CITAT(Nessie @ 27-11-2007, 05:51 PM)

Eu de exemplu incerc sa tin carbii pe la 30-40%, grasimile pe la 40% si restul proteine.
Ganesha am vazut ca are carbii pe la 50+%. Eu am observat ca daca scad din carbi, slabesc mai usor, atata tot, nu ca ar fi o regula.
Urmareste la tine si vezi!

Eu ii am asa pentru ca... asa maninc eu normal si de buna voie, de am chef de slabit schimb tactica la capitolul sport... la nutritie mi-e prea frica
).gif)
(si nici chef nu prea am, sanatos sa fie, in rest nu ma prea intereseaza).
Nici eu n-am probleme cu colesterolul, dar nici nu vreau sa am vreodata (am sa mai traiesc pe putin 30-40 de ani... tot in corpul asta, tot cu arterele astea) - paza buna trece primejdia rea (colesterolul odata depus NU se mai duce de acolo cu nimic...)
Eu., am sa ma uit dupa materiale... nu am o sursa... unica, eu ce stiu, aplic, etc e rezultatul a o gramada de resurse adunate (de la manualele de la fac. pina la... marele internet). Dar cind dau peste ceva anume, am sa arunc si la tine info-ul, promit.
In general, chestiile de baza:
Grasimi: intre 20-35% (niciodata sub 20 ca e periculos)
Carb: 40-65% (cu cit sint mai multi, cu atit slabesti mai greu, ideea e sa fie complecsi si nu simpli; daca sint prea putini, nu exista nici un pericol... imediat)
Proteine: 10-35%
Grasimi saturate: sub 9%
Sodium: sub 2400 mg
Colesterol: sub 300 mg
Fibre: CEL PUTIN 20-25g (mersul "afara" nu e motivul principal pentru care trebuiesc consumate)