CITAT(ganesha @ 23-08-2007, 12:55 PM)

CITAT
E indicat sa papam fructele seara? (intreb, pentru ca si eu sunt tentata sa pap la fel, seara as papa doar fructe) Se digera cum trebuie? Nu fermenteaza? Nu au prea multe glucide, ca sa le papam seara? Cine ma lumineaza?
Fructele in general nu se digera bine cu lactate. De fapt e bine sa fie mincate singure, iar cele mai nabadaioase sint bananele si pepenii. Partea cu seara depinde foarte mult de programul tau. Organismul nostru nu are chiar asa, un ceas, ca sa stie ca e 5, ca e 6, ca e 11. Daca te culci la 12 noaptea n-are sens sa stai nemincata de la 5-6. Iar daca te culci la 10, nu prea e bine sa maninci la 8. SInt lucruri care trebuie urmarite, dar pe multe forumuri si in multe locuri se creeaza adevarate.... isterii cu orele astea si cu combinatiile... In fond si la urma urmei, conteaza sa fim sanatosi si sa nu exageram in nici o parte. Chiar daca au glucide multe si nu sint indicate, decit sa ne abtinem, sa ne roada foamea si sa napustim cu jumate de ora inainte de culcare in piure cu friptura sau mai stiu eu ce alte nebunii, mai bine minam in tihna mai devreme, dar la ceas de seara, o mina de fructe si gata.
Trebuie gasit un echilibru in toate.
Iar bananele.... tare mai sint bune si sanatoase, nu le ocoliti, cu alea doar 100 de calorii cu care vine, are vroe 3 g de fibre care nu-s deloc de neglijat, vitamina B6, C...
Aici mai multe informatii.
Multumesc de lamuriri.
Nu ma gandeam sa le combin cu altceva, de obicei mananc fructele singure si la distanta de mese. Cum eu pap pe la 17, inainte sa plec de la birou, cand ajung acasa (ora 19, sa zicem) nu imi mai vine sa mananc altceva, dar niste fructe imi cad foarte bine. Si mai trec vreo 4 ore, pana ma pun in pat.
Intrebam, pentru ca, in general, se recomanda mesele predominant proteice seara, dupa cate am citit eu, dar mie nu mi se potriveste deloc varianta asta.