![]() |
Bine ai venit Vizitatorule ( Autentificare | Inregistrare )
![]() ![]() |
|
|
| Roxxa |
05-07-2006, 05:15 PM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 21 Inscris: 5-07-2006 Membrul Nr.: 58 |
cei kare ati facut o facultate, v-a ajutat la ceva? eu incerc sa termin una si s-a lungit k o zi de poooost
si stau si ma gandesc cum o sa imi fie dupa. parka ma si vad peste cativa ani lucrand k vanzatoare la "firma" iubitului meu! |
| tmanbone |
05-07-2006, 08:44 PM
|
![]() Veverita ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 571 Inscris: 16-06-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 34 Dispozitie: Higher State of Consciousness. Sex: Masculin |
Nu stiu daca facultatea te face mai destept sau nu (general vorbind), dar cu siguranta iti ofera niste alternative in plus (daca ramai cu ceva dupa, in afara de diploma).
La faza cu banii, poti sa-i faci si cu facultate si fara (lasand la o parte alternativele in plus). Depinde numai de tine. Si de cum speculezi conjunctura cat mai bine. Mai conteaza si ce facultate faci si cat de mult iti place ce studiezi. Parerea mea. Hac. Acest mesaj a fost editat de tmanbone: 05-07-2006, 08:45 PM -------------------- Pietricele, pietricele...
|
|
Multumim sponsorilor nostri pentru sprijinul acordat sustinerii forumului OneDen.com |
|
| alex25 |
07-07-2006, 09:12 AM
|
|
Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 811 Inscris: 28-05-2006 Membrul Nr.: 12 Sex: Masculin |
La modul general, tine-te de facultate. E locul unde iti pui bazele. Asta daca vrei sa lucrezi in domeniul de care se ocupa facultatea. Pentru ca daca esti la facultatea de geografie si iti dai seama intre timp ca esti super bun la a proiecta circuite si iti face placere sa faci asta, nu mai sta pe ganduri. Geografia o sa fie un chin toata viata. In cel mai bun caz o sa ajungi un profesor plictisit care pe langa faptul ca se chinuie singur mergand sa predea la o clasa de “derbedei”
Personal, am dat la electronica in ideea in care m-am gandit eu ca mi-ar placea sa devin inginer in telecomunicatii. Am tot incercat sa gasesc placere in facultatea asta in primii doi ani, am dat tot ce-am putut, am fost bursier tot acest timp. Dar… nu. Nu am regasit nici o placere in rezolvarea/proiectarea unor circuite. Mult mai degraba ma regasesc in logica bitilor. Ma pasioneaza, ma atrage. Asa ca mi-am urmat mai debraga pasiunea si m-am si angajat. Momentan sunt intr-o pozitie de care sunt destul de multumit, insa sunt gata pentru noi provocari. Stiu unde vreau sa ajung si imi urmaresc telul. Daca as fi urmat facultatea, poate ca as fi avut sanse sa imi fac firma mea de Truck GPS de ex., dar nu m-ar fi satisfacut. -------------------- Pierdut semnatura. O declar NULA.
|
| Nessie |
07-07-2006, 09:56 AM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 4.470 Inscris: 25-05-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 9 Dispozitie: under construction Sex: Feminin |
Eu nici nu concepeam sa nu termin facultatea, pentru ca nu aveam optiuni de un serviciu bine platit decat cu diploma si cunostintele din facultate.
Am lucrat in domeniu aproape 2 ani, salariu era ok pentru nivelul la care ma aflam, dar fara prea mari satisfactii profesionale. La jobul actual singurul lucru care imi mai foloseste este faptul ca am o diploma sa ateste ca am studii superioare, dar nu fac nimic din ce am invatat in facultate. Totul depinde daca facultatea este fix in domeniul in care vrei sa profesezi si de pasiunea pentru domeniul respectiv. Mie mi-ar fi placut foarte mult sa fac medicina veterinara, sunt sigura ca as fi facut-o cu toata inima, dar la sfarsitul ei nu as fi putut sa ma intretin pentru ca nu am bani sa-mi fac un cabinet particular. Parerea mea este sa termini ce ai inceput si sa te gandesti din timp daca vei profesa (si atunci trage tare) sau daca vrei doar diploma sa fii in randul lumii -------------------- ![]() Diet Motion - Healthy Diets - Follow my Goal! si in romana Diet Motion - Doar Diete Sanatoase Te-ai apucat de numarat calorii? |
| ina_ceva |
07-07-2006, 11:25 AM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 4.732 Inscris: 9-06-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 23 Dispozitie: ...pufoasa.. Sex: Feminin |
Sunt de aceeasi parere cu nessie. Desi mai am putin si termin facultatea ( de electronica), nu sunt pasionata de ceea ce 'invat'. Dar vreau sa termin ca sa am o diploma. Nu pot spune ca mi-am descoperit pasiunea, dar ma pregatesc in afara facultatii pentru ceva ce-mi place, urmand cursuri. Asta imi va da sansa sa lucrez intr-un domeniu care imi va oferi satisfactii, atunci cand termin.
-------------------- |
| geo_m50 |
11-07-2006, 06:02 PM
|
|
Amiba Grup: Membri Raspunsuri: 44 Inscris: 11-07-2006 Membrul Nr.: 61 |
Ba fratilor si surorilor la ce mai pierdeti timpul pe la facultati daca stiti ca tot nu o sa lucrati in domeniu fetele asteapta un [*****] cu bani apoi sunt mare doamne si peste doi tre ani isi i-a p-talpasita si pleaca iar baieti ajung te miri pe unde. Parerea mea o faci ca sa-ti fie bine, nu ca peste un an doi sa te reprofilezi ca mai cheltui bani, nervi, stres, iar fetele isi mai si pierd ce au mai scump(virginitatea).[size=2]
|
| geo_m50 |
12-07-2006, 10:46 AM
|
|
Am inteles ca facultatea, necesara da ori ba dar azi nu gasim un alt subiect, facem si noi ca parlamentari discutam in fiecare zi cate alt ceva daca este sau nu interesant nu stiu cine poate sti.De exemplu cei mai vechi din sistem ca na au mai multa experienta decat cei ca mine de 2 zile.
|
| tmanbone |
12-07-2006, 02:37 PM
|
![]() Veverita ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 571 Inscris: 16-06-2006 Din: Bucuresti Membrul Nr.: 34 Dispozitie: Higher State of Consciousness. Sex: Masculin |
Ba fratilor si surorilor la ce mai pierdeti timpul pe la facultati daca stiti ca tot nu o sa lucrati in domeniu fetele asteapta un [*****] cu bani apoi sunt mare doamne si peste doi tre ani isi i-a p-talpasita si pleaca iar baieti ajung te miri pe unde. Parerea mea o faci ca sa-ti fie bine, nu ca peste un an doi sa te reprofilezi ca mai cheltui bani, nervi, stres, iar fetele isi mai si pierd ce au mai scump(virginitatea).[size=2] Geo, cred ca generalizezi putin si nu stiu daca-i bine. Iar reprofilarea poate fi decisa si de piata. Chiar daca (ipotetic) cineva isi alege un domeniu de studiu care e foarte bine infipt pe piata muncii, peste 1 - 5 - 10 ani de la terminarea facultatii situatia se poate schimba si va fi nevoit sa se reprofileze. S-a cam terminat cu vremurile in care iti faceai o meserie si te tinea statul in meseria aia pana la pensie. Mai devreme sau mai tarziu, multi dintre noi vor trebui sa se reprofileze. -------------------- Pietricele, pietricele...
|
| geo_m50 |
12-07-2006, 02:50 PM
|
|
NU CREDEAM CA ACEST SITE POATE FI ATAT DE BENEFIC MULTUMESC CELEI CARE MI LA RECOMANDAT SI CELOR CARE L-AU INFIINTAT, SI MAI ALES MEMBRILOR CA UNEORI TE POT AJUTA CU UN SFAT SAU O CRITICA. VA MULTUMESC CA EXISTATI TINETIO TOT ASA IAT ALEX ESTE BESTIAL.
|
| alex25 |
12-07-2006, 02:52 PM
|
|
Nevastuica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 811 Inscris: 28-05-2006 Membrul Nr.: 12 Sex: Masculin |
NU CREDEAM CA ACEST SITE POATE FI ATAT DE BENEFIC MULTUMESC CELEI CARE MI LA RECOMANDAT SI CELOR CARE L-AU INFIINTAT, SI MAI ALES MEMBRILOR CA UNEORI TE POT AJUTA CU UN SFAT SAU O CRITICA. VA MULTUMESC CA EXISTATI TINETIO TOT ASA IAT ALEX ESTE BESTIAL. Ma bucur ca te putem ajuta Geo, si noi suntem ajutati de altii pe aici. -------------------- Pierdut semnatura. O declar NULA.
|
| himere2005 |
09-08-2006, 01:50 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 5.827 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 82 Dispozitie: incendiara Sex: Feminin |
cel mai bine a sintetizat problema tmanbone, nici eu nu ma puteam exprima mai bine. atit vroiam sa adaug in facultate se pune foarte mult accent pe partea teoretica, iar pe cea practica deloc. astfel am terminat contabilitate si info de gestiune, dar nu am invatat nici un program de contabilitate propriu-zis, nu am lucrat cu acte, etc. am auzit ca masterul e la fel
-------------------- ![]() |
| tmanbone |
09-08-2006, 01:54 PM
|
Ce am uitat sa spun este ca eu sunt unul din cei care nu profeseaza ce au studiat (desi mi-a placut - finante - contabilitate). Dar salariile de intrare in profesia asta erau complet nesatisfacatoare, asa ca activez in IT in prezent, de fapt cu domeniul asta am avut legatura cam mereu.
-------------------- Pietricele, pietricele...
|
| himere2005 |
09-08-2006, 02:40 PM
|
![]() Lama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Raspunsuri: 5.827 Inscris: 1-08-2006 Membrul Nr.: 82 Dispozitie: incendiara Sex: Feminin |
asta cam asa e tmanbone, dar pentru asta (programare) trebuie sa te mai duca si capul, am testat-o pe proprie experienta in liceu
Acest mesaj a fost editat de himere2005: 09-08-2006, 02:41 PM -------------------- ![]() |
| tmanbone |
09-08-2006, 02:45 PM
|
IT nu inseamna doar programare. Iar eu stiu cate putin din foarte multe, destul din ceva mai putine, si mult din cateva.
PS. N-am vrut sa spun ca sunt nefericit din cauza reprofilarii. Ambele domenii imi plac, lucrez in cel care imi aduce cele mai multe beneficii. Logic. -------------------- Pietricele, pietricele...
|
| Sexymom |
10-08-2006, 04:14 PM
|
![]() Hiena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Raspunsuri: 4.277 Inscris: 3-08-2006 Membrul Nr.: 101 Dispozitie: ca de obicei, vesela si fericita.. Sex: Feminin |
Pro facultate. Pro cursuri de formare profesionala, pro avansare.
AI CARTE AI PARTE. -------------------- [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wQdTcM5/]
![]() |
![]() |
|
Versiunea minimala Discutii aprinse Sitemap Diete Calorii | Acum este: 5-07-2008 - 10:07 PM |