axe10
29-03-2007, 06:50 AM
BLUELIFE
29-03-2007, 07:25 AM
CITAT(axe10 @ 29-03-2007, 08:50 AM)

Buna dimineata!eu prima la cafea
Pisik
29-03-2007, 07:36 AM
Neatza!
Sper ca astazi sa am o zi fara incidente, mai linistita.
Asa ar trebui.....
Va pup si sa aveti o zi frumoasa!
anaoi
29-03-2007, 07:38 AM
CITAT(axe10 @ 29-03-2007, 07:50 AM)

tu vb serios cu rise and shine??? ok, de frumoase suntem frumoase, superbe...dar rise and shine e cam dificil la aceasta ora....
NEATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
axe10
29-03-2007, 07:39 AM
Aha...treziti-va fetele...se intrevede soarele...eu am plecat in zori de acasa.
anaoi
29-03-2007, 08:13 AM
la metrou era cam intuneric
Pisik
29-03-2007, 08:29 AM
Fetili,
Am si eu o intrebare complet off-topic si probabil complet rusinoasa, in sensul ca e rusinica sa nu stii, dar eu chiar nu prea stiu: cand e perioada de fertilitate, luandu-te dupa ziua ultimului ciclu menstrual? adica daca am avut in per 23-27.03 cand pot considera ovulatia? Scuze ca intreb dar chiar nu stiu
Deea
29-03-2007, 08:33 AM
CITAT(Pisik @ 29-03-2007, 09:29 AM)

Fetili,
Am si eu o intrebare complet off-topic si probabil complet rusinoasa, in sensul ca e rusinica sa nu stii, dar eu chiar nu prea stiu: cand e perioada de fertilitate, luandu-te dupa ziua ultimului ciclu menstrual? adica daca am avut in per 23-27.03 cand pot considera ovulatia? Scuze ca intreb dar chiar nu stiu

NEATA fetelor!
Pisik, uite cu
calculator al perioadei fertile.
BLUELIFE
29-03-2007, 08:33 AM
CITAT(Pisik @ 29-03-2007, 10:29 AM)

Fetili,

Din cate stiu eu dupa 10-13 zile de la prima zi de menstruatie dar daca te gandesti la un bebe e foarte important sa nu fii stresata in aceasta perioada,sa fii foarte relaxata si tu si el
Pisik
29-03-2007, 08:55 AM
CITAT(Deea @ 29-03-2007, 09:33 AM)

Fetili,

NEATA fetelor!
Pisik, uite cu
Mercic, dar m-am blocat la durata ciclului menstrual
Deea
29-03-2007, 08:57 AM
CITAT(Pisik @ 29-03-2007, 09:55 AM)

Fetili,

NEATA fetelor!
Pisik, uite cu

aproximativ la ce perioada iti vine...28-30 de zile, daca nu e foarte neregulat
Pisik
29-03-2007, 09:07 AM
CITAT(Deea @ 29-03-2007, 09:57 AM)

CITAT(Pisik @ 29-03-2007, 09:55 AM)

Fetili,

NEATA fetelor!
Pisik, uite cu

aproximativ la ce perioada iti vine...28-30 de zile, daca nu e foarte neregulat
pai cam e...meg neregulat fara pastile! hai ca vad eu, mercic
ina_ceva
29-03-2007, 09:07 AM
Neatza!
Vremea e superba, numai buna de o plimbare in pauza de masa
Pisik
29-03-2007, 09:25 AM
CITAT(ina_ceva @ 29-03-2007, 10:07 AM)

Neatza!
Vremea e superba, numai buna de o plimbare in pauza de masa

Da, dar este cam frigulet. Si la noi in cladire este f f frig. la noi ori e f cald ori e groznic de firg, ca la nimenea
anca veselie
29-03-2007, 09:29 AM
CITAT(Monic @ 28-03-2007, 07:26 PM)

http://www.youtube.com/watch?v=5tlTAGBlalgasta cu dedicatie de la mine(mie imi place enooorm)
foarte faina piesa. si baiatul frumuseeeeel
uite inca 1:
http://www.youtube.com/watch?v=SZ47jPShySw...ted&search=pisik, uite ce am gasit eu:
perioada fertila a unei femei cu un ciclu ce variaza intre 27 si 33 de zile va fi cuprinsa intre ziua a 9 a (27 - 18 = 9) si ziua a 22 (33 - 11 = 22). Contraceptia se obtine prin evitarea contactelor sexuale in aceasta perioada fertila. si asta-i linkul
http://www.seximus.ro/articole/metoda_calendar.phpina, si eu planuiesc o plimbarica pana in piata!
fetelor sunt fooooarte happy pt ca m-am cantarit azi de dimi si am mai scapat de 900g
Nana
29-03-2007, 09:34 AM

Fetili,

Buna Pisik si buna fetelor!
Experienta mea de 3-4 ani de munca intr-un cabinet ginecologic ma impinge sa raspund acestei intrebari. Poti folosi calculatorul ala dar este putin probabil sa iti dea valori reale. Iti va da insa valori orientative. Acum... din a 7 zi de la
prima picatura de ciclu ar incepe cumva perioada fertila, cu evidentele variatii in functie de organismul fiecarei femei si se incheie cam cu 10 zile inainte de
prima picatura a urmatorului ciclu. OBS prima zi de ciclu este ziua in care apare acea secretie colorata rose la unele dintre noi.
Bun! Acum... cea mai sigura metoda de a-ti cunoaste perioada fertila ramane termometrul. sa iti iei temepratura zilnic, din acelasi loc pe care il stabilesti si nu il mai schimbi. Aceasta o vei face inainte de a te da jos din pat, inainte de a face orice altceva. Ce nu-ti pot spune eu acum este care este valoarea temperaturii la care apare ovulatia dar promit sa ma interesez. Unind punctele valorice ale temperaturii ai sa obtii asa numita curba termica bazala. In fine... am 2 ani de cand nu am mai auzit aceste lucruri dar, cum cea mai buna prietena a mea este ginecolog voi incerca sa aflu ceva amanunte.
In orice caz daca planuiesti sa ramai gravidutza te poti baza orientativ pe metoda calendarului. In caz contrar uita de ea pentru ca este una din cele mai nesigure metode de contraceptie.
Am fost coerenta? Sper din suflet ca m-am facut inteleasa. Va pup
Pisik
29-03-2007, 09:39 AM
CITAT(anca veselie @ 29-03-2007, 10:29 AM)

CITAT(Monic @ 28-03-2007, 07:26 PM)

http://www.youtube.com/watch?v=5tlTAGBlalgasta cu dedicatie de la mine(mie imi place enooorm)
foarte faina piesa. si baiatul frumuseeeeel
uite inca 1:
http://www.youtube.com/watch?v=SZ47jPShySw...ted&search=pisik, uite ce am gasit eu:
perioada fertila a unei femei cu un ciclu ce variaza intre 27 si 33 de zile va fi cuprinsa intre ziua a 9 a (27 - 18 = 9) si ziua a 22 (33 - 11 = 22). Contraceptia se obtine prin evitarea contactelor sexuale in aceasta perioada fertila. si asta-i linkul
http://www.seximus.ro/articole/metoda_calendar.phpina, si eu planuiesc o plimbarica pana in piata!
fetelor sunt fooooarte happy pt ca m-am cantarit azi de dimi si am mai scapat de 900g

Multumesc de lamuriri! Bravo pt kg

cred ca dupa Paste incerc si eu regimul asta
CITAT(Nana @ 29-03-2007, 10:34 AM)

Fetili,

Buna Pisik si buna fetelor!
Experienta mea de 3-4 ani de munca intr-un cabinet ginecologic ma impinge sa raspund acestei intrebari. Poti folosi calculatorul ala dar este putin probabil sa iti dea valori reale. Iti va da insa valori orientative. Acum... din a 7 zi de la
prima picatura de ciclu ar incepe cumva perioada fertila, cu evidentele variatii in functie de organismul fiecarei femei si se incheie cam cu 10 zile inainte de
prima picatura a urmatorului ciclu. OBS prima zi de ciclu este ziua in care apare acea secretie colorata rose la unele dintre noi.
Bun! Acum... cea mai sigura metoda de a-ti cunoaste perioada fertila ramane termometrul. sa iti iei temepratura zilnic, din acelasi loc pe care il stabilesti si nu il mai schimbi. Aceasta o vei face inainte de a te da jos din pat, inainte de a face orice altceva. Ce nu-ti pot spune eu acum este care este valoarea temperaturii la care apare ovulatia dar promit sa ma interesez. Unind punctele valorice ale temperaturii ai sa obtii asa numita curba termica bazala. In fine... am 2 ani de cand nu am mai auzit aceste lucruri dar, cum cea mai buna prietena a mea este ginecolog voi incerca sa aflu ceva amanunte.
Am fost coerenta? Sper din suflet ca m-am facut inteleasa. Va pup
Multumesc din suflet Nana de lamuriri. Pana la urma dupa 7 zile de la prima picatura, adica de maine, teoretic ar trebui sa fiu fertila (asta daca oi fi vreun pic

) Perioada maxima ar fi intre 9 si 22. Om vedea acuma, oricum, acuma e asa de tatonari, ca pana nu ma duc sa repet analizele hormonale nu cred ca se intampla ceva. Si sincer nici nu as vrea asa devreme (sigur, daca e sa fie, Doamne ajuta!)
Nana
29-03-2007, 09:48 AM
CITAT(Pisik @ 29-03-2007, 10:39 AM)

Multumesc din suflet Nana de lamuriri. Pana la urma dupa 7 zile de la prima picatura, adica de maine, teoretic ar trebui sa fiu fertila (asta daca oi fi vreun pic

) Perioada maxima ar fi intre 9 si 22. Om vedea acuma, oricum, acuma e asa de tatonari, ca pana nu ma duc sa repet analizele hormonale nu cred ca se intampla ceva. Si sincer nici nu as vrea asa devreme (sigur, daca e sa fie, Doamne ajuta!)
Cu mare placere si as mai avea ceva de adaugat... Scuze ca ma intind cu lamuririle dar... suntem femei si e bine sa stim.
In viata noastra fertila avem si asa numitele cicluri anouvulatorii... deci... pentru cele care vor sa ramana gravidute sa nu intre in panica daca acest lucru nu se intampla dupa 1-2-3 luni. Sa astepte si sa coaca fursecuri cu incredere ca pana la urma se va intampla. Daca dupa 6 luni de incercari vedeti ca nu aveti rezultate mergeti la doctor si cereti pentru inceput urmatoarele analize: Chalmidya, Micoplasme, Ureaplasme pe langa analizele uzuale in astfel de cazuri.
anca veselie
29-03-2007, 10:08 AM
nana, pt una care NU vrea sa ramana graviduta ce sfaturi ai?

m-ai cam speriat ca din a 7-a zi, eu contam ca din a 10-a.
intrebare de baraj

: care sunt simtomele ovulatiei? eu stiu cam cand, dar nu-mi dau seama exact cand se elimina ovulul

are vreun inteles ce am scris?
alandana
29-03-2007, 10:10 AM
Vin si eu sa va spun "Buna dimineata". Si sa-mi beau cafeaua.
ina_ceva
29-03-2007, 10:14 AM
Bravo pentru greutate anca!
anaoi
29-03-2007, 10:15 AM
CITAT(alandana @ 29-03-2007, 11:10 AM)

Vin si eu sa va spun "Buna dimineata". Si sa-mi beau cafeaua.
mai ai una si pt dylly?
Nana
29-03-2007, 10:20 AM
CITAT(anca veselie @ 29-03-2007, 11:08 AM)

intrebare de baraj

: care sunt simtomele ovulatiei? eu stiu cam cand, dar nu-mi dau seama exact cand se elimina ovulul

Daca nu vreis a ramai gravida nu te baza pe metoda calendarului sub nici o forma! Uita de ea! O sa-ti raspund asa cum mi-a raspuns si mie prietena mea goinecoloaga cand i-am pus intrebarea cum fac sa nu raman gravida dar fara sa iau anticonceptionale?... Cea mai buna metoda contraceptiva este abstinenta... uuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!... sau poti folosi prezervativul

... Se pare totusi ca cele mai la moda sunt anticonceptionalele dar sa nu le iei dupa ureche sub nici o forma. Doctoritza ta te poate ajuta cel mai bine.
Ovulatia nu are simptome... poate sa apara o durere in perioada de varf a ovulatiei, pe dreapta sau pe stanga (in functie de ovarul care formeaza ovulul in luna respectiva) dar alte metode sa stii ca nu am auzit sa existe. Cand se elimina ovulul, vei vedea pe bikin/tamponel o secretie albicioasa mai densa acela fiind decedatul ovul (pacat de el)
_noni_
29-03-2007, 10:23 AM
Nana, intrebare! daca la mine dureaza perioada de menstruatie mai mult de 7 zile, eu cand pot considera ca sunt fertila? cand inca mai am menstruatie?

ca la mine poate sa tina si 8-9 zile, asa e facut organismul meu, am fost la diversi ginecologi si mi-au zis ca n-au ce sa-mi faca si n-are rost sa mi-l deregleze cu pastile din moment ce alte probleme nu am.
mercic pt raspuns!
}{
Amazoana
29-03-2007, 10:27 AM
CITAT(anaoi @ 28-03-2007, 03:07 PM)

credeam ca ma omorati daca o postez
Rafaello
Bomboane dupa unii, prajituri dupa altii, dar indiferent ce acest Raphaello este un preparat delicios si rafinat. Delicatul Raphaello are un gust savuros si racoritor care-l recomanda chiar si persoanelor pretentioase. Raphaello este un desert usor recomandat pentru incheierea unei cine romantice.
Ingrediente
250 g margarina Rama
250 g zahar pudra
250 g lapte praf
250 g nuca cocos
20 samburi nuca sau alune
2 foi Lica mari
2 sticlute esenta rom sau vanilie
Mod de preparare
Intr-un vas se amesteca margarina cu zaharul,laptele praf cele 2 sticlute de esenta, 150g nuca de cocos si foile Lica rupte in bucatele;
Se amesteca foarte bine (sa fie un aluat omogen din care se pot forma bilute,daca mai este nevoie se mai poate pune putina apa) si se da la rece 30 min;
Se scoate de la frigider si se formeaza bilute in mijlocul carora se introduce cite o bucatica de nuca sau aluna, iar apoi se dau prin nuca de cocos ramasa.
Nici macar nu am citit reteta asta, ca mor de pofta! Dar vreau s-o printez, ca poate mi-o va face soacra-mea de Paste.....
Cum v-ati inceput ziua? Eu am o durere crunta de cap, m-am certat cu un sef dis de dimineata.....CITAT(Nana @ 29-03-2007, 11:20 AM)

CITAT(anca veselie @ 29-03-2007, 11:08 AM)

intrebare de baraj

Daca nu vreis a ramai gravida nu te baza pe metoda calendarului sub nici o forma! Uita de ea! O sa-ti raspund asa cum mi-a raspuns si mie prietena mea goinecoloaga cand i-am pus intrebarea cum fac sa nu raman gravida dar fara sa iau anticonceptionale?... Cea mai buna metoda contraceptiva este abstinenta... uuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!... sau poti folosi prezervativul

... Se pare totusi ca cele mai la moda sunt anticonceptionalele dar sa nu le iei dupa ureche sub nici o forma. Doctoritza ta te poate ajuta cel mai bine.
Ovulatia nu are simptome... poate sa apara o durere in perioada de varf a ovulatiei, pe dreapta sau pe stanga (in functie de ovarul care formeaza ovulul in luna respectiva) dar alte metode sa stii ca nu am auzit sa existe. Cand se elimina ovulul, vei vedea pe bikin/tamponel o secretie albicioasa mai densa acela fiind decedatul ovul (pacat de el)
Ce-mi place explicatia asta
este foarte pe inteles!
Ce sa va zic, mie nu mi-a mai venit cam de multisor...dar daca voi face bebe, eu chiar vreau.......este cam devreme, dar.......
anaoi
29-03-2007, 10:31 AM
si imi dai si mie...ca pe mama lui dylly nu o conving, ca ea tine mai mult la dieta mea decat fi-sa
durere de cap????? nuuuuuuuuuu...pentru dylly e valabila starea "VREAAAAAAAAAAUUUUUU ZIUA de 30 ORE" din care 12 sa dorm
anca veselie
29-03-2007, 10:31 AM
nana, iti multumesc

nu vreau sa iau anticonceptionale. nu imi fac bine. acum cativa ani am luat, dupa care am fost nevoita sa iau si anul trecut ca tratament si nu mi-a fost bine cu ele. abstinenta nu e o solutie
).gif)
asa ca o sa ma protejez cu prezervativ sau cu metoda intreruptului
si cand vad ovulul decedat inseamna ca s-a terminat perioada fertila?
Nana
29-03-2007, 10:38 AM
CITAT(_noni_ @ 29-03-2007, 11:23 AM)

Nana, intrebare! daca la mine dureaza perioada de menstruatie mai mult de 7 zile, eu cand pot considera ca sunt fertila? cand inca mai am menstruatie?

ca la mine poate sa tina si 8-9 zile, asa e facut organismul meu, am fost la diversi ginecologi si mi-au zis ca n-au ce sa-mi faca si n-are rost sa mi-l deregleze cu pastile din moment ce alte probleme nu am.
mercic pt raspuns!
}{
Noni draga mea, una din prietenele mele a ramas gravida la vreo 2 zile dupa ce i s-a terminat cilcul care ii dureaza de obicei cam 6-7 zile... care va sa zica... nu cred ca in timpul sangerarii incepe perioada fertila dar... cine stie cum functioneaza organismul tau. Daca asa ti-a venit ciclul totdeauna atunci e ok. Daca perioada s-a marit dupa o anumita perioada atunci nu e ok... ceva s-a intamplat... in fine. Cred ca este posibil sa se intample sa ramai gravida a 10 a 11 zi de ciclu, in functie de prima zi, prima picatura de sange.
CITAT(anca veselie @ 29-03-2007, 11:31 AM)

nana, iti multumesc

nu vreau sa iau anticonceptionale. nu imi fac bine. acum cativa ani am luat, dupa care am fost nevoita sa iau si anul trecut ca tratament si nu mi-a fost bine cu ele. abstinenta nu e o solutie
).gif)
asa ca o sa ma protejez cu prezervativ sau cu metoda intreruptului
si cand vad ovulul decedat inseamna ca s-a terminat perioada fertila?

depinde de anticonceptionale... poate ca trebuia sa te duci la doctoritza ta si sa-i spui "mi-e rau cu astea, vreau altele" si ea le-ar fi schimbat.
si da. cand a decedat ovulul se presupune ca s-a incheiat perioada fertila.
_noni_
29-03-2007, 10:39 AM
CITAT(Nana @ 29-03-2007, 11:35 AM)

CITAT(_noni_ @ 29-03-2007, 11:23 AM)

mercic pt raspuns!
}{
Noni draga mea, una din prietenele mele a ramas gravida la vreo 2 zile dupa ce i s-a terminat cilcul care ii dureaza de obicei cam 6-7 zile... care va sa zica... nu cred ca in timpul sangerarii incepe perioada fertila dar... cine stie cum functioneaza organismul tau. Daca asa ti-a venit ciclul totdeauna atunci e ok. Daca perioada s-a marit dupa o anumita perioada atunci nu e ok... ceva s-a intamplat... in fine. Cred ca este posibil sa se intample sa ramai gravida a 10 a 11 zi de ciclu, in functie de prima zi, prima picatura de sange.
multumesc pentru raspuns!
da, ciclul il am regulat, numai uneori cand sunt racita sau foarte stresata, adica de 2-3 ori pe an, se mai deregleaza cu o zi, doua. faza naspa e ca imi vine cam la 26 de zile

sunt amarat rau...
Nana
29-03-2007, 10:44 AM
CITAT(_noni_ @ 29-03-2007, 11:39 AM)

da, ciclul il am regulat, numai uneori cand sunt racita sau foarte stresata, adica de 2-3 ori pe an, se mai deregleaza cu o zi, doua. faza naspa e ca imi vine cam la 26 de zile

sunt amarat rau...

Cu mare placere1 Nu fi amarat... bucura-te ca e cuminte si e regulat... si cand esti racita, sau te doare burtica foloseste
Piroxicam de 20 miligrame, unul dimineata si unul seara, cu 2-3 zile inainte de cilcu, in timpul ciclului si 2-3 zile dupa ciclu si o sa se rezolve. daca durerea nu trece nici asa, fa-ti un sumar de urina ca e posibil sa fie o infectie urinara care doare la orificiul uretral care se gaseste in dreptul ovarelor. Si daca vine la 26 de zile ce daca? asa vine el. Iubeste-l si ingrijeste-te sa vina asa, ca e semn de mare sanatate atat timp cat vine cand trebuie
anca veselie
29-03-2007, 10:47 AM
CITAT(Nana @ 29-03-2007, 11:38 AM)

depinde de anticonceptionale... poate ca trebuia sa te duci la doctoritza ta si sa-i spui "mi-e rau cu astea, vreau altele" si ea le-ar fi schimbat.
si da. cand a decedat ovulul se presupune ca s-a incheiat perioada fertila.
pai mi le-a schimbat si mi-a fost mai bine, dar nu mai slabeam, tot aveam pofta de mancare mai maricica si diverse alte chestii nu foarte placute.
macar stiu cand se termina per. fertila
Nana
29-03-2007, 10:49 AM
CITAT(anca veselie @ 29-03-2007, 11:47 AM)

pai mi le-a schimbat si mi-a fost mai bine, dar nu mai slabeam, tot aveam pofta de mancare mai maricica si diverse alte chestii nu foarte placute
dar le-ai luat mai mult timp? adica 1 luna-2 ca sa se obisnuiasca organismul cu ele? Si i-ai spus doctoritei ca nu vrei sa te ingrasi? pentru ca au aparut acum contraceptive care nu numai ca nu te ingrasa, dar chiar iti regleaza greutatea. Poate ca inca o incercare.... ce zici?
_noni_
29-03-2007, 10:50 AM
CITAT(Nana @ 29-03-2007, 11:44 AM)

CITAT(_noni_ @ 29-03-2007, 11:39 AM)

sunt amarat rau...

Cu mare placere1 Nu fi amarat... bucura-te ca e cuminte si e regulat... si cand esti racita, sau te doare burtica foloseste
Piroxicam de 20 miligrame, unul dimineata si unul seara, cu 2-3 zile inainte de cilcu, in timpul ciclului si 2-3 zile dupa ciclu si o sa se rezolve. daca durerea nu trece nici asa, fa-ti un sumar de urina ca e posibil sa fie o infectie urinara care doare la orificiul uretral care se gaseste in dreptul ovarelor. Si daca vine la 26 de zile ce daca? asa vine el. Iubeste-l si ingrijeste-te sa vina asa, ca e semn de mare sanatate atat timp cat vine cand trebuie
Nana
asa, e, ai dreptate. eu ma doftoricesc cu flamexin(ibuprofen) - praf, de care sunt forte multumita, nu mai am dureri aproape deloc.
}{
Nana
29-03-2007, 10:53 AM
CITAT(_noni_ @ 29-03-2007, 11:50 AM)

Nana
asa, e, ai dreptate. eu ma doftoricesc cu flamexin(ibuprofen) - praf, de care sunt forte multumita, nu mai am dureri aproape deloc.
}{
Daca tie ala iti face bine... e bine asa... Eu sunt adepta antiinflamatoarelor locale (supozitoare intrarectale) desi nu sunt placute... ma bucur ca nu-mi trec prin stomac si prin ficat si prefer sa suport jena aceea de cateva secunde.

DE CE IMI APARE AVERTIZARE <0 () 10> ? STIE CINEVA RASPUNSUL LA ACEASTA INTREBARE?
alandana
29-03-2007, 10:57 AM
Metoda intreruptului nu este sanatoasa pentru nici unul dintre voi. Si in nici un caz nu e sigura. La inceputul actului sexual barbatii elimina deja o cantitate mica de spermatozoizi - care pot duce la sarcina.
Exista atat de multe feluri de anticonceptionale - poate un consult de specialitate ti-l poate recomanda pe cel mai indicat.
Prezervativul e cel mai indicat - si iarasi acum sunt atat de multe tipuri... Desi mie una nu-mi place senzatia.
Calendarul - la fel nu e o optiune - momentul ovulatiei este marcat de o crestere a temperaturii bazale ( luata dimineata la prima ora) cu 1 grad. Dar este greu de apreciat cate zile supravietuiesc spermatozoizii.
Si in cazul in care ovulatia a aprut mai devreme - exista pilula de a doua zi - dar iarasi nu e indicat sa o folosesti prea des.
Daca nu planuiesti o sarcina foarte curand - steriletul poate fi o optiune.
Ella79
29-03-2007, 11:03 AM
Eu iau pilule de foarte multa vreme (10 ani), recomandate de medic ca tratament pentru chisturile ovariene. Daca intrerup pilulele, chisturile cresc si se inmultesc, ceea ce e nasol. daca mai iau mult pilule, mi-e ca nu mai fac copii deloc dupa aia. Ufff nicicum nu e bine.
Nana, imi poti spune mai multe despre pilulele care iti regleaza greutatea? As vrea sa dau un serch pe google sa ma informez mai bine.
Nana
29-03-2007, 11:04 AM
CITAT(Ella79 @ 29-03-2007, 12:02 PM)

Eu iau pilule de foarte multa vreme (10 ani), recomandate de medic ca tratament pentru chisturile ovariene. Daca intrerup pilulele, chisturile cresc si se inmultesc, ceea ce e nasol. daca mai iau mult pilule, mi-e ca nu mai fac copii deloc dupa aia. Ufff nicicum nu e bine.

Eu din cate imi aduc aminte nu prea e bine sa iei anticonceptionale atat de mult timp.... dar... doctorii tai stiu mai bine... ai incercat cu tinctura de mladite de zmeura? este naturala si buna si poti avea surprize

placute. Eu zic sa iei si din aia pentru ca rau nu-ti face.
Cat despre anticonceptionalele care nu te ingrasa stiu ca exista si parca sa zic unele erau Yasmine... daca imi amintesc bine. Te rog insa sa nu te bazezi pe ce ti-am spus eu acum despre ele ci sa iei legatura cu dr tau. El stie mult mai bine decat mine ce ti se potriveste si ce nu.
Pisik
29-03-2007, 11:06 AM
Ne-am hotarat pana la urma ce facem de Florii: chemam prietenii la noi sambata seara, comandam pizza, luam ceva de baut, ascultam muzica, am zis ca ne amintim de "bairamurile" din tinerete
Vreau sa gatesc chestii bune pt duminica, ca e ziua sotului (de nume) si vin si socrii.
CITAT(Nana @ 29-03-2007, 12:04 PM)

CITAT(Ella79 @ 29-03-2007, 12:02 PM)

Eu din cate imi aduc aminte nu prea e bine sa iei anticonceptionale atat de mult timp.... dar... doctorii tai stiu mai bine... ai incercat cu tinctura de mladite de zmeura? este naturala si buna si poti avea surprize

Eu iau din aia, mi-a dat doctorul care citeste in iris!

Crezi ca e buna? Oare are efect? Mi-ai dat sperante sastii
Ella79
29-03-2007, 11:09 AM
CITAT(Nana @ 29-03-2007, 01:04 PM)

ai incercat cu tinctura de mladite de zmeura? este naturala si buna si poti avea surprize

Cat despre anticonceptionalele care nu te ingrasa stiu ca exista si parca sa zic unele erau Yasmine... daca imi amintesc bine. Te rog insa sa nu te bazezi pe ce ti-am spus eu acum despre ele ci sa iei legatura cu dr tau. El stie mult mai bine decat mine ce ti se potriveste si ce nu.
Nici n-am auzit pana acum de tinctura de mladite de zmerura, dar am s-o incerc cu siguranta. Dupa principiul ca rau n-are ce sa faca. Multumesc mult!
Cat despre Yasmine.. le-am si incercat si nu m-au incantat foarte tare. Am crezut ca a aparut altceva, d'aia eram curioasa.
Nana
29-03-2007, 11:09 AM
anca veselie
29-03-2007, 11:11 AM
nana, am luat anticonceptionale pt niste microchisturi. intai mi-a dat mycroginon, de la care m-am simtit naspa, dureri de cap in fiecare zi, senzatie necontrolata de foame, naspa rau. dupa 2 luni le-am schimbat si am luat logest, cu care mi-a fost mai bine, dar tot abia asteptam sa scap de ele. daca iti vine sa crezi, in saptamana de pauza slabeam si nu-mi era foame, cand trebuia sa fie fix invers.
eu folosesc din cand in cand supozitoare indometacin, sunt ok?
alandana, stiu teoria cu eliminatul spermatozoizilor. la contraceptia de a 2-a zi nu ai voie sa apelezi frecvent, max de 2 ori/ an, deci nu e o solutie. la sterilet nu m-am gandit pana acum, stiam ca poate fi folosit dupa o sarcina.
Nana
29-03-2007, 11:14 AM
CITAT(anca veselie @ 29-03-2007, 12:11 PM)

nana, am luat anticonceptionale pt niste microchisturi. intai mi-a dat mycroginon, de la care m-am simtit naspa, dureri de cap in fiecare zi, senzatie necontrolata de foame, naspa rau. dupa 2 luni le-am schimbat si am luat logest, cu care mi-a fost mai bine, dar tot abia asteptam sa scap de ele. daca iti vine sa crezi, in saptamana de pauza slabeam si nu-mi era foame, cand trebuia sa fie fix invers.
eu folosesc din cand in cand supozitoare indometacin, sunt ok?
alandana, stiu teoria cu eliminatul spermatozoizilor. la contraceptia de a 2-a zi nu ai voie sa apelezi frecvent, max de 2 ori/ an, deci nu e o solutie. la sterilet nu m-am gandit pana acum, stiam ca poate fi folosit dupa o sarcina.
Indometacinul - super. Anticonceptionale zic sa mai incerci daca vrei sa iei. Pilula de a doua zi este o mare greseala pentru ca produce dezechilibre hormonale majore (eu as prefera chiuretajul). Sterilet doar in conditii speciale. Nu prea este indicat daca nu ai deja o nastere la activ. Ce ramane? Prezervativul. Sfantul prezervativ.
anca veselie
29-03-2007, 11:18 AM
da, prezervativul

ata ete. nu prea sunt incantata de ideea de a baga hormoni in mine.
pt ce-i buna tinctura aia de zmeura? am auzit si eu de ea, as incerca
merci
nana de consultatie
michelle
29-03-2007, 11:20 AM
Fetelor, pentru microchisti sunt si alte solutii in afara de pilule, intrebati dr.
Eu am vrut sa iau alt tratament, nu cu pilule, dar am zis sa incerc totusi cu contraceptive. Am reinceput sa iau din vara Loette. Sunt noi aparute si se pare ca imi priesc.
Nana, multumim de sfaturi
Nana
29-03-2007, 11:29 AM
Fetelor a fost o placere pentru mine sa va impartasesc ceea ce stiu in acest domeniu. Personal sunt adepta tratamentelor naturiste si ca urmare folosesc Branca ursului, tinctura de mladite de zmeur si acupunctura. Am refuzat categoric anticonceptionalele si aici sunt de acord cu michelle. chiar exista si alte tratamente nu numai anticonceptionalele.
EXTRACT DIN MLADITE DE ZMEUR
Compozitie:
Rubus idaeus MG=D1
Extract vegetal din mladite de zmeur.
Contine alcool etilic de cereale 33% vol.
Prezentare:
50 ml
Administrare:
30 picaturi, in putina apa, de 2-3 ori pe zi; 50-70 picaturi, in putina apa, o data pe zi, in asocieri.
Indicatii:
Adjuvant in tulburari premenstruale (tensiune mamara, dismenoree. etc.), fibrom uterin, chist ovarian, metroragie, menoragie, amenoree, metrita si vaginita; hipogonadism la pubertatea femeilor (amenoree, pilozitate excesiva, nedezvoltarea glandelor mamare), iminenta de avort, tulburari de libidou, imbatranire precoce la femei.
Tinctura de Branca Ursului
INDICATII:
Impotenta hormonala si vasculara, sterilitate masculina. Adjuvant boli venerice (gonoree, sifilis, chlamidya, etc.), anexita, metroanexita. Amenoree, sterilitate feminina, frigiditate, menopauza prematura. Digestie dificila, balonari frecvente, insotite de colici, insuficienta renala
Nessie
29-03-2007, 11:35 AM
CITAT(Nana @ 29-03-2007, 11:53 AM)

DE CE IMI APARE AVERTIZARE <0 () 10> ? STIE CINEVA RASPUNSUL LA ACEASTA INTREBARE?
Nana, citeste te rog in mesjul asta despre
avertizare.
axe10
29-03-2007, 11:37 AM
Anca in sfarsit te-ai linistit ca nu stai pe loc cu greutatea...bravo, bravo, bravo....uite ca ai gasit ceva potrivit...
Pisik si eu am sot Florin...haha...soacra-mea a zis ca ar manca niste chinezarii, asa ca scap ieftin. Sa ne traiasca!
Nana foarte pertinente si la obiect raspunsurile tale..imi place...acum am si eu una..tot pe aceiasi tema: se poate intarzia prin ceva(pastila) aparitia ciclului? Aveam o colega in liceu care era "combinata" pe atunci cu Caramitru si urma sa aiba o intalnire amoroasa de facut tavi intregi de fursecuri...

...asa mi-am adus si eu aminte de problema asta...
Prosteasca , nu?
A, si mi-am adus aminte...PISIK vrei sa-i faci o surpriza de ziua lui?
alandana
29-03-2007, 11:43 AM
Eu cand mergeam la mare si vroiam sa intarzii aparitia ciclului luam vit K.
ALICE
29-03-2007, 11:44 AM
Vai fetelor,cum v-am lasat si cum v-am gasit

Mai ziceti,mai ziceti,ca desi sunt maritata, experienta ioc in domeniu
Nana
29-03-2007, 11:47 AM
CITAT(axe10 @ 29-03-2007, 12:37 PM)

Nana foarte pertinente si la obiect raspunsurile tale..imi place...acum am si eu una..tot pe aceiasi tema: se poate intarzia prin ceva(pastila) aparitia ciclului? Aveam o colega in liceu care era "combinata" pe atunci cu Caramitru si urma sa aiba o intalnire amoroasa de facut tavi intregi de fursecuri...

...asa mi-am adus si eu aminte de problema asta...
Prosteasca , nu?
Multumesc pentru aprecieri Axe. Exista metode de intarziere a ciclului, dar inainte de a ne gandi sa facem asa ceva, cred ca ar trebui luat in considerare faptul ca se bazeaza pe modificari hormonale si deci prea putin de dorit. Asta este parerea mea. Pentru ca din momentul instalarii unul dezechilibru, munca pentru a-l recupera (echilibrul) este mult prea mare, de lunga durata si grea ca sa justifice o placere de atat de scurta durata.
Nessi multumesc pentru raspuns la intrebare. Incepusem sa-mi fac probleme si sa-mi pun o alta cascada de intrebari: ce am facut?, unde am gresit?, ce o sa mi se intample?. nu imi era frica decat ca nu o sa mai am acces sa va citesc si sunt un om mort daca nu sunt cu voi o zi.
Da! Ma numesc Nana si sunt dependenta de voi toate, desi nu prea scriu eu pe aici cine stie cat. Dar asa va iubesc!!!!!!!
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rog
click aici.