![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| luchi |
18-10-2006, 08:50 AM
|
![]() Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.547 Inscris: 7-06-2006 Membrul Nr.: 16 Dispozitie: in reconstructie Sex: Feminin |
Da, stim cu totii - romanul s-a nascut poet. Are, n-are talent, nu e greu sa scrie niste versuri, doua rime - Te sarut si te ador/ Ghita C. Topor.
Ce te faci cand iti dai seama ca romanul nu s-a nascut doar poet? Cand el e si medic. Si analist politic. Si arhitect. Si inginer constructor. Si inca multe alte lucruri, pe care astept sa le spuneti voi. Azi vreau sa va povestesc despre romanul arhitect, construcotr, proiectant, toate vin la pachet. Nu conteaza varsta, conditia sociala, trasaturile sunt aceleasi. Ca tot omul, vrea o casa. Primul pas - discutia. Uneori vine cu o revista - asa vreau, casa asta. Alteori, vine cu niste desene facute cu carioca - asa trebuie sa fie. Nu conteaza ca ai facut 6 ani de scoala, doi de stagiu, mai ai si ceva experienta -lui trebuie sa-i desenezi casa aia. Si ce daca in singura baie din casa se intra numai din bucatarie? Si ferestrele nu sunt aliniate? Ce, n-ai auzit de arhitectura neconventionala? Daca, intr-un final, dupa 10 discutii si 13 variante propuse, accepta ceva, incepe circul cu inginerul de rezistenta, proiectantul de structuri: Dooomle', ce mi-ai pus atata fier? Si ce e cu atatea bari* ? Mi-a zis mie nea Ghita, care-mi face mie casa, ca a facut sute de case la viata lui, da' asa mult fier ca la asta n-a vazut!. Sa-ncerci sa-i spui de norme, normative de proiectare, conditii si diametre minime? N-are rost. Te vei enerva si mai tare, pentru ca iti va da exemplu casa lu' bunicu, facuta din chirpic, fara fundatie, care sta bine-mersi in picioare. Intr-un final, ia proiectul, da banii (sau nu) si pleaca. Il mai vezi abia dupa un an, cand trebuie sa faca receptie casei, sa o intabuleze. Vine spasit, cu capul plecat, si te cheama sa-i vezi capodopera: pereti strambi, ferestre de orice forma - romb, hexagon, paralelogram - casa in culorile curcubeului (de parca ar fi pictata de un daltonist). Si vrea sa semnezi. Ca el a facut intocmai ca in proiectul tau. Si daca nu vrei, esti afurisit, fi-ti-ar mamitzica &*%$^@. Astept povestirile voastre. cu siguranta ati intalnit oameni care au apelat la serviciile voastre, pentru ca in final sa spuna ca stiu mai multe decat voi. Turnati aici. *bari = bare -------------------- The only way to keep your health is to eat what you don’t want, drink what you don’t like, and do what you’d rather not.
|
| Nessie |
19-10-2006, 11:29 AM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.373 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
Hai sa va spun si eu despre romanul care te plateste pe tine sa ii faci proiectul (pentru obtinerea fondurilor PHARE), ca na...esti firma specializata, dar are impresia ca e cel mai destept si le stie pe toate si te scoate in fata clasei sa iti dea la palme cu linia.
Nu stiu cati stiti ce presupune un asemenea proiect, dar sa spun doar in numar de pagini, inseaman vreo 1000 de pagini cu partea economica a proiectului, inca vreo 200-500 cu partera tehnica, planse, scheme, un doasar cu aprobari si avize, toate in 6 exemplare. Inmultiti totul cu 2 pentru ca se face romana-engleza si cam asta e. Cu o zi inainte de predare, cand te ocupi doar de printare si bagat in dosare miile de foi, vine domnul client neanuntat, respectabil viceprimar dintr-o resedinta de judet si te scoate la lectie. Cu pretentii sa stai cu el de vorba vreo 2-3 ore sa ii explici ce ai scris acolo, pagina cu pagina, ca el s-a uitat pe proiect, dar nu a inteles decat ca vrea poza aia putin mai jos, fontul la toate titlurile si subtitlurile putin mai mare, "Beneficiar Primaria X-ulica" sa apara pe toate paginile si altele la fel. Dupa o noapte intreaga de munca, da nemultumit din cap: "vedeti ca nu v-ati pregatit cum trebuia? Am alergat dimineata ca sa depunem proiectul!" Iar dupa aflarea raspunsului ca proiectul a fost acceptat tot el cu nasul pe sus "bine ca am facut schimbarile alea. Vedeti ca au contat?" -------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| buretel |
21-11-2006, 05:26 PM
|
![]() Koala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 2.694 Inscris: 2-08-2006 Membrul Nr.: 97 Dispozitie: cu gura pana la urechi :)) Sex: Feminin |
le-as trage un sut in dos, le-as pune in brate documentatiile si le-as arata usa! ps: lui nea ghitza i-as propune, in acelasi spirit al arhitecturii neconventionale, o casa din chirpici -------------------- |
| Karin |
23-11-2006, 11:01 AM
|
![]() Veverita ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 691 Inscris: 29-09-2006 Membrul Nr.: 137 Dispozitie: Ignorati-ma.... Sex: Feminin |
Sa va zic si eu patanii din astea? Ha! Zilnic mi se intampla!
Ma duc pe santier, cu oaresce probleme de tevi...suna mesterul, sa mergem sa vedem de ce nu e in regula! Ma duc acolo, vad teava de o anumita dimensiune, fata de ce am scris eu in proiect si intreb: aici ce teava e? De 18, zice el! Bun, zic, da' ati calculat ceva? La care asta, foare mirat: da' ce, astea se calculeaza? Intr-o secunda, mi-a anulat toti anii de scoala! La ei nu se calculeaza nimic, inginerii e prosti de fapt, ei stiu exact ce teava trebuie si de ce dimensiune, asa ca...am simtit ca mi-am frecat coatele pe bancile facultatii ani de zile (si nopti) degeaba.... Mi se face parul maciuca! Acest mesaj a fost editat de Karin: 23-11-2006, 11:01 AM -------------------- ![]() |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 4-12-2008 - 09:24 AM |