Ajutor - Cauta - Membri - Calendar
Versiune completa: Neuronii WW part 14
OneDen.com > Administratie > Arhiva
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
buretel
CITAT(peach @ 14-11-2007, 10:30 AM) *
Eu tot de la un MRI am aflat ca sunt alergica la nichel ..la mine au folosit substanta contrastanta pe baza de nichel..3 luni corpul mi-a fost o rana..fata, in cap ..pe talpa..brrrrr

shock.gif unsure.gif Cum asa Sorina?
Eu nu m-am testat niciodata pt alergii sau intolerante. Oare ar trebui s-o fac?
peach
CITAT(buretel @ 14-11-2007, 09:28 AM) *

pupic.gif Cri, multumesc. O sa caut sa vad daca gasesc. Si-asa eu consum f multa sare blushing.gif deci macar sa fie cea corecta.
Nu am Saridon sad.gif Raman la Panadol doh.gif

NUUUU Buretel sarea iodata previne problemele tiroidiene. Atit timp cit NU esti alergic la iod este indicat sa folosesti sare iodata.

Carența de iod în alimentație reprezintă una din problemele majore de sănătate publică în întreaga lume, fiind cea mai importantă și cea mai ușor de prevenit cauză a diminuării capacității intelectuale.

Iodul este un oligoelement care intră în structura hormonilor tiroidieni, care au rol important în procesele eliberatoare de energie. Din cele 30-50 mg de iod existente în organism, în jur de 5-10 mg se concentrează în glanda tiroidă.

Hormonii tiroidieni odată produși sunt eliberați în sânge pe măsura nevoilor organismului. Scăderea nivelului (concentrației) hormonilor tiroidieni alertează glanda hipofiză care prin intermediul hormonului tireotrop stimulează glanda tiroidă să formeze și să elibereze o nouă cantitate de hormoni tiroidieni, restabilind astfel concentrația normală în sânge.

În carența de iod glanda tiroidă își mărește volumul și apare GUȘA.

Deficiența de iod este de fapt o problemă de mediu, datorată solului sărac în iod (regiuni aflate departe de mare, regiuni muntoase). Acolo unde solul este bogat în iod el se impregnează în plantele care sunt folosite în alimentația omului și animalelor.

Alimentele cele mai bogate în iod sunt: peștele oceanic, fructele de mare și legumele cultivate pe soluri bogate în iod.

Produsele de la animale (lapte, carne) au un conținut foarte redus de iod în cazul în care hrana acestora nu a fost suplimentată cu iod.

Unele alimente (varza, conopida, guliile, fasolea) conțin substanțe antitiroidiene, substanțe care scad absorbția de iod la nivelul glandei tiroide deci împiedică acumularea sa .

Deoarece iodul este esențial în timpul dezvoltării fetale, copii născuți de mame care prezintă carență de iod pot avea deficiențe ireversibile: retard mintal sau cretinism, surdo-mutitate, diformități faciale, nanism, rigiditate musculară, dezvoltare incompletă a scheletului, neîndemânare, apatie, dificultăți școlare, tulburări ale funcției de reproducere, gușă.

Riscul de avort spontan, de a naște un copil mort sau prematur crește semnificativ dacă gravida are carență de iod.

Prevenirea tulburărilor datorate deficitului de iod se poate realiza prin utilizarea sării iodate, tabletelor de iodură de potasiu sau a uleiului iodat (în Asia).

Sarea este folosită drept vehicul pentru administrarea iodului deoarece:

sarea este consumată (cu mici excepții) zilnic de populație;

tratarea cu iod este o operație relativ simplă, care necesită utilaje ieftine, ușor de întreținut;

sarea este produsă centralizat în câteva localități;

tratarea cu iod nu dă culoare, gust sau miros sării;

costul sării iodate nu este cu mult mai mare decât al sării neiodate.

Sarea iodată are același gust ca sarea neiodată.

Sarea iodată trebuie să fie consumată în termenul stabilit de producător, concentrația de iod rămânând aceeași doar dacă sarea este păstrată în ambalaje impermeabile, închise, ferite de lumină, căldură excesivă și de umiditate. După expirarea termenului de valabilitate, concentrația de iod din sare scade foarte mult.

Se recomandă adăugarea sării iodate la sfârșitul preparării mâncării, deoarece iodul din sare se pierde treptat în timpul fierberii.

Sarea iodată se folosește doar pentru prevenirea tulburărilor datorate deficitului de iod și nu pentru tratamentul acestora.

Consumul de sare iodată în exces nu duce la creșterea nivelului de inteligență.

Persoanele care prezintă afecțiuni cardiovasculare sau renale, afecțiuni care presupun limitarea sau interzicerea consumului de sare precum și persoanele care au alergie la iod nu sunt obligate să consume sare iodată.

CITAT(buretel @ 14-11-2007, 09:33 AM) *

CITAT(peach @ 14-11-2007, 10:30 AM) *
Eu tot de la un MRI am aflat ca sunt alergica la nichel ..la mine au folosit substanta contrastanta pe baza de nichel..3 luni corpul mi-a fost o rana..fata, in cap ..pe talpa..brrrrr

shock.gif unsure.gif Cum asa Sorina?
Eu nu m-am testat niciodata pt alergii sau intolerante. Oare ar trebui s-o fac?

stiam ca inegresc argintul si ca nu pot purta cercei de tinichea mai mult de 2 ore ca-mi fac urechile rana..dar nu m-a dus capul in spital sa scriu asta la alergii. Am aflat a doua zi dupa MRI ca sunt alergica cind au inceput sa-mi apara pete rosii ca la urticarie. O saptamina mai tirziu nu mai aveai undesa pui un deget pe corp fara sa fie rosu si sa ma manince..brrr..si doctorul a facut soc cind ma vazut )).gif
buretel
pupic.gif pupic.gif Multumesc mult, m-am lamurit acum.
Deci e ok sarea de mare pe care o folosesc, caci eu nu stiu sa am alergie la iod. Sau nu s-a manifestat wink1.gif
CITAT
Se recomandă adăugarea sării iodate la sfârșitul preparării mâncării, deoarece iodul din sare se pierde treptat în timpul fierberii.
De retinut...

CITAT
Consumul de sare iodată în exces nu duce la creșterea nivelului de inteligență.
lol.gif lol.gif Bine ca s-a descoperit asta, ca la cat mananc eu, ar fi trebuit sa fiu vreun Einstein giggle.gif

CITAT(peach @ 14-11-2007, 10:43 AM) *
stiam ca inegresc argintul si ca nu pot purta cercei de tinichea mai mult de 2 ore ca-mi fac urechile rana..dar nu m-a dus capul in spital sa scriu asta la alergii. Am aflat a doua zi dupa MRI ca sunt alergica cind au inceput sa-mi apara pete rosii ca la urticarie. O saptamina mai tirziu nu mai aveai undesa pui un deget pe corp fara sa fie rosu si sa ma manince..brrr..si doctorul a facut soc cind ma vazut )).gif

Tare neplacut sad.gif hug.gif Dar bine ca ai aflat despre ce e vorba.
otilici
Buna dimineata!
L-am tuns pe Norbi,nu mai e cret deloc sad.gif .Am plans aseara dupa operatiune sad.gif blushing.gif
buretel
CITAT(otilici @ 14-11-2007, 11:00 AM) *

Buna dimineata!
L-am tuns pe Norbi,nu mai e cret deloc sad.gif .Am plans aseara dupa operatiune sad.gif blushing.gif

hug.gif hug.gif Dragul de el pupic.gif Ai poze? blum.gif Nu plange, creste repede wink1.gif
daconst
Hai mai Oti,de ce l-ai tuns pe Brad Pitt al nostru? sorry.gif
Avea niste carlionti asa frumosi.
Dar lasa ca poate cresc altii si mai frumosi. wink1.gif

Si eu abia astept sa-l tund pe Lucas ca are niste latze in loc de par.Nu are nici o forma,dar astept sa-i iau motul intai.La voi cum a fost?Sau nu se obisnuieste?

Buretel,multumesc de urari. pupic.gif
Eu sunt unul din cazurile cu deficiente de iod.Asa ca trebuie sa iau zilnic pastiluta de iod combinat cu Tyroxin.
Nu e bine nici cu prea mult iod,dar nici cu prea putin. sad.gif

Sorina,am vazut la stiri aseara faza cu formularul E112,dar cred ca au ascuns asta intentionat sa nu plateasca operatiile din afara tarii. mad.gif
bubbles
Ziua.Aseara nu am mai apucat sa biciclesc iar babu ... a adormit ca o placinta lol.gif lol.gif asa ca nem copchii pe ziua de azi )).gif
Oti pupic.gif pupic.gif lui Norbi tunsulici.
May
Neatza cow.gif

peach si mama e alergica la nichel, a descoperit cand au inceput sa se poarte curele cu catarame mari care o atingeau pe piele. Avea burta carne vie w00t.gif

buretel pupic.gif sa treaca, nu mai gandi si tu atat ca tii s-a iritat creierul laugh.gif
otilici
Acum l-am culcat,incerc sa pun ceva poze.
Dana,la noi nu e obiceiul cu luatul motului.Am vazut ca la botez i-a taiat un motz de par si l-a pus intr-un pliculet sigilat cu ceara.

Fetelor,o prietena de-a mea a murit anul trecut pt ca era alergica la ceva metal,probabil de nichel o fi fost vorba.Se irita si de la capsele de la blugi. Ea a avut ceva probleme cu dantura si i-au pus o proteza de metal (provizorie cred) in gura,dupa care a facut un cancer la mandibula,a suferit ceva operatii de nu mai avea carne pe fata sad.gif .Saraca atat s-a chinuit,pana la urma s-a dus in 6 luni de zile dupa ce i-au pus nenorocita aia de proteza sad.gif sad.gif
May
Doamne fereste.... trebuie sa ii spun si lui maica-mea sa fie atenta sad.gif
peach
sad.gif imi pare rau pt prietena ta

si eu ma irit de la capsele de blugi doar cele albe, cele galbene nu contin nichel(sau aproape toate) bine ca C&A foloseste doar capse fara ni, curele..dar pun leucoplast pe interior

ma gindeam ca am si eu 2 dinti cu pivot..brrrr ok pivotul este in radacina..mh
daconst
Doamne ce povestiti aici.Ingrozitor! sad.gif

Ella,nu ne povestesti nimic???Ce ti-ai cumparat?Te-ai vazut cu Monic?Ca vad ca si ea e secretoasa de numa. naughty.gif
Ella79
Nu, nu am apucat sa ma vad cu Monic, din pacate. sad.gif Am fost tare pe fuga si am stat mai mult in Viena, prin Budapesta doar am trecut asa, rapid.
Mi-am cumparat ceva haine, mai mult pentru ca sunt deprimata decat pentru ac erau reduceri sau oferte. Dar mi-am gasit cateva chestii tare dragute.

Si eu fac alergie la metale, ma irit de la capsa de la blugi sau de la cerceii de metal. Am multe lucrari dentare cu pivot metalic (din argint, cred), dar nu am avut probleme pana acum. Chiar acum am un pivor descoperit pt ca urmeaza sa imi puna portelanul in cateva zile.

otilici
Am pus ceva poze noi,le gasiti in link-ul de la semnatura smile.gif
bubbles
Oti nu merge link-ul blink.gif
Monic
Miha, eu asteptam sa te intorci din luna de miere sa te felicit pe fata hug.gif Ma bucur ca a iesit totul atat de bine, tu ai fost ca o papusa, ai fost eleganta si Cata la fel, iar sala a aratat excelent. Eu as vrea totusi mai multe poze grin.gif
Dana, cred ca voi cere si eu planul casei, pt ca exact la asa ceva visez si eu de cativa ani... E tare frumoasa, imi plac enorm de mult ferestrele mari, lumina... oooh, m-ai facut sa visez rolleyes.gif Dar cum spuneau si fetele ar trebui sa-i faci lui Lucas o surioara. Altfel cine spala geamurile? grin.gif
Ella, cum iti spuneam mie imi pare rau ca nu ne-am vazut, dar daca ma gandesc ce vreme urata a fost la noi in we ma bucur ca ai ajuns cu bine acasa si ma mir cum de ai avut chef de cumparaturi pe vremea asta wacko.gif
De ce esti deprimata? Sper sa nu fie probleme sentimentale...
Ella79
CITAT(Monic @ 14-11-2007, 04:54 PM) *

Ella, cum iti spuneam mie imi pare rau ca nu ne-am vazut, dar daca ma gandesc ce vreme urata a fost la noi in we ma bucur ca ai ajuns cu bine acasa si ma mir cum de ai avut chef de cumparaturi pe vremea asta wacko.gif

Eu am chef de cumparaturi oricand, nu conteaza ca ninge sau sunt - 20 de grade. )).gif )).gif
Acasa am ajuns foarte foarte greu, ca am prins un accident pe Valea Oltului si am stat acolo de am innebunit.
bubbles
Monic ai mei au fost in Budapeste de pe 8 pana pe 11 si le-a parut rau ca a fost timpul urat si nu prea au reusit sa viziteze multe locuri dar...intruna din zile au tras o fuga pana la Pandorff si au mai cumparat cateva lucruri )).gif grin.gif
otilici
CITAT(bubbles @ 14-11-2007, 02:32 PM) *

Oti nu merge link-ul blink.gif

Acum ar trebui sa mearga.
Monic
CITAT(Ella79 @ 14-11-2007, 03:56 PM) *

Eu am chef de cumparaturi oricand, nu conteaza ca ninge sau sunt - 20 de grade. )).gif )).gif
Acasa am ajuns foarte foarte greu, ca am prins un accident pe Valea Oltului si am stat acolo de am innebunit.

ceee? eu credeam ca mergi cu avionul sad.gif oooff, atunci cred ca esti sleita de puteri pe saptamana asta, totusi e un drum de minim 10 ore sad.gif Cum mai rezisti?

Vai oti, cum ai putut face un baietel atat de frumos? Nu-mi dai si mie reteta? blushing.gif

Bubule, voi aveti deja 3 luni de casnicie si deja adoarme babuinul ca o placinta? )).gif E bine de stiut wink1.gif macar nu sunt singura in situatia asta yahoo.gif
bubbles
Ai fost tare la faza ca macar nu esti singura in situatia asta )).gif lol.gif lol.gif Babuinul e ca un copil rau..sta si se joaca la calculator toata ziua si apoi cand pune capul pe perna in 1 min nu mai ai cu cine vorbi doh.gif
Monic
CITAT(bubbles @ 14-11-2007, 04:16 PM) *

Ai fost tare la faza ca macar nu esti singura in situatia asta )).gif lol.gif lol.gif Babuinul e ca un copil rau..sta si se joaca la calculator toata ziua si apoi cand pune capul pe perna in 1 min nu mai ai cu cine vorbi doh.gif

probabil ca sa ne lase timp de
-facut mancare
-curatenie
-spalat vase
-crosetat lol.gif
peach
CITAT(otilici @ 14-11-2007, 10:00 AM) *

Buna dimineata!

si tu ai mincat dulciuri multe cind ai fost gravida wink1.gif

CITAT(Monic @ 14-11-2007, 02:22 PM) *

CITAT(bubbles @ 14-11-2007, 04:16 PM) *

probabil ca sa ne lase timp de
-facut mancare
-curatenie
-spalat vase
-crosetat lol.gif

-calcat
-spalat geamuri
-spalat rufe
-crescut copii
bubbles
Da dar pe langa faptul ca adoarme ca o palamida ... se mai si lateste ca o broasca pe tot patul .Nici macar acum ca am luat ditamai patul nu ii ajunge.Eu dorm intr-un coltisor ca sa nu il deranjez .. dar cand ma enervez ii mai aplic cate un cot sau un picior si astept sa vad daca in nesimtirea lui totusi se simte sa isi mute fizicul de broscoi mai incolo .. daca nu .. ii mai dau una grin.gif grin.gif
peach
Ella si tu esti alergica la nichel atunci..mare atentie daca va trebui sa faci vreodata MRI sa anunti inainte
Sexymom
Mai fetelor, cu barbatii nu e de glumit. Ori ii spuneti ce trebuie sa faca de la bun inceput, acum cand nu aveti copii, ori va faceti viata grea la urma.
Vb. serios. Acum e totul roz, dar cand vine un copil care plange non-stop, e mereu bolnav si nemultumit, sa ai grija de casa, copil, barbat, tareas de zi cu zi, clakezi. Cazi intr-o deprimare si intr-o depresie de nu mai iesi.
Eu va spun din proprie experienta, am 12 ani de asnicie, 2 copii mari, si sotul meu din prima zi a sarcinii a stat mereu langa mine, a spalat copii, a facut piata, a gatit mereu, spala si calca mai bine ca mine, m-a protejat, mi-a sugerat sa ies afara, m-a incurajat sa imi fac prieteni noi, sa simt ca traiesc si sa ma bucur de fiecare zi. Deci : e un barbat bun care stie ca viata in 2 trebuie impartita. Si eu fac la fel cu el, il protejez, il rasfat, il incurajez sa iasa cu baietii ( el e tare de casa si nu iese decat cu familia sad.gif ) pe cand eu abia astept sa scap singura din casa )).gif .Clarificati lucrurile de acum...nu lasati sa treaca timpul, ca vin si ceilalti factori negativi pe urma ( soacra, socru, sora , frate, prieteni , etc).
buretel
CITAT(otilici @ 14-11-2007, 02:27 PM) *
Am pus ceva poze noi,le gasiti in link-ul de la semnatura smile.gif
pupic.gif Scumpel foc wink1.gif

Deci nu ca as vrea sa scriu asta, dar de azi dimineata am pofta de savarine wacko.gif M-am tacanit devil.gif
Sunt tot racita, ma simt si mai rau, si la 5.30 am o programare la doctor (alt doctor). Abia astept sa ajung acasa dupa aceea, sa-mi doftoricesc "copilul" smile.gif
peach
Imagine

biggrin.gif
May
Ce l-as pune pe asta pe genunchi si l-as bate la poponet ca a fost baiat rau lol.gif
peach
mie-mi sta la amandine de juma de an

da incerc sa-mi schimb directia grin.gif
buretel
Savarina mea se refera la cea de la cofetarie, nu cea de mai sus )).gif Nu ca ar fi fost indoieli grin.gif
Daaa, si amandinele sunt bune drool.gif doh.gif
Monic
asta da Peach, w00t.gif oare doarme si asta ca placinta pe capul vreunei norocoase?
bubbles
Monic te rog frumos sa observi ca am zis ca doarme si ca o palamida )).gif .Deci azi sunt plina de epitete de astea lol.gif .May la batut m-am gandit si eu cand l-am vazut grin.gif am fost gand in gand
buretel
Eu tot la savarina ma gandesc dry.gif Nu mi-am schimbat directia lol.gif lol.gif
peach
CITAT(buretel @ 14-11-2007, 03:52 PM) *

Savarina mea se refera la cea de la cofetarie, nu cea de mai sus )).gif Nu ca ar fi fost indoieli grin.gif
Daaa, si amandinele sunt bune drool.gif doh.gif

lol.gif lol.gif si eu tot la amandina de cofetarie ma refeream ..poza era sa-ti distraga atentia de la savarina ..da nu mai comentez lol.gif lol.gif lol.gif

tot cu p incepe si ocupa tot patul oricum )).gif

CITAT(buretel @ 14-11-2007, 04:03 PM) *

Eu tot la savarina ma gandesc dry.gif Nu mi-am schimbat directia lol.gif lol.gif

vrei sa-ti caut una fara material lol.gif lol.gif
May
buretel nu pune poze cu ea si nu vorbeste prostii asa ca ea se gandeste numai la savarina, nu aveti cum s-o convingeti )).gif
Sexymom
Io va dau sfaturi serioase si voi ce faceti?
Stiti ceva? Tipul din poza e instalatorul care mi-a reparayt mie centrala termica timp de 11 zile. lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif .
Hai sa vad replici la voi acum lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif
peach
CITAT(Sexymom @ 14-11-2007, 04:12 PM) *

Stiti ceva? Tipul din poza e instalatorul care mi-a reparayt mie centrala termica timp de 11 zile. lol.gif lol.gif lol.gif lol.gif .

ai vrea tu lol.gif lol.gif lol.gif
Sexymom
Ce invidioasa lol.gif
bubbles
Pai brava mai sexy .. asa prietina esti tu .. nu chemi si tu restul forumistelor sa punem o masa mare s rotunda si sa stam la cate un ceai cu lamaie si sa admiram savarina blum.gif
Dumbo
cheer.gif la primavara imi pun centrala...
Monic
CITAT(Sexymom @ 14-11-2007, 06:12 PM) *

slab baiatu` dry.gif
si dupa 11 zile i s-a stricat instrumentul? unsure.gif
ce bine ca ne-ai spus, macar la nevoie sa stim sa chemam si noi pe unu` mai in puteri
bubbles
Felicitari Dumbo.Si noi am vrea sa punem la Piatra dar tot la anul .Sa o folositi cu placere wink1.gif
Ella79
CITAT(peach @ 14-11-2007, 05:45 PM) *

Ella si tu esti alergica la nichel atunci..mare atentie daca va trebui sa faci vreodata MRI sa anunti inainte

Multumesc mult Peach! pupic.gif
Dar ce e MRI, e vorba de RMN cumva (Rezonanta Magnetica nu mai stiu cum)?
ramonavlas
CITAT(Ella79 @ 14-11-2007, 07:09 PM) *

CITAT(peach @ 14-11-2007, 05:45 PM) *

Multumesc mult Peach! pupic.gif
Dar ce e MRI, e vorba de RMN cumva (Rezonanta Magnetica nu mai stiu cum)?

Da, Ella, e acelasi lucru (MRI - Magnetic Resonance Imaging).
Dumbo
Gata, ma duc si eu acasa ca am stat destul la munca.
Intrebare: cate puncte au croketele de peste? Ca am aruncat ambalajul si nu le gasesc in lista.
peach
CITAT(Dumbo @ 14-11-2007, 05:20 PM) *

Intrebare: cate puncte au croketele de peste? Ca am aruncat ambalajul si nu le gasesc in lista.

ce firma le produce?
buretel
CITAT(Maybeline @ 14-11-2007, 05:07 PM) *

buretel nu pune poze cu ea si nu vorbeste prostii asa ca ea se gandeste numai la savarina, nu aveti cum s-o convingeti )).gif

devil.gif grin.gif Deci da? Deci aici imi e gandul biggrin.gif crying.gif crying.gif Ieri cu gandul la savarine, mi-am cumparat ibric. Nu ca ar avea legatura lol.gif lol.gif
Imagine
@copyright: http://sarbaincaruta.blogspot.com/2007/02/...din-queens.html

CITAT(Dumbo @ 14-11-2007, 06:20 PM) *

Am gasit 5.6 p/100gr. Daca te ajuta...
bubbles
Eu stiu ca la crochete depinde de firma care le produce.In general stiu eu dupa ce am avut eu ca punctajul se incadra intre 1 si 1.5p wink1.gif .Sa pun si meniul final:
carne curcan 76g 1.9
cartofi 2
gogosari 0.5
cod la cuptor 110g 1.5
crema cioco` 3
actimel 1.4
sana tnuva 250g 4
3 kiwi 0
gris cu apa 2
dulceata diet 1
total:17.3p yahoo.gif

Bureteeeeeeeeeeeee te mananc drool.gif
Dumbo
CITAT(bubbles @ 14-11-2007, 07:36 PM) *

Bureteeeeeeeeeeeee te mananc drool.gif

doh.gif si eu ma gandeam ca nu am mai mancat demult bureti.
Cred ca sunt obosita si tre sa ma duc la culcare. Bat campii.
Aceasta este versiunea minimala. Pentru a vizualiza versiunea completa cu mai multe informatii, formatari si imagini, te rogclick aici.