CITAT(Deea @ 22-05-2007, 09:28 AM)

Fetele!
Fetelor care aveti copii mai maricei, am o mare rugaminte!!! Dati-mi si mie niste retete de mancare pt. 10-12 luni, fara borcanele ca Alexia nu mananca din borcanele.
Intrebarile mele pt. voi ar cam fi:
- cand ati inceput sa le puneti sare in mancare
- cum i-ati obisnuit pe olita, eu tot incerc sa o pun pe olita dar tipa de numa cand o vede
- cum ii incaltati vara, e musai sa-i pun si ciorapei si incaltari care sa-i tina glezna? mi se pare ca se coc saracii copii incotosmanati asa.
Eu am bagat mancarica diversa devreme, contrar la ce mi-a zis doctorita care se ocupa de Alexia...am inceput ca fiecare cu suculetze de legume(morcov), mar; la 6 luni i-am dat primul iaurt, il manca simplu pt ca niciodata nu i-au placut cerealelele cu toate ca le-am incercat pe toate. Mancarici eu zic ca poti sa-i faci budinci cu branza dulce, lapte, gris sau orez sau cum ii faceam eu si-i placeau tare cele cu dovlecei . Cam cat are Alexia?...daca e peste un an poti sa incepi sa-i dai mancarica gatita doar cu pui si peste si sare nu prea multa. Pireurile de legume amestecate si cu carnita date la blender e o alta idee. Ideea este sa nu-i dai numai pasat pt ca asa se obisnuieste si pe urma devine lenesa si nu vrea sa toace deloc, daca are cativa dintisori sa-i foloseasca.
Cu olita eu am inceput devreme, cred ca de cand a inceput sa stea in fund(la recomandarea doctorului) am pus-o pe oala chiar daca nu facea nimic. Nu o lasa in schimb mai mult de 15 min ca nu mai baga de seama ca trebuie sa faca ceva. Daca tipa cand vede oala, las-o in pace, nu o forta ca nu rezolvi nimic. Oricum inainte de 2 ani si ceva nu o s-o dezveti de pampers...
De sandale ia numai din alea cu calcai si stranse pe glezna ca-i aluneca piciorul in ele altfel!
CITAT(Tulip @ 22-05-2007, 09:39 AM)

Deea,Timea inca nu face pe olita.......si are peste cateva saptamani 2 anisori.....am zis ca astept sa vina caldura si o las fara pampersi,in olita nu face nimic chiar si daca o las 30-40 minute acolo.....
Sare i-am pus in mancare pe la 1 an,sau chiar mai devreme,(intr-adevar doar un pic),ca altfel nu avea mancarea nici un gust si incepea sa-mi faca mofturi......
In legatura cu incaltamintea,ce sa-ti zic?Parerea mea e ca e ffff. important sa aiba sandalute care sa-i tina glezna,pt. ca acum invata sa mearga copilasul.....iar in caldurile alea mari merge si fara sosete......

A mea s-a dezvatat de pampers la 2 ani si 3 luni, in vara la tara la mama ca statea prin curte. Daca nu face noaptea pipi atunci e mai usor ca incepi sa o lasi fara el de seara pana dimineata...oricum vin caldurile si e mai bine si pt ea..
CITAT(anca veselie @ 22-05-2007, 12:31 PM)

va bag si eu meniul partial aici, sa-mi spuneti pareri:
md:
paine 2p
sunca 0.5p
ou 2p
cascaval 2.5p
rosie 0
cafea 0
total md: 7p
gustare: gref 0
pranz:
100 g pulpe pui 2.5
salata varza+rosie cu ulei masline 1.5
spanac 0.5 (pt ca are ulei)
total pranz: 4.5p
gustari:
banana 1
iaurt 1
total momentan 13.5p
vi se pare ca mananc mult?
NU!
Lyra, La multi ani si de la mine pt sot!
May sunt f misto chiloteii...dar eu aici nu gasesc marimea mea...ca nu-mi place sa imi intre in sunculitze pe solduri!
Ca de obicei scriu mesaje kilometrice....
Pisik eu zic ca e super ok 1kg/saptamana....tine-o tot asa! Ma bucur si pt sot ca si el are nevoie...
Dany, lasa ca ajungi si tu acolo, nu-ti fa griji...tu termina casuta si cand te linistesti o sa fie ok!
Michelle, vad ca te-ai asortat cu babu, astept poze de sandalutze!