Hai sa va povestesc
Pacat ca nu ma cunoasteti sa vedeti ce fel de om sunt. Sunt o persoana ff calma si linistita, ma enervez greu si nu jignesc pe nimeni niciodata. Fac intotdeauna astfel sa fie bine pt restul si doar apoi pentru mine. Astea vi le spun, pt ca am cam primit o palma imensa la care nu ma asteptam.
Dar s-o iau cu inceputul. Cumnata lui Paul a avut niste probleme cand a nascut, i s-a urcat laptele la cap cum s-ar spune(nu stiu termenul medical). De atunci a cam luat-o razna, e dusa rau de acasa si si-a distrus si sotul(fratele lui Paul) cu crizele ei psihice in cei 14 ani de casatorie.
Ei bine, Paul i-a chemat de nasi in urma cu 1 luna, pt ca ii este singurul frate care e insurat si pt ca parintii lor au insistat.
Sambata ne-am dus pe la ei sa le ducem invitatia, si femeia a facut un circ monstru, ne-a zis in toate felurile, pe mine m-a facut proasta/fara caracter/imbecila/increzuta/fara frica lui Dzeu/nemernica/ultimul om de pe fata pamantului/, pe Paul la fel, fara macar un motiv. Eu am ramas imobilizata la fotoliu pt ca de mirare m-au lasat puterile. Nu am vazut in viata mea asa ceva, pt ca in familia noastra toata lumea e normala, si cu bun simt doar in filme am pomenit asa ceva. Nici nu stiam ce sa fac, cum sa ma comport. Femeia asta m-a facut in toate felurile, m-a jignit fara motiv intr-un hal greu de imaginat. Eu am stat tacuta, si nici sa plec nu am putut, nu aveam pur si simplu putere in picioare. Nici Paul nu a scos o vorba, nici el nu a mai vazut-o in halul asta. Fratele lui paul ne-a zis sa nu o bagam de seama pt ca este bolnava, si asa se comporta de ani intregi cu el, nu are ce sa ii faca.
Femeia, dupa ce a urlat si ne-a injosit in toate felurile s-a calmat, si pe urma s-a purtat ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic, a venit chiar sa ma pupe, si s-a oferit sa vina sa ma ajute le pregatirile de nunta.
A durat doua zile pana ce mi-am revenit din soc. Sunt pur si simplu terminata, obosita psihic si inca nu imi vine sa cred ce mi s-a intamplat. Eu inteleg ca e un om bolnav, dar dupa faza asta eu nu vreau sa o vad la nunta mea si sa imi fie si nasa pe deasupra. Mi-e frica de ea, pt ca la un moment dat mi-a spus ca ea va face un scandal monstru daca vine la nunta. Mi-a promis chiar ca va merge la fratele meu pe care il cunoaste de multa vreme, si le va spune si lui si sotiei sale ca si ei sunt la fel ca mine, adica oameni de nimic...
Spuneti-mi ce sa fac? Pur si simplu mi-e frica sa o stiu la nunta. Dar cum sa ii zic lui Paul sa nu isi cheme fratele de nas? Azi dimineata i-am spus lui Paul ca daca ar fi sa ii spun ce am pe suflet l-as ruga sa aleaga: ori ma vede pe mine la nunta, ori pe cumnata-sa. Stiu ca nu e corect nici fata de el, nici fata de fratele lui... dar nu vreau ca cineva sa faca circ in cea mai frumoasa zi a vietii mele...
Va rog mult, suneti-mi care e calea corecta, ce sa fac, voi ce ati face in locul meu, cum ati proceda?