CITAT(axe10 @ 28-11-2007, 02:19 PM)

Auzi, dar tu ce gatesti Emu?...adica ce mancati voi pe acolo....ca la noi chiar daca nu esti in zona tot pe alea le stim.
Mie imi place tare mult atunci cand merg in locuri noi (in tara sau pe afara) sa incerc din "specificul locului".
Sunt multe de spus si nedietetice
).gif)
- astea specifice locului, mai ales placintele si peach cobbler si o inghetata cremoasa de caramel cu pecans
Am mai postat eu retete pe aici, la diferite topicuri pt mancare si bauturi (nealcoolice): casserole, orez cu legume, supe de fasole din 9 sau 16 feluri de boabe, cu sau fara carnati adaugati, supele le cumpar la cutie... de sarbatori fac ce-mi place mie mult ca si mancare de aici pumpkin bread, cred ca am si postat reteta pe site pe undeva. Sa nu uit de grits - o varianta alba/deschisa la culoare a malaiului pt mamaliga (se papa cu unt... si zahar am mai vazut

) Cartofi copti in coaja (prajiti n-am mai facut de mult) incarcati cu sunca presata, branza cedar, ciuperci si o lingurita de smantana peste.
Eu de obicei sunt cu lactate si ceva paine sau alte fainoase la micul dejun, la pranz si cina (mai ales daca nu e mancare gatita, ceea ce se intampla majoritatea timpului) friptura de orice sau peshte facute rapid in tigaia de teflon, cu salata (de orice fel - imi place cea de broccoli cu cashews (un fel de nuci mai dulcege)) si pastai sau alte leguminoase si un ou peste/langa.
Pt sot la micul dejun de obicei fac pancakes peste care pune sos de artar (am gasit si versiune fara zahar), oua ochi moi (fara ulei), bacon (azi a fost cu bacon cu piper si nu mai stiu ce, mirosea super bine) si biscuits (un fel de painici din foietaj) sau oatmeal (fulgi de ovaz).
Poza la biscuits -

Acum am mancare romaneasca la cuptor: orez cu prune uscate, facut cu zahar caramelizat si pe aragaz paste la fiert - le fac sos de legume cu suc de rosii, la care o sa adaug carne macra de vita, tocata, pt sotz. Mai pun o salata mare langa si gata masa
).gif)
Am noroc ca lui J ii plac salatele si ca nu face mofturi la mancare (decat daca-i negatita sau gatita prea mult).
Cam asa sta treaba cu gatitul la mine, mai mult pregatit ceva la fiecare masa si mai rar ceva sa dureze mai mult de 1 zi