![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| lliliana |
06-11-2006, 08:22 AM
|
|
Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.989 Inscris: 28-08-2006 Din: <--- Vest Membrul Nr.: 121 Dispozitie: Ce anotimp e? Sunt confuza! Sex: Feminin |
06.11.2006
„Vorbește ne despre Mâncare și Băutură” Iar Almustafa dădu răspuns: „O, dacă ați putea trăi din aroma pământului și, asemenea plantelor, să vă îndestulați cu lumină! Dar dacă trebuie să ucideți pentru a mânca și să furați mieilor și iezilor laptele de la mamele lor pentru a vă potoli setea, atunci faceți din acestea un act de sfințenie. Și fie vă masa un altar pe care cei puri și nevinovați din păduri și câmpii sunt jertfiți, pentru tot ce este mai pur și încă mai nevinovat din om. Când, cu gura însetată, mușcați dintr un măr, spuneți-i în cugetul vostru : „Semințele tale vor trăi în trupul meu și mâine mugurii tăi vor înflori în inima mea. Și împreună ne vom veseli în toate anotimpurile”. Toamna, când culegeți viile și vă stoarceți mustul strugurilor, să ziceți în sinea voastră: „Și eu, la fel, sunt o vie și rodul meu va fi cules și stors Și ca și vinul cel nou voi fi depus în vasele veșniciei.” Iar în iarnă, când veți pitroci vinul, să tresalte în inima voastră un cântec pentru fiecare cupă. Și să aveți în fiecare melodie câte un gând, pentru zilele toamnei, pentru vie și pentru teascuri." Kahlil Gibran -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
07-11-2006, 08:28 AM
|
|
Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.989 Inscris: 28-08-2006 Din: <--- Vest Membrul Nr.: 121 Dispozitie: Ce anotimp e? Sunt confuza! Sex: Feminin |
07.11.2006
As vrea sa nu va suparatzi daca pentru astazi v-am pregatit o poezie eminesciana, care mie, personal mi se pare extraordinara...citit-o cu spiritul, cu mintea deschisa shi gasiti-i intelesurile dintre randuri. GLOSSA Vreme trece, vreme vine, Toate-s vechi si noua toate; Ce e rau si ce e bine Tu te-ntreaba si socoate; Nu spera si nu ai teama, Ce e val ca valul trece; De te-ndeamna, de te cheama, Tu ramâi la toate rece. Multe trec pe dinainte, In auz ne suna multe, Cine tine toate minte Si ar sta sa le asculte?... Tu asaza-te deoparte, Regasindu-te pe tine, Când cu zgomote desarte Vreme trece, vreme vine. Nici încline a ei limba Recea cumpana-a gândirii Inspre clipa ce se schimba Purtând masca fericirii, Ce din moartea ei se naste Si o clipa tine poate; Pentru cine o cunoaste Toate-s vechi si noua toate. Privitor ca la teatru Tu în lume sa te-nchipui: Joace unul si pe patru, Totusi tu ghici-vei chipu-i, Si de plânge, de se cearta, Tu în colt petreci în tine Si-ntelegi din a lor arta Ce e rau si ce e bine. Viitorul si trecutul Sunt a filei doua fete, Vede-n capat începutul Cine stie sa le-nvete; Tot ce-a fost ori o sa fie In prezent le-avem pe toate, Dar de-a lor zadarnicie Te întreaba si socoate. Caci acelorasi mijloace Se supun câte exista, Si de mii de ani încoace Lumea-i vesela si trista; Alte masti, aceeasi piesa, Alte guri, aceeasi gama, Amagit atât de-adese Nu spera si nu ai teama. Nu spera când vezi miseii La izbânda facând punte, Te-or întrece nataraii, De ai fi cu stea în frunte; Teama n-ai, cata-vor iarasi Intre dânsii sa se plece, Nu te prinde lor tovaras: Ce e val, ca valul trece. Cu un cântec de sirena, Lumea-ntinde lucii mreje; Ca sa schimbe-actorii-n scena, Te momeste în vârteje; Tu pe-alaturi te strecoara, Nu baga nici chiar de seama, Din cararea ta afara De te-ndeamna, de te cheama. De te-ating, sa feri în laturi, De hulesc, sa taci din gura; Ce mai vrei cu-a tale sfaturi, Daca stii a lor masura; Zica toti ce vor sa zica, Treaca-n lume cine-o trece; Ca sa nu-ndragesti nimica, Tu ramâi la toate rece. Tu ramâi la toate rece, De te-ndeamna, de te cheama: Ce e val, ca valul trece, Nu spera si nu ai teama; Te întreaba si socoate Ce e rau si ce e bine; Toate-s vechi si noua toate: Vreme trece, vreme vine. (1883, decembrie) Mihai Eminescu -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| lliliana |
08-11-2006, 07:45 AM
|
|
08.11.2006
Ieremia Ieremia s-a nascut cu probleme fizice si cu probleme de intelegere. Avea o boala care ii lua putin cate putin viata. Chiar si asa, parintii lui au incercat sa-i ofere o viata normala trimitandu-l la scoala. La 12 ani Ieremia era in clasa a doua. Invatatoarea era vizibil deranjata de el, pentru ca mereu ii iesea saliva din gura si scotea gemete. A discutat cu parintii, dar acestia au implorat-o sa-i inteleaga. Invatatoarea a incercat sa-i inteleaga si s-a straduit mai mult. Primavara se apropia si copii au inceput sa vorbeasca despre Paste. Invatatoarea s-a hotarat sa le dea o tema legata de aceasta sarbatoare. A dat fiecaruia cate un ou mare de plastic si le-a spus: "Vreau sa le duceti acasa astazi, iar maine sa mi le aduceti inapoi cu ceva inauntru care sa reprezinte o noua viata." "Da", au raspuns copii emotionati. A doua zi cei 19 elevi ai clasei erau foarte nerabdatori sa vada ce pusese fiecare in ou. Invatatoarea le-a adunat pe toate intr-un saculet de panza si apoi a inceput sa le deschida pe rand. In primul a gasit o floare. O fetita a ridicat mana si a strigat: "Este al meu." In altul a gasit un fluture. Unul dintre oua era gol. Invatatoarea l-a pus deoparte fara sa spuna nimic, pentru ca banuia ca este oul lui Ieremia si nu dorea sa-l faca de ras. Atunci copilul a intrebat: "Dar despre oul meu de ce nu spuneti nimic?" "Pentru ca este gol..." Ieremia a privit-o drept in ochi pe invatatoare si i-a spus: "Si mormantul lui IIsus era gol..." Timpul parca s-a oprit in loc. Trei luni mai tarziu Ieremia a murit. Toti au fost surprinsi cand au vazut pe mormantul lui 19 oua de plastic. Toate erau goale. H. Agudelo Acest mesaj a fost editat de lliliana: 08-11-2006, 07:50 AM -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| julyalina |
08-11-2006, 08:50 AM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.224 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 100 Dispozitie: cam adormita Sex: Feminin |
Un batran indian, din neamul Cherokee, statea impreuna cu nepotul sau si-l invata:
- In viata fiecarui om de pe pamantul asta se da o lupta formidabila. O lupta intre doi lupi. Unul rau: el întruchipeaza frica, mania, invidia, lacomia, autocompatimirea, aroganta, viclenia, resentimentele. Celalalt e unul bun: el aduce bucuria, linistea, smerenia, increderea, darnicia, adevarul, blandetea si mila. Copilul priveste intrebator spre bunicul lui: - Si care dintre ei va invinge? Batranul il priveste in ochi. - Cel pe care il vei hrani. Acest mesaj a fost editat de julyalina: 08-11-2006, 08:54 AM -------------------- "Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă!" Fridtjof Nansen
"When you are content to be simply yourself and don't compare or compete, everybody will respect you." Lao-Tzu "Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare." 24.04.2007 - 60kg 01.11.2007 - 58 kg - 59 kg - ma invart prin zona asta |
| lliliana |
08-11-2006, 09:02 AM
|
|
Un batran indian, din neamul Cherokee, statea impreuna cu nepotul sau si-l invata: - In viata fiecarui om de pe pamantul asta se da o lupta formidabila. O lupta intre doi lupi. Unul rau: el întruchipeaza frica, mania, invidia, lacomia, autocompatimirea, aroganta, viclenia, resentimentele. Celalalt e unul bun: el aduce bucuria, linistea, smerenia, increderea, darnicia, adevarul, blandetea si mila. Copilul priveste intrebator spre bunicul lui: - Si care dintre ei va invinge? Batranul il priveste in ochi. - Cel pe care il vei hrani. Uai de capul meu ce super e chestia asta. O shtiam, dar acum ca ai spus-o am conshtientizat-o shi ma simt excelent. July...ca de obicei m-ai lasat....wow. Multzam fain. -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
09-11-2006, 01:06 PM
|
|
09.11.2006
Iertati si intarzierea de astazi...Azi am un examen, luni predau o lucrare, marti am o testare pe probleme de serviciu...plus lucrul cotidian. Ma iertati, asa-i? Sarutari in aer De multe ori avem de invatat de la copiii nostri. Acum ceva vreme un prieten a pedepsit-o pe fata lui pentru ca a stricat o rola intreaga de hartie aurie pentru impachetat cadouri. Nu prea aveau bani si copila a incercat sa decoreze o cutie de cadouri, pe care s-o puna sub bradul de Craciun. In ciuda faptului ca era pedepsita, micuta i-a dat cadoul tatalui in dimineata urmatoare si i-a zis: "E pentru tine tati!" El s-a simtit rusinat pentru reactia pe care o avusese, dar s-a suparat din nou cand a vazut ca pachetul era gol. A tipat la ea: "Nu stii ca atunci cand faci un cadou trebuie sa fie ceva in el?" Micuta l-a privit cu lacrimi in ochi si i-a zis: "Tati, nu este gol. Eu am pus acolo multi pupici numai pentru tine tati..." Tatal s-a simtit distrus. A luat-o in brate pe fetita lui si a rugat-o sa-l ierte. Prietenul meu a pastrat cutia aceea multi ani. Cand se simtea descurajat, mai lua cate un pupic din cutie, amintindu-si cu cata dragoste fusesera pusi acolo. Sa-i intelegem pe copiii nostri si sa avem rabdare. Ei au intotdeauna sau ceva foarte important sa ne spuna. H. Agudelo, cu multumiri unui Anonim. Acest mesaj a fost editat de lliliana: 09-11-2006, 01:08 PM -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| Nessie |
09-11-2006, 01:20 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.370 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
09.11.2006 Iertati si intarzierea de astazi...Azi am un examen, luni predau o lucrare, marti am o testare pe probleme de serviciu...plus lucrul cotidian. Ma iertati, asa-i? Succes la examen si spor la toate treburile pe care le ai! -------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? |
| julyalina |
10-11-2006, 10:08 AM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.224 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 100 Dispozitie: cam adormita Sex: Feminin |
[Uai de capul meu ce super e chestia asta. O shtiam, dar acum ca ai spus-o am conshtientizat-o shi ma simt excelent. July...ca de obicei m-ai lasat....wow. Multzam fain. Iertati si intarzierea de astazi...Azi am un examen, luni predau o lucrare, marti am o testare pe probleme de serviciu...plus lucrul cotidian. Ma iertati, asa-i? iertam, iertam si-ti multumim pentru vitaminizare -------------------- "Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă!" Fridtjof Nansen
"When you are content to be simply yourself and don't compare or compete, everybody will respect you." Lao-Tzu "Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare." 24.04.2007 - 60kg 01.11.2007 - 58 kg - 59 kg - ma invart prin zona asta |
| lliliana |
10-11-2006, 07:56 PM
|
|
10.11.2006
Perla Jenny era o fetita frumoasa de 5 ani, cu ochi stralucitori. Intr-o zi, in timp ce era intr-un magazin cu mama ei, a vazut un colier de perle false care costa 2,5 dolari. Cat de mult si-l dorea! A intrebat-o pe mama ei daca i-l cumpara si ea i-a raspuns: "Facem o intelegere, eu iti cumpar colierul si cand ajungem acasa, facem o lista de lucruri pe care le-ai putea face tu ca sa-l poti plati, bine?". Jenny a fost de acurd si mama ei i-a cumparat colierul. Jenny se straduia in fiecare zi sa faca toate treburile pentru a putea plati. In scurt timp, si-a platit datoria. Jenny isi iubea perlele! Le purta pretutindeni: la gradinita, cand dormea si cand iesea cu mama ei. Jenny avea un tata care o iubea foarte mult. Cand mergea la culcare, el se ridica din fotoliul sau favorit ca sa-i citeasca povestea preferata. Intr-o noapte, dupa ce i-a citit povestea i-a zis: "Jenny, tu ma iubesti?" "Oh, da, tata". "Atunci daruieste-mi mie perlele tale", i-a cerut el. "Oh, tata, nu perlele -a zis Jenny. Dar ti-o dau pe Rosita, papusa mea preferata. Mai stii care? Mi-ai facut-o cadou anul trecut de ziua mea. Ti-o dau cu lucrusoarele ei cu tot. E bine tata?" "Oh, nu fetita mea, lasa, nu conteaza" si sarutand-o pe obraji, i-a zis: "Noapte buna micuto!". O saptamana mai tarziu, tatal o intreaba din nou, dupa ce ii citeste povestea: "Jenny, ma iubesti?". "Oh, da tata, sti cat de mult te iubesc!" i/a raspuns ea. "Atunci da/mi mie perlele tale". "Oh, tata, nu perlele; dar ti-l dau pe Lazos, calul meu de jucarie. Este preferatul meu, parul lui e atat de moale si poti sa te joci cu el si sa-i faci codite". "Oh, nu, fetito, lasa" si i-a zis la ureche: "Somn usor!" Dupa cateva zile, cand tatal intra in dormitor sa-i citeasca povestea, Jenny statea pe pat si cu tremur in voce i-a zis: "Ia, tata" si i-a intis mana. A deschis palma: in ea se afla pretiosul colier. Tatal, cu o mana a luat colierul de plastic si cu cealalta a scos din buzunar o cutiuta de catifea albastra. In cutiuta erau superbe perle adevarate. Le pastrase acolo, asteptand ca Jenny sa renunte la acel lucru ieftin ca sa-i poata oferi unul de valoare. Asa e si cu tatal nostru ceresc. El asteapta ca noi sa renuntam la lucrurile fara valoare din viata noastra pentru ca El sa ne dea comori nepretuite. Nu e bun Dumnezeu? Asta ma face sa ma gandesc la lucrurile de care ma agat si la care nu-mi vine sa renunt si ma intreb: oare ce vrea Dumnezeu sa-mi ofere in locul lor? H. Agudelo, cu multumiri lui Felicidad Garza si unui anonim. Acest mesaj a fost editat de lliliana: 10-11-2006, 07:59 PM -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
11-11-2006, 10:53 PM
|
|
11.11.2006
Lectia Un sot s-a dus sa viziteze un batran intelept pentru a-i spune ca nu o mai iubea pe sotia lui si ca avea de gand sa se desparta. Inteleptul l-a ascultat, l-a privit in ochi si i-a zis un singur cuvant: "Iubeste-o". Pe urma a tacut -Dar deja nu mai simt nimic pentru ea. -Iubeste-o a zis din nou inteleptul. Si in fata nedumeririi domnului, dupa o cuvenita tacere, a adaugat: "Sa iubesti este o decizie nu un sentiment; sa iubesti inseamna dedicare si daruire. A iubi este un verb si rodul acestei actiuni este dragostea. Dragostea este un exercitiu de gradinarit: sa smulgi tot ceea ce face rau, sa pregatesti terenul, sa semeni, apoi ai rabdare, uda si ingrijeste. Fii pregatit pentru ca vor fi calamitati, vor veni secete sau prea multa ploaie, dar nu iti abandona gradina din cauza asta. Iubeste-ti perechea, adica accept-o, pretuieste-o, respect-o, arata-i dragoste si devotament, admir-o si intelege-o. Asta este totul, iubeste-o". H. Agudelo cu multumiri Stellei Velasquez si lui Gonzalo Gallo -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| Lacry |
12-11-2006, 06:54 PM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.387 Inscris: 9-08-2006 Membrul Nr.: 106 Dispozitie: trista Sex: Feminin |
De-ar fi asa de simplu cum zice inteleptul...
-------------------- |
| julyalina |
13-11-2006, 09:26 AM
|
CITAT Povestea creionului de Paulo Coelho Copilul isi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, intreba: - Scrii o poveste care ni s-a intamplat noua? Sau poate e o poveste despre mine? Bunicul se opri din scris, zambi si-i spuse nepotului: - E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decat cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, cand vei fi mare. Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la el. - Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut in viata mea! - Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusim sa le mentinem, vom fi totdeauna un om care traieste in buna pace cu lumea. Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mana care ne conduce pasii. Pe aceasta mana o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui. A doua calitate: din cand in cand trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta inseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pana la urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun. A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa intelegi ca a corecta un lucru nu inseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat este faptul ca ne mentinem pe drumul drept. A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, ingrijeste-te de ce se intampla inlauntrul tau. Si, in sfarsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca tot ce faci in viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa incerci sa fii constient de fiecare fapta a ta. |
| lliliana |
14-11-2006, 09:12 AM
|
|
12.11.2006
Iata cuvinte duhovnicesti ale cuviosului Paitie Aghioritul: „Lumea vrea sa pacatuiasca si Îl vrea si pe Dumnezeu Bun. El sa ne ierte si noi sa pacatuim. Noi adica sa facem orice vrem si Acela sa ne ierte. Sa ne ierte mereu si noi... vioara noastra.” -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
14-11-2006, 09:25 AM
|
|
13.11.2006
Un pacient de 32 de ani îl întîlni pe terapeutul Richard Crowle . “ Nu reușesc să mă las de obiceiul de a-mi suge degetul mare,” se lamentă. “Nu-ți face mari probleme din cauza asta, “ îi spuse Crowley. “Dar încearcă să sugi un alt deget în fiecare zi.” Pacientul încercă să facă întocmai cum i s-a spus. Și de fiecare dată cînd îndrepta mîna spre gură, trebuia să facă o alegere conștientă pentru a alege care deget trebuia să fie subiectul atenției sale în acea zi. Înainte de sfîrșitul acelei săptămîni, obiceiul era vindecat. “Cînd un viciu devine obișnuință, e greu de controlat,” spune Richard Crowley. “ Dar cînd ni se cere să dezvoltăm noi atitudini, să luăm decizii noi și să facem alegeri noi, devenim conștienți că nu se merită”. Paulo Coelho...Maktub -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
14-11-2006, 09:32 AM
|
|
14.11.2006
“Uită-te la acel sfînt umil care merge pe stradă,” spuse un diavol altuia. “Cred că voi merge să-i corup sufletul.” “ Nu te va asculta pentru că este interesat doar de lucrurile sfinte” îi spuse tovarășul său. Dar diavolul, în maniera sa impetuoasă, luă înfățișarea Arhanghelului Mihail și apăru în fața sfîntului. “Am venit să te ajut,” spuse. “Cred că m-ai confundat cu altcineva,” răspunse. “Nu am făcut nimic în viața mea care să merite atenția unui înger.” Și își văzu de drum fără să știe niciodată pe cine evitase. Paulo Coelho...Maktub -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 3-12-2008 - 12:37 AM |