![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| George |
06-09-2008, 07:05 AM
|
|
Pestisor ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 101 Inscris: 25-08-2008 Membrul Nr.: 1.348 Sex: Masculin |
Fiind vorba de arta si traditii ma tot intreb daca am pus-o bine ori trebuia la Babilon.
Incep aceasta serie printr-o veche si foarte frumoasa traditie orientala (tot spre orient ma indrept) si anume: Mehndi. Arta mehndi Mehndi este o arta straveche care isi are inceputurile in antichitate, in Egipt si Orientul Mijlociu. De aici ea s-a extins in jurul secolului al XII-lea si in India unde s-a dezvoltat la maxim. Folosita in vestul Europei, in special pentru vopsirea mainilor, henna este utilizata in Orient in special pentru decorarea trupului si unghiilor. In India, mehndi este folosita de femei pentru a indeparta spiritele rele in momentele nasterii, inmormantarilor si mai ales nuntilor. In seara dinaintea nuntii, miresei ii sunt impodobite mainile si picioarele cu o multime de desene complicate, in timp ce femeile maritate ii impartasesc din secretele casatoriei. Conform traditiei, cu cat sunt mai inchise la culoare, cu atat mireasa se va intelege mai bine cu viitoarea soacra. Mai mult decat atat, cat timp sunt vizibile desenele mehndi, mireasa este scutita de orice treaba in gospodarie! Prepararea pastei henna Pentru a obtine pasta de henna, tulpinile si frunzele acestei plante sunt macinate foarte fin, iar pulberea obtinuta este filtrata printr-o panza deasa. Apoi este amestecata cu suc de lamaie, ceai, eucalipt si apa, pentru a forma o pasta consistenta. http://www.youtube.com/watch?v=WIUh_CRzvN8...feature=related Sari Originea legendara a acestui costum il plaseaza intr-un univers magic, de poveste. Legenda ne povesteste cum intr-o zi, frumoasa Draupadi, disputata la un duel, a fost castigata de tabara adversa. Krishna, un zeu, a promis că o sa-i protejeze virtutea şi, de aceea, in momentul īn care castigatorii duelului au vrut să se īnfrunte din « trofeul » obtinut, nu au reusit decat să apuce un colt din materialul diafan care o acoperea pe frumoasa Draupadi. « Cuceritorii » au continutat „lupta” lor cu materialul, dar totul era īn zadar. Si astfel virtutea a castigat şi de data aceasta. Sari a reuşit să se impuna de-a lungul anilor datorita calitatilor sale: simplitatea totala, confortul, traditia, luxul, atractia, eleganţa. Costumele Sari sunt croite pentru toate gusturile şi pentru toate ocaziile : de la cele purtate īn casa, la cele de sărbatoare sau de nunta. Insa un Sari ne arata şi statutul social al celei care īl poartă : o femeie saraca poarta de cele mai multe ori un Sari simplu din bumbac, pe cand o femeie bogată poarta unul de matase. Celebrul costum, fidel traditiei indiene, este īncarcat de simbolisme variate īn functie de culori şi de motivele naturistice, brodate cu cea mai mare atentie pe materialul care invaluie corpul femeilor indiene. ![]() Acest mesaj a fost editat de George: 06-09-2008, 07:07 AM |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 3-12-2008 - 12:34 AM |