CITAT(danyhoney @ 11-11-2007, 04:01 PM)

Vreau si eu reteta de la pateuri , te roooooggg !!!!!
Arata demential placinta aia .... " cap aveti , minte ce va trebuie "

Nu e tocmai o reteta, mai degraba reteta gospodinei lenese
Am luat un pachet de foietaj pt pateuri, l-am intins ca e prea gros, l-am taiat patrate si am umplut patratele cu diferite umpluturi: unele cu branza telemea maruntita cu furculita si amestecata cu ou, altele cu cateo ciupercuta mica in care am varat o bucata de branza mai tare (babybell, sigur e si la voi, ca sa iti dai seama de tipul branzei) si unele cu o fasiuta de bacon rulata si o bucatica de cascaval la mijloc. Le-am impachetat in romb (am impreuna cele patru colturi opuse), le-am dat cu ou batut ca pt omleta si gata
Iar placinta cu branza iarasi e f simpla: foi cumparate; compozitia din 1 kg branza de vaci, 1 kg smantana, lasate la scurs de ieri, intr-o batista asezata pe felii de paine ca sa absoarba. Azi dimineata ama mestecat branza, smantana, 7 galbenusuri, 7 linguri de zahar, coaja rasa de la o lamaie, stafide, zahar vanilat si esenta de vanilie si albusurile batute spuma, am turnat compozitia peste prima foaie, am pus si a doua foaie, am facut sorele si la cuptor.
Secretul ca sa nu se usuce (cine nu are Buni sa isi cumpere

) este ca dupa ce o scoti din cuptor sa pui peste ea o carpa uda si stoarsa bine si peste un servet de bcatarie uscat. Se creaza abur si ea se inmoaie.