CITAT(honey79 @ 14-09-2007, 01:34 PM)

Blue... vad ca esti in Invatamant.
Am si eu o intrebare,daca ai timp sa raspunzi.
In 1997 cand am absolvit Liceul,la scrierea diplomei de bacalaureat..s-au grabit si au gresit. Au sters si au scris peste. La momentul respectiv, n-am bagat de seama.
Am avut mai tarziu probleme, in Bucuresti, cand vrand sa ma inscriu la Facultate, si deci incercand sa fac o copie legalizata, 3 notari m-au refuzat, pe motiv ca am falsificat diploma.
Astfel, a trebuit sa fac drumuri inapoi la Liceu, unde..sa nu mai zic,ca am fost privita cu reticenta...de parca chiar falsificasem notele...In sfarsit, au verificat dosarul, au vazut ca notele corespund, si au modificat cu rosu pe diploma, dupa care au stampilat. Ma rog... at. am reusit sa legalizez o copie pentru facultate.
Chestia e ca, diploma mea e in 2 culori:negru si rosu, noi ne pregatim de plecat in SUA unde, nu vor intelege toata nebunia de pe diploma respectiva.
Intrebarea mea, catre tine... pot merge direct la Liceu si cere o alta diploma, "curata" , fara stersaturi, fara modificari,etc?? Sau ma vor pune..tot pe mine, desi de la bun inceput n-a fost vina mea... sa umblu pe la Inspectorate, Monitor..etc.
Te pupic si-ti multumesc anticipat pentru raspunsul tau.
Scuza-ma ca nu am mai intrat pe aici drept urmare nu am avut timp sa iti raspund.Desi nu lucrez la secretariat pot sa-ti spun ca cea mai rapida cale ar fi sa o declari pierduta ceea ce se face3 la inspectoratul judetean de care apartii si sa soliciti o alta diploma.La liceu nu poate sa-ti elibereze o alta diploma decat cu aprobarea inspectoratului dupa depunerea cererii in prealabil ,se solutioneaza in aproximativ o luna deci daca trebuie sa pleci ar trebui sa te grabesti ca Doamneeee mare-i birocratia in Romania

Dupa ce soseste aprobarea de la inspectorat,secretara de la liceu trebuie sa mearga dupa diploma in alb ,tu sa ii duci fotografii,daca esti casatorita sa duci certificatul de nastere sa nu iti treaca din greseala numele de pe sot ,ca au mai patit-o si altii

,ii depui o cerere cu anul,clasa si profilul pe care l-ai terminat sa te caute in registrul matricol si sa te tii de ea sa ti-o completeze.Dupa completare se duce la vizat si la timbru sec la inspectorat ,dupa care poti sa o ridici.

CITAT(honey79 @ 15-09-2007, 12:32 PM)

Uka, tocmai ca n-am timp .
Plus, nu-s in tara.Asa, sa presupunem ca, daca as merge in tara pentru sa zicem, cateva zile... ma intreb daca s-ar putea rezolva totul local... la Liceul cu pricina.Sa le dau diploma actuala, s-o puna la dosar..sau stiu eu ,si sa-mi elibereze alta in loc.
Nu stiu ce sa zic.
Ce-ti face burtica?Cum te simti?Bebe?