Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Sfaturi pentru propria ta afacere
OneDen.com > Relatia cu colegii > Locul de munca
Brunette
As vrea ca cel care doreste sa-si deschida o afacere proprie sa gaseasca aici informatii utile despre ce e bine sa faca si ce nu. Poate cei care au o afacere ne spun si cateva lucruri concrete care ne-ar putea ajuta.

Incep eu:
- trateaza-ti clientii cu respect. fiecare dintre ei e important
- angajatii tine-i mereu aproape, dar nu va trageti de sireturi
- trebuie sa ai bani la inceput sa poti supravietui 6-12 luni fara venituri in functie de activitate
- alege un domeniu la care te pricepi si care iti place
himere2005
eu nu am avut propria afacere dar am stat si am observat-o pe a altora grin.gif : nu fi pasiv, contractele nu pica din cer si pentru buna derulare a activitatii trebuie sa ai in permanenta grija ca oamenii sa se tina de cuvant, sa-i bati la cap mai exact, ca altfel iti dai activitatea peste cap, oamenii fiind destul de neseriosi

- fii la curent cu legile ca sa nu ai surprize neplacute, nu stii cat de pregatit este contabilul tau sau restul angajatilor
- daca ai clienti vechi, incearca sa nu strici relatiile cu ei ca nu stii daca vor aparea asa usor unii noi si respecta zicala: clientul nostru, stapanul nostru
- angajatii trebuiesc urmariti indeaproape, tacit, ca in general isi cam fac de cap. gaseste metode sa-i stimulezi pe cei vechi, care deja si-au format o experienta, e greu sa angajezi in permanenta noi persoane si in care nu stii daca poti avea incredere
Nessie
- respecta-ti cuvantul dat. Mai bine nu promite daca nu esti siugr
- ai grija cu cine te asociezi
- pastreaza separat finantele personale de finantele firmei, indiferent cat de mica e afacerea
- imaginea conteaza si pentru angajati si pentru parteneri/clienti
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.