![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| lliliana |
28-10-2006, 10:53 AM
|
|
Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.989 Inscris: 28-08-2006 Din: <--- Vest Membrul Nr.: 121 Dispozitie: Ce anotimp e? Sunt confuza! Sex: Feminin |
Am simtit nevoia sa iti multumesc Sfinte...habar n-ai ce furtuna de emotii ai starnit. -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
29-10-2006, 09:12 AM
|
|
Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.989 Inscris: 28-08-2006 Din: <--- Vest Membrul Nr.: 121 Dispozitie: Ce anotimp e? Sunt confuza! Sex: Feminin |
29.10.2006
Doi frati agricultori Povestea spune ca erau doi frati care se iubeau din tot sufletul. Amandoi erau agricultori. Unul s-a casatorit si celalalt a ramas celibatar. Au hotarat sa imparta toata recolta pe jumatate, ca pana atunci. Intr-o noapte celibatarul a visat: "Nu e drept! Fratele meu are nevasta si copii si primeste din recolta tot atat cat primesc eu. Voi merge la miezul noptii la hambarul lui de grau si o si-i adaug niste saci, fara ca el sa-si dea seama. La randul lui, fratele casatorit a visat si el: "Nu e drept! Eu am nevasta si copii si tot viitorul meu e asigurat. Dar pe fratele meu cine o sa-l ajute? Voi merge la noapte la hambarul lui de grau si-i voi mai adauga niste saci fara ca el sa-si dea seama. " Asa au facut amandoi fratii. Si surpriza! S-au intalnit pe drum in acea noapte, carand fiecare saci pentru celalalt. S-au privit intelegand ce s-a intamplat si s-au luat in brate frateste cu si mai multa dragoste si pentru totdeauna. Cateodata este necesar sa facem un popas in viata si sa ne bucuram de lucrurile cu care suntem binecuvantati cand avem un frate. Este esential sa ne iubim si sa ne acceptam asa cum suntem. Nu putem darui daca nu-i iubim pe cei care sunt mai aproape de noi. Astazi este o zi buna pentru a incepe. Povestire populara culeasa de Jose Maria Cabodevilla...si rescrisa de H. Agudelo Acest mesaj a fost editat de lliliana: 29-10-2006, 09:14 AM -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| amalia0701 |
29-10-2006, 09:21 AM
|
|
Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 4.799 Inscris: 31-05-2006 Membrul Nr.: 13 Sex: Feminin |
Multumim Liliana ca ne umplii sufletele in fiecare zi -------------------- ![]() [/url] Orice incepe cu primul pas, ACU CONTINUA ! Nu mai tzin regim ;)), de azi 29.10.2008 viatza fara excese [url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wyVKZRC/] ![]() [/url] Daca va e dor de SYS vedeti AICI |
| lliliana |
30-10-2006, 07:59 AM
|
|
30.10.2006
Tinerete Tineretea nu e o simpla perioada a vietii. Este o stare de spirit, este vointa. Este calitatea imaginatiei si intensitatatea emotiei. Este victoria curajului asupra timiditatii, a aventurii asupra confortului. Nu imbatranesti pentru ca ai trait niste ani, ci pentru ca ai abandonat un ideal. Anii rideaza pielea, renuntarea rideaza sufletul. Grijile, temerile, indoielile si lipsa sperantei sunt dusmani care incet, incet ne fac sa ne indreptam spre tarana si sa ne transformam in praf inainte de a muri. Tanar este cel care se mira si se minuneaza. Cel care intreaba ca un copil curios: "Ce urmeaza mai departe?" Cel care sta cu bucurie in mijlocul vietii si infrunta evenimentele. Esti tanar in functie de cata incredere ai in tine insuti si de cata credinta ai in Dumnezeu. Esti tanar cat timp mai ai speranta. Descurajarea e semn de batranete. H. Agudelo -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| Karin |
30-10-2006, 08:49 AM
|
![]() Veverita ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 691 Inscris: 29-09-2006 Membrul Nr.: 137 Dispozitie: Ignorati-ma.... Sex: Feminin |
Lilicule....multam!
-------------------- ![]() |
| lliliana |
30-10-2006, 10:56 PM
|
|
lliliana am citit toate citatele tale m-a emotionat mult cel cu MARIA JOSE . stii ca e un nume portughez? SI MAI ALES IMI PLACE MOTTOUL TAU. Mire, iarta-ma...am crezut ca ti-am raspuns la momentul respectiv... Karin, Amalia... Acest mesaj a fost editat de lliliana: 30-10-2006, 11:01 PM -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
31-10-2006, 08:02 AM
|
|
31.10.2006
Mai mult decat un inel de logodna Baiatul a intrat hotarat la bijutier si a cerut sa i se arate cel mai frumos inel de logodna pe care-l aveau. Bijutierul i-a aratat unul. Piatra frumoasa, solitara, stralucea ca un minuscul soare luminos. Baiatul a studiat inelul si, cu un zambet, l-a ales. A intrebat cat costa si apoi s-a pregatit sa il plateasca. "Va veti casatori curand?", l-a intrebat bijutierul. "Nu, raspunse baiatul. Nici macar nu am logodnica." Surprinderea muta care l-a cuprins pe bijutier l-a distrat pe cumparator. "Este pentru mama mea, a zis baiatul. Cand trebuia sa ma nasc a fost singura. Cineva o sfatuise sa ma omoare inainte de nastere ca sa scape de probleme. Dar ea nu a fost de acord si mi-a dat viata. Si a avut multe probleme, multe. A fost tata si mama pentru mine, mi-a fost prietena si sora, mi-a fost invatatoare. M-a facut sa devin ceea ce sunt. Acum, pentru ca pot, ii cumpar acest inel de logodna. Ea nu a avut niciodata unul. I-l dau in chip de promisiune. Asa cum ea a facut totul pentru mine, acum e randul meu sa fac totul pentru ea. Poate ca mai tarziu voi darui un alt inel de logodna, dar va fi al doilea." Bijutierul nu a zis nimic. A cerul doar casierei sa faca o reducere din acelea care se fac numai pentru clientii importanti. H. Agudelo...cu multumiri lui Armando Fuentes Aguirre Acest mesaj a fost editat de lliliana: 31-10-2006, 08:02 AM -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| Andreea-Rodica |
31-10-2006, 04:47 PM
|
![]() Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.909 Inscris: 7-07-2006 Membrul Nr.: 59 Sex: Feminin |
Mi se facu dor de mama, si pana la vacanta de Craciun mai este!
Multumesc pentru aceste vorbe pe care le astept in fiecare zi ! -------------------- [url=http://www.TickerFactory.com/]
![]() [/url] |
| lliliana |
01-11-2006, 07:04 AM
|
|
01.11.2006
Vorbeste-ne despre casatorie Și drept răspuns, Almustafa zise: „V ați născut împreună și împreună veți rămâne pentru totdeauna. Veți rămâne împreună până ce albele aripi ale morții vă vor împrăștia zilele. Da, veți fi împreună până și în tăcuta memorie a lui Dumnezeu. Dar este bine să existe spații în acest împreună al vostru. Pentru ca vânturile cerurilor să poată dansa printre voi. Iubiți vă unul pe altul, dar nu faceți din Iubire o opreliște, Fie, mai degrabă, o mare vălurind între țărmurile sufletelor voastre. Umpleți vă, unul altuia, cupa, dar nu beți dintr o singură cupă. Împărțiți vă pâinea, dar nu mâncați din aceeași bucată. Cântați și dansați și veseliți vă laolaltă, dar faceți ca fiecare să rămână singur, Întocmai cum strunele lăutei sunt singure, în timp ce vibrează în aceeași armonie. Dăruiți vă inimile, fără a le lăsa, însă, una în paza celeilalte, Pentru că numai mâna vieții vă poate cuprinde inimile Și țineți vă alături, dar nu chiar așa de aproape, Căci coloanele templului înălțate s la anume distanță, Iar stejarul și chiparosul nu cresc unul în umbra celuilalt.” Kahlil Gibran -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
02-11-2006, 07:10 AM
|
|
02.11.2006
Imi doresc sa spun aici, la inceputul acestui citat, ca Octavian Paller, desi uneori prea pasional, este unul dintre romanii fatza de care am un respect profund, consider ca el este intr-adevar unul dintre cei mari. Festina lente "Fiecare secol are, poate, un mal du siecle al său. Al nostru ne împinge să n-avem răbdare... Trenuri, avioane, vapoare, toate gâfâie, își ambalează la maximum motoarele aruncând în aer trâmbe de fum... bilete de avion, bilete de vapor, bilete de tren, gări, aerogări, porturi, "Parisul în două zile", "Mexicul pe scurt", vize de intrare, vize de ieșire, hoteluri, "Taxi!", pliante, cine mai are timp să citească Odiseea? Suntem grăbiți, "legați-vă centurile, peste câteva clipe vom decola", trenurile pleacă toate "peste cinci minute", Ladies and Gentlemen, Mesdames et Messieurs, Senoras y Senores, nu mai e timp, nici măcar să alergăm în prima librărie, să citim cartea pe drum... nu-i nimic, poate data viitoare, atunci... și, la urma urmei, ce vroia Homer? Atâtea încurcături pentru ca să aducă un grec șiret pe un țărm pietros unde abia creștea iarbă pentru capre... Nu, din păcate, nu mai e timp, suntem între o gară și alta, între un avion și altul, îmbătându-ne de graba noastră ca de un scop... Doamne, și totuși am vrut ceva, am dorit ceva, dar ce anume? Ne-ar trebui un popas, puțină liniște, să ne adunăm gândurile... dar, vai, semaforul arată că trenul nu mai poate să aștepte, scara avionului s-a retras, "Legați-vă centurile de siguranță!", iar vaporul se desprinde de chei. Să lăsăm Odiseea, să răsfoim ghidurile și mai ales să nu uităm să trimitem cunoscuților și necunoscuților ilustrate, însoțite de câteva rânduri, eventual cu vorbe prescurtate, în vreme ce continuă zgomotul roților pe șine, vuietul elicelor în aer, iar pe puntea vaporului toată lumea zâmbește auzind un vals desuet: "Valsuri, acum? Cine mai are vreme de valsuri, mon cher? Ne trebuie altceva, care să ne sugereze beția vitezei în cursele de formula unu..." Festina lente? Cine a spus asta? A, da, am învățat pe vremuri la orele de latină că poeții îi sfătuiau pe romani să se grăbească încet, în schimb cohortele înarmate făceau să trepideze drumurile imperiului... Dar ce rost are să ne aducem aminte de dictoane depășite? Ele sună ca valsul acela de pe vapor. Deși, ar fi o glumă bună ca în gări și aerogări, în loc să se anunțe trenurile și avioanele care vin și care pleacă, să se repete de fiecare dată aceste două cuvinte, festina lente, mai întâi, rar, silabisit, apoi din ce în ce mai repede, până nu se va mai înțelege nimic. Inclusiv înțelepciunea o vrem în forme concentrate. Nu mai avem chef să reluăm raționamentele, să cântărim argumentele, vrem să sărim direct la concluzie, nu mai avem răbdare să citim o carte întreagă, vrem o frază frumoasă, înțeleaptă, atât. Am lăsat în urmă nu mai știu câte hoteluri uitate, prin care am dormit, gări și aeroporturi din care nu mi-au rămas, din cele mai multe, decât un gust de fum, de soare sau de ceață, o culoare sau nici atât, fără să fiu, nici prin vocație, nici prin palmares, ceea ce se numește un globe-trotter. Dar mă întreb dacă nu cumva tocmai cei care vântură lumea în toate părțile o cunosc cel mai puțin. Când să reflecteze la ceea ce au văzut? Abia au vreme să se amăgească, poate, că lumea nu mai are secrete pentru ei. Odinioară, în vreme ce Stephens își deschidea drum cu securea în mână spre templele și piramidele civilizației maya, Prescott, aproape orb, scria pe tăblița sa de ardezie Cucerirea Mexicului, descoperind lumii, fără să treacă pragul camerei sale de lucru, civilizația aztecă, în ce mă privește, mă simt atras de Prescott, nu de Stephens. Căci am rămas un etern diletant între profesioniștii călătoriilor." Octavian Paler Acest mesaj a fost editat de lliliana: 02-11-2006, 07:10 AM -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
03-11-2006, 07:58 AM
|
|
03.11.2006
„Vorbește-ne despre Daruri” Și Almustafa răspunse, zicând: „Nu dați decât puțin, când dați din ce-i al vostru. Numai dând din voi înșivă, dați cu adevărat. Pentru că, spuneți-mi, ce-s averile voastre decât niște lucruri pe care le păstrați cu strășnicie, crezând că mâine veți avea nevoie de ele? Iar mâine, ce-i va aduce ziua de mâine câinelui prevăzător foarte, ascunzând oasele în nisipul mișcător, în timp ce-i urmează pe pelerini către orașul sfânt? Și ce este frica de sărăcie, dacă nu sărăcia însăși? Iar groaza de sete, în preajma fântânilor pline, nu-i oare setea cea mai nestinsă? Sunt unii care dau puțin din belșugul pe care îl au și aceasta pentru a li se recunoaște dărnicia, însă acea dorință ascunsă umilește darul făcut. Sunt, apoi, alții care, puțin având, dau totul. Aceștia cred în viață și în mărinimia vieții, iar sacul lor niciodată nu-i gol. Ei sunt cei ce dau cu bucurie, iar bucuria le este răsplata cea mare. Dar sunt și din cei ce dau cu durere și doar durerea rămâne botezul acestora. În sfârșit, sunt cei ce dau fără a simți nici durere, nici bucurie, necunoscându și virtuțile. Ei sunt asemenea mirtului din vale, care își răspândește parfumul în spațiu. Prin mâinile unor asemenea făpturi vorbește Dumnezeu și dindărătul ochilor acestora El surâde Pământului. E bine să dai când ți se cere, dar și mai bine fără să-ți se ceară, din înțelegere. Iar pentru cei dornici să dea, a-i căuta pe necăjiți este o bucurie mai mare decât darul însuși. Fiindcă, se află, oare, vreun lucru pe care să ți-l refuzi? O, desigur, tot ceea ce îți aparține va fi dăruit într-o zi, Deci, dă acum, în anotimpul dărniciei tale, iar nu în cel al moștenitorilor tăi. Deseori spuneți: „Am să dau, dar numai acelora care merită.” Pomii din livezile voastre nu spun, însă, astfel și nici turmele din imașuri. Ele dau ca să poată trăi, fiindcă a păstra înseamnă a pieri. Desigur, cel care și merită zilele și nopțile, merită totul și din partea voastră. Iar cel care a meritat să bea din oceanul vieții, are tot dreptul să și umple cupa și din micul vostru pârâu. Există oare merit mai mare decât acel ce stă în curajul și încrederea de a primi milostenie? Și cine vă credeți voi, pentru ca oamenii să și sfâșâie pieptul și să lepede orgoliul, ca să le puteți vedea meritele și mândria terfelită? Luați aminte, ca mai întâi voi să meritați a fi dăruitorul și instrumentul dărniciei, Pentru că, într adevăr, viața e cea care dă viață, în timp ce voi, care vă socotiți binefăcători, nu sunteți decât martorii acesteia. Iar voi care primiți – și cu toții primiți! – nu vă luați povara vreunei recunoștințe spre a nu vă pune de bunăvoie un jug vouă și celor ce dăruie. Înălțați-vă, mai degrabă cu cel care dă, primindu-i darurile ca pe niște aripi, Fiindcă, a ține prea mult seama de datoriile voastre, înseamnă a vă îndoi de generozitatea dăruitorului, care are pământul mărinimos drept mamă și a cărui tată însuși Creatorul este.” Kahlil Gibran Acest mesaj a fost editat de lliliana: 03-11-2006, 08:16 AM -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| Karin |
03-11-2006, 09:12 AM
|
![]() Veverita ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 691 Inscris: 29-09-2006 Membrul Nr.: 137 Dispozitie: Ignorati-ma.... Sex: Feminin |
-------------------- ![]() |
| lliliana |
05-11-2006, 11:07 AM
|
|
04.11.2006
„Vorbește-ne despre Durere” Și Almustafa începu: „Prin durere se sparge cochilia care vă acoperă judecata. Precum sâmburele fructului trebuie să se crape, ca astfel miezul de taină să se poată dărui Soarelui: așa trebuie să vă cunoașteți durerea. Și numai așa veți izbuti să vă păstrați inima în înflorirea miracolului zilnic al vieții: Numai așa durerea nu vă va părea mai puțin miraculoasă decât bucuria: Iar voi veți accepta vârstele inimii, precum totdeauna ați acceptat anotimpurile trecând peste câmpiile voastre si veți veghea cu seninătate de a lungul tristeții iernilor voastre. O mare parte din durere voi înșivă ați ales-o. Ea este doctoria amară cu ajutorul căreia neștiutul vraci din fiecare tămăduiește Eul bolnav. Mărturisiți-vă, așadar, acestuia și sorbiți-i leacul în tăcere și liniște, fiindcă mâna-i, cu toate că grea și dură, este condusă de mâna binevoitoare a celui Nevăzut. Iar cupa pe care v-o oferă, chiar dacă vă arde buzele, a fost modelată din lutul pe care Olarul l-a muiat cu propriile sfinte lacrimi.” Kahlil Gibran -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
05-11-2006, 11:22 AM
|
|
05.11.2006
„Vorbește ne despre Conștiința de sine” Și Almustafa răspunse, zicând: „Inimile voastre cunosc în tăcere taina zilelor și a nopților, dar urechile fiecăruia însetează după sunetul cunoașterii din inima voastră. Ci voi ați vrea să cunoașteți în cuvinte ceea ce deja știți din gânduri, ați dori să atingeți cu degetele trupul gol al viselor voastre. Și este bine că voiți aceasta. Izvorul ascuns al sufletului trebuie să țâșnească și apoi să alerge murmurând către mare, iar comoara adâncurilor voastre fără sfârșit vrea ochilor să se arate. Ci nu există balanță pentru a cântări necunoscuta voastră comoară si nu cercetați adâncurile conștiinței voastre nici cu prăjina, nici cu sonda, fiindcă Eul omului este ca un ocean fără hotare și de nemăsurat. Nu spuneți nicicând „Am aflat Adevărul” ci mai [*****]ând „Am aflat un Adevăr”. Nu spuneți „am găsit cărarea sufletului” ci, mai degrabă, „Am găsit sufletul drumețind pe îngusta-mi cărare”. Pentru că sufletul aleargă pe toate cărările. El nu călătorește pe o anumită linie, nici nu crește asemenea trestiei, Sufletul se desface precum un lotus în petale fără de număr”. Kahlil Gibran -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| Lacry |
05-11-2006, 12:49 PM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.387 Inscris: 9-08-2006 Membrul Nr.: 106 Dispozitie: trista Sex: Feminin |
05.11.2006 „Vorbește ne despre Conștiința de sine” Și Almustafa răspunse, zicând: „Inimile voastre cunosc în tăcere taina zilelor și a nopților, dar urechile fiecăruia însetează după sunetul cunoașterii din inima voastră. Ci voi ați vrea să cunoașteți în cuvinte ceea ce deja știți din gânduri, ați dori să atingeți cu degetele trupul gol al viselor voastre. Și este bine că voiți aceasta. Izvorul ascuns al sufletului trebuie să țâșnească și apoi să alerge murmurând către mare, iar comoara adâncurilor voastre fără sfârșit vrea ochilor să se arate. Ci nu există balanță pentru a cântări necunoscuta voastră comoară si nu cercetați adâncurile conștiinței voastre nici cu prăjina, nici cu sonda, fiindcă Eul omului este ca un ocean fără hotare și de nemăsurat. Nu spuneți nicicând „Am aflat Adevărul” ci mai [*****]ând „Am aflat un Adevăr”. Nu spuneți „am găsit cărarea sufletului” ci, mai degrabă, „Am găsit sufletul drumețind pe îngusta-mi cărare”. Pentru că sufletul aleargă pe toate cărările. El nu călătorește pe o anumită linie, nici nu crește asemenea trestiei, Sufletul se desface precum un lotus în petale fără de număr”. Kahlil Gibran Asadar esti pe aici, pe undeva... -------------------- |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 3-12-2008 - 01:15 AM |