Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Pe unde mergem vara asta?
OneDen.com > Relatia cu mine > Hobby-uri si timpul liber > Calatorii
alex25
Anul asta serviciul o sa ma tina in tara, din pacate, dar am de gand sa-mi tin fiecare weekend ocupat:

Primul: la mare - Mamaia sau Costinesti
Al doilea: acasa, la ai mei
Al treilea: Busteni
Al patrulea: Galati
Al cincilea: La munte, la Herculane
Al saselea: la mare - Olimp
Al saptelea: asfalt de Bucuresti, strand - sa vedem ce iese
Al optulea: Sinaia/Predeal
Al noualea: poate prindem vreun festival or smth (idei?)
Al zecelea-pana la sfarsit mai vedem.

Sper sa pot sa ma pot tine de toate astea: sa n-am cu probleme cu banii sau cu timpul.
Croco
:blink: dar stiu ca ti-ai ocupat vara, nu gluma. as vrea si eu, dar nu prea ma tine buzunarul. eu ma duc in grecia vara asta, cu prietena. in corfu. n-am mai iesit pana acum din tara. sper sa-mi placa grecia. va zic cum a fost cand ma intorc. ma duc in perioada 5-15 iulie. ma costa 350 euro/persoana. a mai fost cineva in grecia? cum e? eu abia astept sa ajung yahoo.gif
alex25
Da, pai ma oftic ca nu pot sa plec din tara asa ca mi-am ocupat asa, din nervi, weekendurile. smile.gif

Am fost si eu Grecia. Mi-a placut, desi unele statiuni seamana destul de mult cu cele romanesti la agitatie, aglomeratie, prost gust. Sa nu eziti sa comanzi tzatiki din plin! Si ai grija de unde iti iei salatele. Grecii au tendinta sa taie rosiile si ceapa in bucati mari, parca le-ar taia in patru.

Preturile acolo sunt destul de accesibile, chiar mai mici decat in Romania de multe ori. Pe mine m-a costat excursia 210 euro, dar aveam o oferta marfa. Daca ai permis auto, sa ti-l iei cu tine ca poti inchiria masini de peste tot. Daca nu ai mers niciodata cu un ATV, ti-l recomand. Costa cam 20 euro/zi dar merita. La fel si scooterele si motocicletele.

Cluburile de noapte sunt mult mai selecte decat in Romania. Viata de noapte acolo incepe de pe la 12:00, 1:00 am si tine pana pe la 6, ca grecii incep oficial programul la 10 dimineata si au pauza de masa vreo 3 ore, ca e super cald la amiaza si termina apoi pe la 8 seara.

Sa te duci in toate excursiile posibile ca toate merita. Poti sa faci si scufundari in anumite locuri, cu vreo 35 de euro parca. Sa nu ratezi nici asta. Tot ca excursie, s-ar putea sa ti se ofere seara greceasca. Daca esti amator de muzica populara si petreceri cu hora, dansuri noi si din buric... baga-te; daca nu, o sa ti se para ca ai dat banii degeaba (vreo 20 euro).

In rest, nu cred ca o sa ai probleme cu limba, mai ales daca stii engleza. Pe acolo toti vorbesc engleza si cam 40% romana cool.gif, pentru ca cei mai multi romani aleg Grecia sau Turcia ca prima iesire din tara: sunt destul de ieftine si cu siguranta mai tari(si la pret si la distractie) ca orice vacanta in Romania.
Croco
hey, multumesc mult, man! acum stiu ce ma asteapta. tu cu ce ai mers? eu am ales charter.
alex25
Buna alegere! Eu am luat autocarul si am pierdut vreo 2 zile pe drum plus chinuri la vama etc. E mai ieftin, dar... nu merita. Ma bucur ca ti-am fost de ajutor.
Brunette
Si eu merg in Grecia vara asta. In Paralia Katerini. cheer.gif Are rost sa-mi iau haine groase la mine?
alex25
Nu, iti umpli bagajele degeaba. smile.gif Desi, daca te iei dupa ei, ar cam trebui. Adica: la fiecare doua magazine, unul e cu blanuri. Preturi bune, dar... blanuri! Vara! )).gif Si oamenii chiar cumpara. Unii asteapta pana vara, strang bani si isi iau din Grecia o gramada de haine si altele. De fapt, daca tot ai intrebat, poti sa nu-ti iei tricouri si altele de gen la tine, pentru ca un tricou acolo este cam 5 euro. A si adu-ti mai multi bani la tine daca esti genul de persoana care cumpara suveniruri pentru prieteni, pentru ca sunt o multime de magazine cu suveniruri, iar tu sigur o sa-ti aduci atunci aminte de toate rudele tale. tease.gif
ina_ceva
Si eu ma duc in grecia, perioada 23 iulie-1 august, cu autocarul. Deja am platit drumul si cazarea 5 mil de persoana si o sa stam in insula Thasos. E prima mea iesire din tara w00t.gif
alex25
CITAT(ina_ceva @ 18-06-2006, 03:58 PM) *

Si eu ma duc in grecia, perioada 23 iulie-1 august, cu autocarul. Deja am platit drumul si cazarea 5 mil de persoana si o sa stam in insula Thasos. E prima mea iesire din tara w00t.gif

E un deal destul de bun. Problema e insa aceeasi peste tot: bani mai putini inseamna cazare mai aiurea. Eu am avut cazare ok: piscina, aer conditionat, balcon mare, frigider+cablu in camera, vedere si la mare si la munte in acelasi timp. Sper sa fie la fel si la tine. Pentru ca uneori cazarea iti cam poate strica vara sad.gif. Ai ceva poze cu hotelul in care o sa stai?
Brunette
CITAT(ina_ceva @ 18-06-2006, 03:58 PM) *

Hey, dar suntem cativa care mergem acolo. Poate ne vedem prin Grecia :blum:. Eu am o excursie planificata in Atena pe 28 sau 29 iulie. Sa-l intreb si pe prietenul meu ce vrea sa facem, dar cred ca-l conving eu devil.gif daca planificam ceva.
ina_ceva
E o vila cu studiouri, noi suntem 4 persoane.Avem o bucatarie comuna ( cu frigider ), aer onditionat, plaja e la 50 metri de vila;
alex25
Cum adica vila cu studiouri? E vreun termen pe care nu-l inteleg, sau e vb de studiouri de filmare/inregistrare? 50m de plaja suna super! Si daca aveti bucatarie comuna e si mai bine... pentru ca mancarea e destul de ieftina in Grecia - in super marketuri - si berea uneori: de exemplu am vazut si beri cu 35 eurocenti parca - dar nu e chiar buna smile.gif.

A, vezi ca apa e destul de scumpa acolo, comparativ cu Romania asa ca sa va luati apa plata din Romania, inainte de granita.
ina_ceva
De studio stiu ce se poate aproxima cu un apartament, deci e vb de apartament cu doua camere, fiecare camera cu baia ei.
Stiu o prietena care a fost si ea s-a dus cu o geanta plina cu: conserve si un bax de apa.Planul meu era sa-mi fac si eu ceva de genu, mai ales ca am o slabiciune pt conserve grin.gif si daca nu am apa, tensiunea mea o ia razna wacko.gif
De fructe stiam ca sunt ieftine, dar te rog sa-mi mai spui de mancare , daca ai putea sa-mi dai exemplu de produse cu preturile corespunzatoare.
Merci, alex!! hug.gif

Apropo, alex, suna f tentant programul tau.
De prin iulie cred ca am incerc si eu asa ceva, oricum debutul il fac cu un weekend la vama veche sau la 2mai.
Unde e acasa pt tine? M-a facut curioasa al doilea weekend :blum:
Ce stranduri stii prin Bucuresti? rolleyes.gif Ca eu as incepe de luna asta cu ele.
De festivaluri, stiu ca ar mai trebui sa fie un festival al berii, parca anu trecut asa a fost.Insa nu stiu exact cand.
alex25
Mai, noi nu prea am cumparat mancare de acolo, ne-am luat si noi niste conserve de acasa. biggrin.gif Dar preturile sunt cam ca in Romania in supermarketuri. Problema e ca toata painea e crocanta, prajita si pe mine m-a ranit pe cerul gurii. Asa ca nu stiu, ai putea sa-ti iei o paine din-asta din Romania, French Toast: e mai moale si se pastreaza, ca e in punga. Ai aflat bine, fructele sunt chiar ieftine: pepeni cu 0.5 euro/kg; struguri- 3 kg cu 2 euro, piersici etc. Imi pare rau, nu-mi amintesc preturile alimentelor specific, stiu doar ca ma asteptam sa fie mai scumpe. In schimb, o shaorma costa intre 2 si 5 euro ( vezi ca are alt nume acolo - souvlaki parca ). Sunt multe restaurante pe malul marii - o pizza acolo costa cam 5-7 euro de ex. Daca vrei ceva mai scump insa o sa te cam coste.

Oricum, iti recomand conserve si branza de acasa, restul se cam strica pe drum ( legumele de ex).
alex25
Stranduri in Bucuresti... pai depinde unde stai... sunt cateva: unul pe langa lacul Tei, unul in Crangasi, unul langa parcul Moghioros (asta e mai nou, mai ingrijit)...

Festivaluri... din cate stiu eu pe la sf lui iulie e un festival de arta la cluj... teatru, film, muzica... o sa mai caut festivaluri pe la Sibiu, Brasov si Sighisoara. Mereu am vrut sa merg la festivalul medieval de la Sighisoara dar nu mai stiu cand e.

Ce inseamna pentru mine acasa? smile.gif Cel mai curat oras romanesc: Tulcea.
Brunette
Mmmmmmmmm.... Tulcea.... am niste amintiri placute de acolo. Imi place piata aia mare din centru. Am uitat cum se numeste. E incojurata de blocuri. In Tulcea a facut fratele meu armata. Fain oras! Dar mai curat mi s-a parut Radauti-ul. cool.gif
dco
Wow ce vacante faine aveti voi ohmy.gif Eu nu pot sa plec nicaieri, trebuie sa tocesc astfaltul vara asta. Dar lasa ca poate ii conving eu pe ai mei sa ma lase si pe mine la mare. Ce marfa ar fiiiiiiiii!!! cheer.gif Sau poate ma angajez pe undeva si fac rost de niste bani. Sau... stiti vreun mod de a finanta calatorii/vacante fara sa te rogi de ai tai cand ai 17 ani?
Nessie
Mare, munte, tari straine biggrin.gif frumos, ce mai!
Dco, nici eu nu cred ca o sa plec vara asta asa ca o sa tocim impreuna asfaltul. sad.gif Ser si eu la o iesire la mare, o vizita la parinti, dar o sa vedem...

Apropos de plecatul in alte tari, mi-am facut si eu pasaport cu gandul ca poate-poate si am auzit de curand ca s-ar putea sa nu mai fie nevoie din 2007 si ca am iesi din tara doar pe baza de buletin. sad.gif
albert
Eu ma duc la Vama Veche, ca in fiecare an. Cred ca vara asta o sa stau o luna pe acolo. Sau cel putin pana raman fara bani. Imi iau hamacul cu mine. w00t.gif Cat timp nu ploua, stau pe plaja beau bere, ma distrez cu pretenarii si poate cine stie facem de-o plaja de nudisti w00t.gif Amatori? grin.gif
CIC
Alex, ce ohmy.gif , m-ai dat gata, chiar imi plac planurile tale si cat te-ai mai plimbat.. blush.gif ...parca ai avea 80 ani, cand le-ai vazut, frate, pe toate? ...si de unde bani? Imi propun si eu multe, chiar anul trecut mi-am facut pasaport cu gandul sa merg si eu ca toata lumea pana la greci, in cele din urma am mers cu cortul prin tara doh.gif ...anul asta, tot din lipsa de bani, mi-am propus Transfagaraseanul cu Balea Lac, poate ca la anul... blushing.gif
alex25
CITAT(CIC @ 25-06-2006, 05:55 PM) *

Alex, ce ohmy.gif , m-ai dat gata, chiar imi plac planurile tale si cat te-ai mai plimbat.. blush.gif ...parca ai avea 80 ani, cand le-ai vazut, frate, pe toate? ...si de unde bani? Imi propun si eu multe, chiar anul trecut mi-am facut pasaport cu gandul sa merg si eu ca toata lumea pana la greci, in cele din urma am mers cu cortul prin tara doh.gif ...anul asta, tot din lipsa de bani, mi-am propus Transfagaraseanul cu Balea Lac, poate ca la anul... blushing.gif

smile.gif Nu am 80 de ani si nici nu consider ca am calatorit foarte mult, dar imi place sa invat cat mai mult despre ceea ce vad, sa retin lucruri specifice despre locurile pe unde ajung si imi mai place sa ascult pe altii cum povestesc despre colturi prin care n-am ajuns: mi se trezeste interesul. Mai am asa de multe locuri de vizitat... abia astept, de exemplu, sa ajung in Islanda. Insa e destul de scump sa ajungi acolo. Mai astept, dar stau cu sufletul la gura pe partea asta, de calatorii. Mai vreau si o croaziera faina, dar costa cam 4000 euro si deocamdata nu imi permit. Dar o sa vina vremea.

Romania, insa, e destul de accesibila. Studentii stiu cel mai bine sa se distreze: si se distreaza ieftin. Daca vrem sa invatam cum se calatoreste, acolo ar trebui sa ne uitam. smile.gif (e valabil pentru Romania, ca in afara nu-si permit multi studenti sa plece)

Am multi prieteni care sunt in America. Unul din ei mi-a propus sa ma duc in vizita pe la el in toamna viitoare si chiar vreau sa fac asta. Cu putin noroc gasesc bilete de avion cu putin peste $500, problema e viza. Dar ma descurc eu.

Nu mai e mult si incep weekendurile de vara:D.
judecatorul
Grecia e ok, dar aveti grija ca puteti lua multe tepe cu agentia.
Mereu sunt conditii sub ceea ce ti-au promis.
Daca va intereseaza am vazut o agentie de Travel (si puteti lua de la ei Grecia in Sezon cu 160 EUR Transport si cazare .. http://www.neo-tour.ro parca ..
Am niste prieteni care au fost cu baietii astia si sunt super seriosi ...
Si inca ceva ganditi-va ca e super si Bulgaria wink1.gif
servicii mult mai bune si la fel de scompe poate putin mai ieftine decat la noi si mult mai mult bun simt.
Ce stiti despre Bulgaria ( Albena ) ma bate un gand sa ajung acolo vara asta ...

Cu respect,
Judecatorul
judecatorul
Apropo de calatorii .. sa stiti ca este un lucru extraordinar nu doar din puntul de vedere al plimbarilor dar si al lucrurilor pe care le inveti.. Nu stiu daca ati vazut dar oamenii care ies din tara revin schimbati ... si in general am observat ca sunt mult mai deschisi .... atfel..
E foarte unteresant ce impact poate sa aiba .. o astfel de calatorie .....
Cred ca ar trebui sa ne cunoastem si vecinii ..
Poate ca ar fi bine sa ne cunoastem si tara ... oare problema principala sa fie banii ??
De ce nu calatorim mai mult ?
Eu in ultimile 3 luni doar week-endul tercut am ramas in Bucuresti ( obligatii ) in restul .. am plecat la munte sau la mare .
Nu e necesar sa i bani .. sau sa cheltui mult ..va tasez o poza din sibiu .. cu niste tineri cu care am fost.
Si daca sunteti isteti va dati seama cum sa calatoriti si sa luam bani pentru asta smile.gif
Sunt un milion de variante cred ..si sunt tare curios ce parare aveti. smile.gif

Click sa vezi atasamentulClick sa vezi atasamentul
alex25
Foarte corect. Am spus si eu mai sus, nu banii sunt problema daca vrei sa calatoresti. Daca te gandesti bine, iti dai seama ca de fapt comoditatea e problema. Vrei sa calatoresti, vrei sa te distrezi, dar e mai puternic fundul ala greu care te tine in fotoliu acasa si te scuzi cu "n-am bani".

Judecatorule smile.gif, scrie si tu aici pe unde ai fost in lunile astea, eu unul sunt curios, poate-mi dai si mie idei. Si zi-ne si cum a fost.

Cat despre Albena, asa e, si eu am auzit ca e foarte ok. E o alternativa buna la Grecia, dar nu ai la fel de multe obiective de vizitat: de ex. nu poti echivala in Bulgaria meteorele, sau Atena, sau insula Skiatos ( cheer.gif ), sau Acropolele. Sunt sigur ca si Bulgaria are istoria si frumusetile sale, dar nu cred ca are acelasi bagaj cultural ca si Grecia. As opta pentru bulgari la ospitalitate si confort (desi e binecunoscut ca nu poti trece pe teritoriu bulgar fara sa dai de niste politisti falsi care sa te jecmaneasca, etc) in cazul in care vrei doar sa stai la plaja, dar Grecia e "it" daca vrei sa si vizitezi tara. Grecii sunt mai nesimtiti, insa. biggrin.gif
alex25
Hm... vremea nu tine cu planul meu de week-end-uri. Asa ca incerc sa le inversez, sa le potrivesc.

Week-end-ul trecut am vrut sa merg la mare dar cum se anunta furtuna la mare, am mers la ai mei, m-am vazut cu prietenii vechi, mi-am uitat permisul de conducere la Bucuresti, dar nu m-a oprit nici un politist, asa ca totul a mers ca pe roze. N-am apucat sa fac baie, desi a fost soare. Am stat cu ai mei, am avut grija de frate-meu sa nu se impace cu fosta, rolleyes.gif dar am zis ca ma razbun week-end-ul asta la mare beach.gif. However, tocmai am vazut la televizor ca e steag rosu pe malul marii sorry.gif bang.gif , asa ca incercam ceva pe la munte.

Sa vedem ce iese. Sper sa nu fie inundatie.
tmanbone
Eu nu m-as baza 100% pe prognoza meteo. De altfel, si w-end-ul trecut au spus ca o sa fie vremea nashpa, eu am fost la mare si vremea nu mi-a dat nici cea mai mica bataie de cap. Risti si castigi.

Btw, prognoza nu inseamna prin definitie ca se va intampla. biggrin.gif
himere2005
eu din pacate vara asta nu am mai plecat nicaieri ca am avut probleme cu bb, acum nu prea sunt bani, insa poate mergem la iarna la www.lacolina.ro
Nessie
CITAT(himere2005 @ 11-08-2006, 11:51 AM) *
eu din pacate vara asta nu am mai plecat nicaieri ca am avut probleme cu bb, acum nu prea sunt bani, insa poate mergem la iarna la www.lacolina.ro
Imi pare rau ca ai avut problele cu copilasul! sad.gif Poate daca toate au trecut acum, veti avea parte de un concediu. Am intrat pe site si pare frumos, la Predeal smile.gif , dar nu am gasit preturi. Ne poti spune ceva de nivelul lor?
himere2005
e foarte frumos, din cite am vazut, eu, sincer, pina acum am fost mai mult cu cortul sau la casute, dar cum sotul meu lucreaza la o cunoscuta companie de calculatoare, pretul pe noapte la o camera e de 1 milion de lei, pentru restul, cam 1.500.000, asta in afara marilor sarbatori.

"Cunostintele, prietenii sau ceilalti membri ai familiei nu vor beneficia de aceste reduceri, ci vor achita tariful intreg la cazare (35 eur/ camera/ noapte sau echivalentul in lei ) si masa (mic dejun - 5 eur/ persoana; pranz 10 eur/ persoana, cina - 10 eur/ persoana). Mesele au caracter optional (numai mic dejun, demipensiune sau pensiune completa) si flexibil, in sensul ca vor putea fi alcatuite din felurile de mancare preferate, daca acest lucru se anunta din timp (cu cel putin 1 zi inainte de cazare).
Copii de pana in 12 ani beneficiaza de gratuitate atat la masa cat si la cazare, iar pentru cei care depasesc aceasta varsta se vor aplica tarifele categoriei din care fac parte parintii."

as merge si eu, sa vad 1 data in viata cum e la un hotel de 5 stele laugh.gif
Nessie
Pentru un hotel de 5 stele e foarte ieftin!!! La Mamaia, acum, cel de 2 stele costa 2.000.000-2.500.000. doh.gif
ina_ceva
daca e vorba de vacanta: http://members2.clubphoto.com/nini1079131/...wner-2738.phtml
sau:
http://members2.clubphoto.com/nini1079131/...wner-2738.phtml

WE asta se anunta un gratar, abia astept sa scap din B.
tmanbone
Suna bine. O sa-l trec pe lista.

Mai stiam un loc unde imi placea sa merg. www.vilacristina.go.ro
Din pacate nu mai inchiriaza decat pentru grupuri ca cica zona nu e prea vizitata si le e cam neeconomic sa deschida pentru 1-2 camere.
himere2005
a...si foarte important lol.gif au conexiune la net blum.gif oricum, daca merg acolo, macar in concediu sa nu o fac pe nebuna si sa urc pe munte si alte distractii
ina_ceva
Pt WE viitor am programata o iesire la munte cu prietenii, la Piatra Craiului
himere2005
stiti ce ar fi super...sa ne intilnim acolo in gasca si sa inchiriem vila, eu imi aleg camera cu baie proprie beach.gif
tmanbone
Daca e bere eu vin. Propun ca numim excursia "Filosofie la galeata". salut.gif
himere2005
tman, nu te pune cu nebuna, ca eu acum bat toaca. dar cred ca ar trebui organizate din timp astfel de lucruri. ar fi frumos...dar nu stiu daca toti sunt ca mine, asa, tacaniti cheer.gif
LionKing
Subiect moderat
Anumite mesaje din acest topic au fost sterse pentru ca au deviat prea mult de la subiectul propus. Pentru a pastra calitatea acestui forum, va rugam sa respectati tema propusa si sa incercati sa scrieti cu gandul ca alti oameni ar putea fi ajutati, pe viitor, de raspunsurile date acum. Apreciem interesul acordat acestui subiect si va invitam sa imparsasiti in continuare celorlalti experientele voastre legate de calatorii, precum si sfaturile legate de petrecerea concediului/vacantei pentru vara aceasta sau cele viitoare.
alandana
Eu anul asta vreau sa merg in Grecia cu masina fara nimic aranjat inainte . Sper sa nu fie ingrozitor si sa gasesc cazare la preturi acceptabile si conditii decente. Am auzit multe zvonuri ca e nasol cand treci pe la bulgari - ca te taxeaza la greu.

As vrea sa fac un tur de vizitat Grecia - 2-3 zile in nord, sa merg sa vad Meteorele, apoi 3-4 ziel in Halkidiki - la plaja, pe urma in golful Corint si Atena , si daca ma mai tine buzunarul sa vizitez Peloponezul si poate Creta. Bineinteles ca mi-as dori sa merg si macar pe 2-3 insule dar vom vedea la fata locului cum ne descurcam cu banii. E suficent de on topic?
alex25
CITAT(alandana @ 11-08-2006, 09:09 PM) *

E suficent de on topic?

Eu cred ca da. smile.gif Ce mi-a placut mie la insulele grecesti a fost stilul caselor. Toate locuintele insulare sunt albe si au ferestrele albastre(ma rog, ramele ferestrelor). Din cate am inteles, Grecia e o tara si pentru cei cu mai putini bani si pentru cei super bogati. Cele mai extravagante sunt insulele. Probabil si cele mai frumoase locatii de plaja de pe tot globul. Nu-i de mirare ca toate vedetele aleg aici vacantele.

O sa-ti placa Grecia, sunt sigur. As fi vrut mult si eu sa merg vara asta, insa nu imi pot lua concediu. sad.gif Sa ne spui cum a fost, cand te intorci! Apropos, Ina, spune-ne cum a fost! Am vazut pozele, dar spune-ne impresii!
ina_ceva
CITAT(alex25 @ 11-08-2006, 09:18 PM) *

O sa-ti placa Grecia, sunt sigur. As fi vrut mult si eu sa merg vara asta, insa nu imi pot lua concediu. sad.gif Sa ne spui cum a fost, cand te intorci! Apropos, Ina, spune-ne cum a fost! Am vazut pozele, dar spune-ne impresii!

Superb!!!
Peisajul a fost exact cum imi place mie: munte si la cativa metri distanta: mare. Plajele nu erau toate amenajate si farmecul lor era nestirbit. Nisip f fin. Cred ca ati vazut ca apa e f limpede, poti vedea pesti care innoata alaturi de tine doh.gif grin.gif eu i-am vazut doar de la mal, ca nu stiu sa innot blum.gif . Asta nu inseamna ca nu am intrat in apa; cam la 15, 20metri de mal apa avea in jur de 1.40m adancime; la cei 1.50 ai mei am avut tupeu sa stau acolo si fara colacel de salvare.
Am inchiriat o masina si am facut turul insulei in doua zile. Dimineata luam micul dejun, plecam devreme si ne opream pe o plaja pt a inmagazina cat mai mult din razele soarelui , la amiaza mergem prin vreun orasel si luam masa ;dupa aia porneam mai departe la o alta plaja pana seara. Ne intorceam in oraselul unde eram cazati si ieseam la un cocktail la terasa ( acesta era adus insotit de artificii).Super!!!
In interiorul insulei e asa cum zici tu, alex. Casele sunt marea lor majoritate albe cu ramele geamurilor albastre. O chestie care mie imi place la nebunie: nu exista locuinta care sa nu aiba un coltz de verdeatza, floricele, vitza de vie. Orasele calde ca sa zic asa, cu stradutze inguste, cu un sng sens, dar se circula pe ambele sensuri blink.gif .
Prea putine indicatoare auto; functiona prioritatea de dreapta, dar nu am auzit nici macar un claxon, sau o strigatura, injuratura.
Grecii au fost f primitori, draguti. De papat e k; se mananca bine la ei. Noi luam doar pranzul pe la ora 13, 14 si seara nu ne mai trebuia nimic.
Ce sa mai zic de civilizatie, se cunostea ca nu erau prea multi romani pe acolo.

Ar fi mai multe de spus, dar de multe ori impresiile care mi le fac greu le pot reda prin cuvinte.
alandana
Ina - sunt sigura ca ai mai spus dar unde ai fost - pe ce insula?
ina_ceva
In thassos, alandana.
Ella79
Eu am fost in Bulgaria, la Nisipurile de Aur, anul asta la inceputul lui iulie 3 zile. Statiunea e mai curata si mai civilizata decat Mamaia, chelnerii sunt incomparabil mai amabili decat in Romania sau Grecia (cred ca sunt scoliti in Turcia grin.gif ) si, in general, e putin mai ieftin decat la noi. Si, chestie foarte importanta, cam toata lumea vorbea engleza. Pentru mine Nisipurile de Aur vor fi alternativa unui week-end la mare in Romania, dar nu merita sa-ti faci acolo vacanta o saptamana pentru ca te cam plictisesti.
Albena mie nu mi-a placut. Mi s-a parut un fel de Jupiter de prin anii '91 - '92, o statiune comunista, ieftina - e adevarat, dar saraca si trista.
Varna merita vazut. Nu m-am cazat acolo, dar am fost in vizita si mi s-a parut interesant. Oras de provincie cu aer linistit, plaja imensa, mancarea ieftina (mai ales fructele de mare).

Cat despre drum... eu am iesit pe la Vama Veche si m-am intors in tara pe la Giurgiu. Capcanele ar fi urmatoarele:
- la intrare in tara platesti taxa de dezinfectie 6 euro si pe chitanta scrie 3 euro
- indicatoarele sunt in marea lor majoritate scrise cu litere chirilice. Ori iti iei GPS cu tine ori tii directia Varna (ca se scrie Barna sau asa ceva si e mai usor de identificat)
- pe alocuri exista restrictie de viteza 20km/h si fix acolo o sa fie niste politisti cu radarul
- e de preferat sa ai un antiradar cu tine, ca sa eviti sa fii oprit.
- daca mergi in gasca, cere chelnerului sa faca bon pentru fiecare persoana in parte (sau cel mult pentru fiecare cuplu in parte). Bonurile sunt scrise cu litere chirilice si e imposibil sa-ti dai seama cine ce a mancat, cat costa fiecare in parte si daca sunt produse in plus. Eu m-am trezit la un moment dat ca mancasem doar o ciorba si paine si pe bon aveam 5 produse. ohmy.gif [quote]
- autostrada Varna - Giurgiu e varza. Mai nasoala decat Bucuresti - Pitesti.

Saptamana viitoare plec in Turcia, Alanya un resort care, cel putin pe net, arata super ok. La intoarcere va povestesc ce si cum.
judecatorul
Daca ai iesit prin Vama Veche .. ai trcut si prin Balcic .. terbuia sa te opresti sa vezi castelul Reginei Maria .. zona aia a fost a Romaniei ( pacat mie imi place mai mult decat toata plaja noastra - bine bine e deosebit in nord langa delta poate -
ina_ceva
Am fost la munte WE acesta, in Piatra Craiului. Superb peisajul si traseul montan. Am plecat sambata dimineatza din Bucuresti, am lasat masinile in Zarnesti si am urcat pana la cabana Curmatura. Duminica am pornit de dimineatza spre Turnu (1923m), am parcurs creasta prin Timbalu Mare, Timbalu Mic pana la La Om (2238m) si am coborat spre Refugiul Grind pana la La Table. Desi puteam sa ajungem duminica seara la Bucuresti, am innoptat in apropiere de un izvor si luni dimineatza am pornit spre Zarnesti.
Va recomand acest traseu si un sfat: luati-va la voi multa apa!!!Traseul e lung si nu veti gasi nici o sursa de apa wink1.gif
Drum bun!!!
alex25
CITAT(ina_ceva @ 22-08-2006, 11:12 PM) *

Am fost la munte WE acesta, in Piatra Craiului. Superb peisajul si traseul montan. Am plecat sambata dimineatza din Bucuresti, am lasat masinile in Zarnesti si am urcat pana la cabana Curmatura. Duminica am pornit de dimineatza spre Turnu (1923m), am parcurs creasta prin Timbalu Mare, Timbalu Mic pana la La Om (2238m) si am coborat spre Refugiul Grind pana la La Table. Desi puteam sa ajungem duminica seara la Bucuresti, am innoptat in apropiere de un izvor si luni dimineatza am pornit spre Zarnesti.
Va recomand acest traseu si un sfat: luati-va la voi multa apa!!!Traseul e lung si nu veti gasi nici o sursa de apa wink1.gif
Drum bun!!!

smile.gif Si nu te-ai intalnit pe-acolo cu Radu Ionescu? Din ce am citit, si el a mers tot la Piatra Craiului week-end-ul asta...
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.