Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Jurnalul unei pisici alintate
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
dany
CITAT(daconst @ 11-11-2007, 05:29 PM) *

Dany
,aluat de foetaj se gaseste peste tot,Blätterteig e.Eu iau de la Aldi si fac des merdenele cu branza sarata,feta.Tot asa cu ou amestecat si deasupra ung si aluatul cu ou.Ies tare bune.Mai fac si cu branza dulce si stafide...o nebunie.

Multumesc , Dana !
CITAT(Pisik @ 12-11-2007, 08:05 AM) *

Neatza!

Sunt suparatica sad.gif . Azi am zi de nutritionist si azi dim imi arata cantarul cu 1,2 kile mai mult ca ieri. Stiu, eu sunt de vina, dar parca nu am mancat de 1,2 kile. Si mi-e ciuda ca (sper eu) in 2-3 zile o sa se duca, daca ma tin de treaba, dar diseara nu o sa am slabite cele 3 kile sad.gif

E, asta este...nu ma simt nici prea bine, nici fizic nici psihic, sper sa imi revin....

Parca ziceai ca nu te vei plange azi blum.gif
Stiai ca asa se va intampla ( oricum 1,2 kg nu pot fii ) asa ca spui frumusel diseara ca ai avut musafiri ieri si promiti ca te vei tine de treaba de acum incolo si .... pe cai !!!
Si nutritionistul e tot om si are cateodata musafiri asa ca stie cum e .

hug.gif
May
Neatza pupic.gif sunt sigura ca o sa inteleaga nutritionista, nu-ti face griji, important e sa stii tu ca ai slabit, chiar daca nu se vede azi smile.gif
Pisik
Multumesc mult Nusa, Dany, May pupic.gif
Stiu ca aveti dreptate, dar mi-era si mie ciuda, chiar 1,2 kile, mi se pare f mare diferenta. Ieri aveam 71,5 si ma bucuram si azi 72,7. Dar sigur in cateva zile isi revine si atunci schimb si eu tickerul )).gif
stardust
Pis, nu fii necajita ca nu are rost. Cum spunea si nusha, astea sunt chestii firesti care fac parte din viata noastra. Cred ca am devenii cu totii niste frustrati daca numai la mancare sanatoasa ne-am gandi desi poftele noastre se indreapta in alta directie. Mi se pare firesc sa pacatuim, mai ales atunci cand o facem planificat.

Te cred ca esti necajita, si eu as fi. Dar sper ca nu esti necajita de ceea ce s-ar putea sa spuna/gandeasca nutritionista! Asta ar fi cea mai mare prostie dupa mine! Tu slabesti pentru tine si nu pentru ea. Iar tu stii mai bine decat oricine cate eforturi ai depus, indiferent daca rezultatele au aparut sau nu.

Hai, capul sus, ca oricum nici nu ai nevoie sa slabesti!! pupic.gif
Pisik
CITAT(stardust @ 12-11-2007, 02:38 PM) *

Pis, nu fii necajita ca nu are rost. Cum spunea si nusha, astea sunt chestii firesti care fac parte din viata noastra. Cred ca am devenii cu totii niste frustrati daca numai la mancare sanatoasa ne-am gandi desi poftele noastre se indreapta in alta directie. Mi se pare firesc sa pacatuim, mai ales atunci cand o facem planificat.

Te cred ca esti necajita, si eu as fi. Dar sper ca nu esti necajita de ceea ce s-ar putea sa spuna/gandeasca nutritionista! Asta ar fi cea mai mare prostie dupa mine! Tu slabesti pentru tine si nu pentru ea. Iar tu stii mai bine decat oricine cate eforturi ai depus, indiferent daca rezultatele au aparut sau nu.

Hai, capul sus, ca oricum nici nu ai nevoie sa slabesti!! pupic.gif

Iti multumesc mult, esti tu scumpica ca zici ca nu am nevoie, nu e chiar asa, din pacate; dar nu e o urgenta, e adevarat, adica mai usurel si fara sacrificii prea mari e mai bine zic eu pupic.gif
Pisik
Am venit sa imi torn cenusa in cap. Am fost la dr. nutritionist, a fost ok, i-am zis ca mi-au venit rusii si ca ieri am avut fix 3 kile, a zis ca ok, deocamdata raportam doua si ca pana data viitoare vrea 3. Nu ne-a schimbat f tare regimul, la pranz avem pui cu salata si o felie de paine, iar seara legume sau supa de pui si iaurt. MD-ul la fel si gustarile de fructe; iar in zilele de post aceleasi combinatii, ca oricum sunt multe variante

Probl e ca azi am fost f depimata, am plans de cateva ori la serviciul, mi-au venit si rusii si dupa ce aveam de raportat o frumusete de zi, cu legume la pranz, cu salata de la spring seara, cand am ajuns acasa, dupa ora 21.00 am basculat covrigei, ciocolata si bomboane cu cafea devil.gif . Ceea ce se cheama "mancat compulsiv" de-adevaratelea. Acum imi vine sa ma strang de gat, ca mi-e clar ca nu mai vad eu kilul ala inapoi, ba poate chiar le pun si pe celelalte. Nu pot sa inteleg cum pot sa fiu atat de slaba si de tampita: dupa ce am avut ieri o zi de dezmat, dupa cde m-a laudat femeia aia si mi-a dat 3 kile pana pe 5 dec. , dupa ce voi toate sunteti asa cuminti, Paula are 8 zile fara dulce (bravo Paula!), Buretica la fel, dupa ce ca toate ma sustineti si ma ajutati, eu vin ca vaca aia care da cu piciorul in oala de lapte dupa ce a umplut-o! Hai ca sunt plina de draci, poate pana maine imi revin.

Va rog supravegheati-ma si cereti-mi meniuri, ca se pare ca nici de rusine nu mai stiu mad.gif
bpaula
pisik tocmai plansul asta si starea de deprimare iti face mai rau si te impinge la dulce...ai pus parca la luchi in jurnal un mesaj optimist, ia sa te vad ca te tii de el...si ca o iei pas cu pas si relaxat, chiar nu ai motive de suparare (pentru cum arati) ca nu e grava situatia si daca nu te-ai mai stresa atata cu slabitul sunt sigura ca ar fi mai usor

ai alte motive care iti mai umbresc ochii, nu te mai preocupa atata si cu slabitul..te rog eu mult, ai incredere in tine pupic.gif .. uite ca trimit si la tine un pic din vointa mea ca sa ai de samanta smile.gif
Pisik
Draga Paula, plansul, nervii si tristetea mea au cauze mult mai profunde decat slabitul, dar ma enerveaza ca sunt asa slaba si nu sunt in stare sa ma tin pana la capat....macar atata, sa ma concentrez pe slabit si sa il duc la capat.
Hai da-mi vointa de la tine ca mi-e sa nu intru iar in cercul vicios...trebuie sa ma tin iarasi ca lumea 4-5 zile sa imi reintru in mana....
dany
Pisi , macar te certi singura si asa imi economisesc eu cuvintele .

Ok , de data asta zic ca nu are rost sa te faci cu ou si cu otet : stress + rusi !!! Multe fete au pofta de dulce in perioada rusilor !

Hey , 5 decembrie ???? E destul timp pana atunci ! 3 saptamani in care e realizabil sa slabesti 3 kg !!!

Gata cu dezmatul , gata cu papa aiurea , da ???? Asa vei reusi !!!! Hai , de maine incepi de la 0 !!!

hug.gif

Inca ceva : mai tii minte cand trebuia sa pleci la iubi tau in Germania si ne-ai dat pe toate pe spate cum ai slabit ????? Ar fii vreo sansa sa gasesti , din nou , un motiv asa de puternica care sa te faca sa te tii de treaba ? Ia gandeste-te !
bpaula
stiu ca sunt cauze mult mai profunde carora li se datoreaza plansul, de asta ziceam sa nu mai adaugi si asta cu slabitul ca nu te ajuta cu nimic...

cat despre vointa si luat de la capat stiu si eu cum e...dupa 2 ani in care m-am mentinut in ultimele 4 luni am pus 5 kile si tot "maine" ma apucam de regim...acum se pare ca m-am si apucat dar a durat mult pana sa vina "mainele" si la mine

pupic.gif
Pisik
CITAT(danyhoney @ 13-11-2007, 12:43 AM) *

Pisi , macar te certi singura si asa imi economisesc eu cuvintele .

Ok , de data asta zic ca nu are rost sa te faci cu ou si cu otet : stress + rusi !!! Multe fete au pofta de dulce in perioada rusilor !

Hey , 5 decembrie ???? E destul timp pana atunci ! 3 saptamani in care e realizabil sa slabesti 3 kg !!!

Gata cu dezmatul , gata cu papa aiurea , da ???? Asa vei reusi !!!! Hai , de maine incepi de la 0 !!!

hug.gif

Inca ceva : mai tii minte cand trebuia sa pleci la iubi tau in Germania si ne-ai dat pe toate pe spate cum ai slabit ????? Ar fii vreo sansa sa gasesti , din nou , un motiv asa de puternica care sa te faca sa te tii de treaba ? Ia gandeste-te !

Dany pupic.gif

Sper ca pana pe 5 dec sa reusesc cele 3 kile. De motivatie, nu stiu, o sa incerc sa gasesc ceva suficient de puternic, hainele care nu ma mai incap ar fi o solutie dry.gif
ganesha
Pisik frumos, nu mai vorbi urit de tine!!!! Ca asta e cea mai mare greseala pe care o faci, e de fapt singura!!! Nu covrigeii, si nici cioco, si nici bomboanele cu cafea nu sint dusmanii aici, ci epitetele pe care ti le... acorzi. E o vorba care zice ceva, si bine zice: It's better to eat the wrong food with the right attitude, than the right food with the wrong attitude. Cuvintele si parerile astea ale tale despre tine atunci cind gresesti au un impact de o mie de ori mai mare decit iti dai seama, si de o suta de ori mai mare decit toate dulciurile din lume adunate.
FIecare trece prin suisuri si coborisuri, nu putem sta mereu sus, pe baricade. AI mincat frumos, ai avut o cadere, asta e, treci mai departe. De o sa mai vina una, asta e iar... treci si peste ea. Sentimentele de vinovatie o sa te faca sa treci din ce in ce mai greu peste ele si sa le rezisti.

Si ca sa nu mai vorbim ca un kil de grasime necesita 7000 de calorii (sa-l pui sau sa-l dai jos). Pai... doar n-ai mincat tu, de ieri pina azi IN PLUS fata de cit iti e necesarul vreo 10 000 de calorii (ca atita e in kilul ala jumate de pe cintar). Cheer up, si hai sa iesim din balarii (ca si eu sint prin ele) si sa ne inturnam la drumu' cel drept. pupic.gif
Pisik
CITAT(ganesha @ 13-11-2007, 12:46 AM) *

Pisik frumos, nu mai vorbi urit de tine!!!! Ca asta e cea mai mare greseala pe care o faci, e de fapt singura!!! Nu covrigeii, si nici cioco, si nici bomboanele cu cafea nu sint dusmanii aici, ci epitetele pe care ti le... acorzi. E o vorba care zice ceva, si bine zice: It's better to eat the wrong food with the right attitude, than the right food with the wrong attitude. Cuvintele si parerile astea ale tale despre tine atunci cind gresesti au un impact de o mie de ori mai mare decit iti dai seama, si de o suta de ori mai mare decit toate dulciurile din lume adunate.
FIecare trece prin suisuri si coborisuri, nu putem sta mereu sus, pe baricade. AI mincat frumos, ai avut o cadere, asta e, treci mai departe. De o sa mai vina una, asta e iar... treci si peste ea. Sentimentele de vinovatie o sa te faca sa treci din ce in ce mai greu peste ele si sa le rezisti.

Si ca sa nu mai vorbim ca un kil de grasime necesita 7000 de calorii (sa-l pui sau sa-l dai jos). Pai... doar n-ai mincat tu, de ieri pina azi IN PLUS fata de cit iti e necesarul vreo 10 000 de calorii (ca atita e in kilul ala jumate de pe cintar). Cheer up, si hai sa iesim din balarii (ca si eu sint prin ele) si sa ne inturnam la drumu' cel drept. pupic.gif

Ganesha, ma insult ca poate ma trezesc )).gif . Fac si eu haz de necaz, ca la ce stare de cacao am in ultimele zile (certuri zilnice cu sotul, stare de letargie la serviciu, lipsa acuta de chef de viata, ochi plini de lacrimi instant la vederea unui copil, etc.) nu prea mai am alte solutii.....am mai aflat astazi si ca ne vine sefa la dept nostru, adica exact de ce ma temeam mai tare, o femeie sefa....
pai un kil jumate am avut pe cantar, dar cred ca e de la rusi. hai sa iesim din balarii, sunt de acord cu tine, dar e mai greu cu faptele.....ca cu vorba vreau, cum sa nu vreau?
May
Ce sa mai zic si eu ca nu mai am loc de fetele astea si sfaturile lor bune. Sfatul meu ar fi sa nu mai tii dulciuri in casa, pt ca in seara asta daca nu aveai in casa, nu cred ca te duceai sa cumperi wink1.gif
nusarich
Pisi, capul sus. Si da, May are dreptate, nu mai tine dulciuri in casa. Si eu am verificat pe pielea mea cum e cu dulciurile.
Tu ai multe chestii de care te stresezi, dar crede-ma ca nu faci deloc bine. Lasa lucrurile sa se intample, nu le forta. Toate avem stresuri de ceva sau cineva, dar asta e viata, trebuie sa le luam in piept pe toate si sa nu ne dam batute.
Pisik
Mercic May, Nusa pupic.gif
Dulciuri in casa nu pot spune ca am f multe, mai aveam niste cioco ramasa de la prajitura si bomboanele alea nu stiu pe unde le-am gasit...acum insa vine pachetul de la socra-mea, nici nu vreau sa stiu ce contine dry.gif
Azi aveam cu 100 gr mai mult decat tickerul, deci sper sa imi revin usor, usor...
nusarich
CITAT(Pisik @ 13-11-2007, 11:11 AM) *

Mercic May, Nusa pupic.gif
Dulciuri in casa nu pot spune ca am f multe, mai aveam niste cioco ramasa de la prajitura si bomboanele alea nu stiu pe unde le-am gasit...acum insa vine pachetul de la socra-mea, nici nu vreau sa stiu ce contine dry.gif
Azi aveam cu 100 gr mai mult decat tickerul, deci sper sa imi revin usor, usor...

Ei vezi? Sigur o sa-ti revii, fii mai optimista. Si chiar daca vine pachetul, ascunde-l undeva si uita de el. Desfa-l doar cand te vei simti tu confortabil sau cand vei avea musafiri.
Pisik
Meniu azi:

MD: 2 felii paine integrala, 35 gr pui, 50 gr mozarella, rosie, castravete
G1: mar
P: 130 gr pui, salata verde cu ulei de masline si lamaie, 1 felie paine
G2: 2 mandarine
C: 250 ml iaurt, 1 felie paine

Sper sa ma tin de el. Diseara mergem la noua casuta a finilor, care inca nu este gata, mergem sa o vedem in stadiu de "lucru"
daconst
Acum am citit si eu noutatile la tine,dar cred ca intre timp s-a rezolvat situatia ca vad ca ai un meniu frumos.
Hai tine-te de el si arata-ne ce poti! wink1.gif
bubbles
Neata Pisik hug.gif .Sunt si eu pe baricade asa ca ai grija ce mananci ca "I`m watching you!" blum.gif
Pisik
Neatza!

Aseara iar am fost cam pe aratura, mai putin grav, dar am fost. La 18.00 am papat iaurtelul cu painica neagra, dar mi-era o foame de lup, asa ca am mers cu sotul le Sheriffs si am papat o salata (a continut mai mult humus, ca mi-a fost f pofta); apoi am papat un pic de covrig si in vizita la finuti am rontait ceva fistic si biscuitei si am baut un pic de suc natural de moprcov cu inca ceva. Nu e ok, stiu, rusi si stari depresive...nu sunt o scuza, vorba lui Dumbo la neuroni, dar...asta este....

Meniu propus azi:
MD: 2 felii cereale expandate (orez si grau), 2 kiwi
P: vinete la cuptor cu legume (facut de Buni, nu stiu reteta, dar e delicios), 1 felie paine
G2: portocala

Mai am inca un mar, pe care vad eu cand il mananc. La cina nu stiu...sper sa nu o dau in bara.

Sincer, nu prea ma preocupa dieta (iarasi). De fapt, nu prea ma mai preocupa nimic si asta e f grav, stiu, dar I cand't help it pt moment. Doar sunt depresiva, stau pe forumuri si ma gandesc ca nu am realizat nimic anul asta...... sorry.gif
buretel
pupic.gif Pisik, daca nu te-ai concentra atat de mult la dieta, ar fi mult mai bine, pt tonusul tau. Nu te mai autoflagela la orice greseala in afara meniului hug.gif
nusarich
Pisi, sa nu te aud ca nu ai realizat nimic anul asta ca te bat de nu te vezi! Ba ai realizat, desi poate acum nu esti constienta de asta. In primul rand ai reusit sa-ti consolidezi relatia cu sotiorul tau, ceea ce este un lucru minunat si extrem de important (mie mi se pare cel mai important, faptul ca va sustineti reciproc si ca incercati sa treceti peste clipele mai putin placute).
Apoi: la job ai demonstrat ca esti capabila sa faci mai mult si te-ai si "manifestat" in legatura cu asta si fata de sefi si fata de altii (sa nu uiti ca ti-a fost propus un job mai bine platit de catre altii...). O alta chestie: salonul auto a fost un succes, desi n-ai realizat probabil din cauza oboselii.
Acum: daca simti ca nu mai esti in stare sa-ti urmaresti dieta cu ochi de vultur, eu zic sa mananci ceea ce trebuie macar in principiu. Ca mai scapi la o aluna/fistic ceva, macar esti impacata ca sunt grasimi bune pentru creier, nu sunt prajituri care sa-ti faca mai mult rau. Pentru ca ai reusit sa nu te mai gandesti la dulciuri tot timpul, e foarte bine si e un mare pas inainte.

Pentru stari depresive, as zice sa bei ceai de sunatoare. Face minuni!

Nu te mai stresa atat, ti-am mai zis, ia-le incet si pe rand. Si inca ceva: minuni se pot intampla cand te astepti mai putin. Stiu ca suna ciudat, dar eu tot sper sa poti sa te vezi cu ochii altcuiva, care e un pic mai "rece" decat tine in unele chestii care te privesc. hug.gif
Eu.
Pisik, ascult-o pe nusha, ca vorbeste ca un om mare si are perfecta dreptate in ceea ce iti spune. Ai realizari frumoase anul acesta si chiar daca dieta nu merge asa cum ai vrea tu, ai mai multa rabdare cu tine si organismul tau si vei vedea ca te va rasplati. floare.gif
daconst
CITAT(nusarich @ 14-11-2007, 12:47 PM) *

Si inca ceva: minuni se pot intampla cand te astepti mai putin. hug.gif

Nici nu sti cit adevar se ascunde in fraza asta!!!! wink1.gif
bubbles
Pisi bataita.gif nu mai vorbi asa.Daca tu nu ai realizat nimic atunci eu .. chiar sunt un nimic ca dupa cate vezi nici sa ma angajez nu reusesc doh.gif asa ca tu fumeie ia un pupic.gif si buna dispozitie de la mine si sa nu mai auzim ca vorbesti asa di tini blum.gif
Pisik
CITAT(nusarich @ 14-11-2007, 12:47 PM) *

Pisi, sa nu te aud ca nu ai realizat nimic anul asta ca te bat de nu te vezi! Ba ai realizat, desi poate acum nu esti constienta de asta. In primul rand ai reusit sa-ti consolidezi relatia cu sotiorul tau, ceea ce este un lucru minunat si extrem de important (mie mi se pare cel mai important, faptul ca va sustineti reciproc si ca incercati sa treceti peste clipele mai putin placute).
Apoi: la job ai demonstrat ca esti capabila sa faci mai mult si te-ai si "manifestat" in legatura cu asta si fata de sefi si fata de altii (sa nu uiti ca ti-a fost propus un job mai bine platit de catre altii...). O alta chestie: salonul auto a fost un succes, desi n-ai realizat probabil din cauza oboselii.
Acum: daca simti ca nu mai esti in stare sa-ti urmaresti dieta cu ochi de vultur, eu zic sa mananci ceea ce trebuie macar in principiu. Ca mai scapi la o aluna/fistic ceva, macar esti impacata ca sunt grasimi bune pentru creier, nu sunt prajituri care sa-ti faca mai mult rau. Pentru ca ai reusit sa nu te mai gandesti la dulciuri tot timpul, e foarte bine si e un mare pas inainte.

Pentru stari depresive, as zice sa bei ceai de sunatoare. Face minuni!

Nu te mai stresa atat, ti-am mai zis, ia-le incet si pe rand. Si inca ceva: minuni se pot intampla cand te astepti mai putin. Stiu ca suna ciudat, dar eu tot sper sa poti sa te vezi cu ochii altcuiva, care e un pic mai "rece" decat tine in unele chestii care te privesc. hug.gif

Stiu ca ai dreptate si iti multumesc. Cateodata insa ma simt atat de mica si de neputincioasa.
Si ma gandeam ca nu am realizat nimic in comparatie cu anul trrecut cand am facut baile, ne-am casatorit, a fost iubi plecat in Germania si a facut banuti si in comparatie cu mai toti apropiatii nostri care si-au luat case, si-au renovat case, si-au facut proiecte de case, fac copii, etc.

O sa incerc sa "ies" un pic din mine si sa ma privesc cu alti ochi, cateodata imi iese, alte dati nu pupic.gif

Dana, Eu, Bubble, multumesc mult.
Bubbles, tu te-ai maritat, deci ai facut ceva blum.gif
daconst
Pisik,eu am mai invatat ceva,ca in viata nu trebuie sa te compari cu nimeni si atunci esti fericit!
Intodeauna va fi cineva mai sus decit tine sau cu mai multe realizari.Important e sa fii multumita cu ce ai si sa realizezi ce ai de fapt.Ca sigur daca tot vrei sa te compari sunt si multi altii mai saraci sau mai necajiti ca voi. floare.gif
nusarich
Pai Pisi, draga mea, daca ar fi sa ma compar EU cu cineva, ar trebui sa gasesc cel mai scurt drum sper Dunare... ca deh, nu m-am maritat, nu am facut / nu fac copii, nu mi-am luat casa / masina sau altceva, nu mi-am gasit un job mai bun, nu "am" ... nimic. Adica nimic-nimic.
In schimb am schimbat doua parbrize si o luneta (sparte din vina altora) la masina, iar in a doua parte de concediu am stat si-am bolit. Am avut motanul bolnav, acum e iubi bolnav, ce sa-ti mai povestesc? Sa caut drumul ala sad.gif ?

Deci fruntea sus, greutatile sunt facute sa le infruntam, nu sa ne cramponam de ele.
Pisik
CITAT(nusarich @ 14-11-2007, 02:41 PM) *

Pai Pisi, draga mea, daca ar fi sa ma compar EU cu cineva, ar trebui sa gasesc cel mai scurt drum sper Dunare... ca deh, nu m-am maritat, nu am facut / nu fac copii, nu mi-am luat casa / masina sau altceva, nu mi-am gasit un job mai bun, nu "am" ... nimic. Adica nimic-nimic.
In schimb am schimbat doua parbrize si o luneta (sparte din vina altora) la masina, iar in a doua parte de concediu am stat si-am bolit. Am avut motanul bolnav, acum e iubi bolnav, ce sa-ti mai povestesc? Sa caut drumul ala sad.gif ?

Deci fruntea sus, greutatile sunt facute sa le infruntam, nu sa ne cramponam de ele.

hug.gif mare dreptate ai. Ma gandesc cand ma apuca la copilasii bolnavi, la Darius si la multi ca ei si imi trece urgent depresarea, dar, cum spuneam, nu merge intotdeauna
dany
CITAT(daconst @ 14-11-2007, 11:30 AM) *

Pisik,eu am mai invatat ceva,ca in viata nu trebuie sa te compari cu nimeni si atunci esti fericit!
Intodeauna va fi cineva mai sus decit tine sau cu mai multe realizari.Important e sa fii multumita cu ce ai si sa realizezi ce ai de fapt.Ca sigur daca tot vrei sa te compari sunt si multi altii mai saraci sau mai necajiti ca voi. floare.gif

Nici ca puteai spune mai bine , Dana hug.gif Ia aminte , Pisi , si fii multumita cu ce ai ! Ce iti lipseste tie va veni , sigur !! Aveti un pic de luptat dar va veni si atunci vei spune : uite ca s-a intamplat si minunea sa fim 3 ! hug.gif pupic.gif
Pisik
Meniu azi (ceva mai bine, dar tot nu perfect)

MD: 2 kiwi, 2 felii cereale expandate
G1: 2 mere
P: vinete cu legume, 1 felie paine
C: 1-vinete cu legume (am mai avut ramas de la pranz), 1 felie graham gasita pe la servici )).gif
2 (acasa) - aprox. 50 gr seminte floarea soarelui crude, luate de la plafar (f bune, spre deosebire de alea de dovleac)

Pt maine mi-am facut paste integrale (100 gr) fierte si atat si o salata verde cu lamaie si ulei de masline.
Vreau sa tin macar prima sapt de post, apoi sa revin la luni-miercuri-vineri
dany
Hai ca merge !!!!! hug.gif
bubbles
Bravo Pisik cheer.gif
axe10
CITAT(Pisik @ 14-11-2007, 09:18 PM) *

Meniu azi (ceva mai bine, dar tot nu perfect)

MD: 2 kiwi, 2 felii cereale expandate
P: vinete cu legume, 1 felie paine
C: 1-vinete cu legume (am mai avut ramas de la pranz), 1 felie graham gasita pe la servici )).gif
2 (acasa) - aprox. 50 gr seminte floarea soarelui crude, luate de la plafar (f bune, spre deosebire de alea de dovleac)

Pt maine mi-am facut paste integrale (100 gr) fierte si atat si o salata verde cu lamaie si ulei de masline.
Vreau sa tin macar prima sapt de post, apoi sa revin la luni-miercuri-vineri

Vinetele astea cum le faci....ca eu sunt nebuna dupa vinete!!!
Pisik
Tre sa iau reteta de la Buni ca ea le face. pe sucrt, stiu numa ca sunt oparite si pa urma bagate la cuptor cu multe legume (morcovi, rosii, etc.), se cheama vinete bulgaresti sau asa ceva.

Iau reteta

Meniu azi (partial)

MD: 2 felii paine integrala, pateu vegetal, rosie
P: paste integrale (100gr nefierte), salata verde cu ulie masline si lamaie
C: nu stiu
axe10
CITAT(Pisik @ 15-11-2007, 09:27 AM) *

Tre sa iau reteta de la Buni ca ea le face. pe sucrt, stiu numa ca sunt oparite si pa urma bagate la cuptor cu multe legume (morcovi, rosii, etc.), se cheama vinete bulgaresti sau asa ceva.

Iau reteta
Meniu azi (partial)

MD: 2 felii paine integrala, pateu vegetal, rosie
P: paste integrale (100gr nefierte), salata verde cu ulie masline si lamaie
C: nu stiu

Ok..am rabdare. O zi fructuoasa azi in d'ale dietelor.
buretel
Astept si eu reteta, al meu e topit dupa vinete drool.gif Eu nu bad.gif
Pisik, sa ai o zi frumoasa pupic.gif
Pisik
Vinete umplute

Se aleg vinete siluete, se [*****]ăță ceapa, se taie solzișori, se pune la fiert în puțină apă până scade, se adaugă apoi morcovii (dați pe răzătoarea mare) și ardeiul gras tăiat șuvițe subțiri. Toate acestea se călesc cu puțină apă și puțin ulei (să fie chiar puțină, pentru că legumele lasă și ele apă) apoi se lasă la răcit. Se [*****]ăță mult usturoi (2 – 3 căpățâni), între timp se spală vinetele, se [*****]ăță de codițe și se crestează în trei, pe verticală. Vinetele se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă la răcit și la scurs într-o strecurătoare. După ce se răcesc și se scurg, vinetele se umplu cu prima compoziție (roșii, ceapă, morcovi, ardei grași) și se așează într-o cratiță pe frunze de țelină. În vinete se pune și usturoiul crud, apoi se acoperă cu mult sos din roșii proaspete și (sau) bulion și se bagă la cuptor. Atunci când se rumenesc suficient, se scot și se acoperă cu mult pătrunjel tocat mărunt.

ha ha, nu ma lasa sa scriu curata, ca cica e cuvant urat lol.gif
buretel
lol.gif lol.gif lol.gif Tare de tot!!!
axe10
Ce a fost cenzurat frate intr-o reteta!?
Merci pisi.
nusarich
CITAT(Pisik @ 15-11-2007, 01:55 PM) *

Vinete umplute

Se aleg vinete siluete, se [*****]ăță ceapa, se taie solzișori, se pune la fiert în puțină apă până scade, se adaugă apoi morcovii (dați pe răzătoarea mare) și ardeiul gras tăiat șuvițe subțiri. Toate acestea se călesc cu puțină apă și puțin ulei (să fie chiar puțină, pentru că legumele lasă și ele apă) apoi se lasă la răcit. Se [*****]ăță mult usturoi (2 – 3 căpățâni), între timp se spală vinetele, se [*****]ăță de codițe și se crestează în trei, pe verticală. Vinetele se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă la răcit și la scurs într-o strecurătoare. După ce se răcesc și se scurg, vinetele se umplu cu prima compoziție (roșii, ceapă, morcovi, ardei grași) și se așează într-o cratiță pe frunze de țelină. În vinete se pune și usturoiul crud, apoi se acoperă cu mult sos din roșii proaspete și (sau) bulion și se bagă la cuptor. Atunci când se rumenesc suficient, se scot și se acoperă cu mult pătrunjel tocat mărunt.

ha ha, nu ma lasa sa scriu curata, ca cica e cuvant urat lol.gif

Intreb si eu ca un om care nu stie: cum se cresteaza vinetele pe verticala si se umplu cu compozitia de legume? Unde sa baga legumele alea? Se taie / cresteaza in mijloc? Ma scuzati, dar la ora asta sunt... wacko.gif
Pisik
Din ec am vazut eu, se fac niste crestaturi in lung, dar nu cat sa o tai de tot, doar cat sa iti permita sa o "indesi" un pic cu compozitie de legume. Si eu sunt cam wacko.gif , deci nu stiu daca am explicat cum as fi vrut
nusarich
CITAT(Pisik @ 15-11-2007, 02:38 PM) *

Din ec am vazut eu, se fac niste crestaturi in lung, dar nu cat sa o tai de tot, doar cat sa iti permita sa o "indesi" un pic cu compozitie de legume. Si eu sunt cam wacko.gif , deci nu stiu daca am explicat cum as fi vrut

Aha, m-am luminat Lighten.gif . Ei, asa da... hug.gif
ganesha
Bestiala faza cu editarea retetei lol.gif Da' faina si reteta! Am trecut sa pup Pisik pupic.gif
Pisik
Pup si eu Ganesha pupic.gif

Meniu ieri

MD: 2 felii paine, pateu vegetal, rosie
P: 100 gr paste integrale nefierte, salata verde, ulei de masline
C: supa de legume, crutoane (City Grill); mai tarziu m-am intalnit cu nasii la Gloria Jeans si am baut un fel de shake de fructe, fara lapte, doar fructe, sirop si gheata

Azi aveam 72,1, de cateva zile stagnez aici, bine macar ca nu mai creste dry.gif

Meniu azi(partial)

MD: 2,5 felii orez expandat, pomelo
P: vinete (mai am de miercuri), salata verde, 1 felie de paine
G2: mar
C: habar n-am
bubbles
Neata yahoo.gif .Ce faci Pisik?Felicitari pt meniuri si pt vointa hug.gif .Tu ai cantar digital sau mecanic? pupic.gif
buretel
Ai mancat pastele simple, doar fierte? unsure.gif Nu ti-a fost foame? Ca eu as fi ros si farfuria lol.gif
Bravo pt stagnare, o sa vezi ca incet incet o sa o ia la vale tickerul tau pupic.gif
Pisik
CITAT(bubbles @ 16-11-2007, 11:32 AM) *

Neata yahoo.gif .Ce faci Pisik?Felicitari pt meniuri si pt vointa hug.gif .Tu ai cantar digital sau mecanic? pupic.gif

digital

CITAT(buretel @ 16-11-2007, 11:33 AM) *

Ai mancat pastele simple, doar fierte? unsure.gif Nu ti-a fost foame? Ca eu as fi ros si farfuria lol.gif
Bravo pt stagnare, o sa vezi ca incet incet o sa o ia la vale tickerul tau pupic.gif

paste simple, cu ulei de masline si ierburi
bubbles
Uhh nu stiu de ce aveam impresia ca ai mecanic huh.gif .Ma gandeam sa ma tund ca tine dar mi-e frica )).gif ca parul meu e foarte dificil si daca e scurt sta ca la afro lol.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.