![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| Nessie |
21-12-2006, 12:30 PM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 4.218 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
Sunt atatea obicieuri de Craciun si lucruri cu care ne impodobim casa, dar cred ca despre putine stim ce semnifica cu adevarat. O sa incep eu cu cateva dintre ele, iar daca mai aveti si voi, poate continuati.
Acadelele cu rosu si alb ![]() Bastoanele de acadea sunt foarte vechi, dar abia in secolul 18 au fost decorate cu rosu. Erau impartite in biserica in timpul slujbei de Craciun pentru a tine copiii ocupati in timpul serviciului si semnifica bastonul cu care pastorii isi protejeaza oile. Bradul de Craciun ![]() Se spune ca bradul de Craciun a fost folosit prima data in secolul 16, de catre germani, iar cel care a pus lumanari in el prima data a fost Martin Luther. Obieciul de a impodobi bradul a ajuns in America abia in anii 1820. Cateva semnificatii ale bradului: - forma triunghiulara, cu varful in sus - e ca o sageata catre Dumnezeu si ne aduce aminte ca El este sus acolo; - culoarea verde (a doua culoare a Craiunului)- viata vesnica; - acele care cresc in sus - seamana cu mainile impreunate care se roaga; - luminile/lumanarile - luminile raiului; - cadourile de sub brad - dragoste; - steaua din varful bradului - steaua vazuta de pastori la nasterea lui Isus; - culoarea rosie (prima culoare a Craciunului) - sacrificiul lui Isus pentru noi; - clopoteii - suna pentru oile pierdute sa se inoarca la Pastorul lor; Mos Craciun -------------------- |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Dieta daneza Calorii | Acum este: 12-05-2008 - 07:21 AM |