Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Jurnal Didi
OneDen.com > Relatia cu mine > Jurnal de bord
Pagini: 1, 2
Didi
CITAT(Nessie @ 28-08-2007, 11:32 AM) *

Buna! pupic.gif

Hai sa inecerc sa explic putin cu respiratia... Eu fac asa:
- trag aer in piept pe nas in 3 inspiratii scurte
- scot aerul pe gura in 3 expiratii scurte
Ina zicea ca ea face in 2 timpi, acum vezi cum iti e mai bine. Eu simt nevoie de cat mai mult oxigen si de asta merg pe 3 timpi. smile.gif

Asta am incercat si eu de dimineata, numai ca nu prea mi-a iesit. Intre doua numaratori, tot mai luam si cate o gura de aer, parca pe acolo intra mai usor. doh.gif Probabil ca o sa ma obisnuiesc, daca o sa continui sa numar. La un moment dat incepuse sa ma usture nasul, de atata inspirat cu ajutorul lui. blink.gif

De ce ai pus la socoteala 1 p pentru ardei, castraveti si nectarina? Daca numeri pentru WW alea sunt gratis ca sunt legume. wink1.gif Si chiar daca depasesti gramele permise, trebuie o singura data pe zi sa adaugi un punct, indiferent de cantitatea cu care ai depasit.

Pai, depasesc si cantitatea de legume si cantitatea de fructe permise intr-o zi. Si am pus 1p pentru legumele cu care am depasit si 1p pentru fructe... dar cred ca trebuia unul singur, asa-i? wacko.gif
Da, nu-i bai, ca 2 puncte le-am recuperat cu o mana de alune (crude) de la colegul de birou. blushing.gif

Mi se pare ca mananci prea putine proteine... Daca faci forta, ai nevoie de proteine, asa ca poate bagi niste chestii pe acolo.

Stiiiiiuuuu !!!!! batista.gif Asta e una dintre marile mele probleme existentiale. Carnea nu imi place, ma straduiesc din cand in cand sa o mananc. Lactate as manca tot timpul, dar, din pacate sunt foarte putine care au cantitati mici de grasime. Oua, pap, dar incerc sa nu imi cresc si mai tare colesterolul. Iar dintre legumele ce au si proteine mai multe... nu prea stiu ce sa aleg si sa imi si placa.
Dar, promit ca maine o sa vedeti un pranz cu carnita si salata! eat.gif
ina_ceva
La inceput pare greu sa te concentrezi si la cum respiri, dar ai sa vezi ca merita.
Pe mine ma ajuta si cand fac rezistenta si cand urc muntele. wink1.gif
ghighiutza
Alo domnisoara lipsiti cum mult din post stiti ca se penalizeaza?
Didi
Hello,everybody! floare.gif

Mi-am luat concediu, asa, pe neasteptate. Nu am plecat niciunde, a venit prietenul meu la mine si am lenevit 3 zile, plus weekendul. blushing.gif Nu ma intrebati ce am mancat ca o sa incep cu tiramisu, snitele, etc, etc si o sa va fac pofta.

Duminica seara, dupa ce a plecat el, am meditat la "nemurirea sufletului" si am ajuns la concluzia ca asa nu se mai poate (cantarul era back la 74) si ca trebuie sa fac ceva. batista.gif
M-am hotarat sa scap de multii carbohidrati din meniul meu. Nu am calculat punctele (cred ca ar depasi 20, cat as avea eu voie, dupa metoda ww), dar am calculat caloriiile si procentele macronutrientilor.

Meniul de luni a fost urmatorul:
- ora 8 : 1 cafea + 200 ml lapte, 1,8%
- ora 10 : 1 iaurt, 200 ml, 3,5%
- ora 13 : 200g pui, 10g ulei, 150g castraveti murati
- ora 16 : 100 g cascaval
- ora 19 : 100 g pui, 10g ulei, 250g castraveti proaspeti
TOTAL : 1277 cal; 102,65g proteine; 76,90g lipide; 26,80g glucide;

Astazi pap:
- ora 8 : 1 cafea + 200 ml lapte, 1,8%
- ora 10 : 30g alune crude
- ora 13 : 100g pui, 10g ulei, 150g castraveti murati (trebuia sa termin puiul si borcanul de castraveti grin.gif )
- ora 16 : 30g seminte de floarea soarelui (descojite)
- ora 19 : 100 g pui, 10g ulei, 50 g masline negre
TOTAL : 1161,50 cal; 68,55g proteine; 84,76g lipide; 25,65g glucide;

Saptamana asta nu m-am straduit sa ajung la sala, pur si simplu nu am avut chef, am refuzat sa fac si cel mai mic efort pentru mine. (in afara de schimbarea meniului) Vad o depresie la orizont... sper totusi sa ma ocoleasca.... sorry.gif

Nessie
Hello! Sa-ti fie de bine atunci daca te-ai relaxat cu prietenul tau!

As avea de comentat ceva la meniul tau, daca nu e cu suparare. give_rose.gif

Cascavalul ai putea sa il inlocuiesti cu branza, pentru ca e cah! bad.gif hidrogenat. Si 2, semintele de floarea soarelui banuies eu ca sunt ambalate si, deci prajite. Semintele prajite (ca si uleiurile) nu mai au proprietatiele celor crude si nu iti aduc decat calorii in plus.

In rest cred ca e ok, mai ales ca zici ca ai calculat neshte treburi... mcaronutrienti, calorii etc. grin.gif

Sa ai o zi frumoasa! pupic.gif
Didi
CITAT(Nessie @ 12-09-2007, 10:47 AM) *

Hello! Sa-ti fie de bine atunci daca te-ai relaxat cu prietenul tau!

As avea de comentat ceva la meniul tau, daca nu e cu suparare. give_rose.gif

Cascavalul ai putea sa il inlocuiesti cu branza, pentru ca e cah! bad.gif hidrogenat. Si 2, semintele de floarea soarelui banuies eu ca sunt ambalate si, deci prajite. Semintele prajite (ca si uleiurile) nu mai au proprietatiele celor crude si nu iti aduc decat calorii in plus.

In rest cred ca e ok, mai ales ca zici ca ai calculat neshte treburi... mcaronutrienti, calorii etc. grin.gif

Sa ai o zi frumoasa! pupic.gif

Multumesc. pupic.gif

Cascavalul a disparut din meniu, aia era ultima bucatica din frigider, ramasa dupa weekend. grin.gif De acum inainte, voi folosi doar telemea, adusa de la tara, de la parintii mei.

Cu semintele m-ai bagat in ceata, de tot. wacko.gif Am stat ieri un sfert de ora la raionul cu pricina, ca sa aleg alune si seminte crude. De alune sunt foarte sigura, dar am inceput sa ma intreb daca si semintele erau sigur crude... nu-mi amintesc acum exact ce scria pe punga... dar erau pe acelasi raft cu produse (alune, migdale, etc) crude, produsele prajite se aflau in alta parte.
Nah, sunt in ceata, da m-am ce face, pana ajung deseara acasa si ma mai uit odata pe punga, ca sa fiu sigura.

Ah, si inca doua intrebari.
1. Ce eficienta crezi ca poate avea schimbarea asta a meniului, in conditiile in care am chiulit de la sport? blushing.gif
2. Tu cum ti-ai stabilit necesarul zilnic de calorii, ca sa fie cat mai aproape de realitate?

P.S. Cred ca execut o sedinta de pilates, astazi, la domiciuliu, ca prea mi-e rusine. blushing.gif
Nessie
Cu meniul nu pot sa zic pana nu pui si restul datelor, caloriile si procentul macronutrientilor. Eu am vazut ca slabesc daca am carbo 40-50% si restul cam juma'te proteine, juma'te grasimi, la 1400 calorii maxim.
Pentru necesarul zilnic calculezi dupa metoda data de Ganesha. Ca sa slabesti scazi din ce rezulta vreo 500-800 in functie de cat de disperat esti, dar sa nu scazi sub 1000 indiferent ce ar fi.
bubbles
Neata salut.gif .Vezi ca telemeaua de la tara e mult mia grasa decat cea din comert mai ales ca daca cauti gasesti si telemea light(daca i pot spune asa) .Incearca cand mergi la cumparaturi sa mergi cu o lista si sa nu sari foarte tare pe langa ea si sa incerci sa eviti raionul cu dulciuri batista.gif .Eu ieri am fost cu babu la cumparaturi si am luat si un Mars si apoi si`a luat si o gogoasa cu caramel dar .. nu m`am atins de nici una yahoo.gif .Ciocolata a sutit`o repede ca sa nu imi faca pofta si gogoasa a mancat`o singur dry.gif .Nici macar o imbucatura nu mi`a dat ca a zis ca eu`s la regim )).gif
Didi
CITAT(bubbles @ 12-09-2007, 12:33 PM) *

Neata salut.gif .Vezi ca telemeaua de la tara e mult mia grasa decat cea din comert mai ales ca daca cauti gasesti si telemea light(daca i pot spune asa) .Incearca cand mergi la cumparaturi sa mergi cu o lista si sa nu sari foarte tare pe langa ea si sa incerci sa eviti raionul cu dulciuri batista.gif .Eu ieri am fost cu babu la cumparaturi si am luat si un Mars si apoi si`a luat si o gogoasa cu caramel dar .. nu m`am atins de nici una yahoo.gif .Ciocolata a sutit`o repede ca sa nu imi faca pofta si gogoasa a mancat`o singur dry.gif .Nici macar o imbucatura nu mi`a dat ca a zis ca eu`s la regim )).gif

Ziua buna! pupic.gif

Eu ma gandeam ca aia de la tara e mai ok, ca e facuta din lapte cu cheag, nu din lapte pasteurizat, ca asta de la magazin. Si, oricum, mi-am propus sa supraveghez carbohidratii, nu atat de mult grasimile. grin.gif

Si eu am fost la cumparaturi ieri si am iesit din supermarket cu o punga de alune, una de seminte si o cutie de smantana. Nici nu m-am apropiat de alte raioane. grin.gif
Sexymom
CITAT(Didi @ 12-09-2007, 02:29 PM) *

[Si eu am fost la cumparaturi ieri si am iesit din supermarket cu o punga de alune, una de seminte si o cutie de smantana. Nici nu m-am apropiat de alte raioane. grin.gif

Amandine, trufe, bomboane cu crema, ciocolata nu aveau devil.gif ia da fundul incoa bataita.gif
Pai asta cumperi tu de la magazin cand esti la regim???
Didi
CITAT(Sexymom @ 12-09-2007, 01:40 PM) *

CITAT(Didi @ 12-09-2007, 02:29 PM) *

[Si eu am fost la cumparaturi ieri si am iesit din supermarket cu o punga de alune, una de seminte si o cutie de smantana. Nici nu m-am apropiat de alte raioane. grin.gif

Amandine, trufe, bomboane cu crema, ciocolata nu aveau devil.gif ia da fundul incoa bataita.gif
Pai asta cumperi tu de la magazin cand esti la regim???

Hai, ca m-am distrat! Scriam una in jurnalul celeilalte in acelasi timp. laugh.gif
ganesha
Ai aparuuut? rolleyes.gif

Hai sa dau cu gura: treaba ta ce monitorizezi, da' brinza are grasimi saturate si colesterol, ceea ce.... ceea ce! Daca vrei grasimi ia-le din nucile si alunele respective de exemplu, sau din alte surse, si in nici un caz din brinza de la tara devil.gif Cit despre cheag, el e o mina de bacterii care nu vrei sa stii de unde provin grin.gif Si brinza de la magazin e inchegata tot cu bacterii, ca brinza fara bacterii nu exista. Acum... poate n-o fi asa "naturala" ca aia de la tzara, dar daca pui in balanta, iesi mai bine cu aia de la magazin, pentru ca poti controla anumite.. variabile wink1.gif floare.gif
Didi
'Neata buna! cheer.gif

CITAT(ganesha @ 12-09-2007, 03:25 PM) *

Cit despre cheag, el e o mina de bacterii care nu vrei sa stii de unde provin grin.gif

Nu-mi spune, ca nu mi-am schimbat meniul, tot branza aia o mananc la pranz. grin.gif

Deci, am o bulina neagra, pentru ca nu mi-am miscat fundul deloc ieri. M-am dus acasa si m-am trantit in pat. dry.gif Dar, am si o bulina alba, pentru respectarea meniului.

Mi-a facut Ganesha o pofta de alergat, dupa ce am i-am citit jurnalul... ar fi tare dragut sa pun in aplicare treaba asta, mai ales ca am si timpul si mijloacele necesare, ca sa zic asa.

Sa scriu si meniul de azi:
- cafea + 200 ml lapte
- 30g alune crude
- 100g telemea + 100g ardei
- 30g seminte de floarea soarelui (m-am luminat ca sunt crude grin.gif )
- 200g file peste (nu stiu de care unsure.gif ) + mujdei (10g ulei, 30g smantana, 10g usturoi)

Cam atat, deocamdata. Revin, acum a inceput sa ma bata la cap, seful. dry.gif
bubbles
Neata yahoo.gif .Hmm..deci... grin.gif mie mi se pare foarte putina mancare si foarte multe nimicuri.Adica mancarea este numai telemeaua si pestele iar nimicurile alunele si semintele .Sunt foarte bune si nimicurile ca fac parte din grasimile bune dar ai putea lasa numai semintele sau alunele si in locul la celelalte sa bagi un fruct,un iuart 0.1 ceva .Parerea mea sorry.gif
Didi
CITAT(bubbles @ 13-09-2007, 09:50 AM) *

Neata yahoo.gif .Hmm..deci... grin.gif mie mi se pare foarte putina mancare si foarte multe nimicuri.Adica mancarea este numai telemeaua si pestele iar nimicurile alunele si semintele .Sunt foarte bune si nimicurile ca fac parte din grasimile bune dar ai putea lasa numai semintele sau alunele si in locul la celelalte sa bagi un fruct,un iuart 0.1 ceva .Parerea mea sorry.gif

hug.gif

Am uitat sa trec si calculele:
68,87g proteine
106,36g grasimi
21,12g glucide
1348,40 calorii

Si eu as fi preferat un fruct sau un iaurt, dar incerc sa tin glucidele cat mai jos posibil. (sper ca nu sunt prea jos unsure.gif ) Calorii, dupa cum se vede, sunt destule, poate chiar ar fi trebuit sa ma opresc la 1200...
Ce am observat pana acum, e faptul ca nu mi-a mai fost foarte foame sau pofta de dulce/fainoase. Si incep sa ma gandesc din ce in ce mai tare, ca intr-adevar, daca nu ii mai dam corpului bombe cu glucide, nu mai produce nici el insulina in exces si nu ne mai trezim dupa aia cu senzatia ca vrem sa rupem frigiderul. N-a zis rau, Montigniac, ala...

Urmatoarele 2-3 saptamani o sa ma autostudiez, sa vad cum imi merge cu meniul asta. Desi, nu promit ca in weekend nu o sa inghit si niste carbohidrati rafinati. grin.gif

bubbles
Tu unde calculezi?Tot pe site`ul dat de Ness?
Didi
CITAT(bubbles @ 13-09-2007, 10:50 AM) *

Tu unde calculezi?Tot pe site`ul dat de Ness?

Am mai calculat si pe calorie-count, dar ultimele meniuri le-am calculat dupa un tabel cu continutul alimentelor, cred ca de pe getfit l-am luat, mai demult...
Didi
Ziua buna, ca dimineata a trecut demult...

Am avut o zi buna ieri (sa nu ma deochi!), sportul a constat in 3 ore de plimbare prin mall grin.gif , iar meniul, cel pe care l-am postat....

Sunt un pic suparici... prietenul meu pleaca peste 2-3 saptamani in Anglia, weekendul viitor e ultimul in care il vad... si asa ne intalneam doar in weekenduri, de 2, 3 ori pe luna, plecare asta o sa creasca si mai mult distanta si perioada... sorry.gif

Dar, nu-i nimic, ca ma fac eu sexi si frumoasa si sa vedeti ce senzatie oi face peste cateva luni, daca merg in vizita.... naughty.gif

Azi merg la ai mei, macar ma bucur de prezenta lor urmatoarele doua zile... mama, tata, bunica, catelul, gainile... grin.gif Deja am comandat un gratar de vitel cu salata verde, pentru cina.

Azi am papat asa:
- 10g seminte de in (probleme cu tranzitul intestinal, de cand am schimbat meniul blushing.gif ) cu niste iaurt (cateva linguri)
- 30g alune crude
- 100g branza + 100g ardei
- 30g seminte floarea soarelui
- 150 - 200g gratar vitel + salata verde + ulei (10 - 15g)

Sport... cugetarea la propriile probleme existentiale, in cele doua ore si un pic de mers cu trenul. grin.gif

Sper ca, saptamana viitoare sa fiu mai happy.
V-am pupat!
Nessie
Ai trecut pe keto? Foarte low carbo din cate vad, pacat ca nu ai si procentele calculate. grin.gif

La dietele astea parerea mea e ca ar fi mai bine sa iei niste suplimente de fibre, de vitamine si sa iti urmaresti bine colesterolul. In rest, cica se slabeste bine. blum.gif

Iubi al tau cat sta in Anglia?
Didi
CITAT(Nessie @ 14-09-2007, 03:05 PM) *

Ai trecut pe keto? Foarte low carbo din cate vad, pacat ca nu ai si procentele calculate. grin.gif

La dietele astea parerea mea e ca ar fi mai bine sa iei niste suplimente de fibre, de vitamine si sa iti urmaresti bine colesterolul. In rest, cica se slabeste bine. blum.gif

Iubi al tau cat sta in Anglia?

Asta era ideea, sa fie low carb, da nu stiu daca se poate numi keto. Carbohidratii sunt intre 30g si 40g pe zi si, cu siguranta nu ating gramele de proteine si grasime, necesare pentru keto. La proteine, nu ajung nici macar la 1g/ kg corp. Grasimi, nici nu stiu cate ar trebui sa fie, pentru keto...

Am si procentele calculate, dar fisierul excel era pe stick si mi-a fost lene sa-l mai scot din geanta, ca sa le trec. . grin.gif

M-am gandit ca ar fi utile niste pastilute cu fibre curate, ca astea oricum se elimina. grin.gif Daca ai vreo recomandare, mi-ar fi utila, ca nu am avut timp sa citesc ce ar fi mai bine sa aleg...

Iubi sta 4 luni, deocamdata, cu posibilitate de prelungire a contractului...
Nessie
La fibre nu am recomandari. unsure.gif De obiciei cand vreau sa cumpar intru in farmacie, cer tot ce au pentru aport de fibre si compar cantitatea de fibre inscrisa pe ambalaj cu pretul. Iau ce iese mai convenabil. grin.gif
luchi
Didi, La multi ani!

Imagine
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.