Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Daca vrei poti!
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58
ganesha
CITAT(amalia0701 @ 14-03-2008, 06:55 PM) *

Nu stiam daca pentru aparate, aerobic sau alte sporturi.

Nu prea inteleg intrebarea sorry.gif blushing.gif da' incerc asa: pentru clasele de grup (gen pump, pilates, nia, gym yoga, etc) trebuie certificari de la organizatiile respective, nu intra in atributiile unui pt, asta se ocupa de persoane in mod individual - maaaaxim 2-3 persoane odata, doar in cazuri deosebite, cind coincidenta face sa aiba aceleasi nevoi, scopuri, etc. pupic.gif
ganesha
Ma duc cu crocodilu' la patinoar azi cheer.gif
amalia0701
CITAT(ganesha @ 14-03-2008, 07:15 PM) *

Nu prea inteleg intrebarea sorry.gif blushing.gif da' incerc asa: pentru clasele de grup (gen pump, pilates, nia, gym yoga, etc) trebuie certificari de la organizatiile respective, nu intra in atributiile unui pt, asta se ocupa de persoane in mod individual - maaaaxim 2-3 persoane odata, doar in cazuri deosebite, cind coincidenta face sa aiba aceleasi nevoi, scopuri, etc. pupic.gif

Pai io nu prea stiu multe despre sali, dar aici exista un antrenor de:
- aerobic;
-altul la aparate;
-altul pilates;
-altul tae bo, etc...........
Intrebam pe ce vrei sa te specializezi tu.

CITAT(ganesha @ 14-03-2008, 07:31 PM) *

Patinati amandoi?
Ce fain )).gif
ironmissy
have fun la patinoar! hug.gif
ganesha
CITAT(amalia0701 @ 14-03-2008, 08:31 PM) *

CITAT(ganesha @ 14-03-2008, 07:15 PM) *

Pai io nu prea stiu multe despre sali, dar aici exista un antrenor de:
- aerobic;
-altul la aparate;
-altul pilates;
-altul tae bo, etc...........
Intrebam pe ce vrei sa te specializezi tu.

Ce zici tu sint specializari diferite, nu se includ una pe alta. Am zis chiar in raspuns, tae-bo, pilates, nia, yoga, um, eeeetc NU intra in atributiile unui personal trainer. Certificarile alea se iau de la organizatiile respective (cea de pilates de la scoala-de-pilates, cea de yoga de la scoala-de-yoga, etc), eu nu imi iau nici una din astea, o iau DOAR pe cea de personal trainer. Implica tot ce tine de exercitiu fizic (cardio, greutati fixe, mobile, stretching....), de alcatuit programe individuale pentru fiecare ins in parte, etc....

Dar in alta ordine de idei am sa fac cursul de yoga teacher cind imi deschid afacerea mea rolleyes.gif

CITAT(amalia0701 @ 14-03-2008, 08:31 PM) *

CITAT(ganesha @ 14-03-2008, 07:31 PM) *

Patinati amandoi?
Ce fain )).gif

Nu, se intilneste cu niste prieteni de la scoala... eu inca n-am patine de gheata, rusine sa-mi fie doh.gif

Of, de luni ma duc la servici!!!!!!! yahoo.gif

Ira, pupic.gif
nusarich
Ganesha, sincera sa fiu pe mine tu m-ai inspirat absolut de cand cu postul. Adica mi-ai dat zvacul ala de care chiar aveam nevoie. Ca sa ma mai pun la punct cu organismul asta al meu propriu si ciudat de numa... Mai am eu ceva una-alta de rezolvat (in primul rand dependenta de cafea, dar asta se va rezolva, am mai reusit s-o rezolv pentru vreun an asa ca stiu si ce ma asteapta). Asa ca nu pot decat sa-ti multumesc pentru zvac si sa ma inspir din cand in cand din meniurile voastre.

Nu mai zic ca te invidiez de nu mai pot ca poti sa faci cursuri de pt si alte chestii interesante. Parca la voi trece timpul altfel, al meu timp nu-mi ajunge nici sa mor... Ce afacere pui la cale?

In alta ordine de idei, iti urez sa nu va afecteze vestea deloc, sau cat mai putin posibil si sa treaca supararile asa cum au venit! pupic.gif
ganesha
Nusa hug.gif Multumesc mult pentru cuvintele frumoase! pupic.gif

Imi doresc din tot sufletul sa revin si eu la normalul... sentimentelor mele, simt ca am nevoie de postul asta, altfel n-ar avea atita magie sarbatoarea Invierii... pe care oricum o simt cite o bucatica in fiecare zi, dar totusi Pastele e special...

Afacerea va fi ceva foarte ... holistic, planul e pe termen lung - se va intimpla undeva in urmatorii 2-3 ani. Vreau un studio yoga, plus o clinica de reiki, acupunctura, homeopatie, etcetc. Vreau sa iau certificarea de yoga teacher, dar cursul dureaza un an de zile, si incepe doar in septembrie. Pentru acupunctura, homeopatie si altele ce mi-ar veni prin cap ar trebui sa gasesc angajati, pentru ca oricit de tare mi-as dori sa stiu sa fac asa ceva, facultatea pt fiecare din ele dureaza cite 4 ani grin.gif Inc e stiu sigur ca am sa ma mai certific e Holistic Nutrition si Ayurveda.

Oricum, asta e schita generala rezumatica a planului, care plan e si el in stadiu de... embrion. Nu ma grabesc cu el, toate la timpul lor rolleyes.gif
dany
Iubita , sa dea Doamne-Doamne sa reusesti tot ce ti-ai propus !!!!!!! Sper ca vestea primita sa nu te afecteze atat de tare incat sa nu mai poti fii asa cum esti tu de fapt ( chiar si pentru scurt timp ) !!!

hug.gif give_rose.gif
lucy
Buna Ganesha give_rose.gif Pot sa vin uneori si eu la tne in casuta? pupic.gif
anca veselie
pupic.gif give_rose.gif
Sexymom
Ganesha, fa o lista de prioritati si ia-le pe rand, cum te stiu eu ambitioasa o sa reusesti sa faci ce ti-ai propus, mult succes.
ganesha
Dany, hug.gif si pupic.gif

Lucy, bineinteles ca poti veni floare.gif ce intrebare e asta? blum.gif

Un pupic.gif entru Ancu!

Sexy pupic.gif eu fara lista de prioritati as fi fost moarta demult!

Am dormit ca un purcelus as-noapte.... dupa ce in prealabil, la 11 noaptea, eu mincam piine calda abia scoasa din cuptor, cu unt muuuult si iaurt (ce sa-i fac daca al meu atunci si-a gasit sa faca piine).

Azi probabil am sa ies cu mama prin oras mai diseara!

Tocmai mi-am dat seama ca nu dansez nici spectacolul urmator!!!!!!!!!!!!!!! E chiar de pastele catolic... nu-s catolica, da' totusi, ideea de a ma dantui de paste ma cam ia cu fiori. Abia aseara am realizat, l-am itnrebat si pe al meu daca sint zuza ca simt asa, al meu a zis ca e foarte frumos ca simt asa si ca indiferent daca sint zuza sau nu, trebuie sa ma conduc dupa ce simt eu, nu dupa altceva. Asa ca....
Oricum, o sa avem o gramada de spectacole la vara, si street dancing ca anul trecut (mama ce-mi plaaaace)...

pupic.gif fetele si le urez un weekend cu artificii!
amalia0701
pupic.gif
Un weekend minunat si tie si familiei tale pupic.gif
Ce a facut crocodilul la patinuar?
Super ca mergi de luni de la job, stiu ca de abia asteptai cheer.gif
Ce o sa faci ?
nusarich
Ganesha, are mare dreptate sotul tau. Mie mi-a zis un nene care se ocupa cu chestii alternative ca daca voi reusi sa pastrez echilibrul si armonia intre instinct si ratiune voi avea de castigat si voi reusi sa-i ajut (direct sau indirect) si pe cei din jurul meu sa castige. Pana la urma in tot ce faci trebuie sa fii impacata cu tine si sa incerci sa nu faci compromisuri. Cel putin nu atat de mari incat sa-ti schimbe sistemul de valori.

O sa mai vorbim despre afacerea pe care o gandesti. E super si cred ca e ceea ce ti s-ar potrivi cel mai bine. pupic.gif
ganesha
Amalia, Nusa hug.gif

La patinoar a fost asa: era o mare balta, astfel incit el si prietenii lui s-au batut cu zapada. Era cald afara, vreo 5 grade, da' zapada fiind multa inca salasluia in parc.

Cu jobul... nu e my dream job, nici pe de parte, e super shitty, e job de office, pentru o companie de marketing... dar pe moment aduce niste banuti, are orar onorabil (9-5, w/e libere, sarbatorile libere, etc), asa ca... eu sint in continuare in cautarea jobului MEU, care stiu ca e undeva... out there si ma asteapta! Speranta moare ultima!

Am fost cu mama la mall simbata seara, mi-a luat mama )).gif cercei rosii... o mindrete de cercei, mi-au picat cu tronc de cum i-am vazut... mi-au soptit o poveste si n-am mai putut pleca fara ei acasa )).gif Si mi-a mai luat o oja galbena )).gif

O fata pe care o admir eu tare (sueeeerba, talentata... o minune) o sa tina niste ore de hula, asa ca ne-a bagat microbul, eu, Jen si Larissa ... ne apucam si de hula! cheer.gif

Gata, de miine sint in training lol.gif

De miine tin post. Iti multumesc, Nusa, pentru cuvintele tale care mi-au mers la inima si care au apasat butonul magic si m-au facut sa vad cit de mult pierd. Asa ca... m-am scuturat fromos si incep cu dreptul! Sper sa apuc sa pun si meniuri! Si sper sa alung si astea 5-6 kile care s-au abatut in zbor.

pupic.gif fetele si le urez o saptamina plina si absolut minunata!!!!!!!!!
amalia0701
pupic.gif
Nessie
Hello, fata frumoasa si ambitioasa! pupic.gif Ce ma bucur ca ai posibilitatea sa faci un curs pe care ti-l doresti, sa aprofundezi cunostintele unei pasiuni... smile.gif M-am zbatut vreo 4-5 luni sa aflu ce trebuie sa fac sa obtin si eu o specializare de nutritie. Eram dispusa sa fac inca ofacultate pentru asta, nu ma uitam la un curs de 1 luna, dar in Romania nu se poate. Singurul Colegiul de Nutritie nu mai exista din 2006 si oricum, chaiar si el era mult depasit. M-am interesat apoi de ACE certifications, dar e foarte dificil cu viza si drumurile multiple.

In Europa inca nu am gasit ceva asemanator, doar o groaza de traininguri de cateva ore, care nu prea imi inspira incredere... In fine... asta e alta boala de-a mea. grin.gif

Felicitari pentru jobul de moment si mult succes sa gasesti ceva pe sufletul tau. Succes la hula-uit. )).gif
aki
Ganesha,si eu am mincat aseara pe la 10 tort si am baut bere doh.gif .Asa ca nu esti unica care ai gresit pupic.gif
nusarich
Ganesha, spor in toate, si la job si la dans si la ... visuri, sa mearga repede si cu spor din plin! hug.gif
bubbles

G. imi ploua in gura dupa paine calda drool.gif . pupic.gif
amalia0701
CITAT(bubbles @ 17-03-2008, 11:43 AM) *

Hai la Craiova ca pun io aparatul in priza si iti fac paine calda )).gif
anca veselie
pupic.gif floare.gif
Amazoana
Io n-am aparat de pus in priza si incalzit paine, dar suflu in ea, numa' sa vii!!! )).gif pupic.gif
ganesha
CITAT(amalia0701 @ 17-03-2008, 11:45 AM) *

Noi facem piinita la cuptor... in mod cit se poate de clasic si traditional... hug.gif

pupic.gif fetele toate si ma scurg spre ... servici devil.gif Astept cu nerabdare sa ajung acasa la 6 si sa continui cautatul jobului MEU rolleyes.gif
amalia0701
Spor la munca pupic.gif
anca veselie
ganesha, si eu sunt in cautarea jobului MEU huh.gif
dar ai idee ce ai vrea sa faci?
spor la munca pupic.gif
bubbles
CITAT(amalia0701 @ 17-03-2008, 01:45 PM) *

In Aprilie vin hug.gif .Ai aparat de ala de copt paine?Tare sunt curioasa daca e bun eusa_think.gif

G. si eu sunt in cautare de job grin.gif
aki
CITAT(anca veselie @ 17-03-2008, 03:59 PM) *

spor la munca pupic.gif

Eu cred ca deja l-am gasit w00t.gif .Nu cred sa plec degraba de aici rolleyes.gif
ganesha
CITAT(anca veselie @ 17-03-2008, 01:59 PM) *

spor la munca pupic.gif

pai... meseria mea, ce-am facut si pina acum (doar ca nu ma mai intorc acolo) si ce-am si... invatat la scoala sa fac. De facut stiu ce vreau sa fac, si stiu si unde sa caut, doar ca la noi acum e o maaare, da' maaaare, da' cumplita criza de locuri de munca (in toate domeniile). sorry.gif Speranta, deci, moare ultima! )).gif Decit sa fii pesimist si sa ai dreptate, mai bine sa fii optimist si sa te inseli lol.gif

Lasa Ancu si Bubu, ca ne gasim noi rolleyes.gif Aki pupic.gif si bravo tie!

Acu' chiar ca plec de acasa lol.gif

aki
CITAT(ganesha @ 17-03-2008, 04:16 PM) *

CITAT(anca veselie @ 17-03-2008, 01:59 PM) *

spor la munca pupic.gif

pai... meseria mea, ce-am facut si pina acum (doar ca nu ma mai intorc acolo) si ce-am si... invatat la scoala sa fac. De facut stiu ce vreau sa fac, si stiu si unde sa caut, doar ca la noi acum e o maaare, da' maaaare, da' cumplita criza de locuri de munca (in toate domeniile). sorry.gif Speranta, deci, moare ultima! )).gif Decit sa fii pesimist si sa ai dreptate, mai bine sa fii optimist si sa te inseli lol.gif

Lasa Ancu si Bubu, ca ne gasim noi rolleyes.gif Aki pupic.gif si bravo tie!

Acu' chiar ca plec de acasa lol.gif

Va doresc sa aveti parte de ce va doriti pupic.gif
amalia0701
)).gif
CITAT(bubbles @ 17-03-2008, 02:00 PM) *

CITAT(amalia0701 @ 17-03-2008, 01:45 PM) *

In Aprilie vin hug.gif .Ai aparat de ala de copt paine?Tare sunt curioasa daca e bun eusa_think.gif

G. si eu sunt in cautare de job grin.gif

E bun daca pune cineva ingredientele in el, il baga in priza, scoate painea si spala sculele )).gif
Cum la noi in casa nu-i nimeni CINEVA, acu se hodina aparatul si strange praf )).gif )).gif
ganesha
pupic.gif fetele!

La mine din pacate combinatia birou+telefon+etc e reteta sigura de depresie. Am mai incercat odata fix jobul pe care-l am acum, doar ca la o companie mai mica. Asta se intimpla acum 4 ani. N-am rezistat mai mult de-o saptamina dupa ce s-a terminat trainingul. De data asta mort copt n-am incotro... aici stau lipita pina imi gasesc... dream job-ul.

E o vreme dementa la noi, se intimpla ca trece asa... ca vijelia, de la +7 grade la -11, apoi la +10, apoi la -14... si tot asa...

Cre'ca de la vremea asta am pofta asta nebuna de fructe, n-am mai mincat atitea fructe intr-o zi de cind mi-a spus dentistul acum multi ani sa nu ma prinda ca fac asa ceva )).gif

Si cre'ca revin la obiceiuri gen same old, same old )).gif ... asa ca... meniuri grin.gif

MD: 1/2 cup cereale (nu din cutie, ci fierte)+ o lingurita miere + 1 lingura seminte de in + 10 migdale
Snack: mar
Prinz: 1/4 cup seminte de dovleac, 25 migdale
Snack: o portocala si niste piine (alba) de casa
Cina: 1 cup linte (indian style) cu salata verde
Snack: 1/4 pummelo

Total: 1453 calorii, 31% grasimi, 3.2 % saturate, 45 % carb, 24% proteine, 37 g fibre, 42 mg colesterol, 1300 mg sodiu

Sport n-am facut, am fost cu catelu' si copilu' in padure, ne-am saltat pe acolo.

Miine e o noua zi de cucerit lumea! cheer.gif yahoo.gif

pupic.gif fetele si le urez o marte minunata!
amalia0701
pupic.gif
Amazoana
Neataaaaaaaaaaaaaaaaaaa cheer.gif floare.gif
Si eu vreau alt job, insa nu stiu care ar fi dream job-ul meu... unsure.gif Aseara ma gandeam sa ma angajez in armata. Ce parere aveti, ati incercat vreuna dintre voi? Ce as putea face acolo?
ironmissy
yuhuu, pui din nou meniuri!
totusi, ce de fructe w00t.gif !

per total arata bine, give_rose.gif

te pupic.gif !
lucy
CITAT(dulcikatty @ 18-03-2008, 09:30 AM) *

Neataaaaaaaaaaaaaaaaaaa cheer.gif floare.gif
Si eu vreau alt job, insa nu stiu care ar fi dream job-ul meu... unsure.gif Aseara ma gandeam sa ma angajez in armata. Ce parere aveti, ati incercat vreuna dintre voi? Ce as putea face acolo?

In armata ca ce?Ai grija sa nu faca bietii oameni diabet de atata Dulcikatty lol.gif lol.gif Serios.......iti doresc BAFTA give_rose.gif
nusarich
Ganesha, vreau si eu reteta de painica de casa (clasica, de-a noastra), cand ai tu timp s-o povestesti. hug.gif

Ce-i cu fructele unsure.gif ? Ca eu am zile in care as manca numai portocale (si nu ma opresc la 1kg), sau mere, sau ... nici nu mai stiu ce. Cam la de-astea poftesc. Si toamna la struguri si prune si pere. Si combinate si solo...
ganesha
pupic.gif fetele tare de tot!

Daaa, fructele de ieri m-au ajuns tare de tot, azi cum trageam aer pe gura imi simteam toti dintii )).gif

Nusa, cu fructele is doo chestii... cea subiectiva si cea obiectiva )).gif

Cea subiectiva e ca eu am hiperaciditate din nascare, DAR sint inebunita dupa mere, portocale, grepfruit, pummelo, pere si berries. Exact ce-i mai rau )).gif Maninc fructe foarte foarte foarte rar, de la dentist am dezlegare doar cu mentiunea sa ma spal pe dinti dupa FIECARE fruct. (iaca na, vedea-m-as )).gif )

Cea obiectiva e ca fructele are zahar, nu e bune, si alte alea. Cele mai safe sint cele din familia berry (casuni, zmeura, afine, etc). Acum... intr-adevar, asa e, adica ideile precum "la cina fructe" la cura de slabire sint eronate total. DAR, intr-o alimentatie CURATA, fara semipreparate si suprapreparate, cu mincare cit mai vie si sanatoasa... sint binevenite. Acu' sa fin seriosi, or avea fructele zahar, da' cind aud faze gen "am mincat cremvusti/brinza topita/sunca/cascaval" alaturi de "vai, nu maninc fructe ca ingrasa".... in conditiile de astea, cu tot zaharul cu tot, aduce de zece ori mai multe beneficii o fructa.

Oricum, combinatia "legume-fructe" e cea mai minunata din cite exista pe pamint... din toate persoanele pe care le stiu, persoanele vegetariene cu tenta maaare de vegan arata cel mai bine, absolut senzational. fara pic de body fat, fara pic de celulita, si au un ten de bebelus de 10 luni. Numai ca... cam greu de atins asa ceva.... tre'be munca si organizare.

pupic.gif fetele si revin cu meniul!
ganesha
Meniu )).gif )).gif )).gif

Uocheeei, trebuia sa fie altfel, da' a iesit asa: cind am fost la cumparaturi de chestii urgente care lipseau din casa m-am lipit de o punga de cookies - de fapt snaps - nebunia mea, total de post, de la o firma care face chestii super bune si curate, majoritatea vegane naughty.gif (au o gama larga de produse... gluten-free, vegane, sugar free, etcetc). Asa deci, ma iau cu vorba ca sa nu ajung la momentul adevarului )).gif

MD: o rosie+1/3 castravete+ 1 avocado
Snack: 1/6 cu nuci, citeva migdale
Prinz: salata verde+o rosie+ 1.3 castravete + 1 lingura ulei + 1 lingura seminte de in
Snack: o portocala
Cina: 1 cu spaghete (albe devil.gif ) + 1 cup ciupercute
Snack: 18 cookies lol.gif lol.gif lol.gif

Total: 1340 calorii, 47% grasimi, 5% saturate, 41% carb, 12% proteine, 30 g fibre, 0 colesterol, 1280 mg sodiu

Mi-e taaare taaare taaaare somn, afara ploua torential azi, era tare fain... Azi n-au mai facut temperaturile slalom de la +10 la -10... au stat cuminti grin.gif

pupic.gif fetele tare de tot si le urez o zi minunata!!!!! cheer.gif
nusarich
Saru'manuta de informatii, nu stiam eu de ce-mi simt toti dintii dupa fructe, da' chiar si-asa tot innebunita dupa ele ma aflu... cu toata aciditatea mea cu tot (ca si eu tot de-asta am), cand dau de fructe parca-mi ia cineva mintile...
Amazoana
CITAT(lucy @ 18-03-2008, 09:54 PM) *

In armata ca ce?Ai grija sa nu faca bietii oameni diabet de atata Dulcikatty lol.gif lol.gif Serios.......iti doresc BAFTA give_rose.gif

Nu m-am gandit atat de departe inca....
Pup gazda pupic.gif
aki
Gnaesa,salut.O zi frumoasa iti doresc fara slalom la temperaturi tease.gif
anca veselie
pupic.gif pupic.gif
amalia0701
pupic.gif
Am vrut sa te intreb a mia oara cat e un cup lol.gif lol.gif lol.gif
Dar am cautat pe google si m-a lamurit Wikipedia lol.gif lol.gif fiecare cu "cup" -ul lui, dar la tine e 250 ml pupic.gif
dany
pupic.gif gazda si urez de fffffffff bine !!!!!
amalia0701
give_rose.gif
A venit primavara cheer.gif cheer.gif give_rose.gif
lucy
Buna seara pupic.gif Te pupacesc pupic.gif
honey79
Bun gasit,A.

Vin si eu la tine cu o intrebare... ce stii de laptele ne-omogenizat vs omogenizat????

Am citit undeva,ceva discutii asupra problemei si..... am intrat un pic in dubii.
ganesha
pupic.gif fetele tare de tot!

Daaa, e prima zi de primavaraaaaaaaaaaaaaaaa, la 1:49 dimineata s-a intimplat la mine aici!!!! cheer.gif

Cit despre meteo... mai avem 6 (sase) saptamini de iarna grin.gif

Honey iubita.... nu prea stiu nimic de lapte in detaliu, laptele e o chestie pe care eu o evit cit pot, dar daca vrei, pot sa scotocesc niscaiva informatii pertinente, ca as sti pe unde. Dar asa... from the top of my head, chiar nu stiu ce sa raspund. blushing.gif

Au venit notele copilului, is tare tare tare bune, miine probabil va fi recompensat. Comentariile si ele sint foarte foarte foarte bune la toate materiile, iar cele despre... cooperation & co sint excelente. Asa ca... miine party )).gif

Cre'ca imbatrinesc.... ieri a fost prima zi in viata mea cind a plouat si... mi-am luat umbrela!!!!! De cind ma stiu n-am purtat umbrela... si nici n-as fi avut umbrela in casa daca n-as fi fost anul trecut in trecere prin Quebec City, unde am considerat eu ca-mi trebuie o umbrela cool foc )).gif

Revin cu meniurile, n-am mai apucat, m-am simtit aiurea... azi am mincat doar o banana ca sa nu iau advil pe stomacul gol.... sorry.gif Da' miine-s libera, ca e sarbatoareeeee! cheer.gif

pupic.gif fetele care trec pe aici inca o data!!!!
lucy
Neata Ganesha hug.gif Te felicit pentru cupilul tau care are rezultate asa bune cheer.gif Sa fiti mandri de el pupic.gif pupic.gif
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.