Nu va las eu fetili,vai di mini si di mini!

.Doar ca am fost asa obosita ca mi se parea un capat de lume sa incar pozele.
Deci sa o luam sistematic.Dupa ce am arat si treierat netul fiindca voiam ceva deosebit ,am gasit o reteta de ornamente de pus pe tort(trandafiri,frunzulite...bla bla).
pasta pentru ornament de tort100 ml apa,150g zahar,150g lapte praf.
Asta era retewta originala,dar nu stiu:oricantitatile nu sunt bune,ori eu am gresit ceva,cert e ca mi-a intrat mult mai mult lapte praf.Am facut o pasta de consistenta plastilinei.Am colorat-o cu colorant alimentar si frunzele le-am facut taind cu cutitul pur si simplu.Pentru trandafiri,daca intereseaza pe cineva,trimit poze explicative de acasa.Rezultatul:

TortulAcasa l-am facut cu crema de caramel,la munca am avut cu crema de cioco.Ambele au avut la mijloc un strat racoritor de frisca intarita cu intaritor si amestecata cu fructe(acasa mandarine din compot si kiwi.La serviciu:capsuni din compot si kiwi) nu va spun de gust cum a fost,dar va spun ca a disparut cat ai clipi si ca au fost DOAR LAUDE LA SUPERLATIV.Rezultatul(cel de acasa.Pentru la serviciu l-am facut sub forma unei prajituri portionate si fiecare felie a avut cate un mic trifoi de cioco sau o bucatica de frunzulita)
Legume in aspicAm cautat recipiente care sa imi permita portionarea,asa ca am ales paharute de unica folosinta mici.Am pus o frunza de patrunjel la fund(sau telina cand nu am mai avut patrunjel).un strat de boabe de porumb,un strat de cuburi de sunca (mai colorata daca se poate) apoi un strat de mazare.Cred ca mai mergea si ceva rosiatic.La urma iar o frunza.Am facut aspicul cu gelatina si condimente si l-am turnat peste legume in pahare.La servire,am rasturnat ianinte paharul pe farfurie.(din cauza gelatinei a iesit cam neclara poza).Rezultatul:

TraistuteUn pachet de foi de placinta taiate in 4.
Umplutura:ciuperci proaspete tocate cu ceapa,marar din abundenta,condimente,cascaval ras si 1-2 oua.
Am luat cate 2 foite suprapuse,umplutura 1 lingura(depinde cum doriti de mare/mica).Am impachetat si am asezat pachetelul cu gura in jos pe alte 2 foite.Le-am adunat ca pe traistute,dar inainte am uns pe marginea foilor cu pensula,cu ou batut cu smantana.Am uns ap[oi traistuta in intregime cu aceasta marmelada,pt a nu se scoroji foile la copt.Rezultatul:
Aperitiv din peste afumatcca:375 g macrou afumat,125g branza proaspata,sau branza cremoasa,3 oua,jumatate de lamaie,3 linguri cocosate de faina si un praf de copt.
Macroul afumat(l-am dezosat si dezpielitat)am dat pe masina de tocat.L-am amestecat cu branza apoi cu condimentele,zeala de la jumatatea de lamaie si coaja rasa.Am adaugat ouale batute,faina si praful de copt..La cuprot pe hartie in tava de chec.Gustul de milioane usor parfumat si acrisor.Rezultatul:
Mini-tarte cu crema de branza si trandafiras de somonAsta acasa.La munca am folosit in loc de "coashtele" de tarte,felii de castravete de sera,pe care am pus crema de branza si trandafirasul de somon.Pentru efect placut ochiului,castravetele l-am curatat de coaja de-a lungul dar numai cate o fasie pe ici,colo.Au aparut astfel felii in 2 culori.
Mini tarte Acasa:cu umplutura de ciuperci ramasa de la traistute.La munca cu crema facuta din piept si pulpa de pasare la gratar,date pe masina de tocat,impreuna cu 1-2 castraveti murati si maioneza.Au aparut ca niste barcute cu o "panza" din felie de gogosar,prinsa cu o scobitoare.La munca nu prea am facut poze ca nu am avut cand.Rezultatul:

Rulada din cascaval(pe platoul dreptunghiular,pe margine)
Acasa am facut-o imbracand un baton de salam de vara,dar pt la munca m-am gandit la ceva mai fin si:
300g cascaval,de preferinta bucata dreptunghiulara,se pune intr--o craticioara in care in prealabil am clocotit apa,cat sa il acopere.Se ia de pe foc,se pune cascavalul in apa si se acopera vasul 10 min.Apoi se scurge apa,se lasa cat sa se racoreasca f putin(sa poti umbla cu mana prin el) se dezlipeste de pe fundul cratitei si se aseaza pe masa,pe o bucata de celofan sau folie de plastic..Se intinde din el o foaie ,cu sucitorul,pe care u am pus apoi felii de sunca presata in intregimea foii.Am rulat foaia de cascaval ,am strans-o cu folia la capete,ca la salamul de biscuiti.Se da la congelator cateva ore,apoi se lasa la frigider normal pana se taie.In sectiune arata bestial,ca o spirala dubla,in 2 culori.
O colega si-a fotografiat biroul,ce a mai ramas din portia ei:

Acasa am mai avut si friptura la gratar:
Tarte dulciUmplutura:un plic de sarlota de caramel mi-a ajuns la un kg de "coashte" pt tarta.Apoi fructe si tort-jelee deasupra.Rezultatul:

Concluzie:am muncit cate o zi plina pentru fiecare pregateala(acasa si la munca),dar a meritat.Laudele au fost pe masura.Directoarea economica a sunat sa spuna ca nici in strainatate nu a mancat asa ceva.De ce nu deschid firma de catering...
Si asta eu cu neamul meu: