![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| lliliana |
05-02-2007, 12:38 PM
|
|
Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.989 Inscris: 28-08-2006 Din: <--- Vest Membrul Nr.: 121 Dispozitie: Ce anotimp e? Sunt confuza! Sex: Feminin |
05.02.2006
In primul rand va rog sa ma iertati pentru absenta indelungata. Nu promit, dar incerc din rasputeri sa nu mai absentez atat de mult. Ma bucur de faptul ca am reusit sa intru de la serviciu, acasa am mai putin timp decat aici. Nu v-am uitat, e greu sa fiti uitate AIN SOPH AUR: LUMINA FĂRĂ DE SFÂRȘIT Atunci când deschidem geamul dimineața și zărim soarele, suntem fericiți să vedem lumina sa, să simțim căldura sa și ne lăsăm penetrați de viața pe care o răspândește în univers. Dar dacă am putea părăsi Pământul pentru a ne apropia de Soare, am descoperi ceva negru, obscur, care nu ne va mai bucura de loc. Iată un mister cu care ne-am mai întâlnit și înainte, pentru că o experiență analoagă au și toți cei care au mers foarte departe pe Calea Luminii. Și mulți dintre ei nu s-au mai întors, pentru că ridicându-se la acele înălțimi, nu s-au mai putut întoarce pe Pământ. Fluturele se arde de flacăra lămpii care îl atrage. Cei care au vrut să atingă Absolutul au dispărut, topiți de puterea vibrațiilor sale. Noi nu vom ști niciodată dacă tenebrele sunt adevărate tenebre sau ele ne apar așa din cauza incapacității noastre de a le vedea. Cum putem ști dacă tenebrele sunt sau nu sunt o realitate? Pentru a facilita înțelegerea, Inițiații, care au vrut să instruiască oamenii asupra misterelor lui Dumnezeu și ale Creației, învață că Lumina iese din tenebre. Ain, Ain Soph, Ain Soph Aur... Astfel au încercat unii să exprime realități care scapă înțelegerii noastre. Absolutul, nu putem vorbi de el, dar păstrați noțiunea și mulțumiți lui Dumnezeu, Tatăl vostru Ceresc care vă iubește, care vă ajută să creșteți și care lucrează în inima voastră, căci cuvintele sunt numai o manieră de a vă prezenta această realitate. Cereți Cerului să vă dea lumina pentru a penetra aceste Mistere spre care nimeni nu poate decat sa va orienteze. Omraaam Michael Aivanhov - De la om la Dumnezeu Acest mesaj a fost editat de lliliana: 05-02-2007, 12:39 PM -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| Karin |
05-02-2007, 12:42 PM
|
![]() Veverita ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 691 Inscris: 29-09-2006 Membrul Nr.: 137 Dispozitie: Ignorati-ma.... Sex: Feminin |
Lilisssssssshhhhhhhhhhhhh!
Ma bucur tare mult ca ai revenit! -------------------- ![]() |
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| julyalina |
05-02-2007, 12:46 PM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.224 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 100 Dispozitie: cam adormita Sex: Feminin |
Lilisssssssshhhhhhhhhhhhh! Ma bucur tare mult ca ai revenit! daaaa, -------------------- "Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă!" Fridtjof Nansen
"When you are content to be simply yourself and don't compare or compete, everybody will respect you." Lao-Tzu "Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare." 24.04.2007 - 60kg 01.11.2007 - 58 kg - 59 kg - ma invart prin zona asta |
| lliliana |
06-02-2007, 05:44 PM
|
|
Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.989 Inscris: 28-08-2006 Din: <--- Vest Membrul Nr.: 121 Dispozitie: Ce anotimp e? Sunt confuza! Sex: Feminin |
Mey...ma facetzi sa ma simtz ashea....cumva....
06.02.2007 Incepe cu tine. Muncește cu tine și lasă pacea să se manifeste în toate activitățiile tale. Fiecare are un spirit care poate fi șelfuit, un corp care poate fi antrenat și o cale pe care să o urmeze. Ești în viață pentru a cunoaște ceea ce este sacru în tine. Adu pacea în propria ta viață și aplică pacea în tot ce te înconjoară. Paradisul se află acolo unde te afli și acela este locul unde te poți antrena. Pacea este medicamentul pentru o lume bolnavă. Răul și dezordinea din lume există pentru ca omenirea a uitat că tot ceea ce există își are originea într-o singură sursă. Întoarce-te la sursă și părăsește gândurile pe egoism, dorințe meschine, mânie. Cel care nu are nimic, de fapt are totul. Din când în când este necesar să ne retragem în vârful munțiilor sau în văile ascunse, pentru a reface legatura cu sursa vieții. Inspiră și înalță-te până la capătul universului; expiră și adu universul înapoi, în interiorul tău. După aceasta, respiră toată fertilitatea și vibrația pământului. În cele din urmă, amestecă repirația cerului și pe cea a pământului cu propria respirație, devenind însăși Respirația Vieții. Atunci când viața este victorioasă apare nașterea, când ea este înfrântă, apare moartea. Un luptător este întotdeauna angajat într-o batalie pe viață și pe moarte pentru Pace. Contemplă alcătuirile acestei lumi, ascultă cuvintele înțelepților și însușește-ți tot ceea ce este bun. Cu aceste lucruri la bază, deschide ușa ta catre adevăr. Nu nesocoti adevărul, care este chiar în fața ta. Studiază curgerea lină și liberă apei unui fluviu prîntre stânci. Invață din carțile sfinte și de la oamenii înțelepți. Tot ce se află în jurul tău - chiar și munții, râurile, plantele și copacii - ar trebui să-ți fie profesori. Recrează fiecare zi îmbrăcându-te cu cerul și pământul, îmbăiaze-te cu înțelepciune și iubire și stai în inima Mamei Natură. Morihei Ueshiba - Arta Pacii -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| Sexymom |
06-02-2007, 05:45 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 5.284 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 101 Dispozitie: ca de obicei, vesela si fericita.. Sex: Feminin |
Ce frumos scrie
-------------------- [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wbvhOx0/]
![]() IMC .22,15 |
| cecilia |
06-02-2007, 07:53 PM
|
![]() Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 47 Inscris: 3-12-2006 Din: medias.jud.sibiu Membrul Nr.: 187 Dispozitie: SUPER Sex: Feminin |
Citind randurile de mai sus ,pentru o clipa am crezut ca sant in paradis si m-a cuprins asa o stare de liniste.
Intradevar foarte frumos . |
| amalia0701 |
07-02-2007, 11:30 AM
|
|
Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 4.799 Inscris: 31-05-2006 Membrul Nr.: 13 Sex: Feminin |
-------------------- ![]() [/url] Orice incepe cu primul pas, ACU CONTINUA ! Nu mai tzin regim ;)), de azi 29.10.2008 viatza fara excese [url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wyVKZRC/] ![]() [/url] Daca va e dor de SYS vedeti AICI |
| lliliana |
07-02-2007, 06:38 PM
|
|
07.02.2007
Fiecare zi din viața unui om conține bucurie și furie, durere și placere, intuneric și lumina, urcușuri și caderi. Fiecare moment este o parte din natura - nu incerca sa te opui sau sa negi ordinea cosmica a lucrurilor. Viața insași este o permanenta incercare. Transcede taramul vieții și al morții și atunci vei fi capabil sa abordezi cu calm și cu stapanire de sine crizele cu care te vei confrunta. Dacă esti atacat cu foc impotrivește-te cu apa, devenind complet fluid și liber curgator. Prin natura sa, apa nu se lovește de nimic, și nu se opune la nimic. Din contra, absoarbe orice lovitura fara vatamare. Un lucru e mereu uitat - eșecul este cheia succesului; fiecare greșeala ne invața ceva. Nu ataca. Atacul este dovada pierderii controlului. Nu fugi de provocare, contopește-te cu ea. Nu fugi insa dupa aceasta. Dacă percepi adevarata natura a pământului și a cerului, vei ințelege propria ta natura. Dacă ințelegi un anumit principiu, pune-l în practica pentru ca acesta este progresul. Adevarata victorie este victoria asupra ta insuți; aproprie-te cat mai mult de acea zi! Nu poți sa vezi sau sa atingi divinitatea cu simțurile tale grosiere. Divinitatea este în tine, nu în alta parte. Unește-te cu Divinitatea, și vei fi capabil sa percepi zeii, oriunde te-ai afla, dar nu incerca sa-i ințelegi sau sa te agați de ei. Calea este extrem de vasta. Din timpuri trecute și pana acum, nici chiar cei mai mari ințelepți nu au fost în stare sa perceapa și sa ințeleaga întreg adevarul; explicațiile și invațaturile maeștrilor și ale sfinților exprima numai o parte a întregului. Nimeni nu este în stare sa cuprinda cu totul aceste lucruri. Indreapta-te pur și simplu spre lumina și caldura, invața de la cei intelepti, devino tu intelept.. Morihei Ueshiba - Arta Pacii -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| julyalina |
08-02-2007, 10:41 AM
|
![]() Taz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 3.224 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 100 Dispozitie: cam adormita Sex: Feminin |
CITAT Gânduri pentru un prieten Nu ai nevoie de 1000 de prieteni ca sa te simti bine. Nu ai nevoie de prea multe cuvinte ca sa te simti încurajat ... Tot ceea ce îti trebuie este ca prietenii tai sa fie lânga tine atunci când ai cea mai mare nevoie (de ei). Nu pot sa-ti dau solutii pentru toate problemele pe care viata ti le pune în fata, dar pot sa te ascult si sa cautam împreuna o cale de rezolvare. Pentru mine asta înseamna sa-ti fiu prieten ! Nu o sa pot niciodata sa-ti schimb trecutul, nici sa-ti ghicesc viitorul, însa pot face ca prezentul sa fie extraordinar. Voi fi lânga tine ori de câte ori vei avea nevoie, chiar si fara sa-mi ceri acest lucru. Nu pot sa accept sa te „împiedici” în obstacolele vietii, caci voi fi întotdeauna lânga tine si îti voi oferi protectia mea. Te voi ajuta sa nu cazi, te voi învata sa te ridici ! Pentru a-ti fi prieten, nu trebuie sa-ti spun cine esti sau cum trebuie sa fii, ci te voi iubi asa cum esti. Nu am pretentia sa fiu primul sau ultimul pe lista prietenilor tai, e suficient sa ma vrei ca prieten. Pentru mine asta conteaza cel mai mult ! Bucuriile tale, succesele, triumful tau, desi nu sunt ale mele, îmi dau putere sa merg mai departe si sa ma bucur sincer atunci când te vad fericit. Niciodata nu judec deciziile pe care le iei, ma limitez doar sa te ajut, sa-ti ofer sprijinul meu daca-mi permiti. Pentru mine asta înseamna sa-ti fiu prieten ! Nu am pretentia sa te împiedic sa te îndepartezi de mine, dar- cu toate acestea- pot sa-ti urez sa ai parte de tot ce e mai bun pe lume si sa astept cu bratele deschise sa te întorci. Te apreciez pentru ceea ce esti si ma bucur de fiecare data când pot sa te ajut. Nu astept nimic în schimb, sunt fericit ca tie îti este bine. Niciodata nu ti-am impus limite în cadrul carora sa actioneze, ci întotdeauna ti-am oferit spatiul necesar ca sa te manifesti, ca sa te simti în largul tau si sa-ti pui în valoare personalitatea. Nu pot sa evit sa suferi atunci când vreo suparare te copleseste, dar pot sa plâng cu tine si sa-ti adun lacrimile una câte una. A fi prietenul tau înseamna a te ajuta sa te ridici atunci când problemele vietii te descurajaza. Ma bucur sincer de fiecare data când te vad multumit si împacat; stii ca voi fi lânga tine la bine si la rau ! Desi am mai multi prieteni, fiecare e unic în felul sau. Îti multumesc ca-mi esti prieten ! Voi face întotdeauna ceea ce face orice prieten: ma voi ruga pentru tine si îi voi multumi Domnului ca mi-a dat oportunitatea de a te cunoaste si de a te avea ca prieten ! De când te-am cunoscut, ai dat valoare vietii mele, iar calitatile tale mi-au înnobilat viata ! Voi fi lânga tine ori de câte ori vei avea nevoie si nu voi ezita niciodata sa-ti acord sprijinul meu dezinteresat, caci Tu ai dat valoare vietii mele... scrise de o cunostinta -------------------- "Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă!" Fridtjof Nansen
"When you are content to be simply yourself and don't compare or compete, everybody will respect you." Lao-Tzu "Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare." 24.04.2007 - 60kg 01.11.2007 - 58 kg - 59 kg - ma invart prin zona asta |
| Tzutzi80 |
08-02-2007, 01:52 PM
|
![]() Iepuras ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 1.804 Inscris: 2-02-2007 Membrul Nr.: 224 Dispozitie: superba :D Sex: Feminin |
Hello....hellooooo ! Iar esti la munca si nu poti sa intrii? Sau ai mainile ocupate cu stim noi cine?
-------------------- ![]() Start WW - 22 ianuarie 2008 ![]() |
| lliliana |
10-02-2007, 07:52 PM
|
|
08.02.2007
Nu esti niciodata multumit cu ceea ce esti si cu ceea ce ti-a daruit existenta, deoarece atentia ta se indreapta intotdeauna spre altceva. Ai fost plasat acolo unde natura nu a planuit sa fii. Nu te indrepti spre realizarea propriului tau potential. Tu incerci sa fii ceea ce vor altii sa fii, insa acest lucru nu te va putea multumi niciodata. Iar cind apare nemultumirea, logica iti spune: "Poate ca ceea ce ai nu este suficient; straduieste-te sa obtii mai mult!" Atunci incerci sa obtii mai mult, incepi sa cauti. Si toata lumea apare cu o masca zimbitoare, toata lumea zimbeste fericita, astfel incit fiecare vrea sa-i pacaleasca pe toti ceilalti. Si tu porti, la rindul tau, o masca, astfel incit ceilalti cred ca esti ceva mai fericit; iar tu, la rindul tau, ai impresia ca ei sunt mai fericiti. Iarba pare a fi mai verde in curtea vecinului. El priveste insa iarba din curtea ta; pentru el aceasta este mai verde. Ea pare efectiv mai verde, mai mladie, mai frumoasa. Acestea sunt iluziile pe care le creeaza distanta. Cind te apropii insa mai mult, incepi sa vezi ca nu este chiar asa. Dar oamenii ramin la distanta unii de altii. Chiar si prietenii, chiar si iubitii, se tin unul pe altul la distanta; o apropiere prea mare ar fi periculoasa, s-ar putea ca ei sa vada ceea ce esti in realitate. Iar eroarea isi are sursa in chiar modul in care pui problema, astfel incit - orice ai face - nefericirea te va urma. Vezi pe cineva care dispune de multi bani: iti vine imediat ideea ca banii reprezinta cauza fericirii. Priveste la acest om! Cit de fericit pare sa fie! Asa ca alergi dupa bani. Un altul este mai sanatos; alergi dupa sanatate! Un altul face altceva si arata foarte multumit - il urmaresti! Dar de fiecare data e vorba de celalalt... Osho-Viata acum si aici... 09.02.2007 Fiecare este atit de nefericit incit vrea sa gaseasca o explicatie acestui fapt. Iar societatea v-a dat pentru asta o strategie foarte buna: faptul de a judeca. Mai intii te judeci, desigur, pe tine insuti in legatura cu toate lucrurile. Nici o fiinta nu este perfecta si nici un om nu poate fi vreodata perfect, deoarece nu exista perfectiune; prin urmare, faptul de a judeca este foarte usor. Tu esti imperfect si exista o serie de lucruri care dovedesc aceasta imperfectiune. Si atunci te infurii, te ridici impotriva ta si impotriva intregii lumi: "De ce nu sunt perfect?" Dupa care privesti spre ceilalti, incercind sa regasesti aceasta imperfectiune in fiecare. Si doresti sa-ti deschizi inima, deoarece pina nu o deschizi, viata ta va fi lipsita de orice celebrare, va fi aproape moarta. Insa nu poti sa faci acest lucru direct. Trebuie sa distrugi mai intii in intregime acest mecanism. In primul rind: nu te mai judeca pe tine insuti. In loc sa te judeci, incepe sa te accepti pe tine insuti cu toate imperfectiunile, cu toate slabiciunile, cu toate greselile si esecurile. Nu iti cere sa fii perfect. Aceasta inseamna sa ceri ceva ce nu este cu putinta; te vei simti frustrat. La urma urmei, esti o fiinta omeneasca. Osho-Viata acum si aici... 10.02.2007 Orice efort de evitare a singuratatii esueaza si va esua, deoarece este impotriva legilor fundamentale ale vietii. In fond, nu ai nevoie de un surogat care sa te faca s-ti uiti singuratatea; trebuie doar sa devii constient de singuratatea ta, care este o realitate. Iar faptul de a o experimenta, de a o simti, este atit de frumos tocmai pentru ca reprezinta eliberarea de multime, de turma, de celalalt. Este eliberarea de teama de a fi singur. E de ajuns sa auzi cuvintul "singur", ca iti si amintesti de o rana; ai nevoie de ceva pentru a umple acest gol care te raneste. Ai nevoie de cineva pentru a-l umple. Cuvintul "singuratate" nu are acelasi sens - de rana, de gol care trebuie umplut. Singuratate inseamna pur si simplu implinire. Esti un intreg; nu este nevoie de nimeni altcineva pentru a te completa. Incearca deci sa gasesti centrul tau launtric in care esti totdeauna singur, in care singuratatea a fost intotdeauna perfecta. In viata, in moarte sau oriunde ai fi, esti mereu singur. Insa aceasta singuratate este atit de plina - nu este nici un gol -, atit de completa, atit de incarcata cu toate darurile vietii, cu toate frumusetile si binecuvintarile existentei, incit imediat ce ai gustat din propria ta singuratate, durerea va disparea. In locul ei se va naste un ritm nou, de o extraordinara blindete, pace, fericire si binecuvintare. Aceasta nu inseamna ca un om care este centrat in singuratate nu isi poate face prieteni; in realitate, numai o asemenea fiinta poate avea prieteni, deoarece pentru el prietenia nu mai reprezinta o nevoie, ci o impartasire. Fiinta umana are atit de mult, incit poate imparti cu altii. Osho-Viata acum si aici... -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| julyalina |
11-02-2007, 12:26 AM
|
CITAT O inima frumoasa Într-o zi, un tânar s-a oprit în centrul unui mare oras si a început sa le spuna trecatorilor ca are cea mai frumoasa inima din împrejurimi. Nu dupa multa vreme, în jurul lui s-a strâns o mare multime de oameni si toti îi admirau inima care era într-adevar perfecta. Nu vedeai pe inima lui nici un semn, nici o fisura. Da, toti au cazut de acord ca era cea mai frumoasa inima pe care au vazut-o vreodata. Tânarul era foarte mândru de inima lui si nu contenea sa se laude singur cu ea. Când deodata, de multime s-a apropiat un batrânel. Cu glas linistit, el a rostit ca pentru sine: - Si totusi, perfectiunea inimii lui nu se compara cu frumusetea inimii mele. Oamenii din multimea strânsa în jurul tânarului au început sa-si întoarca privirile spre inima batrânelului. Pâna si tânarul a fost curios sa vada inima ce îndraznea sa se compare cu inima lui. Era o inima puternica, ale carei batai ritmate se auzeau pâna departe. Dar era plina de cicatrice,locuri unde bucati din ea fusesera înlocuite cu altele care nu se potriveau chiar întru totul, liniile de unire dintre bucatile straine si inima batrânului fiind sinuoase, chiar colturoase pe alocuri.Ba mai mult, din loc în loc lipseau bucati întregi din inima concurenta, rani larg deschise, înca sângerânde. "Cum poate spune ca are o inima mai frumoasa", îsi sopteau uimiti oamenii. Tânarul, dupa ce examinase atent inima batrânelului, si-a ridicat privirea si i-a spus râzând: - Cred ca glumesti, mosnege. Priveste la inima mea - este perfecta! Pe când a ta este toata o rana, numai lacrimi si durere. - Da, a spus blând batrânelul. Inima ta arata perfect, dar nu mi-as schimba niciodata inima cu inima ta. Vezi tu,fiecare cicatrice de pe inima mea reprezinta o persoana careia i-am daruit dragostea mea - rup o bucata din inima mea si i-o dau omului de lânga mine, care adesea îmi da în schimb o bucata din inima lui, ce se potriveste în locul ramas gol în inima mea. Dar pentru ca bucatile nu sunt masurate la milimetru, ramân margini colturoase, pe care eu le pretuiesc nespus de mult deoarece îmi amintesc de dragostea pe care am împartasit-o cu cel de lânga mine. Uneori am daruit bucati din inima mea unor oameni care nu mi-au dat nimic în schimb, nici macar o bucatica din inima lor. Acestea sunt ranile deschise din inima mea, gaurile negre - a-i iubi pe cei din jurul tau implica întotdeauna un oarecare risc. Si desi aceste rani sângereaza înca si ma dor, ele îmi amintesc de dragostea pe care o am pâna si pentru acesti oameni; si, cine stie, s-ar putea ca într-o zi sa se întoarca la mine si sa-mi umple locurile goale cu bucati din inimile lor. Întelegi acum, dragul meu, care este adevarata frumusete a inimii? a încheiat cu glas domol si zâmbet cald batrânelul. Tânarul a ramas tacut deoparte, cu obrazul scaldat în lacrimi. S-a apropiat apoi timid de batrânel, a rupt o bucata din inima lui perfecta si i-a întins-o cu mâini tremurânde. Batrânul i-a primit bucata pe care a pus-o în inima lui. A rupt apoi o bucata din inima brazdata de cicatrice si a pus inima tânarului. Se potrivea, dar nu perfect, pentru ca marginile erau cam colturoase. Tânarul si-a privit inima, care nu mai era perfecta, dar care acum era mai frumoasa ca niciodata, fiindca în inima cândva perfecta pulsa de-acum dragoste din inima batrânelului. Cei doi s-au îmbratisat, si-au zâmbit si au pornit împreuna la drum. Cât de trist trebuie sa fie sa mergi pe calea vietii cu o inima întreaga în piept. O inima perfecta, dar lipsita de frumusete... Inima ta cum este? O poti imparti cu altii? -------------------- "Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă!" Fridtjof Nansen
| lliliana |
11-02-2007, 11:17 AM
|
|
11.02.2007
Noi suntem trei, Tu ești trei Când nava sa a făcut un popas de o zi pe o insulă îndepărtată un episcop a hotărât să își folosească acest interval de timp în modul cel mai profitabil cu putință. A început să se plimbe pe plajă și a întâlnit trei pescari care dădeau la pește. Intr-o engleză stricată, aceștia i-au spus că au fost creștinați de misionari încă cu câteva secole înainte. Noi, creștini! i-au spus ei cu măndrie, arătând unii către ceilalti. Episcopul s-a arătat impresionat. I-a întrebat atunci dacă au auzit de Rugăciunea Domnului. Nu auziseră. De data aceasta, episcopul a fost șocat. Atunci, ce spuneți atunci când vă rugați? Ne ridicam ochii spre cer și ne rugăm astfel: „Noi suntem trei, Tu ești trei, ai milă de noi”. Episcopul a rămas revoltat de primitivismul rugăciunii și de erezia pe care o conținea ea. De aceea, și-a pierdut întreaga zi încercând să-i învețe Rugăciunea Domnului. Pescarii nu aveau o memorie prea grozavă, dar și-au dat osteneala, și înainte de plecare, episcopul a avut satisfacția de a-i auzi spunând Rugăciunea de la un cap la altul, fără greșeală. Cateva luni mai târziu, nava sa a trecut din nou pe lângă insulă. In timp ce își recita pe punte rugăciunea de seară, episcopul și-a amintit cu plăcere de cei trei oameni care învățaseră să se roage, grație eforturilor sale pline de răbdare. Subit, el a văzut o rază de lumină care se apropia de vas. Spre uluirea lui, în mijlocul ei a zărit trei persoane care mergeau pe apă. Capitanul a oprit nava și toată lumea s-a adunat să vadă minunea. Evident, erau cei trei pescari ai episcopului. Sfinția ta, au exclamat ei, am văzut nava cu care călătorești si ne-am grăbit să venim la tine. Dar ce doriți? i-a întrebat episcopul, încă nevenindu-i să-și creadă ochilor. Sfinția ta, ne pare foarte rău, dar am uitat rugăciunea corectă. După ce spunem: „Tatăl nostru care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău, facă-se voia Ta…”, nu ne mai aducem aminte restul. Spune-ne din nou rugăciunea. Smerit, episcopul le-a răspuns: Mergeți acasă, prieteni, și de fiecare dată când vă rugați, spuneți, la fel ca înainte: „Noi suntem trei, Tu ești trei, ai milă de noi!” Antony Mello - Cantecul pasarii -------------------- Nu mai cauta centrul Universului...el este in tine. Cerceteaza-l.
![]() |
| julyalina |
11-02-2007, 04:14 PM
|
CITAT Ingerii luminii Doi ingerasi s-au gandit sa se joace de-a oamenii. - "Uite cum facem", a spus cel care avea mai multa experienta cu pamantenii, "ne asezam la distanta unul de celalalt. Tu ma chemi la tine, dar eu nu vin. Si din cauza asta ne certam un picut, asa, la fel ca oamenii. Vrei?" - "Bine", a incuviintat cel de al doilea. - "Ingerasule ...", zise rugator primul, "hai la mine". Celalalt ingeras veni cit putu el de repede langa prietenul sau, cu fata stralucind de zambet. - "Aaa, nu, nu asa! Eu te chem, dar tu nu vii. Ai inteles?" - "Da" , spuse iar cel de-al doilea ingeras. Dar cum auzi "Ingerasule, hai la mine", cum se duse tinta langa amicul sau si il imbratisa. Acesta il mai instrui inca o data: - "Eu te strig, dar tu te tii tare si nu vii. Bine? Ingerasule ..." Nici un raspuns. - "Ingerasule, vino, te rog, la mine ..." In sfarsit, hotarat sa nu se mai lase convins, cel de-al doilea ingeras spuse: - "Nu vin" - "Bine, atunci vin eu la tine", il linisti primul ingeras pe prietenul sau, mergand intr-un suflet langa acesta si imbratisandu-l cu multa afectiune. -------------------- "Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă!" Fridtjof Nansen
| julyalina |
12-02-2007, 02:18 PM
|
CITAT MOMENTE ÎN VIAȚĂ Sunt momente în viață când ți-e atât de dor de cineva, încât îți vine să-l scoți din visele tale și să-l îmbrățișezi cu adevărat! Când o ușă se închide, alta se deschide; dar sunt dăți când rămânem atâta timp privind una închisă încât nu putem vedea toate celelalte care sunt deschise pentru noi. Nu te ghida doar după aparențe, te pot înșela. Nu căuta bogăția, inclusiv și asta dispare. Caută acea persoană care să te facă să zâmbești... e suficient un zâmbet ca să se facă lumină într-o zi întunecată. Găsește acea persoană care să-ți facă inima să zâmbească. Visează la ceea ce vrei să visezi. Du-te acolo unde vrei să mergi. Fii ceea ce vrei să fii… ai doar 1 viață și 1 oportunitate pentru a face tot ceea ce vrei și-ți propui. Sper să ai… … suficientă fericire pentru a te face dulce … suficiente încercări pentru a te face puternic … suficiente necazuri pentru a rămâne uman … suficientă speranță pentru a te face și a fi fericit Cel mai fericit nu este neapărat cel care are “ce-i mai bun din toate”, ci cel ce știe să ia ce-i mai bun din tot ceea ce-i iese în cale… Un viitor strălucit se va baza întotdeauna pe un trecut uitat! Nu vei putea merge înainte până când nu vei lăsa în urmă eșecurile și suferințele trecute Când te-ai născut, tu plângeai iar ceilalți zâmbeau. Trăiește-ți viața astfel încât atunci când se va sfârși tu să zâmbești Nu socoti anii, numără amintirile! O ZI FERICITĂ!!! Trimite acest mesaj tuturor acelor persoane care sunt importante pentru tine, acelora care te-au făcut să ZÂMBEȘTI când aveai nevoie, acelora care te-au făcut să vezi partea bună a lucrurilor când nu vedeai altceva decât întuneric, acelora pe care-i apreciezi, acelora care înseamnă ceva pentru tine……. de aceea vi-l dau si voua Acest mesaj a fost editat de julyalina: 12-02-2007, 02:19 PM -------------------- "Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă!" Fridtjof Nansen
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 3-12-2008 - 12:38 AM |