CITAT(_noni_ @ 20-03-2007, 05:38 PM)

Ella, revin cu intrebarea
ai idee daca se pot primi fonduri europene pentru o firma (geodezie si cadastru) care doerste sa organizeze cursuri de pregatire profesionala?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
}{
Noni, in primul rand imi cer mii de scuze daca cumva m-ai mai intrebat si nu ti-am raspuns. Inseamna ca nu am vazut intrebarea, nu a fost rea intentie. Mii de scuze!!!
Ai urmatoarele variante de finantare:
VARIANTA A. fie prin fonduri structurale. faceti un proiect si il depuneti pentru Porgramul Operational Sectorial (POS) Dezvoltarea Resurselor Umane
http://www.mmssf.ro/website/ro/autoritate/190506posdru.pdf astfel:
- pe axa prioritara 2 in roice situatie (trebuie vazuta totusi eligibilitatea)
- pe axa prioritara 3 - daca domeniul de instruire vizat e unul rar si e cerere mare de astfel de oameni instruiti (ca asa pare)
- pe axa prioritara 6 - daca oamenii care urmeaza sa fie instruiti sunt / au fost someri sau sunt in pericol de a fi
VARIANTA B fie prin programe cadru de training si scheme de granturi, programul Leonardo sau altele similare. Sunt pe sit-ul comisiei toate.
Acum, firma respectiva (geodezie si cadastru ) trebuie sa aiba ca obiect de activitate instruirea, sa fie ceva gen firma de training. Nu se poate finanta instruire exclusiv pentru angajatii unei firme pentru ca asta ar insemna facilitati pentru firma respectiva in detrimentrul altora cu un obiect de activitate similar (concurenta neloiala e sanctionata de Comisie).
VARIANTA C in cazul in care firma respectiva nu e o firma de instruire ci e un SC sau SRL care realizeaza profit, singura varianta ar fi sa acceseze fonduri pe POS "Cresterea Competitivitatii Economice" - Agentia Nationala pt IMM-uri si Cooperatie. . Dar si aici trebuie ca firma sa indeplineasca anumite conditii.
In concluzie, TEORETIC s-ar putea obtine fonduri, DAR trebuie studiata bine problema. Trebuie vazut care e cea mai buna optiune pentru firma respectiv, facuta o analiza de risc.
Sper ca te-am lamurit, macar cat de cat.