapa, usturoiul, ardei grasi rosii si verzi se curata, se spala, se taie bucati si se paseaza cu mixerul sau in blender. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Painea se taie cuburi, se stropeste cu ulei de masline (2/3 din cantitate) si se prajeste in cuptor. Ardeii grasi galbeni se curata de seminte, se spala si se taie cuburi pentru decor. Pasta de legume se amesteca cu supa rece, cu 1/3 din uleiul de masline, suc de lamaie, piper, boia si sare. Supa se serveste cu cuburi de paine si cuburi mici de ardei grasi galbeni. Gaspacho Ingrediente (pentru 4 persoane): 280 g castraveti, 400 g rosii, 1 ardei gras, o ceapa mica, 2 catei de usturoi, 250 ml apa, 20 g pesmet, 1 lingurita de otet de vin, 2 lingurite de ulei de masline, sare, piper, zeama de la 1/2 lamaie. Mod de preparare: Se curata castravetii, ardeiul, ceapa, rosiile si usturoiul. Se taie cubulete si se rastoarna intr-un castron impreuna cu 1/4 l apa foarte rece, otet, sare si piper. Se presara pesmetul si se lasa 10 secunde sa se inmoaie. Se amesteca totul cu mixerul cu lama pana devine crema, apoi se adauga zeama de lamaie si uleiul de masline. Se orneaza cu marar sau patrunjel (la alegere). Sfat util: Rosiile se cojesc mai usor daca stau 20 de secunde in apa clocotita. Timp de pregatire: 20 minute. SUPA GAZPACHO Supa in stil spaniol, Gazpacho se consuma in zilele calduroase de vara, cand ai nevoie sa te racoresti si sa mananci ceva usor si proaspat. Preparata din legume crude, este o supa dietetica si foarte gustoasa. Fii originala si adauga condimentele tale favorite pentru mai multa savoare. Timp: 10 minute Complexitate: redusa Portii: 1 Ingrediente: 1/4 cana de castravete, curatat si taiat cubulete 1/4 cana de ardei verde, taiat cubulete 1/4 cana de rosii, taiata cubulete 1/4 cana de telina, taiata cubulete 1/2 ceapa tocata 1/2 cana de suc de rosii 1 lingura de suc de lamaie Sare, piper, boia, usturoi tocat – dupa gust Preparare: Amesteca toate ingredientele in sucul de tomate. Adauga sucul de lamaie si condimentele. Se serveste bine racita. Gazpacho andaluz Rețetă tradițională din Spania Rețetă semi-vegetariană Timp de preparare: 15 min. Ingrediente: 10 rosii mari foarte bine coapte, 1 ardei gras, 1 castravete, 1 dinte de usturoi, ulei de masline, otet, sare, crutoane de paine. Mod de preparare: Rosiile spalate se pun in apa clocotita unde se lasa pret de 5 minute, dupa care se scot si se decojesc. Ardeiul si castravetele se spala, se curata si se taie marunt. Intr-un castron se amesteca cu mixerul (cutitul pentru supe pasate) rosiile, ardeiul, castravete si restul de ingrediente si, putin cate putin, se adauga apa pana se obtine o pasta aproape lichida (pentru a fi bauta). Se toarna intr-un vas mare (eventual o cana de apa de un litru), plina cu gheata. Se bea, acompaniind de obicei masa de pranz. Gazpacho (Supă rece de roșii) (I) Rețetă lacto-vegetariană Timp de preparare: 30 min. Ingrediente: 1 kg rosii, 1/2 kg castraveti verzi, 1-2 buc. ardei gras verde, 1-2 buc. ardei proaspat rosu, o ceapa mare, o capatina de usturoi, o legatura frunze telina, 1-2 linguri ulei de masline, 1-2 linguri masline negre fara simburi/felii, optional: 2 linguri cuburi brinza Feta sau telemea f. grasa, sare si piper dupa gust, 1 cana de gheata pisata. Mod de preparare: Rosiile se curata de pielita la rece; castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit, tocind fiecare leguma separat, sau, manual, se taie totul foarte fin: ceapa si usturoiul se dau pe razatoarea foarte mica, rosiile, castravetii si ardeii se taie in cubulete foarte mici, frunzele de telina se taie in fisii foarte subtiri. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv uleiul de masline si feliutele de masline, si se lasa la frigider pentru a se raci foarte bine, cam 3-4 ore. Se serveste la masa, presarind deasupra cubulete de brinza Feta/telemea, iar in mijlocul bolului se pune gheata pisata. La servire, se ia din continut de pe marginile laterale, fara a se agita. AM POSTAT MAI MULTE VARIANTE DIN CARE PUTETI ALEGE SI PUTETI VEDEA CAM CAT LICHID (EU PUN DE OBICEI SUPA DIN CUB), SI CAM IN CE CANTITATI, CAM CE MIRODENII SI ASA MAI DEPARTE. EU PERSONAL AM FOLOSIT-O VREO 2 SAPTAMANI IN ALIMENTATIE SI ESTE SUPERBA, USOARA, SI... AM SI SLABIT 1,5 KG -------------------- DATA START WW Sambata 10.03.2007
| axe10 |
10-05-2007, 07:53 PM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.764 Inscris: 7-12-2006 Din: Bucharest Membrul Nr.: 190 Dispozitie: acra Sex: Feminin |
Tort alb cu trufe si fistic[/color][/u]
Ingrediente pt 12 felii Blat: -4 oua -4 linguri suc de portocale -100g zahar -120g faina -50g amidon(eu am folosit tot faina ca nu am gasit amidon alimentar) -3 lingurite praf de copt Cuptorul se incinge la 175 grade. Se separa oule. Se bat circa 8 min galbenusurile(chiar asa trebuie) cu suc de portocale si cu zaharul. Se bat albusurile. Se amesteca faina cu praful de copt si se amesteca cu totul(albusurile batute si galbenusurile). Se pune compozitia intr-o forma cu fund detasabil(26 cm diametru) si se coace cam 30-35min. Se lasa sa se raceasca. Crema: -300g ciocolata alba -150ml frisca -coaja de la o portocala -60g fistic (cumparati fistic crud pt ca cel prajit e sarat...ca sa obtineti 100g fistic trebuie curatate cam 250g fistic cu coaja). Se topeste ciocolata. Se adauga amestecand incet frisca si coaja de portocale. se da la rece 2 ore. Se bate compozitia de ciocolata cand se scoate de la frigider si in jumatate din ea se incorporeaza fisticul. nota-nu va speriati ca s-ar putea sa se taie compozitia dar isi revine dupa ce o bagati la frigider. In plus mai trebuie: -400ml frisca -2 plicuri intaritor frisca -2 zahar vanilinat -40 g fistic tocat -12 trufe...sau in cazul meu am pus bomboane rolo cocos sau cam asa ceva ....cred ca merga orice bombonica rotunda nu prea mica.... Blatul racit se imparte in 3 nivele. Primul nivel se unge cu ciocolata alba, se insiropeaza blatul cu suc de portocale, al doilea nivel se unge cu compozitia de cioco cu fistic inglobat si pe acopera cu al treilea blat. Frisca se bate cu intaritorul si cu zaharul vanilinat....se acopera tortul si apoi se fac gramajoare deasupra de frisca in care se pune cate o bombonica.... ...Sa fac si calculele?...mai bine nu! -------------------- ![]() |
| ina_ceva |
09-06-2007, 08:40 PM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 4.737 Inscris: 9-06-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 23 Dispozitie: ...pufoasa.. Sex: Feminin |
Rulouri din piept de pui umplute cu ciuperci a la May
Umplutura: Se toaca marunt o jumatate de ceapa care se pune la calit in putin ulei de masline. Se toaca marunt de asemenea si o mana de ciuperci care apoi se storc bine, bine de apa si se adauga peste ceapa. Cand s-au calit cat de cat, se adauga o lingura de bulion cat sa coloreze compozitie si verdeatza dupa gust. Se pune capacul si se lasa 10 min la inabusit. Cand compozitie este gata, se lasa fara capac linistita sa se raceasca cat de cat. Pieptul de pui: In timp ce umplutura se raceste, pieptul de pui se taie filete si se bat un pic cu ciocanul. Filetele trebuie sa aibe marimea unei palme cu degetele desfacute ( sper ca ma intelegeti ). Se condimenteaza filetele si apoi li se pune la fiecare in mijloc cate o lingura de umplutura. Se impacheteaza cu ajutorul scobitorilor - fiecare cum poate mai bine ( sa nu va asteptati sa aibe forma unei sarmale, ceea ce ar fi ideal, eu am reusit sa ii dau forma de pachetzel ). Apoi se pun ``rulourile`` intr-o tava in care se adauga supa ( vegeta dizolvata in apa) cat sa le acopere pana la jumatate si se baga la cuptor. Din cand in cand mai puneti-le cu lingura supa pe deasupra ca sa se rumeneasca frumos. Facultativ: Dupa ce rulourile sunt gata le puteti tavali prin faina, ou si pesmet si sa le prajiti in putin ulei de masline. -------------------- |
| axe10 |
10-06-2007, 03:24 PM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.764 Inscris: 7-12-2006 Din: Bucharest Membrul Nr.: 190 Dispozitie: acra Sex: Feminin |
Yammy, Ina...o sa incerc cu siguranta!
-------------------- ![]() |
| ina_ceva |
10-06-2007, 04:48 PM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 4.737 Inscris: 9-06-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 23 Dispozitie: ...pufoasa.. Sex: Feminin |
Imagini la retzeta de mai sus
![]() Acest mesaj a fost editat de ina_ceva: 10-06-2007, 04:50 PM -------------------- |
| lourdess |
18-01-2008, 12:02 AM
|
![]() Furnica ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 94 Inscris: 15-01-2008 Membrul Nr.: 617 Dispozitie: victorioasa Sex: Feminin |
foarte apetisante rulourile
cu siguranta le voi incerca si eu |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 16-10-2008 - 02:57 AM |