Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Help!
OneDen.com > Relatia cu mine > Bucataria noastra
Rino
Sunt un dezastru in bucatarie! blush.gif Prefer sa mananc ceva rapid (si nu prea sanatos wacko.gif ), la un restaurant sau ceva de acasa de la mama. biggrin.gif Aragazul e pentru cafea si frigiderul mai mult folosit pe post de cos de gunoi! Ce nu pot manca intr-o zi le bag acolo pana ma ia mirosul de nas! ohmy.gif
Ce e de facut? Fetelor, va rog cateva sfaturi pentru un terorist in bucatarie! Cateva mancaruri rapide si la care sa nu pot gresi indiferent cat las oala pe foc sau cate ingrediente folosesc. laugh.gif
Bubble
E bine ca ai aragaz (presupunand ca are si cuptor unsure.gif ). In camin nu gasesti asa ceva si chiar imi lipseste.
Uite ce faceam eu cand eram la mama acasa. La cuptor se poate gati cel mai usor, pentru ca ii trebuie mult timp mancarii sa se faca scrum. biggrin.gif

Ungi (adica pui acolo 2-3 linguri de ulei) o tava medie cu margini mai inalte. Iti dau un exemplu
Imagine
Cureti cativa cartofi, ii tai in felii de 0,5-1 cm grosime si ii pui pe toata suprafata tavii. Daca sunt prea multi, poti sa ii suprapui, dar sa fie uniform imprastiati si nu pe mai mult de 2 randuri. Pui peste ei sare, piper si ce condimente mai ai. Eu mai pun verdeturi uscate: cimbru, marar, tarhon etc.
Daca iti place usturoiul poti curatat si 5-6 catei. Ii tai in feliute subtiri (1 mm) si ii pui printre cartofi.

Sos: intr-o cana pui 1/3 sos de rosii sau bulion si restul vin ( biggrin.gif ). Pui continutul in tava si completezi cu apa pana la nivelul cartofilor.

Bagi tava la cuptor, la foc mediu-mic, cam 40-60 de minute. Te mai uiti dupa 30 de minute daca mai au cartofii apa. Nu trebuie sa fie acoperiti de apa; doar sa mai fie ceva pe fundul tavii.

Pofta buna!
Rino
Multumesc frumos, Bubble! Recunosc, nu am avut timp (chef blush.gif ) sa fac ce mi-ai zis tu, dar poate intr-o seara, cand nu e asa cald, o sa incerc. Si mai trebuie sa-mi fac rost de o tava de aia.
Bubble
Mai primesti si alte retete usoare, dar trebuie sa arati interes. biggrin.gif Anunta-ne cand o incerci pe prima! Bafta! floare.gif
Aryana
Reteta usoara , la propriu si la figurat! smile.gif

O jum cana de orez(de preferat cu bobul lung),in care ai pus o lingura de sare , se spala in multa apa .
Intr-o cratita se pune un pic de ulei si se rup bucatele o mana de spaghetti care se prajesc pana devin maronii.Se pune orezul spalat ,vegeta si 1 cana si jum. de apa (aceeasi cu care ai masurat orezul.Se fierbe la foc mic acoperit,fara sa amesteci,pana scade toata apa.Se lasa 15 min acoperit.O bucata de carne stii cum s-o transformi in friptura,mai ramane salata ,dar cum a venit vara ai din ce sa o pregatesti.
Pofta sa ai! de munca... wink1.gif

CITAT(Rino @ 30-05-2006, 04:47 PM) *

Multumesc frumos, Bubble! Recunosc, nu am avut timp (chef blush.gif ) sa fac ce mi-ai zis tu, dar poate intr-o seara, cand nu e asa cald, o sa incerc. Si mai trebuie sa-mi fac rost de o tava de aia.

ai tava de la aragaz...foloseste-o.
peste cartofi, pune si niste bucati de carne.Impusti 2 iepuri dintr-un foc ai friptura si garnitura!
Rino
CITAT(Aryana @ 07-06-2006, 02:15 PM) *
Reteta usoara , la propriu si la figurat! smile.gif

O jum cana de orez(de preferat cu bobul lung),in care ai pus o lingura de sare , se spala in multa apa .
Intr-o cratita se pune un pic de ulei si se rup bucatele o mana de spaghetti care se prajesc pana devin maronii.Se pune orezul spalat ,vegeta si 1 cana si jum. de apa (aceeasi cu care ai masurat orezul.Se fierbe la foc mic acoperit,fara sa amesteci,pana scade toata apa.Se lasa 15 min acoperit.O bucata de carne stii cum s-o transformi in friptura,mai ramane salata ,dar cum a venit vara ai din ce sa o pregatesti.
Pofta sa ai! de munca... wink1.gif

biggrin.gif Cu carnea si cu salata ma descurc! Multumesc pentru reteta cu spaghete, dar am nevoie de lamuriri ca m-am pierdut! wacko.gif
Daca in orez am pus sare si il spal apoi, nu iese toata sarea?
Spaghetele le pun asa crocante la prajit?

peste cartofi, pune si niste bucati de carne.Impusti 2 iepuri dintr-un foc ai friptura si garnitura!
Nu e prea mare? Din poza mi se pare ca tava aia e mai mica si are margini inalte. Tava de la aragazul meu le are de maxim 2 cm.
Aryana
smile.gif
ideea e sa speli orezul cu apa sarata blush.gif ca sa nu mai fie lipicios, cand e fiert.
da,ele se prajesc in ulei pana devin maronii(ai grija se fac foarte repede) se pune orezul,apa ,vegeta dupa gust si se acopera cu un capac. Asa pregatesc arabii orezul este foarte gustos si usor de facut.

CITAT(Rino @ 07-06-2006, 02:23 PM) *

Nu e prea mare? Din poza mi se pare ca tava aia e mai mica si are margini inalte. Tava de la aragazul meu le are de maxim 2 cm.

laugh.gif pune in tava cantitatile pe care le doresti...nu trebuie sa fie plina.
Rino
CITAT(Aryana @ 07-06-2006, 02:35 PM) *
laugh.gif pune in tava cantitatile pe care le doresti...nu trebuie sa fie plina.
blush.gif Ok, m-am prins!
Multumesc frumos pentru sfaturi! Asta cu spaghetele crocante suna interesant si chit ca o sa imi iasa ceva necomestibil, macar ma laud ca am facut orez ca arabii! biggrin.gif
Aryana
smile.gif
cum e liniste pe aici...te invat pe tine sa faci mancare.

Orice carne,taiata bucatele se pune intr-o cratita cu putin ulei si apa cat s-o acopere.Se lasa la foc mic,acoperia sa fiarba.Este gata cand furculita intra cu usurinta in carne.Atunci se pune vegeta dupa gust,cativa catei de usturoi si o lingura de bulion dizolvata in apa(daca a scazut apa prea mult la fiert)sau asa daca mai are ceva apa in cratita.Stoarce si o jum. de lamaie dapa ce ai stins focul,daca preferi un gust mai acrisor. Pentru "aviara" si porc cam jum. de ora,carnea de vita fierbe mai greu. Cu o salata ...te-ai scos! wink1.gif smile.gif
Rino
Multumesc! Apreciez efortul! O floare.gif pentru domnisoara!
Linistea de pe aici e doar aparenta! Suntem putinei, dar galagiosi daca e cazul! blum.gif Mie imi place ca am cu cine discuta pe teme diferite si nu e un forum strict pe ceva anume! Cand e vorba de relatii mi se pare ca cerul e limita. smile.gif
Sunt sigur ca la orice subiect ai deschide se gasesc amatori!
Tomy
Tup wacko.gif! Vin si eu in bucataria voastra! Nu ca as fi maestru dar poate Rino pune in practica si ce-i spun eu. Rino, acum gasesti in mai toate magazinele pungi congelate cu felurite legume semi-preparate, cu o punga ai asigurata doua pranzuri. Iei punga, fara sa dezgheti legumele, o desfaci si-o golesti intr-un vas cu apa clocotita (punga de regula are 450 g, apa sa ai 1l), de cand incepe iar sa fiarba apa mai tii 2 min., le strecori si, condimentate putin, reprezinta o gustoasa garnitura la ceva carnica prajita, carnati prajiti sau cu ce vrei tu. pofta buna, Rino! wink1.gif
Rino
Tomy, multumesc tare mult pentru cina de aseara. :blum:
Nu stiu ce am gresit la punga aia, ca unele legume erau crocante, unele negre deja ( biggrin.gif ), dar per total a fost f bun. Snitelul a fost de la mama si a completat excelent legumele.
ina_ceva
Ton cu legume
o conserva de ton , amestecata cu o conserva de legume amestec mexican , si cu 1/2 conserva de ciuperci taiate felii. Se poate adauga si o mare salata verde. Peste se toarna 1/2 lamaie stoarsa.

Paste cu peste
paste fierte, 2 sau 3 conserve de peste (asta la o punga de paste), branza, lamaie, condimente

paste cu mere si scortisoara: se fierb pastele, se calesc merele cu scortisoara, se adauga indulcitor si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Budinca de conopida
Se ia o conopida mai mica sau 1/2 din una mare, se desface buchetele, se spala si se da intr-un clocot, apoi se scurge bine de apa intr-o sita.
2 rosii potrivite, se pun in apa clocotita in care a fiert conopida si se tin cateva minute pana se decojeasc. Se scot din apa si se taie cubulete, apoi se amesteca cu sare, piper si neaparat busuioc uscat sau proaspat.
Se pune conopida intr-un vas de teflon sau de yena, peste care se toarna rosiile iar in final se pun 60 gr. cascaval (care fac 5 puncte) si se da totul la cuptorul incins pentru 20-25 min. pana cand cascavalul prinde crusta maronie ca la pizza.
Paste cu ciuperci
pastele fierte se amesteca cu ciupercile calite ulei, suc de rosii , condimente, busuioc, putin ustoroi, marar sau patrunjel.

Sa ai spor la gatit si pofta mare!
himere2005
apropos de ce zicea tomy, am fost intr-un supermarket...toata lumea cu cosurile pline, numai un tip singurel ce credeti ca avea in cos?
- bere
- CD-uri
- o punga cu cartofi congelati lol.gif

mai bine iti iei o gospodina rino si scapi de grija grin.gif
Nessie
La cumparaturi vezi imediata ce barbat e singur!! lol.gif
aki
Deaceia majoritatea barbatilor se ingrasa dupa casatorie.Daca un barbat e gras inseamna ca e insurat sau traieste la mama biggrin.gif
alandana
Acuma ca e vara poti oricand sa-ti faci o salata, razi deasupra niste branza, un ou fiert il tai feliute, poti sa pui si niste ton din coserva sau sunca taiata feliute. Faci o salata consistenta care merge ca fel principal. sau mai poti sa-ti cumperi o tigaie tefal si orice friptura se face in cateva minute - nu ai nevoie nici macar sa ungi tigaia.

Macaroane cu branza - fierbi macaroanele dupa indicatiile de pe ambalaj. Intre timp pana fierb razi niste branza, cascaval, bati un ou ca pentru omleta, prajesti niste sunca sau kaiser intr-o tigaie. Cand macaroanele sunt fierte scurgi apa , pui repede oul, branza si cascavalul ( daca iti iei niste branza cu mucegai e si mai buna), sunca - amesteci - si ai paste carbonara.
tmanbone
CITAT(himere2005 @ 04-08-2006, 08:36 AM) *

apropos de ce zicea tomy, am fost intr-un supermarket...toata lumea cu cosurile pline, numai un tip singurel ce credeti ca avea in cos?
- bere
- CD-uri
- o punga cu cartofi congelati lol.gif

mai bine iti iei o gospodina rino si scapi de grija grin.gif

Daca m-ai vazut, de ce nu m-ai salutat? sad.gif
blink.gif
himere2005
m-ai facut sa rid tmanbone laugh.gif
adevarul ca, de oboseala a trebuit sa citesc de vreo 2 ori ca sa-mi dau sema de gluma

rino, ai grija, alandana te invata sa maninci in puncte blum.gif
aki
si pentru mine a fost greu sa inteleg di prima data biggrin.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.