Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Spatiu mic
OneDen.com > Relatia cu familia > Casa si gradina
Bindy
Cum putem da impresia de spatiu mare intr-un apartament micut? Stau in unul confort 2 si am impresia ca ma sufoc, mai ales in bucatarie. Ce-i de facut, pentru ca mutatul nu este o optiune?
Brunette
Iti recomand ca incerci corpuri cu multiple folosiri. Uite ce canapea am gasit.
Imagine
Mi se pare super economica de spatiu

Imagine
Uite multe chestii puse pe verticala.

Imagine
Bindy
Multumesc! Arata tare bine canapeaua aia, dar cred ca e si scumpa. sad.gif
alex25
O idee buna mereu este sa folosesti ferestre mari si lumini multe. Uite, de exemplu daca in bucatarie adaugi cumva niste spoturi luminoase, sunt sigur ca ti-ar da o impresie de spatiu larg. O alta optiune ar fi oglinzi. Gandeste-te la ipoteza de a-ti monta un perete sau o jumatate de perete pe undeva de oglinda dintr-o bucata. Duplicand imaginea camerei vei avea iarasi o senzatie de spatiu.

Incearca sa nu ingramadesti mijlocul camerei, ci lasa-l cat mai liber: fa tot posibilul sa duci obiectele din camera spre pereti si mai ales spre colturi.
Bindy
Ma gandisem si eu la faza cu oglinzile, dar m-am lovit de faptul ca ar trebui sa ocup un perete doar cu o oglinda, iar eu am o groaza de chestii pe care nu stiu unde sa le pun. Un pod mi-ar trebui... doh.gif
Ideea cu spoturile si cu mi se pare chiar usor de pus in practica. Multumesc!
Tomy
Salut, voi :excl: Bindy, iti recomand pt bucataria ta numai corpuri suspendate, ar fi recomandat ca si masa sa fie fixata pe perete si plianta yeah.gif
fiona
Cum adica sa fie fixata pe perete? WOW! Fara picioare?
Tomy
Exact, Fiona, masa se fixeaza de perete si numai cand ai nevoie de ea se "rabateaza" in rest sta lipita de pereta si-ti da posibilitatea de a lasa ca un culoar in bucatarie :Lighten: ...un meserias stie cum s-o faca (am vazut intr-un film si mi-a placut ideea) w00t.gif
Ella79
Sau sparge peretii dintre bucatarie si hol sau dintre bucatarie si balcon. Daca ai balconul la sufragerie / dormitor - darama peretele si fa camera mai mare (dupa o izolare prealabila).
Cumpara un pat cu lada de asternuturi. Ai putea pune acolo toate chestiile alea pt care ti-ar trebui un pod.
alandana
In primul meu apartament aveam o bucatarie de 6 mp. Am pus toate corpurile suspendate ( in afara de frigider, aragaz si masca de la chiuveta). Masa am facut-o rabatabila si vreau sa spun ca aveam spatiu suficient. Sigur ca daca poti sa spargi pereti e si mai bine - la mine nu se preta.
Si cel mai important - cat mai putina mobila.
Ella79
Da, chiar asa! Frigiderul ai putea sa il muti pe hol sau pe balcon (daca e inchis). Daca nu, ai putea sa construiesti deasupra lui un dulap suspendat. In general, spatiul de deasupra frigiderului ramane nefolosit..
himere2005
brunette, exact asa arata mobila care am luat-o de curind pentru fetita mea (ultima imagine), insa m-am gindit ca pe viitor sa iau o canapea rabatabila in loc de pat. si eu sunt obsedata de lipsa spatiului si am facut exact cum a zis alex, putina mobila, eventual ingusta, multe suspendate, mijlocul camerei liber. m-am gindit ca in timp sa montez niste oglinzi chiar si pe mobila. un alt dulap pe care mi l-am cumparat de curind are la mijloc sticla sablata, nu e tot din acelasi material, astfel creaza impresia de largire a spatiului. am eu multe in cap, dar mai astept sa vina si banuti, vreau sa scot geamurile dintre sufragerie si balcon si sa fac un bar...dupa aia va invit pe toti la un coktail wink1.gif
honey79
Nu stiu daca si in Romania au aparut deja.. banuiesc ca da.... insa.. mie mi se par extraordinare ... combinatiile de 3 in 1: chiuveta, plita de aragaz si frigider. Sunt extraordinare pentru spatiile mici.
Am sa incerc sa gasesc o poza... ca sa vedeti la ce ma refer.
Nessie
blink.gif N-am vazu, n-am auzti! Ar fi utila o poza, Honey!
honey79
Am tot incercat sa gasesc o poza... insa n-am gasit.
Mai caut insa.
E super combinatia despre care vorbesc... atata timp cat.. nu e vorba de o familie mare.. care are nevoie de un frigider mare.. spre exemplu.
Deasupra... intr-o parte este plita de aragaz, iar dedesubt frigiderul.. iar in partea cealalta.. este chiuveta.

Sper sa reusesc sa gasesc o poza. .. sa va pot exemplifica.
honey79
Yuppy!!!
Am gasit. Sper sa mearga.

http://www.ajmadison.com/phpdocs/ajtest/it...r.php?sku=K05WA
Nessie
ohmy.gif Cat de tare e!!! Ma gandesc totusi ca aragazul emana caldura si pentru frigider e mai greu de lucrat.
honey79
Chiar deloc. Aragazul e si el electric.. pe-aici cam toate sunt electrice... nu se prea folosesc aragazele pe gaz.. iar totul este foarte bine facut si izolat. Fii sigura ca intre plita de aragaz si frigider exista o suprafata termoizolanta... astfel incat atat plita-fierbinte si frigiderul-rece... sa functioneze cum trebuie.

Eu am fost tentata sa-mi cumpar asa ceva.. pe vremea cand aveam o garsoniera.. cu o bucatarie de 1,5 x2,5m.... insa.. n-a mai fost nevoie. blum.gif

PS: De ce-mi apare la profil acea " avertizare"?? Stie cineva?
Nessie
Referitor la avertizare citeste de >>aici in jos.
honey79
Mersi frumos pentru raspuns. pupic.gif
Brunette
Himere, canapeaua rabatabila mi se pare ca se strica repede. Eu nu o vad ca pe un pat de dormit noapte de noapte, sa o intinzi si sa o strangi zilnic. Ma gandesc la canapea mai mult ca la un loc unde sa doarma din cand in cand oaspetii. smile.gif
himere2005
sa speram ca nu o sa se strice asa repede, pe mine nu ma deranjeaza si ocupa putin spatiu. vreau sa spun ca nu suport paturile acelea duble, iti ocupa toata camera
luchi
Himere, daca vrei sa elimini usi/geamuri dintre o camera si balcon, trebuie sa te gandesti sa izolezi termic foarte bine balconul. Mai ales daca balconul nu este incalzit iarna, si daca e inchis cu geam termopan si tamplarie etansa din pvc sau aluminiul, condensul ar putea fi o problema (crede-ma, stiu foarte bine despre ce vorbesc).

Contrar parerilor generale, mobilierul de joasa inaltime creeaza senzatia de spatiu. Daca peretii vor fi foarte incarcati, apare senzatia de sufocare.

Un site pliin de idei de decorare, craft-uri, proiecte, idei, filmulete, etc.

http://www.bhg.com/bhg/category.jhtml?cate...psrc=bob:ac2:hh

si inca ceva, o chestie unde va puteti juca:

http://www.bhg.com/bhg/category.jhtml?cate...gearoomtest.xml

- puneti dimensiunile camerei, pozitionati usile, ferestrele, si...o sa vedeti ce sfaturi/idei primiti!
himere2005
luchi? chiar asa? eu visez sa-mi pun termopan in balcon si apoi sa-mi fac bar intre balcon si sufragerie...
luchi
Dap. Ideal ar fi sa pui termoizolatie (izolatie termica sub pardoseala de pe balcon - gresie, parchet, ce vei pune acolo), si pe parapetul balconului, pe toate laturile, chiar si pe..tavanul balconului (pe "fundul" balconului vecinului de sus).

Sa iti explic putin cum e cu condensul. Aerul din incapere contine o anumita cantitate de apa (sub forma de vapori), Cand spatiul este incalzit, acesti vapori condenseaza, si se depun pe cea mai rece suprafata din incapere. In cazul de fata este vorba de geamul balconului (este motivul principal pentru care radiatoarele se amplaseaza sub ferestre). Prin ferestre se pierde cea mai mare parte a caldurii din casa.

Geamul termopan difera de geamurile obisnuite pentru ca el este alcatuit altfel - sunt doua foi de geam intre care exista un mediu gazos (aer, sau chiar gaz, uneori), si sunt etansate perfect.

Daca vrei doar sa desfiintezi geamul, si nu doresti sa darami parapetul dintre camera si balcon, e ok. In caz contrar, ai nevoie de un proiect, avize si aprobari.

Sper ca nu am intrat in prea multe detalii..tehnice. blushing.gif
himere2005
nu, mi-au prins bine explicatiile. nu stiu ce sa zic...la visat sunt prima si la teorie...practica ma omoara...sper sa nu renunt la visul asta asa usor pentru ca e prea multa bataie de cap
luchi
CITAT(himere2005 @ 10-08-2006, 09:34 AM) *

sper sa nu renunt la visul asta asa usor pentru ca e prea multa bataie de cap

Nuu, de ce sa renunti? e simplu: inainte sa inchizi balconul/tencuiesti/montezi pardoseala, pui niste placi de polistiren (vezi ca si asta e de 2 feluri), si gata! pupic.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.