CITAT(ina_ceva @ 13-04-2007, 12:00 PM)

Sa te compatimesc sau nu?
...asta-i intrebarea...
Nu, intrebarea este daca vrei tu pietricica mea
CITAT(ina_ceva @ 13-04-2007, 12:00 PM)

Un ananas curatat de coaja, doua maini de patrunjel (frunze) se introduc in blender. Din amestecul obtinut bei o cana seara si una dimineata. (O prietena a incercat acest leac si a reusit sa se elibereze de pietricele

)
Alte sfaturi: - cat mai multa apa (peste 2.5 l pe zi)
...
- fara bere (nu stiu cum vei reusi sa stai pe terasa fara licoarea magica grin.gif )
Am dat si eu un search pe net si am gasit 'spe ceaiuri si amestecuri si sincer sunt putin ametit. Un lucru mi-a recomandat medicul (urologul + medicul care mi-a facut ecografia), si anume sa nu beau lichide in cantitati mari pentru ca imi dilateaza rinichiul si il streseaza mai rau. Cat despre bere, pot sa spun ca are efecte benefice pe o perioada scurta de timp, dar nici macar eu nu as bea bere toata ziua (sau poate ca da

).
CITAT(julyalina @ 13-04-2007, 12:27 PM)

).gif)
pai sunt cam maricele si deci trebuie dizolvate/ sparte mai intai

La asta ma gandesc si eu, ca are o dimensiune cam mare si n-as prea vrea sa o vad iesind pe...
CITAT(ina_ceva @ 13-04-2007, 12:41 PM)

O alta varianta (mai scurta) ar fi urmatoarea:
Seara pui coaja unei portocale in apa rece; dimineata o scoti din acea apa si o pui in alta proaspata (500 ml) si o fierbi intr-un vas acoperit, la foc mic, timp de o ora. Dupa racire, sorbi aceasta bautura picatura cu picatura, timp de 12 ore. Procedezi la fel si a doua zi, cu alta portocala.
Dupa cele doua zile ar trebui sa se vada rezultatul: sedimente de nisip, semn ca piatra s-a dizolvat.
Suna interesant. O sa incerc. Mersi.
CITAT(Nessie @ 13-04-2007, 12:56 PM)

Cu ultrasunete nu se poate sparge?

Ba da, doctorul mi-a zis ca am doua alternative, bombardarea cu ultrasunete sau operatia clasica. Initial am hotarat sa facem ultrasunetele, mai asteptam doar rezultatul altor analize ca sa vedem daca nu ne impiedica nimic sa facem ultrasunetele.
Fetelor, m-ar interesa si un ceai/amestec care sa imi reduca durerile. Precizez ca durerile sunt mai frecvente in fata, semn (probabil) ca piatra s-a apropriat de ureter sau ii blocheaza fluxul. Parerea mea.
PS. Am gresit ieri, e vorba de rinichiul stang, nu drept. Sorry.