Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Eu.'s home
OneDen.com > Administratie > Arhiva
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
ganesha
Am invatat pe pielea mea ca intotdeauna in viata lucrurile vin gen "una calda, una rece". Poate pentru ca atunci cind suferim sa ne aduca aminte ca totusi viata merge inainte, si ca atunci cind ne bucuram prea tare, sa nu uitam ca totusi sintem... in trecere pe aici. Cine stie... oricum e acolo sus cineva care are grija de noi si care stie raspunsurile.

Sa stii ca-ti sint alaturi cu sufletul, si pentru tristete, si pentru bucurie hug.gif Iar bucuria ta nu e deloc... bicisnica, e un moment greu, intr-adevar, dar faptul ca ai fost promovata arata cit de mult ai muncit, cit de buna esti in ceea ce faci, este normal sa fii mindra si sa te bucuri pentru asta. hug.gif
Eu.
Ganesha, ca de obicei, un suflet cald si vorbe spuse cum pica bine la inimioara hug.gif iti multumesc si apreciez enorm, chiar daca doare rau-rau
nusarich
Gigelu, felicitari pentru promovare!
E greu sa te bucuri din plin acum, cand suferi pentru fosta colega, dar gandeste-te ca poate pentru ea este mai bine acum ca nu mai sufera. Oricum, acolo unde este, ea stie prin ce treci. hug.gif
honey79
hug.gif hug.gif pupic.gif pupic.gif

Te pup dulce dulce, te imbratisez cu drag si-ti spun..FELICITARI pentru noul post.

Imi pare sincer rau sa aud de pierderea fostei colege si-ti prezint Condoleante.

Sper din suflet ca durerea sa treaca si astfel sa te poti bucura cumva, de realizarile personale.

Mi-e dor de tine... poate mai reusim, candva, cumva, sa ne gasim pe mess... si sa mai vorbim.

Pup dulce dulce dulce.

Eu.
Multumesc pentru vorbele bune, atat celor care au scris aici, cat si celor care au dat raspunsuri la celalalt subiect give_rose.gif
Mi-am mai revenit putin - am fost total bulversata zilele astea; in seara in care v-am scris ca am aflat nu am dormit absolut deloc. Am stat in fund pe scaun toata noaptea, m-am uitat la pozele din liceu si am plans sad.gif Stiu ca Domnul e mare si ca deciziile Lui nu avem noi puterea de a le intelege, insa ma doare sa stiu ca un om atat de tanar a trebuit sa plece si, mai ales, sa sufere intr-atat. Cristina s-a chinuit mai bine de un an si jumatate, in chinuri groaznice, avand metastaza osoasa si metastaza la ficat. In ultima perioada era dusa frecvent la urgenta pentru a i se drena litri intregi de lichid din organism, deoarece se umfla. A suferit ingrozitor...
In ultimele luni un coleg de-al nostru a incercat sa lanseze o campanie media la Cluj pt a strange fonduri absolut necesare Cristinei pentru tratamente.
Reproduc mai jos doua dintre mesajele primite de el de la Cristina sorry.gif

"Hi Liviu, te rog sa ma ierti ca n-am scris nici tie nici la Dora dar in seara cand ti-am scris ultima data m-au apucat niste dureri cumplite, mi-a crescut mult ficatul si asa tare ma impungeau coastele credeam ca mi-l perforeaza. Am innebunit de dureri, mai ales ca cu fiecare respiratie mi se misca coastele si se freaca de tumorile de pe ficat. De-atunci respir ca o vrabiuta, doar strictul necesar, si sa nu-ti povestesc prin ce-am trecut: spital, medici perfuzie, medicamente, si acum sunt pe perfuzii dar acasa, am o asistenta care vine. Har Domnului ma simt un pic mai bine ca pot sa cobor putin din pat, dar nu stiu exact cand o sa am eu forte sa scriu mai mult. Iti multumesc ca iti faci griji....comunici tu cu Dora sau ii scriu si ei ca va mai trebui sa asteptw-imi cer mii de scuze!!!- o sa incerc sa-i scriu cat de repede macar idei mai importante!"

"Eu prin mila Domnului lupt in fiecare zi, si vreau sa-ti spun ca D-zeu m-a ajutat foarte mult de cand sunt bolnava si mi-a dat prieteni adevarati si culmea straini carora le pasa de mine. Da sunt bolnava dar Domnul nu m-a lasat, abia am putere dar nu sunt deznadajduita si "I didn't give up"...si vad zilnic cum m-a ajuta sa trec prin incercarea aceasta. Eu sper ca intr-o zi ma va si izbavi de ea intr-un fel sau altul dar asta numai El stie. dar eu nu vreau sa se scrie un articol in care eu sa ma plang! Daca se poate scriem articol despre cum m-a ajutat Domnul si sa fie spre slava Lui.

Sper sa se poata face totul nu dupa pofta si ce gadila urechile oamenilor ci dupa placerea si realitatea in care Domnul m-a ingrijit!
Cu drag, Cristina "

Domnul sa o odihneasca in pace si sa ne aiba pe noi, toti, in paza Lui!

Eu in rest sunt binisor, incerc sa ma acomodez cu noile atributii si sa-mi "descifrez" seful. Imi va fi destul de greu, dar ma bucur ca voi avea multe lucruri noi de invatat. Trag si cu scoala ca nu prea reusesc sa ma adun si sa-mi termin proiectele.
La anul facem nunta - sau, ma rog, ne vom casatori. Nu stiu daca vom face si o nunta clasica, din lipsa de finante si de chef de bataie de cap. Personal as prefera sa mergem undeva pe o plaja doar noi doi si un preot grin.gif

Cam astea sunt noutatile mele, nu prea multe. Incerc sa beau cat mai multe lichide pe zi - la serviciu, ca acasa nu resusesc - fiindca ma cam jeneazaz rinichiul stang.
Cu dieta nu reusesc sa ma mobilizez, nu am energia necesara, desi ar cam trebui ca petrecerea de Craciun bate la usa si eu sunt cam durdulie unsure.gif

Ah, si am aproape 2 saptamani de cand nu mai mananc carne. Nu ii simt deloc lipsa si mi-am reglat din nou tranzitul intestinal + mi s-a curatat f frumos tenul grin.gif
uka
saluty eu. ce mai faci?
Din pacate nu am timp sa citesc nici macar ce scrie pe pagina asta, dar mi-am amintit ca am primit un sms d la tine la acre nu am putut sa raspund din motive de inchis abon cosmote ptr neplata
sunt bine, ma chinui cu serv sa o scoatem cumva la suprafata sa ne mearga si noua bine, altfel..cu teo, e ok, ne intelegem bine
pupiciosi multi simii de scuze ca nu am avut cum sa t mai caut sad.gif
nusarich
Gigelu, felicitari pentru nunta! Sa fie asa cum va doriti voi si sa aveti parte de tot ce-i mai bun!
Eu.
'neatza

uka, ma bucur sa aud ca sunteti bine. poate mai vorbim si noi intr-o zi la tel, ca am muuulte minute cosmote si nu le prea folosesc )).gif

nusha, multumesc pentru urari, chiar daca sunt timpurii. inca nu am stabilit nici o data, nici cererea nu a venit din partea lui. mie una mi-e cam frica )).gif m-am obisnuit asa

plan meniu azi

-ceaiuri multe
-1 banana
-4 mandarine mici
-mancarica de legume din conserva pe care le-am calit putin cu ulei de masline si usturoi
-la cina nu stiu

saptamana trecuta a fost un adevarat dezastru dpdv culinar blushing.gif am tinut-o in fiecare seara cu seminte, cioco si chipsuri, asa ca pana vineri nu cred ca ma urc pe cantar.
sper sa ma tin tare saptamana asta cu dieta si sa nu ma las doborata de aniversarea sinistra din week-end-ul ce vine sorry.gif
bubbles
Neata .Ce faci? yahoo.gif Hai sa ne luam de mana si sa facem hora ingrasacioaselor dance2.gif dance3.gif ca eu nu ca am tinut-o pe mancare rea numai in week dar de miercuri tot ma indop cu cioco,alune,seminte si alte cele lol.gif
Eu.
pai, bubbles, in cazul asta, de azi ne apucam serios de treaba wink1.gif

pana acum:
- o cafea cu lapte 0,1 si indulcitor
- 2 pahare mari cu ceai
- 1 banana
- 1 mandarina
- legumele de mai sus
- un sandwich Kingwich cu: paine multicereale cu seminte, snitel de soia pane, vinete, dovlecei, ardei kapia, ulei de masline, otet, maioneza light fara ou (legumele sunt la gratar)
axe10
CITAT(Eu. @ 26-11-2007, 09:58 AM) *

'neatza

uka, ma bucur sa aud ca sunteti bine. poate mai vorbim si noi intr-o zi la tel, ca am muuulte minute cosmote si nu le prea folosesc )).gif

nusha, multumesc pentru urari, chiar daca sunt timpurii. inca nu am stabilit nici o data, nici cererea nu a venit din partea lui. mie una mi-e cam frica )).gif m-am obisnuit asa

Am yo, am yo tel si pe cosmote...call me, pick me.... blum.gif blum.gif

Ce, nunta...cate pagini nu am citit?! blushing.gif

CITAT(Eu. @ 26-11-2007, 01:13 PM) *

- un sandwich Kingwich cu: paine multicereale cu seminte, snitel de soia pane, vinete, dovlecei, ardei kapia, ulei de masline, otet, maioneza light fara ou (legumele sunt la gratar)

De unde te hranesti tu cu sandwich-urile astea misto?!

hai ca ti-am adus o floare.gif si tie...sunt in dispozitie exuberanta!!
salut.gif
nusarich
Axe, raspund eu pentru Gigelu: era pe pagina asta, dar mai pe la inceput. zicea ea ca s-au hotarat pentru la anul. Deci n-ai mult de citit.
axe10
CITAT(nusarich @ 26-11-2007, 03:59 PM) *

Axe, raspund eu pentru Gigelu: era pe pagina asta, dar mai pe la inceput. zicea ea ca s-au hotarat pentru la anul. Deci n-ai mult de citit.

Asta am vazut....am zis ca o mai fi scris ceva picant pe undeva si nu am prins ideea....merci!
Deea
Felicitari Gigelu! atat pentru promovare cat si pentru nunta! Sper sa ai parte numai de bine pe toate planurile si sa auzi numai vesti bune! pupic.gif
Eu.
)).gif multumesc mult fetelor, sunteti super give_rose.gif
pe mine una m-a cam luat cu tremurici cand l-am auzit atat de hotarat....parca-sh mai celibata o vreme )).gif oricum nu e inca nimic decis 100%.

axe, m-as bucura sa-ti aud glasciorul wink1.gif da un pm cu nr daca vrei

nu stiu ce am azi ca mi-e foame non-stop blink.gif

am mai mancat asa:
- 1 mandarina
- 1 bol cu lapte 0.1% si cereale de la Rommac (cica cereale crocante cu mar copt si scortisoara), bineinteles dulci blushing.gif
- 1 prajiturica mica - aniversare in departament
- 1 cafea cu lapte 0.1% si indulcitor
- 1 pahar mare cu ceai
axe10
M-am conformat...dar tot nu ai zis de sandwich.... grin.gif
honey79
Pupici multi si dulci.
Mi-e dor de tine... sper sa reusim sa ne calmam curand cu toate cele si sa am timp mai mult la dispozitie sa vorbim.

Pupici si imbratisari.
Eu.
Honey pupic.gif si mie mi-e taaaaaare dor de tine sad.gif nu stiu cum nu reusim sa ne intalnim pe mess unsure.gif

axe, de la Mega Image am luat sandwich-ul. Din cate tin minte aveau ceva in genul asta (ba chiar si cu caloriile trecute pe ele) la Snack Attack, dar n-am vazut prin Victoriei buticul
Vezi ca maine te sun grin.gif
axe10
CITAT(Eu. @ 26-11-2007, 08:44 PM) *

Honey pupic.gif si mie mi-e taaaaaare dor de tine sad.gif nu stiu cum nu reusim sa ne intalnim pe mess unsure.gif

axe, de la Mega Image am luat sandwich-ul. Din cate tin minte aveau ceva in genul asta (ba chiar si cu caloriile trecute pe ele) la Snack Attack, dar n-am vazut prin Victoriei buticul
Vezi ca maine te sun grin.gif

Yo nu lucrez in Victoriei...ci pe calea Victoriei...la tilifoane....astept sa dai cu rosii dupa mine acu... rolleyes.gif
Eu.
CITAT(axe10 @ 26-11-2007, 11:02 PM) *

Yo nu lucrez in Victoriei...ci pe calea Victoriei...la tilifoane....astept sa dai cu rosii dupa mine acu... rolleyes.gif

Noa, si de unde vrei sa stiu yo asta?
da' daca esti asa aproape, poate te-oi scoate intr-o zi la un cafei, ca yo lucrez pe titulescu 4-8 )).gif

axe10
CITAT(Eu. @ 26-11-2007, 09:07 PM) *

CITAT(axe10 @ 26-11-2007, 11:02 PM) *

Noa, si de unde vrei sa stiu yo asta?
da' daca esti asa aproape, poate te-oi scoate intr-o zi la un cafei, ca yo lucrez pe titulescu 4-8 )).gif

La America House aia?!

Pai crezui ca zici ca lucrez in Piata Victoriei....
Eu.
dap,la Casa de nebuni )).gif
axe10
CITAT(Eu. @ 26-11-2007, 09:10 PM) *

Am fost si eu la un curs la Ericsson...dar nu te cunosteam pe atunci!

Nasol cu fumatul pe acolo...dardai pe afara ca sa pipezi....poate esti norocoasa si nu fumezi!!
Eu.
CITAT(axe10 @ 26-11-2007, 11:12 PM) *

CITAT(Eu. @ 26-11-2007, 09:10 PM) *

Am fost si eu la un curs la Ericsson...dar nu te cunosteam pe atunci!

Nasol cu fumatul pe acolo...dardai pe afara ca sa pipezi....poate esti norocoasa si nu fumezi!!

sorry.gif ce spuuuui??????? rad un pachet pe zi blushing.gif
axe10
Atunci neaparat cafea si tzagara....
Eu.
CITAT(axe10 @ 26-11-2007, 11:16 PM) *

Atunci neaparat cafea si tzagara....

wink1.gif oki-doki
axe10
Astept cu nerabdare!
Eu.
'neatza

actualizat ticker, ca pierdut 400g, in ciuda porcariilor mancate, din motive de stres si suparare.

cina ieri
- o felie de paine neagra
- un cremwurst vegetal
- 1 feliuta transparenta de swaitzer
- 4 castraveciori murati

md azi
- o cafea cu lapte 0.1% si indulcitor
- un bol cu lapte si cereale (ca ieri)
- acum beau un pahar mare cu "ceai de vara" de la Farres
bubbles
Neata yahoo.gif si felicitari pt cele 500g cheer.gif .De ce esti suparata? sad.gif
Eu.
'neatza bubbles.
doar 400g , nu 500 blum.gif

sunt suparata ca, vorba cantecului " amintirile ma rascolesc" sorry.gif da' trece repede, sper
michelle
Crengu, am uitat sa te felicit pentru nunta! Sa fie cu mult mai frumoasa decat in visele voastre! pupic.gif
bubbles
Ehh si pe mine cateodata ma mai rascolesc dar nu le bag in seama dance3.gif .Tu nu numeri ... doar incerci sa mananci mai putin si mai frumos?
Eu.
Miha )).gif multumesc mult, dar sa astept sa se concretizeze planul.

bubbles, nu numar ca n-am rabdare, dar ma stradui sa mananc cat de cat mai corect.

pranz:
- cafea cu lapte si indulcitor
- omleta cu legume si branza rasa peste
- 2 chifle mici cu masline (de la City Grill)

Hehe, azi am cunoscut pe cineva si mi-a placut wink1.gif
Sper sa repetam intalnirea
ramonavlas
Bine te-am gasit in jurnalul tau hug.gif
In primul rand, am nevoie de cantitati ca sa te ajut cu caloriile. In mare, ce am calculat , pe ziua de azi, pana acum, iese cam asa:
- 2 cafele cu lapte - 20;
- lapte cu cereale - 350; (pt 100 gr cereale, daca nu au mai mult de 300calorii/100gr);
- omleta cu legume si branza rasa - 250 (din 2 oua, legume, iarasi depinde de care, si branza la fel);
- 2 chifle - 130 (daca era in jur de 50 gr).
Total pana acum.....750 calorii. Fructe nimik nu ai de gand? Zic pt ca eu daca nu mananc macar un fruct/zi, mi-e tare greu.

Cu datele pe care le-am gasit eu scrise de tine, deocamdata cu atat te pot ajuta. Sper sa iti fiu de folos si in continuare.
Eu.
ramona, esti o dulce.
din pacate cantitati nu prea stiu, ca am mancat in oras, dar aduc niste completari:
-una dintre cafele era cu 2 cutiute de lapte condensat, care parca e mai gras
- cerealele au 365cal/100g si am mancat cam 80g, deci cam 295 cal
-legumele din omleta erau: ardei, ceapa, morcovi, rosii (nimic gen fasole sau cartofi)
- branza era un strat subtire care nu acoperea omleta in intregime
- chiflele erau de 50g, dar aveau si bucatele de masline negre in ele

merci si scuze de deranj

p.s. nu am apucat sa-mi iau fructe sad.gif
Nessie
nu stiu cum te descurci cu engleza, dar poate te ajuta siteul www.calorie-count.com ca eu acolo socotesc tot.

Iti faci cont si apoi mergi la Account>Food Log si introduci ce ai mancat. Ii dai denumirea in engleza.

De exemplu ai mancat branza, bagi "chees" si ai 100 de rezultate pentru asta. De obicei alimentele crude le gasesti in prima jumatate a listei, restul fiind pentru diferite marci ale produsului. Cand ai gasit ce produs doreai > Add item to food log. Asa faci cu fiecare in parte, iar la sfarsit ai un buton "Analysis" unde iti calculeaza tot ce vrei: caloriile, grasimile, carbii, proteinele, alcool, fibre, vitamine... blink.gif Ce vrei tu.
Eu.
Nessie, multumesc floare.gif am sa incerc.
cu engleza ma descurc, problema e ca nu prea ma pricep la capitolul mancare, dar voi face eu cumva.
si ce fac cand am, de exemplu, un mix de legume care cantarit are 250g? de unde stiu eu cate g cantarea fiecare leguma in parte din punga aceea congelata? blink.gif
Nessie
CITAT(Eu. @ 27-11-2007, 05:07 PM) *

cu engleza ma descurc, problema e ca nu prea ma pricep la capitolul mancare, dar voi face eu cumva.
si ce fac cand am, de exemplu, un mix de legume care cantarit are 250g? de unde stiu eu cate g cantarea fiecare leguma in parte din punga aceea congelata? blink.gif

Cand ai mancare cu info nutritionale pe pachet, le treci pe alea. Daca esti in meniul Food Log, in partea dreapta ai asa: If you know the calorie content for a particular food, add it here using a small form. Si pui direct.

Daca ai facut de exemplu o mancarica de cartofi, pui aproximativ cantitcatile folosite din ingrediente: cartofi, ceapa, ardei, ulei etc.

E putin mai greu la inceput, dar te inveti repede. tot ca la ww, e mai greu pana te inveti sa numeri, apoi vine de la sine.
ganesha
CITAT(Eu. @ 27-11-2007, 05:07 PM) *

Mix-urile de legume congelate le gasesti sub denuminrea de "(frozen) stir fry (vegetables/veggies)", ca de exemplu aici.
Eu.
Nessie, mi-a dat asta pentru ce am mancat astazi blink.gif pentru mine sunt limbi straine sad.gif e de bine sau de rau? ce inseamna "Nutrition grade A-" ? unsure.gif

Nutrition Report

Fat - 24.2% (26 grams)
Protein - 12.4% (30 grams)
Carbohydrates - 31.0% (76 grams)
Alcohol - 0.0%
Other - 32.5%

Daily Sodium Intake - 1,108 mg
Daily Cholesterol Intake - 425 mg
Daily Fiber Intake - 7 grams

Date
2007-11-27

Calories 978
Grams 1,373
Fat 26
Carbs 76
Protein 30
Grade A-

CITAT(ganesha @ 27-11-2007, 07:39 PM) *

Mix-urile de legume congelate le gasesti sub denuminrea de "(frozen) stir fry (vegetables/veggies)", ca de exemplu aici.

indiferent de continutul lor? unsure.gif poate unele au mai multa fasole
ganesha
N-am vazut niciodata fasole in pungile de stir fry. Doar pastai. Pe aici cel putin pungile sint cam la fel, adica legume fiind, daca e vreo diferenta e oricum foarte foarte mica si neesentiala.

* Ma mir ca ti-a dat nota A- (asta se refera la.. calificative, ca la scoala )).gif ) pentru alea 425 mg de colesterol care sint enorm de mult si cele prea putine 7 g fibre. wacko.gif
Nessie
CITAT(Eu. @ 27-11-2007, 05:44 PM) *

[color=#660000]Nessie, mi-a dat asta pentru ce am mancat astazi blink.gif pentru mine sunt limbi straine sad.gif e de bine sau de rau? ce inseamna "Nutrition grade A-" ? unsure.gif

Nutrition Report

Fat - 24.2% (26 grams)
Protein - 12.4% (30 grams)
Carbohydrates - 31.0% (76 grams)
Alcohol - 0.0%
Other - 32.5%

Daily Sodium Intake - 1,108 mg
Daily Cholesterol Intake - 425 mg
Daily Fiber Intake - 7 grams

"Other" ala mi-a mancat sufletul! doh.gif La mine era de obicei in jur de 5%, dar la tine a sarit muuult. blink.gif In rest e ok, depinde de targetul tau.

Eu de exemplu incerc sa tin carbii pe la 30-40%, grasimile pe la 40% si restul proteine. Ganesha am vazut ca are carbii pe la 50+%. Eu am observat ca daca scad din carbi, slabesc mai usor, atata tot, nu ca ar fi o regula.

Urmareste la tine si vezi! wink1.gif
Eu.
CITAT(ganesha @ 27-11-2007, 07:46 PM) *

N-am vazut niciodata fasole in pungile de stir fry. Doar pastai. Pe aici cel putin pungile sint cam la fel, adica legume fiind, daca e vreo diferenta e oricum foarte foarte mica si neesentiala.

* Ma mir ca ti-a dat nota A- (asta se refera la.. calificative, ca la scoala )).gif ) pentru alea 425 mg de colesterol care sint enorm de mult si cele prea putine 7 g fibre. wacko.gif

pai de la ce oare atatea mg de colesterol? de la oua?

ganesha, daca nu cer prea mult, te rog da-mi si mie ceva materiale despre ce cum si cat ar trebui sa mananc pentru a avea nota A )).gif asta tinand cont ca nu mai mananc carne. pray.gif
Nessie
Eu nu am probleme cu colesterolul, asa ca nu l-am urmarit. unsure.gif La fibre ma mai uit cand am probleme blushing.gif 10-15g incerc.

CITAT(Eu. @ 27-11-2007, 05:52 PM) *
ganesha, daca nu cer prea mult, te rog da-mi si mie ceva materiale despre ce cum si cat ar trebui sa mananc pentru a avea nota A )).gif asta tinand cont ca nu mai mananc carne. pray.gif

Nu stiu care a fost meniul, ca nu l-ai pus, dar daca te intereseaza notele )).gif vezi ca in dreptul alimentelor, in lista scrie si ce nota au. Pana la urma nota finala e o medie a lor.
Eu.
CITAT(Nessie @ 27-11-2007, 07:53 PM) *

Eu nu am probleme cu colesterolul, asa ca nu l-am urmarit. unsure.gif La fibre ma mai uit cand am probleme blushing.gif 10-15g incerc.

si eu stau bine cu colesterolul, dar as vrea sa stau si pe viitor.
si cu fibrele blushing.gif stau mai mult decat bine
ganesha
CITAT(Nessie @ 27-11-2007, 05:51 PM) *

Eu de exemplu incerc sa tin carbii pe la 30-40%, grasimile pe la 40% si restul proteine. Ganesha am vazut ca are carbii pe la 50+%. Eu am observat ca daca scad din carbi, slabesc mai usor, atata tot, nu ca ar fi o regula.

Urmareste la tine si vezi! wink1.gif

Eu ii am asa pentru ca... asa maninc eu normal si de buna voie, de am chef de slabit schimb tactica la capitolul sport... la nutritie mi-e prea frica )).gif (si nici chef nu prea am, sanatos sa fie, in rest nu ma prea intereseaza).

Nici eu n-am probleme cu colesterolul, dar nici nu vreau sa am vreodata (am sa mai traiesc pe putin 30-40 de ani... tot in corpul asta, tot cu arterele astea) - paza buna trece primejdia rea (colesterolul odata depus NU se mai duce de acolo cu nimic...)

Eu., am sa ma uit dupa materiale... nu am o sursa... unica, eu ce stiu, aplic, etc e rezultatul a o gramada de resurse adunate (de la manualele de la fac. pina la... marele internet). Dar cind dau peste ceva anume, am sa arunc si la tine info-ul, promit.

In general, chestiile de baza:

Grasimi: intre 20-35% (niciodata sub 20 ca e periculos)
Carb: 40-65% (cu cit sint mai multi, cu atit slabesti mai greu, ideea e sa fie complecsi si nu simpli; daca sint prea putini, nu exista nici un pericol... imediat)
Proteine: 10-35%
Grasimi saturate: sub 9%
Sodium: sub 2400 mg
Colesterol: sub 300 mg
Fibre: CEL PUTIN 20-25g (mersul "afara" nu e motivul principal pentru care trebuiesc consumate)
ramonavlas
Nu ai pt ce EU, si altadata, daca crezi ca e mai usor decat pe site-ul dat de Nessie.
O sa intru si eu pe site-ul ala, sunt curioasa la lactate.....sper ca nu sunt puse cam la gramada, pt ca branzeturile au valori f diferite.
Eu.
ganesha, mii de multumiri!! am sa-mi printez pe o hartiuta info de la tine si le voi lipi de frigider si de birou la serviciu )).gif de maine pe cai serios. am sa mai scad din carbo pana reusesc sa-mi ating target-ul, ca ma simt prea pufoasa.

ramona, o a doua parere in materie de calorii nu strica niciodata pupic.gif

desi e cam greu in romania ca multe lucruri gustoase nu au info nutritionale trecute pe ambalaje, am sa incerc sa cumpar doar chestii care le au trecute
ganesha
CITAT(Eu. @ 27-11-2007, 06:10 PM) *

ganesha, mii de multumiri!! am sa-mi printez pe o hartiuta info de la tine si le voi lipi de frigider si de birou la serviciu )).gif de maine pe cai serios. am sa mai scad din carbo pana reusesc sa-mi ating target-ul, ca ma simt prea pufoasa.

ramona, o a doua parere in materie de calorii nu strica niciodata pupic.gif

desi e cam greu in romania ca multe lucruri gustoase nu au info nutritionale trecute pe ambalaje, am sa incerc sa cumpar doar chestii care le au trecute

Sau poti incerca sa maninci cit mai... fundamental si curat, adica alimente prelucrate de tine direct din starea lor.. nativa (mincaruri de legume,salate,fructe, etc), si aici nu-ti trebuie valori de pe ambalaj, pentru ca marul e mar iar morcovu' e morcov peste tot. Eu aici daaaaa, am valorile trecute peste tot, numa' pe pasta de dinti nu le am )).gif dar prefer oricum sa maninc cit mai... fundamental. E mai bine asa wink1.gif
Eu.
CITAT(ganesha @ 27-11-2007, 08:14 PM) *

Sau poti incerca sa maninci cit mai... fundamental si curat, adica alimente prelucrate de tine direct din starea lor.. nativa (mincaruri de legume,salate,fructe, etc), si aici nu-ti trebuie valori de pe ambalaj, pentru ca marul e mar iar morcovu' e morcov peste tot. Eu aici daaaaa, am valorile trecute peste tot, numa' pe pasta de dinti nu le am )).gif dar prefer oricum sa maninc cit mai... fundamental. E mai bine asa wink1.gif

am sa incerc pe cat posibil sa fac asta, chit ca e greu-greu cu gatitul sorry.gif si nici nu prea-mi plac legumele, da' le mananc de musai
multumesc mult de tot pentru sprijin si imi cer scuze anticipat pentru cat te voi bate la cap cu intrebari grin.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.