![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| lliliana |
16-11-2006, 07:18 AM
|
|
Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.989 Inscris: 28-08-2006 Din: <--- Vest Membrul Nr.: 121 Dispozitie: Ce anotimp e? Sunt confuza! Sex: Feminin |
15.11.2006
Era un rege spaniol care era tare mîndru de originea sa. Și era cunoscut ca fiind foarte crud cu cei mai slabi. Într-o zi se plimba cu bătrînii săi sfetnici pe un cîmp din Aragona, unde tatăl lui căzuse într-o bătălie. Acolo întîlniră un sfînt care culegea un braț de oase. “Ce faci?” întrebă regele. “Onoare Maiestății Tale,” spuse omul. “Cînd am aflat că regele Spaniei vine pe aici, am hotărît să găsesc oasele tatălui său pentru a i le da. Dar tot caut și tot nu le găsesc. Sunt la fel ca cele ale țăranilor, ale săracilor, ale cerșetorilor și ale sclavilor.” Coelho...Maktub 16.11.2006 Spune maestrul: “Propriul destin nu e așa de ușor cum pare. Pentru nimic. Ar putea cere chiar și acțiuni periculoase. Cînd vrem ceva, punem în mișcare energii puternice și nu mai sîntem în stare să ascundem față de noi înșine adevăratul sens al vieții noastre. Cînd vrem ceva, facem o alegere și plătim prețul. Ar putea fi nevoie să abandonăm vechi obiceiuri, ne-ar putea creea probleme și aduce dezamăgiri. Și nu are importanță cît de mare e prețul pentru că niciodată nu e la fel de mare ca cel pe care l-am plăti pentru a nu fi trăit destinul nostru personal. Pentru că într-o zi vom privi în urmă și vom vedea tot ce am făcut, și ne vom asculta inima spunînd: “mi-am irosit viața.” Crede-mă, asta e cea mai rea frază pe care ai putea auzi-o vreodată.” Coelho...Maktub -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
17-11-2006, 09:17 AM
|
|
Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.989 Inscris: 28-08-2006 Din: <--- Vest Membrul Nr.: 121 Dispozitie: Ce anotimp e? Sunt confuza! Sex: Feminin |
17.11.2006
Un om venise la un tîrg ca să vîndă niște vase. O femeie se apropie și examinează marfa lui. Unele piese nu erau decorate, în timp ce altele aveau desene îngrijite. Femeia întreabă care este prețul vaselor. Spre surprinderea ei, i se spune că prețul este același. “Cum pot avea același preț și vasele colorate și cele simple?” întreabă. “Cum poate fi evaluat la fel un vas care a necesitat mai mult timp și mai multe eforturi pentru a fi realizat?” “Sînt un artist,” spune vînzătorul. “Pot vinde un vas pe care l-am făcut, nu frumusețea lui. Frumusețea este gratis.” Un băiat conducea un Mercedes luxuos, cînd i se sparse o roată. În timp ce încearcă să o schimbe își dă seama că nu are cric. ‘Mda, o să mă duc la casa cea mai apropiată și o să întreb dacă nu îmi pot împrumuta unul,” gîndește plecînd în căutare de ajutor. “Poate că persoana căreia îi voi cere ajutorul, văzînd mașina mea, îmi va cere bani ca să îmi dea cricul,” își spune. “Cu așa o mașina, și cu mine cerînd ajutor, îmi va cere pe puțin zece dolari. Poate chiar cincisprezece, pentru că știe că am nevoie de cric. Ar putea profita și să-mi ceară pînă la o sută de dolari.” Și cu cît mergea, cu atît creștea prețul. Cînd ajunse la casa cea mai apropiată și proprietarul deschise ușa, tînărul strigă: “Ești un hoț! Un cric nu merită atît de mult! Ține-ți-l sănătos !” Care dintre noi poate spune că nu făcut niciodată la fel? P. Coelho...Maktub Acest mesaj a fost editat de lliliana: 17-11-2006, 09:19 AM -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| Karin |
17-11-2006, 01:00 PM
|
![]() Veverita ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 691 Inscris: 29-09-2006 Membrul Nr.: 137 Dispozitie: Ignorati-ma.... Sex: Feminin |
Cu mana pe inima, recunosc ca zilnic fac/gandesc una d'asta! Spre rusinea mea... -------------------- ![]() |
| Sexymom |
17-11-2006, 01:19 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.284 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 101 Dispozitie: ca de obicei, vesela si fericita.. Sex: Feminin |
-------------------- [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wbvhOx0/]
![]() IMC .22,15 |
| Lacry |
17-11-2006, 08:51 PM
|
![]() Marmota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.387 Inscris: 9-08-2006 Membrul Nr.: 106 Dispozitie: trista Sex: Feminin |
Un om si cainele lui mergeau de-a lungul unui drum. Omul admira
imprejurimile, cand deodata isi dadu seama ca nu mai este pe pamant, ci in lumea celor drepti. Isi aduse aminte cum a murit si ca prietenul sau necuvantator murise de cativa ani. Se mira si merse mai departe, gandindu-se unde duce drumul pe care mergea. Dupa putin timp, ajunsera la o stanca alba si inalta ce se intindea pe o parte a drumului. Parea ca este facuta dintr-o marmura foarte fina. La capatul unui deal, stanca era impartita in doua de un arc care stralucea in lumina apusului. Cand ajunse in fata arcului, vazu o poarta imensa iar strada pe care mergea era facuta din aur. Omul de indrepta spre poarta si in timp ce se apropia vazu un om care statea la un birou in fata intrarii. Cand ajunse destul de aproape ii striga omului "Scuza-ti-ma, unde ma aflu?" "Acesta este Raiul, domnule" raspunse omul de la birou. "Wow! Imi puteti da si mie niste apa, va rog?" "Bineinteles. Intrati va rog, si o sa va aduca cineva apa imediat." Omul de la poarta gesticula si poarta se deschise. "Prietenul meu poata sa intre si el?" intreba calatorul si arata spre cainele sau. "Imi pare rau dle, nu aveti voie cu animale." Calatorul se gandi o clipa si apoi se intoarse si isi continua drumul pe care mergea impreuna cu cainele sau. Dupa o buna bucata de vreme si dupa ce strabatu o distanta considerabila, ajunse la un drum noroios care ducea spre o ferma, poarta fermei aratand ca si cum nu ar fi fost niciodata inchisa. Nu erau garduri si cand se apropie vazu inauntru un om sprijinit de un copac, citind o carte. "Scuza-ti-ma, aveti putina apa?" intreba calatorul. "Da sigur, este o pompa chiar aici, intrati va rog." "Dar prietenul meu, poate intra?" "Cred ca este un castron langa pompa." Calatorul intra impreuna cu cainele sau si gasi o pompa veche de mana cu un castron langa ea. O umplu, bau pana se satura si apoi o dadu cainelui sau. Dupa aceea, calatorul se indrepta catre omul care citea in continuare o carte langa copac si il intreba "Cum se numeste acest loc?" "Acesta este Raiul", raspunse omul. "Hmm, este destul de ciudat, omul de mai inainte mi-a spus de asemenea ca acela este Raiul." "Ahh, locul acela cu poatra de sidef si drumul pavat cu aur? Acela este Iadul." "Si nu va deranjeaza ca se folosesc de numele dvs?" "Nuu, ne bucuram ca ei departajeaza oamenii, cei buni de cei care si-ar lasa cel mai bun prieten un urma." -------------------- |
| lliliana |
19-11-2006, 10:25 AM
|
|
18.11.2006
Călugării Zen, cînd vor să mediteze, se așează în fața unei stînci și spun: “Acum voi aștepta ca această stîncă să crească un pic.” Spune maestrul: “ Fiecare lucru din jurul nostru este în continuă schimbare. În fiecare zi soarele strălucește peste o lume nouă. Ceea ce numim rutină este o zi plină de noi propuneri si oportunități. Dar noi nu percepem că fiecare zi e diferită de celelalte. Astăzi, undeva, o comoară te așteaptă. Poate fi un zîmbet, poate fi o mare victorie – nu are importanță. Nimic nu e plictisitor, pentru că totul se schimbă constant. Plictiseala nu face parte din lume. Poetul T.S. Eliot scrisa: “Mergi pe multe străzi, întoarce-te acasă la tine și privește fiecare lucru ca și cum ar fi prima dată.” Coelho...Maktub 19.11.2006 “Există ceva mai important decît rugăciunea?” întrebă discipolul pe maestrul său. Maestrul îi spuse să mearga la un tufiș din apropiere și să taie o ramură. Discipolul ascultă. “E încă viu tufișul?” întrebă maestrul. “Viu ca înainte,” răspunse discipolul. “Acum mergi și taie-i rădăcinile,” spuse maestrul. “Dacă o să o fac, tufișul va muri,” spuse discipolul. “Rugăciunile sînt ramurile unui copac ale cărei rădăcini sînt credința,” spuse maestrul. “Așadar poate fi credință fără rugăciune. Dar nu poate exista rugăciune fără credință.” Coelho...Maktub -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
20-11-2006, 07:00 AM
|
|
20.11.2006
“Maktub” înseamnă “Așa a fost scris.” Arabii cred că “așa a fost scris” nu ar fi o traducere prea bună, pentru că, deși totul deja a fost scris, Dumnezeu are compasiune și a scris totul doar pentru a ne ajuta. Călătorul din poveste este la New York. Este în întârziere la o întâlnire, și cînd pleacă de la hotel își dă seama că mașina sa a fost mutată de poliție. Ajunge tîrziu la întâlnire, prânzul durează mai mult decît ar fi fost necesar, și el se gîndește la amenda pe care trebuie să o plătească. O să fie o avere. Pe neașteptate, își amintește de bancnota pe care o găsise pe stradă cu o zi în urmă, și vede o oarecare ciudată legătură cu ce i se întîmplase dimineață. “Cine știe, poate că am găsit banii aceia înainte ca persoana care ar fi trebuit să-i găsească să fi avut posibilitatea. Poate am mutat bancnota din calea cuiva care într-adevăr avea nevoie. Cine știe dacă nu am intervenit în ce a fost scris! Simte nevoia să se elibereze de bancnotă, și în acel moment vede un cerșetor așezat pe trotuar. Îi dă rapid bancnota, și simte că a readus un echilibru lucrurilor. “Așteaptă o clipă,” spune cerșetorul. “Nu caut ajutor. Eu sînt poet și vreau să-ți citesc o poezie în schimb.” “ .....mda, alege una scurtă, pentru că mă grăbesc”. Cerșetorul răspunde “dacă ești încă viu, este pentru că nu ai ajuns încă acolo unde ar trebui să fii.” Coelho...Maktub -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| julyalina |
20-11-2006, 08:44 AM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.224 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 100 Dispozitie: cam adormita Sex: Feminin |
Despre frumusetea uitata a vietii
Andrei Plesu / Opinii-Jurnalul National Daca ma gandesc bine, reprosul esential pe care il am de facut tarii si vremurilor este ca ma impiedica sa ma bucur de frumusetea vietii. Din cand in cand, imi dau seama ca traiesc intr-o lume fara cer, fara copaci si gradini, fara extaze bucolice, fara ape, pajisti si nori. Am uitat misterul adanc al noptii, radicalitatea amiezii, racorile cosmice ale amurgului. Nu mai vad pasarile, nu mai adulmec mirosul prafos si umed al furtunii, nu mai percep, asfixiat de emotie, miracolul ploii si al stelelor. Nu mai privesc in sus, nu mai am organ pentru parfumuri si adieri. Fosnetul frunzelor uscate, transluciditatea nocturna a lacurilor, sunetul indescifrabil al serii, iarba, padurea, vitele, orizontul tulbure al campiei, colina cordiala si muntele ascetic nu mai fac de mult parte din peisajul meu cotidian, din echilibrul igienic al vietii mele launtrice. Nu mai am timp pentru prietenie, pentru taclaua voioasa, pentru cheful asezat. Sunt ocupat. Sunt grabit. Sunt iritat, hartuit, coplesit de lehamite. Am o existenta de ghiseu: mi se cer servicii, mi se fac comenzi, mi se solicita interventii, sfaturi si complicitati. Am devenit mizantrop. Doua treimi din metabolismul meu mental se epuizeaza in nervi de conjunctura, agenda mea zilnica e un inventar de urgente minore. Gandesc pe sponci, stimulat de provocari meschine. Imi incep ziua apoplectic, injurand "situatiunea": gropile din drum, moravurile soferilor autohtoni, caldura (sau frigul), praful (sau noroiul), morala politicienilor, gramatica gazetarilor, modele ideologice, cacofoniile noii arhitecturi, demagogia, coruptia, bezmeticia tranzitiei. Abia daca mai inregistrez desenul ametitor al cate unei siluete feminine, inocenta vreunui suras, farmecul tacut al cate unui colt de strada. Colectionez antipatii si prilejuri de insatisfactie. Scriu despre mizerii si maruntisuri. Bomban toata ziua, mi-am pierdut increderea in virtutile natiei, in soarta tarii, in rostul lumii. Am un portret tot mai greu digerabil. Patriotii de parada m-au trecut la tradatori, neoliberalii la conservatori, postmodernistii la elitisti. Batranilor le apar frivol, tinerilor reactionar. Una peste alta, mi-am pierdut buna dispozitie, elanul, jubilatia. Nu mai am ragazuri fertile, reverii, autenticitati. Ma misc, de dimineata pana seara, intr-un univers artificial, agitat, infectat de trivialitate. Apetitul vital a devenit anemic, placerea de a fi si-a pierdut amplitudinea si suculenta. Respir crispat si pripit, ca intr-o etuva. Cand cineva trece printr-o asemenea criza de vina e, in primul rand, umoarea proprie. Te poti acuza ca ai consimtit in prea mare masura imediatului, ca nu stii sa-ti dozezi timpul si afectele, ca nu mai deosebesti intre esential si accesoriu, ca, in sfarsit, ai scos din calculul zilnic valorile zenitale. Dar nu se poate trece cu vederea nici ambianta toxica a momentului si a veacului. Suntem napaditi de probleme secunde. Avem preocupari de mana a doua, avem conducatori de mana a doua, traim sub presiunea multipla a necesitatii. Ni se ofera texte mediocre, show-uri de prost-gust, conditii de viata umilitoare. Am ajuns sa nu mai avem simturi, idei, imaginatie. Ne-am uratit, ne-am instrainat cu totul de simplitatea polifonica a lumii, de pasiunea vietii depline. Nu! mai avem puterea de a admira si de a lauda, cu o genuina evlavie, splendoarea Creatiei, vazduhul, marile, pamantul si oamenii. Suntem turmentati si sumbri. Abia daca ne mai putem suporta. Exista, pentru acest derapaj primejdios, o terapie plauzibila? Da, cu conditia sa ne dam seama de gravitatea primejdiei. Cu conditia sa impunem atentiei noastre zilnice alte prioritati si alte orizonturi. |
| lliliana |
20-11-2006, 11:13 AM
|
|
July...aproape ca nu mai pot sa respir...ce extraordinar...Am citit cu sufletul la gura...spendid...fara cuvinte.
-------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| lliliana |
21-11-2006, 07:01 AM
|
|
21.11.2006
Un dresor de animale de la circ poate îmblînzi foarte ușor elefanții folosind un truc foarte simplu: cînd animalul este încă pui îi leagă un picior de un trunchi de copac. Nu contează cît de mult se zbate, micul elefant nu este în stare să se elibereze. Încet, încet, se obișnuiește cu ideea că trunchiul de copac este mai puternic decît el. Cînd devine adult, cu o forță uriașă, oricine îi poate înnoda o funie de picior și lega chiar și de un arbust. Nici măcar nu va mai încerca să se elibereze. Picioarele noastre, ca și cele ale elefanților, sînt deseori împiedicate de noduri fragile. Și dacă, de cînd eram copii ne-am obișnuit cu rezistența trunchiului de copac, nici măcar nu încercăm să luptăm. Fără a realiza că un simplu act de curaj este tot ce trebuie pentru a ne găsi libertatea. Coelho...Maktub -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| julyalina |
21-11-2006, 08:21 AM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.224 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 100 Dispozitie: cam adormita Sex: Feminin |
21.11.2006 Un dresor de animale de la circ poate îmblînzi foarte ușor elefanții folosind un truc foarte simplu: cînd animalul este încă pui îi leagă un picior de un trunchi de copac. Nu contează cît de mult se zbate, micul elefant nu este în stare să se elibereze. Încet, încet, se obișnuiește cu ideea că trunchiul de copac este mai puternic decît el. Cînd devine adult, cu o forță uriașă, oricine îi poate înnoda o funie de picior și lega chiar și de un arbust. Nici măcar nu va mai încerca să se elibereze. Picioarele noastre, ca și cele ale elefanților, sînt deseori împiedicate de noduri fragile. Și dacă, de cînd eram copii ne-am obișnuit cu rezistența trunchiului de copac, nici măcar nu încercăm să luptăm. Fără a realiza că un simplu act de curaj este tot ce trebuie pentru a ne găsi libertatea. Coelho...Maktub CITAT In vitrina unui magazin de animale, era un afis:” Catelusi de vanzare” Un baietel de 10 ani, intra si intreaba care-i pretul unui catelus. Vanzatorul ii raspunde ca pretul este intre 30 si 50$. Baietelul baga mana in buzunar scoate cateva monezi.numara 2.70 $ ..si intreaba: “as putea vedea catelusii”? Vanzatorul zambeste, fluiera, si din magazin iese afara cateaua, si in urma ei 5 catelusi frumosi. Al saselea catelus….ramase in urma si nu se apropia ! Baietelul intreaba: “ De ce catelusul asta schioapata ?” Omul ii raspunse ca catelusul s-a nascut cu o problema la picior si va schiopata toata viata! "Asta-i catelusul pe care-l doresc” a spus baietelul cu bucurie in glas. “Daca asta-i dorinta ta, ti-l dau gratis!” Copilul s-a suparat si a raspuns:” Nu-l vreau gratis, pretul lui e la fel ca si a celorlalti catei, iti voi da tot ce am la mine acum, si in fiecare luna iti voi plati 50 de centi, pana voi achita pretul lui intreg !” Esti sigur ca vrei acest catelus? Doar “ niciodata nu va putea fugi,sau juca sau sari ca ceilalti !” ”Baietelul s-a aplecat, si-a ridicat putin pantalonul si i-a aratat vanzatorului aparatul de fier ce-I sustinea piciorul stramb. “- Nici eu nu pot alerga, de aceea acest catelus are nevoie de cineva care sa-l inteleaga !” Ochii vanzatorului s-au umplut de lacrimi cand i-a spus copilului: “ma rog si sper ca fiecare catelus sa aibe pe cineva care sa-l iubeasca, asa precum tu il vei iubi pe acest catelus!” In viata nu conteaza cine esti, conteaza ca cineva sa te pretuiasca si sa te iubeasca neconditionat! Un prieten adevarat, este acela care soseste in timp ce ceilalti... dispar! -------------------- "Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă!" Fridtjof Nansen
"When you are content to be simply yourself and don't compare or compete, everybody will respect you." Lao-Tzu "Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare." 24.04.2007 - 60kg 01.11.2007 - 58 kg - 59 kg - ma invart prin zona asta |
| lliliana |
22-11-2006, 07:46 AM
|
|
22.11.2006
Noi toți vedem că trebuie să îndeplinim anumite acțiuni, să facem anumite lucruri, să rezolvăm probleme, să fim disponibili pentru ceilalți. Încercăm tot timpul să planificăm ceva, să concludem ceva, să descoperim un al treilea “ceva”. Nu este nimic greșit în toate astea – pînă la urmă așa construim și modificăm lumea. Dar și actul Adorației face parte din viață. Pentru a ne opri din cînd în cînd, pentru a fugi de noi înșine și să rămînem în liniște în fața Universului. Pentru a îngenunchia, trup și suflet. Fără să cerem nimic, fără să mulțumim pentru ceva. Doar pentru a simți căldura iubirii care ne înconjoară. În acele momente se pot dezlănțui lacrimi neașteptate – lacrimi nici de bucurie, nici de tristețe. E un dar. Lacrimile purifică sufletul tău. Un abate povestea cum Abatele Iosif se rugase atît de mult încît nu mai avea nimic de care să se preocupe – pasiunile lui fuseseră învinse. Aceste cuvinte ajunseră la urechile unuia dintre înțelepții de la mănăstirea Sceta, care îi chemă pe novici la cină. “Poate că ați auzit că abatele Iosif nu mai are nici un fel de tentații de depășit,” spuse. “Absența eforturilor slăbește sufletul. Să ne rugăm ca Domnul nostru să trimită o tentație puternică abatelui Iosif. Și dacă va fi în stare să reziste aceleia, să cerem încă una, și apoi încă una. Și cînd va fi în plină luptă pentru a rezista tentațiilor, să ne rugăm ca el să nu mai spună niciodată “Doamne, alungă diavolul acesta”. Să ne rugăm să insiste în a cere: “Doamne, dă-mi forța să înving acest rău.” Coelho...Maktub -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| Karin |
22-11-2006, 09:03 AM
|
![]() Veverita ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 691 Inscris: 29-09-2006 Membrul Nr.: 137 Dispozitie: Ignorati-ma.... Sex: Feminin |
-------------------- ![]() |
| julyalina |
22-11-2006, 01:46 PM
|
CITAT Am visat că am avut un interviu cu Dumnezeu. “Deci, vrei să ai un interviu cu mine?” a întrebat Dumnezeu. “Dacă ai timp...”, am răspuns eu. Dumnezeu a zâmbit. “Timpul meu este veșnic; ce te gândești să mă întrebi?” “Ce te surprinde cel mai mult la omenire?…” Dumnezeu a răspuns... “Că, gândindu-se cu îngrijorare la viitor, ei uită prezentul, astfel că ei nu trăiesc nici în prezent, nici în viitor. Că ei trăiesc ca și când nu vor muri niciodată, și mor ca și când n-ar fi trăit vreodată…” “Că se plictisesc cu copilăria - se grăbesc să crească mari și apoi iarăși tânjesc să fie copii. Că își pierd sănătatea ca să facă bani și apoi își cheltuiesc banii ca să-și refacă sănătatea”. Brațele lui Dumnezeu m-au luat și am tăcut un moment, apoi am întrebat... “Ca un părinte, care sunt câteva din lecțiile vieții pe care vrei să le învețe copiii Tăi?” Dumnezeu a răspuns zâmbind: “Să învețe că ei nu pot face pe nimeni să-i iubească. Ce pot face însă, este să se lase iubiți. Să învețe că cel mai valoros lucru nu este ceea ce au în viața lor, ci pe cine îl au în viața lor. Să învețe că nu-i bine să se compare pe ei înșiși cu alții. Să învețe că o persoană bogată nu este una care are cel mai mult, ci una căreia îi trebuie cel mai puțin. Să învețe că doar în câteva secunde pot provoca răni adânci în persoana iubită, și pot trece mulți ani ca să le vindece. Să învețe să ierte prin practicarea iertării. Să învețe că sunt persoane care îi iubesc cu mult, dar pur și simplu nu știu să exprime sau să-și arate sentimentele. Să învețe că banii pot cumpăra orice, dar nu... FERICIREA !!!! Să învețe că doi oameni pot privi la același lucru dar îl pot vedea foarte diferit. Să învețe că nu totdeauna este suficient să fie iertați de alții, ci, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înșiși. Și să învețe că Eu sunt aici cu ei -- întotdeauna.” |
| lliliana |
23-11-2006, 08:03 AM
|
|
23.11.2006
July...nu-ti mai spun ca textul asta este deja..."Reportaj cu Dumnezeu", e intre primele plasate...esti o scumpa oricum... Discipolul spuse maestrului său: “Am petrecut mare parte a zilei gîndind ce nu ar fi trebuit să gîndesc, dorindu-mi ce nu ar fi trebuit să-mi doresc și făcînd planuri ce nu ar fi trebuit făcute.“ Maestrul îl invită pe discipol să facă o plimbare în pădurea din spatele casei. De-a lungul drumului îi arătă o plantă și ceru discipolului să-i spună dacă îi știe numele. “Belladonna” (femeie frumoasă), spuse discipolul. “Poate ucide pe oricine îi mănîncă frunzele.” ” Dar nu poate ucide pe nimeni care doar o admiră”, spuse maestrul. ”La fel, dorințele negative nu pot face rău atîta timp cît nu te lași sedus.” Coelho...Maktub -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 3-12-2008 - 01:02 AM |