Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Dieta Daneza de schimbare a metabolismului
OneDen.com > Relatia cu mine > Corpore sano > Diete
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
daconst
Dombo,hai ca nu e greu.Se poate!

Viorica,tu scrie-mi cum e la tine ca eu sunt cu o zi in urma si ma ajuta tare mult!
Acum vreau sa dau telina pe razatoare cu lamaie,ca cica e mai buna.
Mie a4a zi mi se pare mai grea,ce zici,cum e?

Sexy,mersi de sfaturi. pupic.gif
Eu am pus sare,piper si usturoi la friptura de vita.
dombo
CITAT(daconst @ 03-04-2008, 07:25 PM) *

Dombo,hai ca nu e greu.Se poate!

Viorica,tu scrie-mi cum e la tine ca eu sunt cu o zi in urma si ma ajuta tare mult!
Acum vreau sa dau telina pe razatoare cu lamaie,ca cica e mai buna.
Mie a4a zi mi se pare mai grea,ce zici,cum e?

Sexy,mersi de sfaturi. pupic.gif
Eu am pus sare,piper si usturoi la friptura de vita.

sunt convinsa ca se poate . Eu cu ambitia stau mai prost dar de data asta sunt hotarata pt ca arat ca devil.gif
gaby_mp
Mie ziua 4 nu mi se pare asa grea, chiar deloc. Seara mananci mult de tot sau cel putin asa mi s-a parut mie. La pranz daca iei si iti faci nectar de portocale [adica iti storci tu portocalele] si le pui in iaurt, e un deliciu!

Ziua 5 mi se pare mai grea... eu am inlocuit cu ton in apa codul fiert si am renuntat la unt. Chiar azi sunt la ziua 5, am terminat cu ea deja smile.gif
Painea daca nu reusiti sa gasiti prajita, e ok si daca papati o felie mica de paine integrala [de obicei in diete se recomanda "toast" care la noi se traduce de obicei paine prajita, dar toast e defapt painea integrala wink1.gif sau painea proteica, gen aia de la supermarket numita "toast" frantuzeasca... luati si o sa vedeti ca NU e prajita smile.gif ]
daconst
A trecut si ziua a4a! cheer.gif
Asa e ca n-a fost grea.Cred ca cea mai grea zi e a 7a cind nu mananci mai nimic si seara trebuie sa papi miel. sad.gif
Eu carnea de miel n-o suport deloc.Oare s-o inlocuiesc?

Gaby,si eu mananc ton in apa maine.Sper sa nu fie gretos.
gaby_mp
Nu e gretos, ai voie sa pui lamaie peste el si e chiar foarte bun wink1.gif Depinde totusi de gusturi. Eu de exemplu seara la telina rasa am papat-o cu pofta ca mi s-a parut dulce si chiar mi-a placut smile.gif
daconst
Am mancat si tonul si a fost tare bun.Hai ca trece si ziua de azi,iar maine ma destrabalez cu pui! cheer.gif

Dar de ziua de luni mi-e cel mai groaza,ca nu am voie cafea dimineata si la servici cred ca adorm pe mine. sad.gif
Si carnea de miel cu ce s-o inlocuiesc ca n-o pot manca?
gaby_mp
Mielul se poate inlocui cu aceeasi cantitate de piept de pui sau vita wink1.gif
daconst
Mersi Gaby,esti o draguta! pupic.gif
gaby_mp
Eu am inceput dieta luni, astazi sunt la ziua 6. Tu esti la ziua 5, am inteles bine, nu? Cu o zi in urma mie adica smile.gif asa ca ma voi mai invarti pe aici biggrin.gif
daconst
Chiar te rog Gaby sa vii cu sfaturi,ca eu sunt cu o zi in urma ta si sa stiu ce ma asteapta. )).gif
Azi ai reusit sa mananci jumate de pui?Ca eu am cumparat un pui mareee. lol.gif
gaby_mp
Nu, eu am dieta scrisa de mai demult si la mine figureaza 200g pui, probabil din greseala... oricum am mancat jumatete de piept de pui. Nu stiu cum o sa rezist maine ca deja acum am o foame blum.gif

Uite iti mai scriu ce am eu scris in fisierul dietei:

• Orice adaos impune oprirea dietei. Cura poate fi reluata abia peste 6 luni. Daca nu rezisti strict mai mult de 6 zile reia dupa 3 luni. Se beau minim 2L de apa pe zi. Mielul se poate inlocui cu piept de pui sau vita. Friptura e gratar (se portioneaza carnea, se bate, se poate pune un praf de sare si se aseaza in gratar). Salata, adica salata verde se prepara cu un strop de ulei si cu oricata zeama de lamiie. Codul se poate inlocui cu Calcan sau Pastrav sau in cele mai disperate cazuri cu o conserva de Ton in apa (ton dietetic fara sa adaugati unt, doar zeama de lamiie). La Spanac se poate renunta sau se poate inlocui cu salata fara ulei sau zeama de lamaie. Ouale foarte tari!
VioricaIchim
dragelor, mie cea mai urata zi mi s-a parut a5a cea cu pestele, si fara cafea... o zi slaba in calorii ca si cea de astazi cu miel:), vineri seara dupa a5a zi am zis ca sambata dimineatza renunt, o foame groaznica m-a chinuit, am sa vad si ziua de azi a7a cum va decurge. pana acum am slabit 5 kg, si daca mai dau jos tot atatea si saptamana viitoare e suficient zic eu ca nici f mult in scurt timp nu e bine, imi ese frica sa nu ramana pielea fleasca oops.gif cei drept mai aleg un pic si pe bicicleta eliptica dar, totusi sunt in jur de 600calorii azi si maine un pic mai mult... Eu mi-am pus de aseara mielul cu condimente si zeama de lamaie, si la toate am pus putina sare ca am citit ca nu ingrasa. Aseara la cina scria (ziua 6) 1/2pui, dragele mele jumate de pui se duce si la 1kg... eu am pus 250g, am calculat sa nu depasesc 1000de calorii toata ziua, dupa dieta ma voi mai chinui o perioada sa nu depasesc 1500, cel putin pana se obisnuieste stomacul cu putina mancare doh.gif am tot citit prin unele site-uri ca la 1.68 si 60kg(daca ajung) ar trebui sa consum in jur de 2500calorii, un adevarat festin... cam mult dupa 2 saptamani cu maxim 900(si astea in cateva zile)!

iar referitor la painea prajita, are tot atatea calorii ca si cea neprajita, diferenta dintre ele este ca paine prajita ajuta mai bine la tractul digestiv! give_rose.gif
gaby_mp
VioricaIchim ai slabit foarte mult! Eu inca nu am dat 5kg si sunt tot la ziua 7 si ma uit pe pereti ca nu am mancare pana diseara. Nu renunta ca saptamana a 2-a e si ea importanta, chiar daca nu o sa mai slabesti la fel de mult, ea e un fel de acomodare pentru perioada urmatoare, de mentinere!
Cat despre necesarul tau zilnic de calorii, nu stiu unde ai citit tu, dar nu ai citit bine. Conform ecuatiei Harris Benedict gasita tot in cadrul acestui site, la datele tale ai avea urmatorul necesar, in functie de activitatea pe care o depui zilnic:
Sedentara 1704,72 calorii
Usor Activa 1953,325 calorii
Activa 2201,93 calorii
Foarte Activa 2450,535 calorii
VioricaIchim
multumes frumos pentru informatia despre caloriile necesare zilnic, e in regula si asa ca dupa cum am zis nu as vrea sa trec peste 1500calorii pe zi.. sa zic in zile cu musafiri, vizite 2000calorii:) pe alt site unde am mai gasit si tabel cu nr de calorii, dar am sa caut pe cel mai bun prieten google, numarul de calorii necesare dar asta spre sf curei.. sper sa rezist cu pana diseara la ora 5 cand de foame o sa mi se para mielul: miere!
gaby_mp
Si eu am cautat ca disperata si pana la urma asta e cea mai des intalnita formula! Asta ar veni la tine 1705 [poti verifica]. Tu din aceasta valoare trebuie sa scazi 500calorii pentru slabire sau sa o lasi intactia pentru mentinere.
Scriu si aici ecuatia poate toate care termina Daneza vor sa continue cu Hipocalorica. Si eu una intentionez acelasi lucru dar eu am de gand sa nu depasesc 1200-1300calorii zilnic.

"The Harris Benedict Calorie Needs Formula for Women

* First, calculate your BMR according to this formula:
655 + (9.6 x weight in kilos) + (1.8 x height in centimetres) - (4.7 x age in yrs)
* To Calculate your total calorie needs, multiply your BMR by the appropriate activity multiplier:
Activity Multiplier
* If you are sedentary (little or no exercise, desk job) multiply BMR by 1.2
* If you are lightly active (light exercise/sports 1-3 days per week) multiply your BMR by 1.375
* If you are mod. active (moderate exercise/sports 3-5 days per week) multiply your BMR by 1.55
* If you take heavy exercise (hard exercise/sports 6-7 days per week) multiply your BMR by 1.725"
daconst
Viorica,pai ai slabit tare mult,5kg! w00t.gif
Eu am dat 3kg si mi se pare f.f. mult intr-o saptamana.Sa vedem cu decurge urmatoarea saptamana,dar n-as mai vrea sa slabesc atat ca e prea dintr-o data.
Si cu caloriile are dreptate Gaby,ai calculat gresit sigur.

Gaby,oare sa fie bai mare daca beau maine cafea la mic dejun?ca sunt la servici si acolo e mai naspa.Acasa am rezistat fara ca am bagat un somn si mi-a trecut.

La mine ziua 5 a fost ok,dar de a7a mi-e frica,pentru ca faci foame tare. sorry.gif
gaby_mp
Pai de asta trebuia inceput cu ziua 1 = Luni, pt ca numai duminica poti sa lenevesti ca sa nu mori de ameteli si foame. Eu nu am tinut niciodata decat strict, cel mult am inlocuit ce am scris si mai sus, dar ma gandesc: daca se putea cafea, atat timp cat celelalte zile este trecuta cafea, nu crezi ca ar fi trecut cafea si la ziua 7? sad.gif Nu stiu ce ar putea sa strice sau nu, eu te sfatuiesc sa nu o inlocuiesti. Bea un ceai verde foarte concentrat, are acelasi efect ca si cafeaua!
VioricaIchim
eu beau f multa apa, nu am dupa ce dar de foame.... uneori depasesc 2kg... de apa... sper sa nu ma apuce vreaun lesin in trafic.... in fine imi doresc fmult sa rezist pana la sfarsit. deja e trecute de 12 si inca nu imi este foame, probabil am sa bag somn cu copilul....sa uit:)
va doresc mult succes!
VioricaIchim
se vede ca deja scriu gresit, ma macina foameaa blushing.gif ma gandesc oare daca as manca marul ala de diseara acum?????
daconst
Gaby,m-am gandit si eu ca mai bine sa nu beau cafea.O sa incerc,sa vad cu ceaiul verde mai concentrat. pupic.gif

Viorica,si eu m-am gandit de multe ori sa impart altfel alimentele...dar pina la urma am renuntat si am tinut ca la carte.
Nu stiu ce sfat sa-ti dau. sad.gif
gaby_mp
Si mie mi-e foame dar nu ma gandesc si trece timpul. Lasa ca la 5 luam si noi cina. Inca putin, e cea mai grea zi dar trece ea smile.gif. Am zis ca nici nu mai ies azi din casa ca parca is lesinata.

Ca sa imi mai treaca foamea mi-am gasit sa citesc retetele de la http://forum.oneden.com/Deserturi-si-alte-dulciuri-t761.html si acum is de-a dreptul cu limba scoasa )).gif
gaby_mp
Mi-e FOAMEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!! tease.gif blushing.gif
daconst
Gaby,eu m-am gandit ca nu e bine sa fiu acasa in ziua 7,ca mi-e mai greu sa rezist.La servici ma iau cu treaba si uit de foame...zic eu. grin.gif
gaby_mp
La cat de lesinata ma simt eu, daca as iesi nu m-as lua cu treaba ci m-as lua cu salvarea )).gif Dar sper ca tu sa rezisti mai bine ca mine wink1.gif

Eu inca vroiam sa ma mai duc si la sala azi... mai bine nu biggrin.gif
gaby_mp
Gata, nu mai pot, acum iau "cina" doh.gif
VioricaIchim
pofta mare, eu am mai ras un pahar cu apa, cred ca ma mut pe buda sad.gif
gaby_mp
Gata am terminat. Nu a fost cine stie ce dar macar mi-am luat de-o grija. Ma duc sa dau raportul si in jurnalul meu pe celalalt site blum.gif
Silverfaith
DA, buna tuturor ma alturi si eu voua , k am ajuns sa incerc si sa fak si eu ce pot sa mai slabesc si numa ce am auzit si eu de aceasta dieta ...... vreau sa va zic k eu acuma 3-4 ani am fost vice-campion national la canotaj .... eram intro forma de milioane arata bine nu aveam probleme cu greutatea , dar din pacate in agitarea mea pt a ajunce mai bine si a fi mai in forta am avut un accident la genunchi ce nu mia mai permis continuarea sportului si vreo 2 ani am stat pe banca pana mia venit mintea la cap sa renunt k nu mai aveam nici o sansa si incet incet am inceput sap un pe mine de la 76 kg am ajuns la 95-97kg ... deci imi era greu acuma de 2 luni am inceput sa merg la sala si sa lucrez ce pot abdomene si toate cele fara picioare k nu ma pot forta ...si am inceput sa slabesc am ajuns la 89de kg bine am si degulat mancare am inceput sa mananc de 2-3 ori pe zi fructe multe mancare cu limita nu imi mai puneam in farfurie si mancam pana plezneam si asa am slabit dar eu am 1,85m si 89 de kg si vreau sa mai dau jos de pe burta si vreau sa incerc dieta miraculoasa .. biggrin.gif asa k dupa pasti am sa ma apuc si eu si dk vreti cei care nush ce sa fak va tin si eu la curent biggrin.gif bafta tuturor care vor sa incerce
gaby_mp
De ce amani pana dupa Pasti? Postesti? blum.gif
VioricaIchim
Iti dorim succes chiar si dupa Paste, dar probabil vrea sa dea atunci kilogramele adunate de la mancarica buna (de Paste) hug.gif Tocmai am pus la gratar carnea de miel.... apa mai am putin si termin sticla de 2l... zici ca-s batuta toate ma dor.....NASPA ZI!!!
gaby_mp
Eu am inlocuit mielul cu peste pentru ca se poate face asta si carne de miel nu se prea gaseste. Vedeti ca dieta difera in saptamana a doua. Va pun exact dieta mea, care este cea originala:
http://students.info.uaic.ro/~mhutanu/stuf...le%20Daneza.doc

Eu am modificat dar nu stiu daca s-a modificat: la ziua 6 la cina e 1/2 pui nu 200g
Silverfaith
da incep dupa pasti k acuma urmeaza multe tentati si nu as putea biggrin.gif va anunt eu cum merge trb biggrin.gif
daconst
Gaby,care e diferenta din saptamana a2a?Ca eu nu vad decit sambata diferenta la carnea de pui.Mai este alta?
Eu am avut 200g sunca in loc de 250g,dar a fost ok.
Azi am mancat jumate de pui si am fost hapleaiar dupa m-a durut stomacul,cred ca a fost prea mult.
Sper sa rezist maine,ca apoi rezist toata saptamana fara probleme.

Ce n-am inteles eu,parca ceai aveai voie sa bei,nu?
Iar maine am voie doar o cana??? huh.gif

Silverfaith,bine ai venit in club si bafta multa! give_rose.gif
gaby_mp
In ziua 9 si 11 sunt cate 250g carne vita in loc de 200 si la ziua 13 250g carne pui fata de 1/2 pui smile.gif

Poti bea ceai cat vrei, oricand din cate am aflat si eu chiar azi biggrin.gif
VioricaIchim
Neatza, fetelor, o noua zi, a8a:) parca sunt batuta maruntel, toate ma dor si de la 3l de apa m-am saturat de mers la baie.... dar uite ca a trecut, in schimb imi cam scade avantul......nu stiu cat mai rezist, am avut o satisfactie cand m-am urcat dimineatza pe cantar dar mi-a trecut repede... de la oboseala acumulata. Acum imi beau cafelutza.. si sper sa-mi revina cheful... de dieta! va doresc o saptamana usoara! hug.gif
gaby_mp
Va trebui sa nu iti scade elanul, pentru ca daca te lasi acum, cum saptamana a doua este de ACOMODARE, vei pune instant TOT la loc [am patit eu asa cand nu am avut vointa suficienta sa mai tin si a doua saptamana sad.gif ]
E destul de buna motivatia asta? biggrin.gif
Eu m-am cantarit si am slabit aproximativ 4kg in aceasta prima saptamana. De azi o sa fac mai mult sport daca voi reusi pentru a mai slabi macar 3,4kg, sperand sa ajung la 90kg pe lunea viitoare biggrin.gif
Nessie
Bluelife v-a dat un articol menit sa va motiveze, dar l-am mutat intr-un subiect separat. Poate motiveaza si alte persone. wink1.gif

Il puteti citi aici: Metabolismul nostru
VioricaIchim
vreau sa va spun ca pe la 11 astazi m-a lovit foamea, dar dupa cum era de asteptat mi-am potolit foamea cu apa unsure.gif si pe la 12.30m m-am gandit sa mananc spanacul:((((((((((( 2 linguri atat ....m-am saturat cu rosia si cele 2 oua, si se pare ca nu ma mai chinuie foamea, am mancat in seara asta gratarul de vita ca mirosul mi-a trezit simturile grin.gif si daca am aceeasi stare o sa rezist pana la sfarsit, mai ales ca maine este multa papica, eu mi-am pus doar 200de sunca si 300de iaurt de bivolitza.... un adevarat festin, desi mai ma gandeesc ca are 95calorii/100grame...iar cel pe care l-am mancat pana acum 60 sorry.gif ma cam sperii de ziua cu peste la pranz... dar un ceai cald (dietetic) am observat ca rezolva problema blushing.gif

Gabi, sa stii ca si 4kg e tot bine...si daca o sa fie bine inca 4... ce mai in 2 saptamani 8kg.... e ok zic eu... apoi treci pe o dieta vesnica cu nr de calorii
VioricaIchim
mdea m-am gandit mai bine, am sa iau pt maine a9a zi 200iaurt cu 2% deci 120calorii si la ala de bivolitza ma mai gandesc la el in ziua cu suc la pranz... dar ramane de vazut si atunci.... sad.gif
gaby_mp
Eu de obicei slabesc mai mult in prima saptamana si intr-a doua putin de tot... dar sper ca ajutata cu sport macar inca 3kg sa mai dau biggrin.gif

Aaa eu imi cumpar iaurt light de la milli 375g si sunca Praga dar nu stiu producatorul... le amestec si ies tare tare bune smile.gif

Hai Viorica, rezista ca nu mai avem mult si terminam, dupa e mai grav biggrin.gif
daconst
A trecut si ziua de azi si am rezistat bine.
Noroc cu serviciul ca nici n-am simtit foamea.Am stat pina la 17 la lucru si apoi am luat deja cina la 18.Sper sa fie ok. cheer.gif
Si eu am slabit 3kg si ceva in prima saptamana,sa vedem a doua cum va fi,ca desi mi-e sila de ce mananc,nu ma las sa vad si eu ce-i cu cura asta. blum.gif

Gaby,noroc ca ai zis de deosebiri ca eu nu le vedeam. blink.gif

Maine n-am chef de spanacul ala,dar n-am ce face il iau la mine si vad eu daca-l mananc tot.
Am vrut sa va spun ca azi mi-am luat apa minerala la mine cu acid mult si asa am fentat mai bine foamea. wink1.gif

Mai fetelor,dar nu e voie doar 200g de iaurt?Ca eu parca asa am citit.
VioricaIchim
Dupa o sa ma intreb ce sa mananc sa nu depasesc nr de calorii si sa pot face si mancaruri mai exotice gen indiene, egiptene, (am gasit un site cu niste retete pe care le-as incerca).. dar cred ca toata treaba asta cu noul... o las dupa paste.. pana atunci e o luna in care sa ma invat cu putina mancare...sper dry.gif mai grav este ca in seara asta si-a anuntat vizita o prietena, am sa vad cum rezist cu un pahar de apa in timp ce ea mananca baby.gif
noapte usoara va doresc

Iaurt scrie o cutie parca, si sunt cutii si la 500g:D eu incerc sa nu depasesc 200-250, adica asa am mancat saptamana trecuta
gaby_mp
Nu scrie decat "1 iaurt natural" ce-i drept unii zic "200ml" dar de ce imi vrei raul? blum.gif

Daca stam sa calculam nr de calorii:

Iaurtul natural are in general 50k pe cand cel degresat 30
200 x 50 aproximativ = 375 x 30 nu? blum.gif
daconst
Gaby,in dieta mea scrie 200g iaurt si de aia intrebam.Iti dai seama ca si eu as vrea sa fie mai mult,dar mi-e sa n-o dau in bara acum la final ca saptamana trecuta asa am mancat.
Dar vorba ta la calorii nu se simte nici asa. give_rose.gif
dombo
nasol cu foamea la inceput dar acum m-am obisnuit. De obicei mancam dimineata dar la dieta asta se mananca la pranz si seara( ma rog ) asa ca dimineta ma cam lua cu lesin.
E a 4 zi si in primele doua a fost mai rau. 1,5 kg date jos E mult , e putin nu mai conteaza . important e ca s-au dus. Sa vad cat se mai pierde. Oricum nu vreau sa dau jos mai mult de 5-6 kg pt ca mi se pare cam mult pt 2 saptamani
VioricaIchim
sa stiti ca sunt trista, m-am urcat luni dimineatza pe cantar si aveam date 6kg date jos, dar cred ca era asa din cauza zilei de duminica cu apa si 200g de miel, pt ca dimineatza erau numa 5 blink.gif si nu am mancat decat ce scrie in dieta si fara spanac-doar 2 linguri- ca nu mi-a placut ohmy.gif
gaby_mp
Dumbo, foarte corect! S-au dus, asta conteaza!

Veronica maine vei vedea daca intr-adevar era 1kg de apa... ai pus cumva sare in mancare ieri? De obicei dupa ce nu mananci sarat o vreme si de-odata pui putina sare, se retine automat 1-2kg de apa in organism.. am mai patit si eu asa sad.gif
VioricaIchim
da gabi, am pus sare ca altfel cum as fi putut sa mancam mielul? dar faza cea mai dura e ca si duminica si ieri, si astazi uite e deja marti am o arsita de nedescris mi se usuca limba in gura....depasesc lejer 3l de apa.. e ora 15 si am terminat o sticla de 2l, si m-am chinuit sa mananc la pranz sunca si iaurtul sorry.gif
gaby_mp
Te-ai chinuit?? Cum asa? Vai mie imi place la nebunie gustul de sunca cu iaurt... sau oi fi nimerit eu produse mai bune la gust decat tine? Mie chiar mi s-a parut cea mai buna masa din tot meniul sad.gif

Am terminat cu bine si ziua de astazi si abia astept sa pap duminica 1-2 fibrobaruri :X
VioricaIchim
cred ca mie mi se trage d ela apa, ca am schimbat-o zic eu....maine innainte de a intra in birou imi iau tot dragostea vietii: borsec plata, desi daca cantarul meu incepe sa arate cu + nu stiu zau ce sa fac sad.gif am urmat exact reteta si chin nu gluma ca doar stim...se cunoaste ca am slabit s-a mai dus din burtica.. dar ar fi rasul lumii sa le pun innapoi tot la dieta pana la a13-a zi ohmy.gif

sau poate organismul meu isi ia masuri de precautie sa nu slabesc f mult.... intru la plutire:((
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.