Eu am fost in Bulgaria, la
Nisipurile de Aur, anul asta la inceputul lui iulie 3 zile. Statiunea e mai curata si mai civilizata decat Mamaia, chelnerii sunt incomparabil mai amabili decat in Romania sau Grecia (cred ca sunt scoliti in Turcia

) si, in general, e putin mai ieftin decat la noi. Si, chestie foarte importanta, cam toata lumea vorbea engleza. Pentru mine Nisipurile de Aur vor fi alternativa unui week-end la mare in Romania, dar nu merita sa-ti faci acolo vacanta o saptamana pentru ca te cam plictisesti.
Albena mie nu mi-a placut. Mi s-a parut un fel de Jupiter de prin anii '91 - '92, o statiune comunista, ieftina - e adevarat, dar saraca si trista.
Varna merita vazut. Nu m-am cazat acolo, dar am fost in vizita si mi s-a parut interesant. Oras de provincie cu aer linistit, plaja imensa, mancarea ieftina (mai ales fructele de mare).
Cat despre drum... eu am iesit pe la Vama Veche si m-am intors in tara pe la Giurgiu. Capcanele ar fi urmatoarele:
- la intrare in tara platesti taxa de dezinfectie 6 euro si pe chitanta scrie 3 euro
- indicatoarele sunt in marea lor majoritate scrise cu litere chirilice. Ori iti iei GPS cu tine ori tii directia Varna (ca se scrie Barna sau asa ceva si e mai usor de identificat)
- pe alocuri exista restrictie de viteza 20km/h si fix acolo o sa fie niste politisti cu radarul
- e de preferat sa ai un antiradar cu tine, ca sa eviti sa fii oprit.
- daca mergi in gasca, cere chelnerului sa faca bon pentru fiecare persoana in parte (sau cel mult pentru fiecare cuplu in parte). Bonurile sunt scrise cu litere chirilice si e imposibil sa-ti dai seama cine ce a mancat, cat costa fiecare in parte si daca sunt produse in plus. Eu m-am trezit la un moment dat ca mancasem doar o ciorba si paine si pe bon aveam 5 produse.

[quote]
- autostrada Varna - Giurgiu e varza. Mai nasoala decat Bucuresti - Pitesti.
Saptamana viitoare plec in Turcia, Alanya un resort care, cel putin pe net, arata super ok. La intoarcere va povestesc ce si cum.