CITAT(Susannah @ 29-09-2007, 10:08 PM)

Va mai intoarceti doar pentru familie, nu? Si totusi vad ca faceti si concedii,nu stati doar o saptamana din obligatie...Ma doare cand vad ca nu mai simtiti nimic placut pentru Romania, nush, poate sunt eu mai patrioata, dar chiar am sentimentul acesta de durere cand aud romani (sau fosti romani, parca asa imi vine sa ii numesc) care spun ca Romania e de 2 lei. NU zic ca e cea mai buna tara din lume, dar parca ar fi bine sa pastram o anumita decenta cand vorbim de ea. Ca si fatza de o bunica care nu e la curent cu tot ce e nou in lume, dar pe care o respectam [pentru ca ne=a spus povesti in copilarie....
Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva, dar chiar nu inteleg...

Nu sunt de parere ca Romania este de 2 lei sau ca nu mai simt nimic placut pt ea, chiar am subliniat faptul ca m-am simtit f bine cat am stat in tara. Am spus doar ca am avut un sentiment mai puternic de ``acasa`` pt casuta mea din Spania decat pt cea in care am stat toata viata cu parintii si, ca sa inteleaga cineva acest sentiment, ar trebui sa sape f adanc, nu sa il ia ca atare.
Am sa ma explic pt ca vad ca am fost inteleasa gresit

. Pana sa plec in tara aveam o stare de anxietate, de abia asteptam sa ajung in locurile pe care le-am stiut dintotdeauna si printre oamenii care m-au inconjurat toata viata. Mi-era chiar teama ca, odata ajunsa acolo, nu voi mai dori sa ma intorc in Spania sau, cel putin, nu ma va mai atrage cu nimic, ma voi simti singura daca ma intorc, imi voi da seama ca am facut o alegere gresita. A fost super in tara si mi-as fi dorit sa stau mai mult decat am stat, am fost trista ca a trebuit sa plec dar... am intrat in casa de aici si am simtit acea liniste sufleteasca, acel sentiment de bine pe care il ai cand vezi ceva facut cu mana ta, cand vezi obiecte cumparate de tine si iti amintesti povestea fiecaruia. Pur si simplu am realizat ca m-am maturizat mult in ultimii 2 ani, ca ma simt mai implinita la vederea casei pe care am ``construit-o``eu cu Remy caci suntem o familie acum, indiferent unde ar fi aceasta casa, in orice tara, chiar si in Romania.
Susannah cred ca tu ai inteles ca ma simt mai ``acasa`` in Spania decat in Romania.... e un pic dus la extrem dar nu f departe de adevar. In sufletul meu, Romania mereu va fi originea mea si locul in care se afla toti ai mei pe care ii iubesc din tot sufletul si la care o sa ma intorc cu drag, dar, in viata de zi cu zi, Spania este casa mea. Aici mi-am intemeiat familia si incerc sa imi construiesc un viitor, nu sunt in trecere ci raman si cel mai intelept lucru ar fi sa inteleg ca asta este tara mea acum, dupa legile ei ma ghidez si trebuie sa ma gandesc la prezent si viitor, nu sa ma tot ancorez in trecut.
Pentru mine, deocamdata, este mai bine aici decat in Romania dar nu o sa fiu niciodata atat de ipocrita incat sa strig sus si tare ca Romania este de kkt din moment ce familia mea se descurca destul de bine acolo si nu are niciun gand sa plece. Aceasta decizie tine de fiecare si trebuie sa ne respectam reciproc.
Neatza fetele
Si ca un banc cu aceeasi tema:
Conversatie intre Sf Petru si Dumnezeu:
Sf Petru:- Doamne, de ce ai dat atatea bogatii Romaniei? Munti, campii, ape, sol fertil? Cu ce a fost atat de binecuvantata aceasta tara de a primit de toate?
Dumnezeu:- Da, dar stai sa vezi ce popor ii dau!