Dany,

a noastra e pe 26 aprilie!
Za chee o luam pe 21 aprilie, abia astept, tot trec pe acolo, ca e in drum spre scoala crocodilului, si asa mi se lungeeeeeesc ochii spre ea!
Sexy, cu casele la noi e asa:
1) in orasul unde stau eu preturile nu sint atit de mari la case. Bun, sint si case de miloane de dolari, eu ma refer la casele de 'muritori de rind'. Un apartament de bloc e intre 80-130 mii de dolari, casele sint oriunde intre 120 si 500 de mii. A noastra e in jur de 120, a mamei mele, de exemplu a fost mai scumpa, e in jur de 180 de mii. In general, o casa cu 3-4 dormitoare, marisoara si intr-un cartier safe e in jur de 180-250.
In orase mari (Toronto, Ottawa, etc), un apartament de bloc e in jur de 200-250, acolo e alta poveste.
2) la PRIMA CASA cumparata in decursul vietii tale nu trebuie sa dai avans. Mai mult, poti scoate banii din fondul de pensii fara sa platesti taxe pe ei (e singura modalitate in care poti scoate bani din fondul de pensii - atunci cind iti iei casa). Avansul trebuie sa fie cel putin 5% din valoarea casei (daca nu intri in categoria de mai sus)
3) Taxele de avocat, etcetcetc sint 1.5%, ii platesti la sfirsit. Taxele tb platite de cumparator, nu sint incluse in imprumut.
4) La noi a durat 7-8 zile lucratoare pina s-a finalizat procesul de la banca - nu te ocupi tu de el, se ocupa broker-ul, tu tratezi cu el, el cu banca, si normal ca se da peste cap sa-ti rezolve, ca el ia comision (nu de la tine, ci de la banca)
5) Imprumutul poate fi pe citi ani vrei tu (noi am ales 25 de ani, dobinda e mai mica).
6) Casuta noastra are 3 dormitoare, living, dining, demisol amenajat, o bucatarie micuta si dulce foc. Nu e mare deloc, dar e cocheta si scumpica, nu prea avem curte - e mai mica decit unde stam acum, dar oricum in ultimii ani cit am stat aici n-am stat nici macar 10 minute in curte, ca n-am avut timp. Asa ca... atita paguba la capitolul asta.
A! trebuie sa adaug ca a noastra e asa ieftina pentru ca e condo, adica face parte dintr-un mare cub cu 4 case lipite. Dar e exact ce ne trebuie noua acum, pentru ca nu mi-ar sta mie mintea acum la tinut o casa (gradina, avut grija de burlane, acoperis... ma rog, tot ce intra la ingrijitul unei case
normale).