CITAT(Nessie @ 03-05-2007, 01:49 PM)

Pisik, tot citesc cum te chinuie regimul ala si imi pare tare rau de tine.
Trebuie sa imi spun parera ca simt ca mor.

Sunt curioasa la ce nutritionist ai fost ca mi se pare bataie de joc. Toti nutritionistii de care am auzit pe la noi au fiecare cate un regim facut/luat de nu stiu unde si il dau pe banda rulanta la cine vine.

Si iti mai iau si bani pentru asta!
Eu cred ca mai intai trebuie sa cunosti omul si sa ii dai un meniu PERSONALIZAT! de asta vine la tine, nu ca sa ii scoti foaia din sertar si sa i-o dai.
Eu cred ca pentru a avea succes un meniu personalizat, ar trebuie sa urmeze cateva reguli:

Mananca zilnic 3 mese principale si 2 gustari.

Felurile de mancare sa fie cat mai simple si dintre cele pe care deja le cunosti. Nu incerca retete noi si mai ales complexe.

Nu te grabi la masa si mananca foarte incet. Astfel ii dai timp creierului sa resimta satisfactia in urma mesei inainte ca tu sa mananci mai mult decat este necesar.
Mananca variat pentru a evita plictiseala.

Bea multa apa, 2-3l zilnic.

Indiferent de rezultatul socotelii de mai sus,
nu scadea numarul de calorii zilnice sub 1200 daca esti femeie si sub 1600 daca esti barbat.

Fa sport cat mai mult si poti ajunge la un deficit de 500-1000 calorii.

Fa-ti un prieten de dieta.

Planifica-ti meniul cu o saptamana in avans, si nu uita de regulile la cumparaturi!

Cantareste tot ce mananci, cel putin la inceput, pentru ca orice calorie in plus conteaza.
In functie de asta si de preferintele alimentare ale omului, fa-i meniul. LA faza ca nu ai voie carne de vita, m-a dat pe spate!

De ce nu ai voie? Ti-a explicat? ORICE aliment poate fi introdus in alimentatie, doar trebuie sa ai grija la totalul alimentelor. Daca tu vrei sa mananci ceva anume, eu cred ca ai voie! Fii doar atenta sa scazi din alta parte daca e un aliment mai ingrasacios (iar carnea de vita, sa fim seriosi, e chiar indicata in dieta).
Imi amintesc chiar de Michessina (care o cunoasteti) cand a fost ea la nutritionist i-a zis sa manance in ordine carne de VITA, peste si pui. Vita a zis ca e prima pe lista, mai buna ca celelalte.

Scuze ca m-am ambalat asa, dar scriam si ma enervam singura din cauza tarii asteia de kko.
Mockule....si eu vreau sa emigrez acum

Nessie, iti multumesc mult pt sfaturi, in mare ai dreptate. A respectat chestia cu 3 mese si 2 gustari, la fel si chestia cu discutia si analizele. Nu mi-a dat chestii complicate, s-a bazat pe ce pot manca si ce nu, a tinut cont de analize. Regula aia cu variatia nu a respectat-o. De scazut sub 1200 calorii nu stiu daca scad, dar este posibil. La carnea de vita nu mi-a motivat, mi-e motivat la restul.
Si mie si sotului ne-a dat diferit, lui i-a dat ceva soc, mie ceva mai light.
Acuma ideea e ca nu stiu daca regimul nu e bine facut sau daca pur si simplu mi s-a luat mie de diete si nu imi vine sa mananc alimentele alea de acolo. as prefera o cana de lapte cu musli, o salata cu fructe de mare (nu am voie in prima etapa), un somon afumat (la fel), un iaurt cu fructe (chiar si facut de mine), macar 2 felii paine/masa si lista ar putea continua....
Cred ca avea dreptate Emu cand zicea la Neuroni ca ar trebui sa ma accept asa cum sunt si sa mananc de mentinere, pt ca se pare ca sunt prea slaba in momentul asta (psihic) ca sa mai pot respecta o dieta in adevaratul sens al cuvantului.
Macar zic sa reusesc sa dau jos ceva astea trei saptamani si pe urma cred ca revin la WW si imi fac eu meniurile cum consider...asta daca nu imi da ea ceva acceptabil...
Acuma sincer m-as multumi si cu 67-68, numa sa fie sub 70, dar mi se pare ca tare greu se ajunge....