CITAT(danyhoney @ 28-04-2008, 09:33 PM)

Adevarat a inviat !!!!
Bueyyyy, intai pune aici repede-repejor reteta de cozonaci ( eu am multe retete dar parca nici una nu iese cum trebuie

) . Ai tai arata tare bine !!!!
Apoi----in legatura cu domnul cantar .....Fataaaaaaa, tu nu vezi singura ca mijlocelul s-a micsorat , ca partea posterioara nu mai e asa de mare ( chiar daca tu , poate simti altfel ) ca TU radiezi ????????? esti alta persoana daca ma iau dupa cele 2 poze puse de tine !!!!!! Bravo si mergi inainte !!!!!! Sper ca si recuperarea merge bine
O intrebare : ce e cu
Himere ? Ce mai stii de ea ? Stiu ca noi 2 ( Himere si eu ) am avut ceva " discutii " ca sa zic asa dar .... n-a mai dat cam de mult cu
subsemnata ...ar cam fii cazul sa mai zica si ea ceva . Sau tu ....
Neatza fetili!I pup u all
Dany multumesc frumos...Si eu zic ca se cunoaste,dar abia acum cand m-am imbracat la haine de "prajitura"(de sarbatoare) am realizat,ca in rest mai mult in treining prin casa.
Recuperarea merge bine.Chiar mi-am suplimentat "targhetii":intai am dat ocol blocului,incet-incet.Apoi am ajuns la cativa metri mai departe.Ieri am reusit sa strabat distanta dintre casa alor mei si casa mea(stam relativ apropape.Pe vremea cand eram bine strabateam distanta in max 10 min).Ieri a durat mai mult,dar am reusit.Azi vreau sa merg la medic ,dar recunosc :cu masina.Insa provocarea este urcatul scarilor
.Ce sa spun:cu o carja ma descurc foarte bine.Insa fara,inca nu pot.Insa ce sa ma astept?Au fost 2 luni de repaus si eu vreau in 2 saptamani sa zburd?!E foarte bine ca am progresele astea in doar 2 saptamani.Iar de pe 9 mai vreau sa merg la cursuri,care conform legilor lui Murfy,se tin toate la etajul 2.
Dany spre rusinea mea nu mai stiu nimic de Iulia de la 8 martie.Dar atunci spunea ca e prinsa mai mult cu slujba,cu familia si efectiv nu mai are timp sa scrie.Doar ne mai citeste,cand si cand.
Acum despre reteta de cozonaci:am facut reteta pt 4 kg de faina,dar de framantat,am framantat cate 2 kg,ca sa nu se "borsheasca" aluatul ,in asteptarea de a-i veni randul la cuptor.
-4KG FAINA,
-280G DROJDIE
-1,200KG ZAHAR
-1,600KG LAPTE
-2PACH UNT
-24 OUA
-2 CESTI ULEI
-2 LGT SARE
-MIRODENII
UMPLUTURA:
-NUCA-CCA 1KG
-ALBUSURILE BATUTE SPUMA+ZAHAR
-MIRODENII
-----------------------------
1)-SE OPARESTE 100G FAINA/KG CU 100-150G LAPTE/KG.....
2)-SE FREACA DROJDIA CU 2-3 LG ZAHAR ,UN PIC DE LAPTE CALDUT SI O MANA DE FAINA
3)-SE FREACA GALBENUSELE CU ULEIUL,MIRODENIILE,ZAHARUL SI UNTUL TOPIT PE ARAGAZ(pt a se evapora apa care o mai contine si pt un gust mai deosebit).
4)-ALBUSURILE SE PASTREAZA PENTRU UNS COZONACII,PENTRU AMESTECAT CU NUCA SI DACA MAI RAMAN,PENTRU BRANZA DE LA PASCA.NU SE PUN LA COZONAC.
COZONACUL:
---------
FAINA SE CERNE,CA SA INTRE AERUL CALD IN TOATA,SE ADAUGA SAREA,APOI AMESTECUL 1),FARAMITANDU-L PRIN FAINA.SE ADAUGA DROJDIA 2) DUPA CE A CRESCUT SI AMESTECUL 3).
SE FRAMANTA,TURNAND TREPTAT RESTUL DE LAPTE,RAMAS,CA SA IASA UN ALUAT MAI MOALE..SE DEZLIPESTE DE PE MANA,CU ULEI(posibil sa mai depasesti putin cantitatea de ulei,in functie de gradul de umiditate al fainei) SI SE LASA LA CRESCUT.
UMPLUTURA:
-------------
NUCA SE MACINA.SE AMESTECA CU 4-5 LG ZAHAR,2-3 LG DE CACAO SI APOI SE ADAUGA ALBUSURILE SPUMA(LA 4 KG DE FAINA,CAM 1 KG DE NUCA) SI ESENTE DE ROM.SA FIE CAM CA O PASTA MAI GROASA.Rezultatul?!