left Schimba imaginea

Implica-te in discutie!Subiectul zilei: Insuficienta parcarilor
logo_right

Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )

Reply to this topicStart new topic
left > Retete paste seperator Optiuni V right
alex25
mesaj 16-08-2006, 08:02 PM
Mesaj #1

Nevastuica

Grup: Membri
Raspunsuri: 839
Inscris: 28-05-2006
Membrul Nr.: 12
Sex: Masculin

Imi place sa fac paste. Poate pentru ca e printre singurele mancaruri pe care stiu sa le fac. Prima data cand am vrut sa fac paste, am intrebat niste colege de facultate, care mi-au explicat cum se caleste ceapa, cum se fierb pastele si cum ca e bun un pic de ulei.

Asa ca iata reteta mea de paste:
(pentru doua-trei persoane)

Ingrediente
- jumatate de punga de paste - cu cat mai scumpe cu atat mai bune smile.gif
- carne de pui taiata in bucati mici
- sos de rosii (cam un litru)
- ceapa
- un pic de usturoi
- cascaval
- o jumatate de cutie de ciuperci
- cateva feliute de salam
- pepsi / cola smile.gif

Preparare
Pun pastele intr-o oala mare cu apa, adaug sare, cateva picaturi de ulei si le las sa se fiarba.
In acelasi timp, pregatesc sosul:
pun carnea de pui (cruda) la prajit(preferabil Tefal - se face imediat) apoi o scot si pun ceapa, taiata marunt-marunt(eu folosesc robotul de bucatarie, le taie foarte mici, sa nu simti bucatelile de ceapa in timp ce mananci), o las la rumenit. In acelasi timp, pe langa ceapa, pun salamul care-si lasa grasimea ajutandu-ma cu calitul cepei; tot in acelasi timp, pun si usturoiul - taiat mai mare decat ceapa; apoi adaug carnea (prajita) si sosul de rosii, impreuna cu ciupercile, taiate; adaug sare, piper si condimente de paste(se gasesc la orice hipermarket), pun un capac deasupra pentru ca sosul sa se fiarba in suc propriu.

Peste 10 minute, ar trebui ca pastele sa fie scoase deja si scurse, iar sosul gata. Asa ca asez pastele in farfurii, sosul (destul de gros si in cantitati generoase) pe deasupra, rad apoi cascavalul (parmezanul) pe deasupra si infig doua paste crude, pentru ornament.

Se serveste cu orice - mie imi place cu pepsi/cola. Unii il prefera cu vin.

Rezultatul:
Imagine

Voi cum le faceti? Scrieti retele voastre aici si adaugati si poze, daca se poate. Va rog, limitati-va la retete de paste si daca aveti sfaturi asupra retetei mele, as fi bucuros sa le citesc.

--------------------
Pierdut semnatura. O declar NULA.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Nessie
mesaj 16-08-2006, 08:08 PM
Mesaj #2

Hiena

Grup: Moderatori
Raspunsuri: 4.829
Inscris: 25-05-2006
Din: Bucuresti
Membrul Nr.: 9
Dispozitie: under construction
Sex: Feminin

Eu in general, in sosul de rosii pun o lingurita de zahar cand e aproape gata. grin.gif Iese mult mai gustos! wink1.gif Am zis o lingurita pentru ca ai zis ca pui mult sos, dar daca reduci cantitatea, sa ai grija si la zahar.

Arata yummy pastele! eat.gif

--------------------
+Quote Post
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com

ina_ceva
mesaj 16-08-2006, 08:45 PM
Mesaj #3

Hiena

Raspunsuri: 4.737
Inscris: 9-06-2006
Membrul Nr.: 23
Dispozitie: ...pufoasa..

Eu adaug in sos busuioc si oregano. Ii da o aroma speciala.

Paste cu ton:

-maioneza
-conserva de ton
-paste
-castraveti murati tocati marunt
Mod de preparare
Eu mai fac salata de paste cu ton.La pastele fierte (paste mai marunte -scoici de exemplu) adaug conserva de ton, maioneza si castraveti murati taiati bucatele mici.

chef.gif POFTA BUNA!!!

Var2:

Calesc o ceapa in ulei de masline, apoi pun suc de rosii sau bulion, scurg tonul de ulei si il adaug, pun si putina vegeta, piper, cimbru si oregano sau busuioc. Apoi las sa fiarba. La final se adauga peste paste.

--------------------
Imagine
+Quote Post
ina_ceva
mesaj 16-08-2006, 08:55 PM
Mesaj #4

Hiena

Paste cu pui:

- 1 pachet paste mici
- 1 piept de pui dezosat
- 1 pachetel parmezan
- smantana nu prea grasa
- ketchup

Se fierb pastele cu o lingurita de unt. In acelasi timp se fierbe pieptul de pui dupa care se taie cubulete (nici prea mari, dar nici prea marunte). Intr-un vas de jena se pune un strat de paste, un strat de bucatele de pui, se presara putin parmezan, 2 linguri de smantana si putin ketcup, dupa care repetati. Se pune vasul la cuptor timp de 10-15 min. In farfurie se poate completa, dupa gust, cu parmezan, smantana sau ketchup.

--------------------
Imagine
+Quote Post
fiona
mesaj 16-08-2006, 09:01 PM
Mesaj #5

Amiba

Raspunsuri: 43
Inscris: 12-06-2006
Membrul Nr.: 28
Dispozitie: Funny :))

Ina, multumim de retete! Ma tenteaza sa o incerc pe ultima, dar am o nelamurire: pastele se pun fierte sau nefierte in vas?
+Quote Post
ina_ceva
mesaj 16-08-2006, 09:25 PM
Mesaj #6

Hiena

Pastele se pun fierte

--------------------
Imagine
+Quote Post
himere2005
mesaj 17-08-2006, 01:38 PM
Mesaj #7

Lama

Raspunsuri: 5.839
Inscris: 1-08-2006
Membrul Nr.: 82
Dispozitie: incendiara

suna delicios...eu, poate din cauza ca achizitionez paste ieftine blum.gif , spal in citeva ape pastele ca sa nu se lipeasca intre ele, asta inainte sa le pun la fiert. merge foarte bine si cu sunca, kaiser, cabanos sau bacon

--------------------
Imagine
+Quote Post
ina_ceva
mesaj 17-08-2006, 02:12 PM
Mesaj #8

Hiena

Paste cu sos:

4-5 rosii, migdale pisate, parmezan, 2 cescute funze de busuioc proaspat, ulei de masline, 2-3 catei de usturoi, sare, piper
Se taie rosiile in felii. Se pun intr-un bol mare impreuna cu migdalele pisate, parmezanul, busuiocul, sare, piper si un pic de ulei de masline. Se paseaza totul cu mixerul, iar pe parcurs se mai adauga ulei de masline. Sosul nu trebuie sa fie prea lichid. Se adauga pastele in bol, se amesteca. Se pot servi cu parmezan ras deasupra.

Sos pentru spaghete

500 gr. muschi vitel, 3 cepe, 3 catei usturoi, 1/2l vin rosu, 3 linguri pasta de rosii, delikat, sare, piper, oregano
Se prajeste ceapa pina cind devine sticloasa, se adauga muschiul de vitel care in prealabil a fost tocat, usturoiul pisat, vinul, bulionul, sarea, piperul si delikatul. Se fierbe compozitia si cind carnea este fiarta se adauga oregano.

--------------------
Imagine
+Quote Post
irinush
mesaj 20-08-2006, 08:17 PM
Mesaj #9

Veverita

Raspunsuri: 743
Inscris: 12-08-2006
Membrul Nr.: 112
Dispozitie: mor de cald, ca de obicei

Salutare, hai ca ma bag si eu la retetele voastre, sper sa ma primiti wink1.gif

eu fac pastele cu ton in felul urmator: la un pachet de spaghete folosesc cam 3 conserve de ton in apa sau in ulei vegetal, o cutie de 400g smantana, ceapa, usturoi, sare, piper si ceva condiment special pt peste;
calesc putin de tot ceapa si usturoiul in uleiul sau apa de la conservele de ton, apoi torn peste tonul si smantana si las panma incepe sa fiarba, intre timp spaghetele au fiert in apa cu putina sare si busuioc, le scurg de apa, le amestec cu compozitia de ton si smantana si ... gata!
cand o sa fac o sa pun si poza; pt mine, astea sunt pastele mele preferate, impreuna cu carbonara; pupici!

--------------------
re-start ww 08 ianuarie 2007:

Imagine

David la mare
+Quote Post
Brunette
mesaj 21-08-2006, 03:08 PM
Mesaj #10

Pestisor
**

Raspunsuri: 133
Inscris: 31-05-2006
Membrul Nr.: 14

Cred ca majoritatea adaugati in apa de fierbere a pastelor putin ulei si sare. Am citit pe un site specializat ca uleiul nu face decat sa infasoare pastele intr-o pelicula care pe langa faptul ca oricum le permite sa se lipeasc intre ele, impiedica si amestecarea sosului cu pastele.
Cea mai buna metoda pentru ca pastele sa se fiarba bine si sa nu fie lipicioase este sa puneti multa apa; de 3-4 ori mai multa apa decat paste. wink1.gif

Irinush, sigur ca te primim! hug.gif
+Quote Post

Reply to this topic
1 Membri citesc acest subiect (1 Vizitatori si 0 Anonimi)
0 membri:

- Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii Acum este: 30-08-2008 - 10:04 AM